PDA

نمايش نسخه نهائي : ANTI قمه زني !!!

صفحه : 1 [2]

imanagha83
Friday 25 April 2008, 10:01PM
برخی از دوستان این عمل را عشق نامیده‎اند و آن را از عقل جدا کرده‎اند!!
عقل و عشق رابطه‎ای مستقیم با هم دارند. هر چقدر عقل و معرفت نسبت به چیزی و یا کسی بیشتر باشد عشق به آن نیز افزون می‎گردد. حال ما نمی‎گوییم که بر منطق عقل عمل کنید، می‎گوئیم بر منطق عشق عمل کنید. عشق یعنی محو در معشوق شدن. عاشق همواره می‎کوشد که خود را شبیه معشوق خود نماید. بیائیم که محو در امام حسین شویم. و محو در حسین شدن آنست که جز رضای معشوق نبینیم، نپیماییم و نخوانیم .
چگونه با یک اقدام که مورد سوء استفاده شدید دشمنان می‎شود؛ می‎خواهیم خود را عاشق بدانیم. بیائیم عزاداری‎های امام حسین علیه السلام را با شور حسینی و ضجه و گریه و ماتم و سینهه زنی همراه کنیم. آن هم گریه و ماتمی از اعماق وجود بر مصائب آن حضرت.
ای عزیزان و بزرگواران و عاشقان حسین (علیه السلام) روز عاشورای امسال میلیون‎ها مسلمان در کشورهای اسلامی و شیعی برای حضرت سید الشهدا عزاداری کردند. اما آیا می‎دانید که شبکه CNN از آن همه عظمت روز عاشورا تنها قمه زنی را به نمایش گذارده و آن را به عنوان سمبل و الگوی عزاداری شیعیان مطرح کرده است؟!
آیا همین مورد دلیل آن نیست که آنان قصد تخریب جدی مکتب تشیع را دارند؟
آیا صحیح است که ما به خاطر یک عمل که اگر نگوئیم اشکال شرعی دارد، ضرورت شرعی هم ندارد، چهره عزاداران حسینی و به تبع مکتب تشیع را تخریب کنیم؟!
آیا قمه‎ زدن تنها راه برای نمایاندن عشق به امام حسین علیه السلام است؟!
از همه این موارد که بگذریم نکته‎ای که قابل توجه است، این که روایات بسیاری به ما رسیده است که در آن اشک ریختن و نوحه و ماتم گرفتن برای امام حسین علیه السلام سفارش شده است نه کار دیگری. بسیاری از این روایات در کتاب کامل الزیارات نقل شده است. پس آیا بهتر نیست به نص روایات عمل کنیم و از خود بدعتِ در دین ایجاد ننماییم؟!

imanagha83
Friday 25 April 2008, 10:04PM
عزاداری عبادت است مثل نماز و روزه، و جزء بزرگترین عبادات است و البته بنابر نظر جمیع علما، اعظم قربات است. چرا که عبادات باعث قرب به خدا می‎شود و عزاداری نیز موجب نزدیکی به خدا می‎شود. یعنی حد و مرز دارند و هیچ کس نمی‎تواند آن را کم و زیاد کند. یعنی مثلا کسی نمی‎تواند بگوید که من در نماز به سجده علاقه دارم پس می‎خواهم هشت سجده به جا آوردم. اگر این کار را بکند نمازش باطل است.
عزاداری هم عبادت است و عبادات توقیفی است. حد و مرز عبادات در سیره ائمه اطهار برای ما مشخص شده است و کسی نمی‎تواند بنابر ضوابط خود در عبادات عمل کند. این یک حکم فقهی می‎باشد.

در اینجا باز هم به روایت امام حسن عسگری علیه السلام استناد کنیم که:
«کونوا زیناً و لا تکونوا شیناً جَرُّوا الینا کُلّ مَودة و ادفعوا عَنّا کُلّ قبیح؛ زینت ما باشید؛ نه مایه ننگ ما. با رفتار خود محبت‎ها را به سوی ما جلب کنید و (با رفتار مناسب خود) هر (نسبت) ناروایی را از ما دور کنید.(بحار الانوار، ج 75، ص 372)
اگر عزاداری به عنوان یک اقدام عاشقانه می‎خواهد برای رضای خودمان باشد که هیچ، اما اگر برای رضای حق‎تعالی و ائمه معصومین می‎باشد باید منطبق بر آداب ایشان باشد. عزیزان آیا می‎دانید چرا تربت حسین بن علی علیهماالسلام بهترین مُهر است؟ چرا که نماز ما که بهترین سر فصل عشق بازی با معبود است با سجده بر خاک عاشقِ حق‎تعالی ممزوج می‎شود تا سلسله‎ای زیبا در این عشق ترسیم گردد.
و بالاخره این که در روایات بسیاری نقل شده است که اعمال ما در هفته به دست امام زمان(عج) می‎رسد و ایشان از اعمال ناشایست ما محزون می‎گردد. آیا رواست که ما با انجام این اقدامات که هیچ نتیجه ظاهری و معنوی در بر ندارد، موجبات غم و اندوه آن حضرت را فراهم نمائیم.
عده‎ای تصور می‎کنند نام عزاداری امام حسین علیه السلام می‎تواند محملی باشد برای هر عملی

imanagha83
Friday 25 April 2008, 10:06PM
جمع‎بندی:

1- عزاداری امام حسین علیه السلام از اهم وظایف شرعی ما است و همه باید به حد اعلی در ترویج آن و بهتر برپا شدن آن کوشا باشیم.
2- نفی عزاداری تنها با مخالفت با عزاداری محقق نمی‎شود، بلکه با تخریب چهره عزاداری و عزاداران نیز میسر می‎باشد.
3- عزاداری نیز باید مبتنی بر گفتار و رفتار ائمه معصومین علیهم السلام باشد.
4- هدف از عزاداری‎های امام حسین علیه السلام همان هدف قیام آن حضرت به معنای برپایی دین واقعی اسلام و تشیع است و هر اقدامی که به نام عزاداری، موجبات وهن تشیع مظلوم در جهان امروز گردد، مخالف با هدف آن حضرت می‎باشد. و نه تنها موجب تخریب قیام آن حضرت خواهد شد بلکه موجب نارضایتی حضرت حجة بن الحسن (عج) خواهد گردید.
5- باید عزاداری‎هایمان سرشار از ایمان به خدا، تمسک به صراط مستقیم و راه انبیاء و اولیاء معصومین باشد. عزاداری‎های ما باید چراغ هدایت انسان‎ها و کشتی نجات گمراهان از انحرافات باشد.
" انّ الحسین مصباح الهدیً و سفینة النجاة"

اللهم اجعل محیای محیا محمد و آل محمد
و مماتی ممات محمد و آل محمد

"والسلام "

hojjat
Saturday 26 April 2008, 12:34AM
( رسول خدا صلی الله علیه و آله: ) بر عالمی که میان نادانان قرار گرفته رحم کنید !

اگرچه مدتی است که فرصت یاری نمی دهد اینجا مطلبی بنویسم ، اما این از آن حرفها بود که با خواندن سلسله مباحثاتی که اخیر در بورس آمده، از گلو پایین نمی رفت::)

بر آن عالم که میان نادانان گرفتار شده رحم کنید !

Abdolhusain
Saturday 26 April 2008, 01:25AM
بسمه تعالی شانه
جناب ایمان
به جای اینکه خودتون رو مجبور به گشتن! بکنید و برید و مزخرفات سایت تبیان رو اینجا کپی کنید،بهتر میبود که بحث ها رو با دقت میخوندید شاید چیزهایی نصیبتون میشد.جای استدلال صحیح در این نوشته ها خالی است،اما مناسب است جهت خالی نبودن عریضه به چند نمونه مختصرهمینطور هم که شده نگاهی بیندازیم:

بنابراین اگر در زمان‎هایی هم عده‎ای از شیعیان برای زیارت مقدس‎ترین پایگاه تشیع،به واسطه دشمنی‎های دشمنان دین خدا مجبور بوده‎اند که عضوی از بدن را از دست بدهند،همه در راستای همان وظیفه شرعی هر شیعه "ایستادگی در برابر دشمنان دین خدا" بوده است.
این جز یک استدلال بی پایه و اساس چیز دیگری نیست.اگر حج باعث ضرر باشد رفتنش جایز نیست و ساقط میشود.همینطور رفتن به بسیاری از سفرهای زیارتی دیگر.تنها زیارت امام حسین علیه السلام ازین مساله استثنا شده است.این هیچ ارتباطی به ایستادگی در برابر دشمنان خدا ندارد!اگر هم داشته باشد علت اصلی آن این نیست.مگر در راه خدا به حج رفتن و مخالفت با دشمنان خدا که فرضا از حج ممانعت کنند ایستادگی در برابر دشمنان دین خدا نیست؟پس چرا حج در چنین شرایطی ساقط میشود امام زیارت امام حسین علیه السلام ساقط نمیشود؟؟

چرا به جای این عمل، به مقابله با دشمنان دین خدا که اکنون سرزمین‎های اسلامی را به تصرف درآورده‎اند، نمی‎پردازیم و خون خود را در راه احیای اسلام عزیز و نابودی دشمنان اسلام و صهیونیسم نمی‎ریزیم؟
خب بروید و خونتان را در راه نابودی صهیونیسم بریزید!چرا این کار را نمیکنید؟؟

آیا فکر نمی‎کنید، ترویج و تبلیغ این اقدامات(قمه زنی)از سوی استکبار....
قمه زدن را بزرگترین مراجع شیعه تایید کرده اند،لذا مبارزه با آن زیر سر دشمنان همیشگی مرجعیت شیعه(همان استکبار مورد نظر آقایان!)بوده و هست.

ضمن این که حج غیر معقول نیست، بدعت نیست، وهن نیست ولی اعمالی مانند قمه زنی نه تنها در سیره ائمه نبوده است بلکه در شرایط حاضر موجب وهن تشیع و تخریب چهره واقعه عاشوراست.
قمه زدن هم غیر معقول نیست،بدعت هم نیست و وهن هم نیست!جالب این است که هر کس که میگوید قمه زدن بدعت است تا الان نتوانسته هیچ دلیلی برای ادعایش بیاورد!
چه چیزی موجب وهن تشیع است؟عزاداری جمع کثیری از شیعیان مخلص یا کتک زدن عزاداران بازداشت کردن ایشان در مملکتی که ادعای مذهب و حکومت علوی را دارد؟؟

هیچ یک از علمای حاضر، امر ننموده‎اند که باید این اقدام در عزاداری‎ها انجام شود
ازانجا که نویسنده مدعی است هیچ یک از علمای حاضر چنین حرفی نزده اند،ذکر یک نظر برای اثبات بطلان این کلام کفایت میکند:

http://www.tatbir.com/images/my%20pictures/fatava/khoie/q-r/rohani.jpg

ضمن اینکه مگر مرجع وظیفه اش این است که امر بکند مردم چه کار بکنند و چه کار نکنند؟مرجع وظیفه اش استنباط حکم است که مثلا زنجیر زدن مستحب است یا خیر،شبیه خوانی جایز است یا خیر و....نه اینکه به مردم بگوید این مصداق را انجام بدهید یا ندهید.

آنچه از قول مراجع سلف (رحمة الله علیهم) نقل شده است، بیش از این نیست که اگر اینکار ضرر معتنا‎ به ندارد جایز است؟
کینه از عزاداری امام حسین علیه السلام یا در صورت حسن ظن بسیار بتوان گفت بی اطلاعی محض از فتاوای مراجع عظام انسان را به گفتن این سخن خنده دار وامیدارد.قائل این کلام فتاوای بزرگان گذشته را در استحباب و بعضا وجوب این عمل شریف ندیده است که میگوید بیش ازین نیست که اگر ضرر ندارد جایز است!لااقل قبل از دروغ گفتن انسان کمی فکر کند مبادا دروغش متناقض را مستندات تاریخی در بیاید!!

در خصوص اینگونه موارد حکم ولی فقیه نه تنها ب همه مقلدین بلکه حتی بر مجتهدان دیگرنیز نافذ می‎باشد.
جالب اینکه چنین نظری را بسیاری از مراجع تقلید نیز قبول ندارند.به این آدرس رجوع کنید و فتاوای برخی از مراجع بزرگ شیعه را در این خصوص ببینید:
http://www.tatbir.com/index2/fatava/hakem.htm (http://www.tatbir.com/index2/fatava/hakem.htm)

همانگونه که همه عزیزان اطلاع دارند، حکم آیة الله خامنه‎ای در این خصوص...
جالب این است که اصلا حکمی هم صادر نشده و هر کس به دفتر ایشان در قم هم تماس بگیرد جواب خواهد گرفت که آن چیزی که این شخص گفته است نظر شخصی اش بوده نه حکم!اگرچه بر فرض صدور حکم هم اهمیتی نداشته و ندارد.

اما آیا می‎دانید که شبکه CNN از آن همه عظمت روز عاشورا تنها قمه زنی را به نمایش گذارده و آن را به عنوان سمبل و الگوی عزاداری شیعیان مطرح کرده است؟!
دوربینهای شبکه های مختلف و خبرنگاران انها در ایام عزا عمدتا در عراق هستند نه جای دیگر. و در عراق نیز الحمدلله و له المنه این شعیره مقدسه رواج بسیاری دارد به نحوی که دوربین ها به اکثر جهاتی که میچرخند این تصاویر را نشان خواهند داد.اما جهال تصور میکنند دوربینها میگردند و عمدا تصاویر مربوط به قمه زنی را نشان میدهند!در حالی که پندار ایشان باطل است.

از همه این موارد که بگذریم نکته‎ای که قابل توجه است، این که روایات بسیاری به ما رسیده است که در آن اشک ریختن و نوحه و ماتم گرفتن برای امام حسین علیه السلام سفارش شده است نه کار دیگری.
اینها نص خاص هستند،عمومات چطور؟آیا قرار است فقط عزاداریها اشک ریختن باشد؟اگر اینطور است و کارهای دیگر حرام و بدعت است که رهبر انقلاب نیز بدعتگذار خواهد شد!چون همان کارها را تایید کرده است!
اصلا خود همین حرف هم غلط است!مگر تباکی و ابکاء و جزع و لطم و...به ما سفارش نشده است که میگویند نه کار دیگری؟؟؟
آیا رواست که ما با انجام این اقدامات که هیچ نتیجه ظاهری و معنوی در بر ندارد،موجبات غم و اندوه آن حضرت را فراهم نمائیم.
چگونه آن بزرگوار غمگین میشوند؟آیا با اقامه حزن و جزع که دستور اجداد طاهرینشان است یا کتک زدن عزاداران و بازداشت کردن ایشان و مجازات زندان و شلاق برای ایشان قرار دادن؟فما لکم کیف تحکمون؟

imanagha83
Saturday 26 April 2008, 01:50AM
شما بزن قمه رو خوش باش:o... و دیگر هیچ
به به ... به به ..:smile31:

shaahiin
Saturday 26 April 2008, 04:40PM
بسمه تعالی شانه

دوست محترم جناب شاهین
من مخالفتی ندارم میتونی هر دو این کارا رو بکنی
احسنت،اما من فقط قمه میزنم!میدونید چرا؟
چون سازمان انتقال خون که یک سازمان غربزده است،یکی از گیرهایی شدیدی که برای اهدای خون میدهد این است که شخص هرگز حجامت نکرده باشد!یعنی هرگز سنت اهل بیت صلوات الله علیهم را انجام نداده باشد!!و اگر کسی حجامت کرده باشد اجازه اهدای خون را به او نمیدهند!لذا ما فقط قمه میزنیم!
خاک بر سر اینها بکنند،در حالی که دنیا به حجامت و فصد و دیگر اعمال طب اسلامی روی آورده است،اینها از آن فرار میکنند و همچنان میخواهند ذلیل و خوار و ریزه خور پس مانده سفره کفار باشند در حالی که طبی داریم که ما را از همه چیز آنها غنی میکند.

من مخالفتی ندارم میتونی فقط قمه بزنی.
راستی روی عبدالله شدن فکر کن.

MSR
Saturday 26 April 2008, 04:46PM
راستی روی عبدالله شدن فکر کن.

:smile39::smile07::smile07:

Abdolhusain
Saturday 26 April 2008, 04:55PM
من مخالفتی ندارم میتونی فقط قمه بزنی.
راستی روی عبدالله شدن فکر کن.بسمه تعالي شانه
متشکرم از شما دوست عزيز،اي کاش حکومت ايران هم ذره اي مثل شما بود!
اما درباره عبدالله،من عبدالله هستم،بلکه همه خلائق عبادالله هستند بخواهند يا نخواهند.لذا عبدالله شدن و... معنايي ندارد،البته خوب ميبود اگر فرمايشتان را واضحتر ميفرموديد.

مجتبا
Saturday 26 April 2008, 09:46PM
تا دیروز من از هر چی آدم وهابی و طالبانی بدم میومد فکر میکردم اونا هستن که قیافه اسلام رو خشن و وحشی و متحجر و بی منطق جلوه میدن .....
وقتی این بحثها رو درباره قمه زنی خوندم واقعا اشکم دراومد :(
و واقعا برای اون مراجعی که این عمل احمقانه رو مستحب فرمودن متاسفم
من که حسابی حالم گرفته ............:eek:
_______
در ضمن تا حالا توی هیچ عزاداری ندیدم که آخوندی به خودش سختی بده و انرژی بسوزونه و مثلا سینه رو سفت بزنه , زکرها رو بلند بگه , و غیره .......:smile09:
این فتوا مال کسایه که از عشق اهل بیت به جنون رسیدن ..:rolleyes:
من هنوز به اون مرحله نرسیدم:o
اگه حرفام چرت بود معذرت میخوام:) که هست:smile34:
:smile22:

shaahiin
Sunday 27 April 2008, 07:48PM
بسمه تعالي شانه
متشکرم از شما دوست عزيز،اي کاش حکومت ايران هم ذره اي مثل شما بود!
اما درباره عبدالله،من عبدالله هستم،بلکه همه خلائق عبادالله هستند بخواهند يا نخواهند.لذا عبدالله شدن و... معنايي ندارد،البته خوب ميبود اگر فرمايشتان را واضحتر ميفرموديد.

بسياری از انسان ها عبد شيطان هستند ولی فکر ميکنند عبد الله هستند پس نميتوان گفت انسان ها هم مانند خلايق ديگر(غير از جن) همگی عبد الله هستند. انسان هر چه را عبادت کند عبد اوست و چون شيطان به عبادت من دون الله دعوت ميکند و انسان اجابت ميکند پس در واقع اين افراد عبد شيطان هستند.

امّا درباره شما شما اسم تکان دهنده عبدالحسين را براي خودتان انتخاب کرده ايد و تا وقتی که به تکان دهنده بودن آن پی نبرده ايد ميتوانيد قمه بزنيد ولی فکر نميکنم درست باشد انتظار داشته باشيد عبدالله خطاب شوید چون عبد الّله از احکام ما انزل الّله اطاعت ميکند ولی عبد من دون الّله از احکام من دون الّله. قمه زدن حکم من دون الّله است.

Abdolhusain
Monday 28 April 2008, 12:30AM
بسياری از انسان ها عبد شيطان هستند ولی فکر ميکنند عبد الله هستند پس نميتوان گفت انسان ها هم مانند خلايق ديگر(غير از جن) همگی عبد الله هستند. انسان هر چه را عبادت کند عبد اوست و چون شيطان به عبادت من دون الله دعوت ميکند و انسان اجابت ميکند پس در واقع اين افراد عبد شيطان هستند.

امّا درباره شما شما اسم تکان دهنده عبدالحسين را براي خودتان انتخاب کرده ايد و تا وقتی که به تکان دهنده بودن آن پی نبرده ايد ميتوانيد قمه بزنيد ولی فکر نميکنم درست باشد انتظار داشته باشيد عبدالله خطاب شوید چون عبد الّله از احکام ما انزل الّله اطاعت ميکند ولی عبد من دون الّله از احکام من دون الّله. قمه زدن حکم من دون الّله است.

بسمه تعالی شانه
جناب شاهین
خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید:
ان کل من فی السماوات والارض الا اتی الرحمن عبدا
همه خلائق بندگان خدا هستند،و این مساله را از آیات قرآن میتوان فهمید.
در واقع ایراد جاهلانه شما ناشی از خلط احمقانه بین بندگی تکوینی و تشریعیاست.
حکم جواز قمه زنی حکم بما انزل الله است و حکم تحریمش حکم بغیر ما انزل الله،ونام عبدالحسین هم شرعا هیچ ایرادی ندارد و تنها جهالی که ازین نام ایراد میگیرندکسانی هستند که معنای عبد را نمیدانند.

imanagha83
Monday 28 April 2008, 12:47AM
آقای ماستمال این و شنیدی ؟
" اگر یکبار بگویی بندهء من از دو عالم بگذرد خنده من"

یعنی اینکه ما همه مخلوق خدا هستیم اما اعمال ما حکایت از بندگی خدا و ایمان قلبی به اون نداره و بندهء هوا و هوس خودمون هستیم . میتونی برای اطلاع بیشتر به کتاب" آزادی معنوی" فصل اول تالیف استاد شهید آیت الله مطری مراجعه کنی . بحث های خوبی مطرح شده.

راستی خسته نمیشی هی به این و اون لقب جاهل و نادان و ... میدی؟:smile09:

جوجو
Monday 28 April 2008, 01:39AM
فتوای مراجع برای قمه زنی
آیت الله فاضل لنکرانی
سوال : به نام خدا سوال من از ایشان این است که آیا قمه زدن در خفا و آشکار جایز است یا خیر ؟ با تشکر

جواب : قمه زدن پنهانی اشکال ندارد لکن در ملآ عام در شرایط فعلی بهتر است از آن اجتناب شود زیرا رسانه های استکباری مترصد فرصت اند تا علیه تشیع تبلیغات سوء کنند و چهره شیعه را در دنیا مشوّه جلوه دهند
--------------------
آیت الله بهجت
سوال : با سلام خدمت شما و با تشکر از زحمات شما من یک سوال شرعی از آیت الله العظمی بهجت : آیا قمه زنی که در ماه محرم است جایز است یا نه؟

جواب : قمه زنی اگر موجب ضرر نشود جایز است

---------------------------
میرزا جواد آقا تبریزی
سوال : سؤال من از ايشان اين است كه آيا قمه زدن در خفا و آشكار جايز است يا خير

جواب : قمه زنی در حد نفسه مانعی ندارد ولکن سزاوار است برای مؤمنین که در مقام حزن و اندوه بر سیدالشهداء (ع) مظهر مناسبتری را اختیار کند و آن مظهر مختلف به اختلاف کشورها و شهرها، والله العالم..
--------------------------
محمد صادق روحانی
سؤال: در عزاداري امام حسين (ع) به صورت لطلمه زدن و خود را مجروح كردن وقمه زدن , احيانا هلاك مي شوند و استفاده از طبل چه صورت دارد ؟

جواب: بسمه تعالي ؛ تمام آنچه ذكر كرده ايد جايز و مستحسن است ؛ مگر كاري كه موجب هلاكت شود
سوال دیگر : اگر قمه زدن باعث وهن مذهب شبعه شود آيا در اين صورت قمه زدن جايز است؟

جواب: بسمه تعالي ؛ اصلا موجب وهن نمي شود ؛ بلكه عكس آن مشهود است
آیت الله صانعی :
سوال : گر قمه زنى و زنجير زنى اشکال ندارد ولى والدين شخص در مورد قمه زنى نارضايتى کنند آيا عدم رضايت آن ها باعث اشکال داشتن چنين عزادارى مى شود؟
آيا اين حکم موقعى که انسان، متأهل و جدا از پدر و مادر زندگى مى کند هم صدق مى کند؟

جواب : اطاعت از پدر و مادر، يک امر اخلاقى است و آن چه که موجب اذيت و آزار آن ها است بايد ترک شود, بناء عليه، عدم رضايت آن ها نسبت به عزادارى حضرت اباعبدالله الحسين (ع) نمى تواند سبب حرمت آن گردد, آرى اگر عدم رضايت آن ها به خاطر احتمال خطر و ضرر است اطاعتشان واجب و ترکش حرام است

سوال : آيا قمه زدن جايزاست يا خير؟

جواب : به نظر اينجانب جايز است و مشمول اطلاقات و عمومات ابكاء و بكاء و تعظيم شعائر مى باشد البته بشرط آنكه موجب اذيّت شدن و جنايت به بدن نباشد كه معمولاً در قمه زنى چنين نبوده است
---------------------------
آیت الله سید صادق شیرازی
سؤال 3: بعضى افراد در مجالسشان سخنانى را مطرح مىكنند كه مضمونش اين است كه چرا به جاى قمه زنى در روز عاشوراء خون خود را به نيازمندان هديه ندهيم چرا كه هديه دادن خون مىتواند بهتر و امروزى تر از قمه زنى باشد، قمه زنى به محيط زيست ضرر رسانده و نيز باعث مىشود تا بقيه مذاهب اسلامى ما را بدعت گذار و عقب مانده معرفى كنند، رأى شما درباره اين موضوع چيست؟

جواب: هديه دادن خون چيز خوبى است ولى با برگزارى شعائر حسينى منافاتى ندارد، به اضافه اينكه خارج كردن خون از سر داراى فوائد بهداشتى بسيارى است و از سنت پيامبر گرامى مى باشد و پيامبر اين كار را مغيثه و منقذه مىناميدند و شيعه و سنى بر اين مطلب توافق دارند و بخارى و تعداد ديگرى از راويان، آنرا روايت كرده‏اند و از امام صادق (عليه السلام) آمده است: (خون گرفتن از سر شفا از ديوانه‏گى و جذام و پيسى و ضعيفى چشم و دندان درد است) و نيز ضررى براى محيط زيست ندارد. پس بجاست كه مؤمنين هديه دادن خون را در روز ديگرى مثل سوم شعبان كه روز ميلاد امام حسين (عليه السلام) مىباشد بجا آورند.

سؤال 4: آيا در عزاى امام حسين قمه زنى واجب است؟

جواب: نظر مشهور استحباب آن است.

سؤال 5: اگر چيزى مثل قمه زنى منجر به زشت شدن وجهه مذهب حق شود و در نتيجه آن، بعض از شعائر بزرگ مثل عزاى حسينى در قلوب مردم ضعيف شود حكمش چيست؟

جواب: قمه زنى بنابر مشهور مستحب است و با دليل قطعى ثابت نشده كه قمه زنى باعث زشت شدن وجهه تشيع است، بلكه برخى از شخصيات معتقدند كه قمه زنى از مهمترين وسائل تبليغ و ترويج براى مذهب است. به اضافه اينكه دلائلى از اين قبيل، براى كنار گذاشتن احكام شرعىِ ثابت شده كافى نيست. و الا مى بايست از خيلى احكام الهى در جهاد و حج و نماز و روزه دست كشيد. خداوند مىفرمايد: (يا حسرة على العباد ما يأتيهم من رسول إلاّ كانوا به يستهزؤون) آيا مسخره كردن پيامبران براى عقب نشينى آنها از دعوت بسوى حق كافى است؟

سؤال 6: ضررى كه در نتيجه قمه زدن بوجود مى آيد اگر ضرر قابل توجهى بود مانند شدت خونريزى آيا اين ضرر مباح محسوب مى شود يا مستحب و يا هيچ كدام؟

جواب: ضرر تا وقتى كه منجر نشده است به: (1 ـ قتل نفس 2 ـ قطع عضوى از اعضاء بدن 3 ـ از دست دادن نيروئى مثل از دست دادن نيروى بينائى و مانند آن) جائز است و اگر نزد شارع محبوبيت پيدا كرد مستحب خواهد بود، و قمه زدن به نيت همدردى با سيد الشهداء (عليه السلام) و اظهار محبت نسبت به امام و دفاع از حق و تربيت نفس براى ايثار و شكيبائى و تقويت روح ايمانى، از جمله مستحبات مؤكد است همانطور كه علماى قديم و حال فتوى داده‏اند و در زندگى معصومين موارد زيادى ذكر شده است كه دلالت مىكند تحمل ضررها در راه خدا و مشقت نفس بخاطر تقوى از كارهاى مستحب مىباشد، و از جمله آن آنچه كه در مورد حضرت زهراء روايت شده است كه ايشان براى عبادت آنقدر بر روى پاهايشان ايستادند تا پاهاى آن حضرت ورم كرد. و اينكه امام حسن و امام حسين با پاى پياده به حج مىرفتند در حاليكه شترهايشان مقابل آنها حركت مىكردند.

سؤال 11: كسى كه به عزادارى و خدمت در حسينه‏ها مشغول باشد و قمه زدن را ترك كند آيا گناهكار است و استحقاق تحقير شدن و اهانت شدن را دارد؟

جواب: قمه زدن كار مستحبى است و انسان مىتواند عمل مستحب را ترك كند. و جائز نيست كه مؤمن را اهانت كرد و همينطور بر كسى كه قمه نمىزند جائز نيست ديگران را مسخره يا اهانت كند يا آنها را متهم كند.

A+CH
Monday 28 April 2008, 02:09AM
جناب جوجو

سلام علیکم

اگه میشه عمل قمه زنی رو برای ما شرح بدید؟

خیلی ممنونم

جوجو
Monday 28 April 2008, 02:30AM
علیکم السلام
ببخشید منظورتون رو متوجه نشدم

A+CH
Monday 28 April 2008, 02:32AM
منظورم...موارد زیره
1-تعریف قمه زنی.
2-ریشه ی قمه زنی.
3-اعمالی که یه فرد قمه زن انجام میده.
4-حدود قمه زنی.
5-هدف از قمه زنی.

یه سوال دیگه هم داشتم..
جسارتا خودتون تا حالا قمه زدید؟

imanagha83
Monday 28 April 2008, 03:09AM
محمد صادق روحانی

سوال دیگر : اگر قمه زدن باعث وهن مذهب شبعه شود آيا در اين صورت قمه زدن جايز است؟

جواب: بسمه تعالي ؛ اصلا موجب وهن نمي شود ؛ بلكه عكس آن مشهود است

http://images.google.ca/url?q=http://www.allaahuakbar.net/shiites/ashora9.jpg&usg=AFQjCNGHHRQY8AQ-I7tQ0oOi_Rgu9hxh_Q

بله پس این اون مذهب تشیعی ست که آقایان میخواهند بشناسانند.

آیت الله سید صادق شیرازی
جواب: هديه دادن خون چيز خوبى است ولى با برگزارى شعائر حسينى منافاتى ندارد، به اضافه اينكه خارج كردن خون از سر داراى فوائد بهداشتى بسيارى است و از سنت پيامبر گرامى مى باشد و پيامبر اين كار را مغيثه و منقذه مىناميدند و شيعه و سنى بر اين مطلب توافق دارند و بخارى و تعداد ديگرى از راويان، آنرا روايت كرده‏اند و از امام صادق (عليه السلام) آمده است: (خون گرفتن از سر شفا از ديوانه‏گى و جذام و پيسى و ضعيفى چشم و دندان درد است) و نيز ضررى براى محيط زيست ندارد. پس بجاست كه مؤمنين هديه دادن خون را در روز ديگرى مثل سوم شعبان كه روز ميلاد امام حسين (عليه السلام) مىباشد بجا آورند.

سبحان الله . حجامتی که رسول الله(ص) و اهل بیت فرمودند کجا و این اعمال کجا؟
اینست حجامتی که گفتند؟

http://www.allaahuakbar.net/shiites/ashoor.jpg

کدام عالمی ست که اینگونه حمام خون راه انداختن را به پیامبر خدا نسبت دهد؟
این مراسم عزای سرور جوانان بهشت است یا حمام خون راه انداختنی که حجاج بن یوسف حاکم خون خوار براه انداخت؟ شرم باد شرم باد برکسی که فکر میکند با نعره و نه خودسازی و خدمت به خلق میتواند رضایت حق تعالی را جلب کند!

http://www.allaahuakbar.net/shiites/ashora6.jpg

http://www.allaahuakbar.net/shiites/ashora7.jpg

imanagha83
Monday 28 April 2008, 03:28AM
http://www.rasanews.com/Images/News/Smal_Pic/26-10-1386/IMAGE633360918772968750.jpg (http://www.rasanews.com/Images/News/Larg_Pic/26-10-1386/IMAGE633360918772968750.jpg)آيت الله العظمي بهجت پس از پایان درس خارج فقه خود در تاریخ 26 آذزر 1386گفته‌هاي نسبت داده شده به خود را در سي‌دي پر از تحریف و دروغ “حقيقت مظلوم" تكذيب نمودند. میتوانید این خبر را در خبرگزاری حوزه های علمیه (http://www.rasanews.com/Negaresh_site/FullStory/?Id=26069) ببینید:

http://www.rasanews.com/Negaresh_site/FullStory/?Id=26069 (http://www.rasanews.com/Negaresh_site/FullStory/?Id=26069)

داستان کامل ماوقع:

دو سال پيش عده‌اي جريان حامي بدعت قمه‌زني در اصفهان براي ترويج اين عمل خرافي اقدام به ساخت سي‌دي نمودند كه در آن با بهره از تمام حيله‌ها و ابزارهاي فريب به ترسيم چهره‌اي شرعي! و مظلومانه! براي قمه‌زني پرداختند. در اين سي‌دي كه به صورت بسيار انبوه و با بودجه‌هاي مشكوك در تمام كشور منتشر گرديد از تحريف روايات گرفته تا تحريف كلام علماء استفاده شد. كه با گذشت بسياري از دروغ ها آشكار گرديده و بر زشتي كار سازندگان اين سي دي افزود. متأسفانه در يكي از همين تحريفات، نسبتي كذبي توسط يكي از سخنرانان به آيت الله العظمي بهجت داده شد كه چندي پيش ايشان صريحاً آن را تكذيب نمودند. سخنران فوق مدعي شد كه حدود سي سال قبل در روضه‌اي كه در منزل آيت الله بهجت تشكيل شده بود از ايشان شنيده است كه فرموده‌اند: در زمان آيت الله العظمي سيد ابوالحسن اصفهاني آن زعيم بزرگ به جهت سخنان يكي از روشنفكران پيرامون حرمت قمه‌زني فتوا به وجوب قمه‌زني! داده و فرمودند هركس توانايي دارد بايد امسال قمه‌بزند. در آن سال حدود 700مجتهد!!! به اطاعت از حكم سيد قمه زدند اما من(آيت الله بهجت) چون ديدم هم مي‌ترسيدم و بنيه و هنر اين كار را ندارم براي اينكه مخالفت با مرجعم سيد ابوالحسن نكنم لباسي پوشيده و به ميان قمه‌زنان رفتم و آن لباس من خوني شد و آن را نشُستم و وصيت كرده‌ام آن را با من دفن كنند!!! چون به امر مرجعم چنين كردم.
گفتني است آيت الله العظمي بهجت ضمن دستخطي كه اصل آن هم‌اكنون موجود است و آن را در کنار همین نوشته می بینید، ضمن تكذيب اين ادعا فرمودند: آنچه من فرموده‌ام آن است كه مرجع بزرگوار آيت الله العظمي سيد ابوالحسن مديسه‌اي اصفهاني با قمه‌زني مخالف بوده‌اند و تا پايان حيات خود نيز بر اين رأي و نظر باقي بودند. و چنين لباسي نيز هم‌اكنون نزد من وجود ندارد.

http://www.rasanews.com/Images/News/Larg_Pic/26-10-1386/IMAGE633360918777968750.jpg
جالب اينجاست كه اين تهمت بزرگ در حالي به آيت الله اصفهاني زده شد كه همان گونه كه آيت الله بهجت نيز فرمودند ايشان يكي از مخالفان سرسخت قمه‌زني بوده‌اند. در اينجا با بهره از كتاب « قمه‌زني سنت يا بدعت؟» گزارشي از جزئيات فتواي ايشان را ارائه خواهيم نمود: (قضيه از آنجا آغاز شد كه)مرحوم آيت الله العظمي سيد محسن امين در كتاب خويش به نام «التنزيه لاعمال الشيبه» با استدلال و برهان ثابت مي‌كند قمه‌زني و برخي ديگر از خرافات رايج در عزاداري امام حسين عليه السلام نه تنها ثوابي ندارد بلكه از نظر شرع مقدس حرام و از كار‌هاي شيطان است. در پي انتشار اين اثر، كه با هدف پاكسازي گردهمايي‌هاي‌ مذهبي از بدعت‌ها و گمراهي‌ها انجام شد، مردم ناآگاه چنان در برابرش موضع گرفتند، كه برخي از دوستانش خطر «انقلاب عوام» را به وي گوشزد كردند. تبليغات فراگير درباره دانشمند مصلح دمشق چنان مؤثر افتاد كه حتي گروهي از گويندگان مذهبي در مسجدها به بيان گمراهي‌هايش پرداختند و برخي از مردم با گرو نهادن خانة خود و به دست آوردن اندكي پول، در جهاد نامقدس ضد سيد محسن شركت جستند. ولي از آنجا كه حق با سيد بود، بالاخره پيروز و سربلند شد. تا آنجا كه پس از اندك زماني، آيت الله العظمي سيد ابوالحسن اصفهاني(كه در آن زمان مقام رياست تامه و مرجعيت عامه را داشتند) به طرفداري از امين عاملي وكتاب بيداري بخش او فتوا صادر كرد و با صراحت گفت: «انّ استعمال السّيوف و السلاسل و الطبول و الابواق و ما يجري اليوم أمثاله في مواكب العزاء بيوم عاشورا انّما هو مُحرم و هو غير شرعي.» یعنی: «به كاربردن شمشيرها (=قمه‌زني) و زنجيرها و طبل‌ها و بوق‌ها و كارهايى مانند اين امور كه امروزه در دسته‌هاى عزادارى و در روز عاشورا معمول است همه حرام و غير شرعى است.»
رك: استاد حسن شبر، تاريخ العراق السياسي المعاصر، ج2، ص340؛ دايرة المعارف تشيع، ج2، ص531؛ و جعفرالخليلي، هكذاعرفتهم، ج3، ص207؛ سيد محسن امين، اعيان الشيعه، ج10، ص378؛ همچنين سخنان سيد ابوالحسن اصفهاني بر ضد قمه‌زني در يك رساله فارسي به نام انيس المقلدين در نجف در سال 1345ق/1926م چاپ شده است. (آقا بزرگ تهراني، الذريعه، ج2، ص466 و هكذا عرفتهم، ج3، ص229) براي اطلاع از جزئيات ديگر تحريفات اين سي دي مي‌توانيد به كتاب « قمه‌زني سنت يا بدعت» نوشته اقای مهدی مسائلی ، نشر گلبن اصفهان مراجعه كنيد. منبع مطلب: http://ghamezani.parsiblog.com/378691.htm (http://ghamezani.parsiblog.com/378691.htm)

imanagha83
Monday 28 April 2008, 03:39AM
نظر آیه الله مشکینی رحمه الله علیه درباره حرمت قمه زنی (http://ghamezani.blogspot.com/2008/01/blog-post_1039.html)
http://urdu.imammahdi-s.com/quote/images/large/meshkini.jpg

حضرت آيت الله علي مشكيني:
بعد التسليم و التحيه امور مذکور فوق بنفسه در شرع اسلام مورد اشکال و بلکه بعضي از آنها ذاتا محرم است مسلمين بايد از وارد کردن آنها در مراسم تعزي حضرت حسين عليه الصلاه و السلام که يکي از عبادات است جدا خودداري نمايند علاوه آنکه عزاداري آن حضرت عمل سياسي است پس بايد ازمخلوط شدن کارهايي که جنبه سياسي آن را مخدوش و يا عنوان خرافيت و وهن اسلام مي بخشد اجتناب نمود گذشته از اينها اعمال فوق مورد نهي مقام معظم ولايت امر مسلمين قرار گرفته و حکم معظم له واجب الاتباع است ... منبع: متن دستخط و متن عربي اين فتوا در کتاب قمه زني سنت يا بدعت، نوشته مهدي مسائلي، چاپ گلبن اصفهان، ص۱۷۹موجود است.

http://bp2.blogger.com/_p_geKDL2I3U/R4v7gaWos-I/AAAAAAAAAEA/myiOFMt4cf0/s320/fatva_Meshkini.jpg

حضرت آيت الله العظمي سيستاني: بايد از كارهايي كه عزاداري را خدشه‌دار مي‌كند اجتناب شود.
منبع: مسائل جديد از ديدگاه علما و مراجع تقليد، سيد محسن محمودي، جلد 3، ص34

فتوای آیه الله العظمی علامه امین عاملى‏قدس سره : قمه‏زنى و اعمالى دیگر از این قبیل در مراسم عزادارى حسینى به حكم عقل و شرع حرام است و زخمى ساختن سر، كه نه سود دنیوى دارد و نه اجر اخروى، ایذاء نفس است كه خود در شرع حرام است و در مقابل این عمل، شیعه‏ى اهل بیت را در انظار مردم مورد تمسخر قرار داده و آنها را وحشى قلمداد مى‏كنند و شكى نیست كه این اعمال ناشى از وساوس شیاطین بوده و موجب رضایت‏خدا و پیامبر و اهل بیت اطهار نیست و البته تغییر نام این اعمال در ماهیت و حكم شرعى آن كه حرمت است، تغییرى نمى‏دهد. منبع: اعیان الشیعه، ج 10، ص 363 .
فتوای حضرت آيت الله العظمي سيد محسن حكيم: فرزند ايشان شهيد آيت الله سيد محمدباقرحكيم نقل نموده‌اند كه پدر بزرگوارشان دائماً مي‌فرموند: «ان قضية التطبير هي غصة في حلقومنا»: یعنی: «مسئلة قمه‌زني، غصّه و اندوهي در گلوي ماست» منبع: قمه زنی سنت یا بدعت اثر مهدي مسائلي

فتوای حضرت آيت الله العظمي علامه سيد محمد حسین فضل الله: " التطبير حرام لكونه من مصاديق الإضرار بالبدن، وهو غير جائز مطلقاً على رأينا، سواء أدى إلى التهلكة أو لم يؤد إليها، وعندئذ فما دام محرماً فلا يمكن جعله من الشعائر الدينية أو الحسينية، ولا سيما إذا كان مسيئاً للمذهب، فسوف تشتد الحرمة وتتاکد. " یعنی:"قمه زنی حرام استچون از مصادیق ضرر رسانده به بدن می باشد. و آن از نظر ما مطلقا حرام است خواه به هلاکت و مرگ فرد منتهی شود خواه نشود . و چون که این عمل حرام است نمی توان ان را جزء شعائر حسینی یا شعائر دینی قرار داد. خصوصا زمانی که باعث زشتی و وهن مذهب (شیعه) گردد باعث می شود که حرمت ان تشدید و تاکید شود.
منبع: سایت علامه سید محمد حسین فضل الله : (http://www.bayynat.ir/index/)http://www.bayynat.ir/index/ (http://www.bayynat.ir/index/)

نظر علمی علامه شهید ایه الله مرتضی مطهری: به نظرم قمه زني در شرايط فعلي هيچ دليل عقلي و نقلي بر آن نداريم و يكي از مصاديق بارز تحريف محسوب مي گردد و حداقل اينكه در زمان فعلي باعث زير سوال رفتن تشيع مي گردد ….از برنامه هايي كه هيچ ارتباطي با اهداف امام حسين(ع) ندارد، تيغ، قمه و قفل زدن است. قمه زدن هم همين طور است اين كار، كار غلطي است. يك عده قمه ها را بگيرند، به سرهاي خودشان بزنند و خون ها را بريزند كه كه چه شود؟ كجاي اين حركت، عزاداري است.
منبع: حوزه و روحانيت، ج 2، ص 173.
استاد در مورد تاريخچه قمه زني مي فرمايد: «قمه زني و بلند كردن طبل و شيپور از ارتدوكس هاي قفقاز به ايران سرايت كرد و چون روحيه مردم براي پذيرفتن آنها آمادگي داشت همچون برق در همه جا دويد.»
منبع:جاذبه و دافعه علي(ع)، ص 165

آيت‌الله شبستري امام جمعه تبریز: قمه زني در روز عاشورا بنا به احكام اوليه و ثانويه در اسلام مذموم است و موجب وهن مذهب تشيع مي شود و از اين نظر نبايد توسط مومنان انجام شود.هرگونه ايذا ، قمه زني و جاري كردن خون از بدن بنا به احكام روشن اسلامي حرام و موجب وهن شيعه توسط دشمنان و وهابيون است و از اين نظر نيز فعلي ضد دين و بدعت می باشد. هرعبادت يا مستحبي فقط از ناحيه دين مباح و پذيرفتني است و گرنه بدعت و حرام تلقي مي‌شود، قمه‌زني و برخي اعمال غير معمول در عزاداري ها از اين نظر كه از ناحيه دين تكليف نشده است موجب بدعت مي‌شود و در آن صورت اساسا حرام و ضد دين تلقي مي‌شود. در اين رابطه هرگونه قمهزني ، خون ريزي و اضرار به بدن حرمت داشته و از اساس مورد خواست دين نيست و لازم است مومنان از انجام آن خودداري كنند. در شرايط كنوني دشمنان اسلام در صدد بهره‌برداري منفي تبليغي از برخي حركت‌هاي انجام يافته در عزاداري‌ها هستند، برخي حركت‌هاي معمول در عزاداري ها ، حتي علي‌رغم خلوص نيت در عاملان آن‌ها ممكن است در ظاهر وحشيت تلقي شده و موجب وهن مذهب جعفري گردد و لذا بايد از انجام آن‌ها خودداري شود. با تاكيد بر حفظ آرامش و متانت مومنان در دستجات و مجالس سوگواري امام سوم شيعيان خواستار اجتناب آنان از هرگونه اقدامي می باشم كه ابزار يا موجب سوژه منفي بدست وهابيون عليه شيعيان در اين مقطع حساس گردد .
منبع: http://www.irna.com/fa/news/view/menu-149/8511083097174934.htm (http://www.irna.com/fa/news/view/menu-149/8511083097174934.htm)

حضرت آيت الله ملکوتي حفظه الله: عزاداري حضرت سيد الشهداء سبط رسول اکرم صلي الله عليه و آله و سلم بايد لايق و شايسته به آن امام بزرگوار باشد و موجب وهن و تضعيف اسلام ومذهب تشيع نباشد بلکه مثل قيام آن حضرت باعث بقاء و عزت اسلام و مسلمانان بوده و عاريو منزه از هرگونه بدعت و خرافات باشد

http://bp2.blogger.com/_p_geKDL2I3U/R4wSbKWotII/AAAAAAAAAFY/gnThEVUgJ90/s320/malekooti.jpg (http://bp2.blogger.com/_p_geKDL2I3U/R4wSbKWotII/AAAAAAAAAFY/gnThEVUgJ90/s1600-h/malekooti.jpg)
حضرت آیه الله راستی کاشانی حفظه الله:
بعد الحمد و الصواه ، اقامه عزاي حضرن ابي عبدلله الحسين سيد الشهداء عليه السلام از افضل قربات الي الله تعالي و موجب تجديد حيات اسلام و ايمان است و بر مومنين است هرچه با شکوه تر آن را برگزار نمايند و از هر اموري که موجب وهن اسلام و دست آويزدشمنان اسلام است اجتناب کنند امروز که روز حاکميت اسلام است و رهبر عظيم الشان انقلاب ولي امر مسلمين حضرت آيت الله خامنه اي دام ظلله العالي از قمه زدن و نظاير آن نهي نمي فرموده اند و اشتکبار جهاني از هيچ توظئه اي عليه اسلام و امت اسلام و ايجاد تفرقه در صفوف مسلمين فرو گذار نمي کند بر همه مومنين واجب است از اينگونه اموراجتناب کنند و با پيروي از رهبري و وحدتکلمه دشمنان اسلام و مسلمين را مايوس گردانند خداوند متعال همه را از عزاداران اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام و انصار حضرت ولي الله اعظم امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف قرار دهد

http://bp2.blogger.com/_p_geKDL2I3U/R4wQ_KWotFI/AAAAAAAAAFA/EnUuXq6MYJw/s320/rasti.jpg (http://bp2.blogger.com/_p_geKDL2I3U/R4wQ_KWotFI/AAAAAAAAAFA/EnUuXq6MYJw/s1600-h/rasti.jpg)

imanagha83
Monday 28 April 2008, 03:44AM
فتوای آيه الله سیدابوالحسن غروي اصفهاني معروف به کمپاني درباره حرمت قمه زنی (http://ghamezani.blogspot.com/2008/01/blog-post_4575.html)

-آيه الله غروي اصفهاني معروف به کمپاني: در گذشته چون در ديد برخى‏غير مسلمانان تاثير سوء داشت،برخى علما به حرمت زنجير زدن و قمه زدن و خون ازسر و پشت‏خويش جارى کردن فتوا دادند.در مقابل آنان نيز علماى ديگرى در پاسخ به‏استفتاهاى مردم، حکم به جواز دادند.اين مساله،بارها در گذشته منشا کشمکشهاى‏مذهبى گشته است.از جمله آية الله سيد ابو الحسن اصفهانى فتوا به حرمت داد و سيدمحسن امين از او انتقاد کرد و اين مساله به مطبوعات و مجلات آن روزگار کشيده شد واز آن پس بازار استفتاء و افتاء داغ شد و مجموعه‏هايى نيز که حاوى اين نظرات فقهى بود،منتشر گرديد.نظير آن سبت‏به قمه زنى هم در تاريخ معاصر وجود دارد.
متن يکی از فتاوای ايشان: "ان استعمال السيوف و السلاسل و الطبول و الابواق و مايجري اليوم امثاله في مواكب الغرا بيوم عاشوراانما هو محرم و هو غيرشرعي." یعنی :"به کار بردن شمشیرها (قمهزنی) و زنجیرها و طبل ها و بوق ها و کارهایی مانند این امور که امروزه در دسته های عزاداری و در روز عاشورا معمول است همه حرام و غیر شرعی است." اين فتوا نيز موجب اختلافات و سر و صداي شديدي شد و برخي از وعاظ در سخنراني هاي خود آيت الله اصفهاني را به سختي مورد انتقاد و حتي اهانت قرار دادند. ولي وي هرگز حاضر نشد از فتوا و عقيده خود دست بردارد و خوشايند جاهلان و بي خردان سخن بگويد.
منبع:موسوعة العتبات المقدسه،ج8،ص378(پاورقى) با نقل:فرهنگ عاشورا صفحه198 جوادمحدثى.
منبع فتوای ايشان: دايره المعارف تشيع ج۲ ص ۵۳۱. و همچنين اعيان الشيعه ج۱۰ ص ۳۷۸. و همچنين تاريخ سياسی عراق معاصر نوشته استاد حسين شبر ج۲ ص ۳۴۰ . و همچنين هکذا عرفتهم نوشته حعفر الخليلی ج۳ ص ۲۰۷.

فتوای حرمت قمه زنی حضرت آیه الله العظمی فاضل لنکرانی رحمه الله علیه (http://ghamezani.blogspot.com/2008/01/blog-post_3487.html)

http://bp2.blogger.com/_p_geKDL2I3U/R4tljaWostI/AAAAAAAAAB4/tffHYUIU6Dc/s320/fazel+kamel.jpg

imanagha83
Monday 28 April 2008, 04:06AM
همراه با کلام امام خمینی (رحمة الله علیه)

تحجر گرايي و مقدس مآبي در اشكال مختلف

شکست خوردگان ديروز، سياست بازان امروز شده اند. آنها که به خود اجازه ورود در امور سياست را نمى دادند، پشتيبان کسانى شدند که تا براندازى نظام و کودتا جلو رفته بودند... دسته اى ديگر از روحانى نماهايى که قبل از انقلاب دين را از سياست جدا مى دانستند و سر به آستانه دربار مى ساييدند، يکمرتبه متدين شده و به روحانيون عزيز و شريفى که براى اسلام آنهمه زجر و آوارگى و زندان و تبعيد کشيدند تهمت وهابيت و بدتر از وهابيت زدند.

ديروز مقدس نماهاى بيشعور مى گفتند دين از سياست جداست و مبارزه با شاه حرام است، امروز مى گويند مسئولين نظام کمونيست شده اند! تا ديروز مشروب فروشى و فساد و فحشا و فسق و حکومت ظالمان براى ظهور امام زمان -ارواحنا فداه - را مفيد و راهگشا مى دانستند، امروز از اينکه در گوشه اى خلاف شرعى که هرگز خواست مسئولين نيست رخ مى دهد، فرياد وا اسلاما سر مى دهند! ديروز حجتيه اى ها مبارزه را حرام کرده بودند و در بحبوحه مبارزات تمام تلاش خود را نمودند تا اعتصاب چراغانى نيمه شعبان را به نفع شاه بشکنند، امروز انقلابيتر از انقلابيون شده اند! ولايتى هاى ديروز که در سکوت و تحجر خود آبروى اسلام و مسلمين را ريخته اند، و در عمل پشت پيامبر و اهل بيت عصمت و طهارت را شکسته اند و عنوان ولايت برايشان جز تکسب و تعيش نبوده است، امروز خود را بانى و وارث ولايت نموده و حسرت ولايت دوران شاه را مى خورند!

راستى اتهام امريکايى و روسى و التقاطى، اتهام حلال کردن حرامها و حرام کردن حلالها، اتهام کشتن زنان آبستــن و حليت قمار و موسيــقى از چه کسـانى صادر مى شود؟ از آدمهاى لامذهب يا از مقدس نماهاى متحجر و بي شعور؟!

فرياد تحريم نبرد با دشمنان خدا و به سخره گرفتن فرهنگ شهادت و شهيدان و اظهار طعنها و کنايه ها نسبت به مشروعيت نظام کار کيست؟ کار عوام يا خواص؟ خواص از چه گروهى؟ از به ظاهر معممين يا غير آن؟ بگذريم که حرف بسيار است. همه اينها نتيجه نفوذ بيگانگان در جايگاه و در فرهنگ حوزه هاست، و برخورد واقعى هم با اين خطرات بسيار مشکل و پيچيده است. از يک طرف وظيفه تبيين حقايق و واقعيات و اجراى حق و عدالت در حد توان و از طرف ديگر مراقبت از نيفتادن سوژه اى به دست دشمنان کار آسانى نيست.

با اينکه در کشور ما در اجراى عدالت بين روحانى و غير آن امتيازى نيست، ولى وقتى با متخلفى از روحانيت خوش سابقه يا بدسابقه برخورد شرعى و قانونى و جدى مى شود، فورا باندها فرياد مى زنند که چه نشسته‌ايد، جمهورى اسلامى مى خواهد آبروى روحانيت را ببرد. اگر احيانا کسى مستحق عفو بوده و بخشيده شود، تبليغ مى کنند که نظام به روحانيت امتياز بيجا مى دهد.

مردم عزيز ايران بايد مواظب باشند که دشمنان از برخورد قاطع نظام با متخلفين از به اصطلاح روحانيون سوءاستفاده نکنند و با موج آفرينى و تبليغات اذهان را نسبت به روحانيون متعهد بدبين ننمايند و اين را دليل عدالت نظام بدانند که امتيازى براى هيچکس قائل نيست و خدا مى داند که شخصا براى خود ذره اى مصـونيت و حـق و امتياز قائل نيستم. اگر تخلفى از من هم سر زند مهـياى مؤاخذه ام.

پيام (منشور روحانيت)

زمان:3 اسفند 1367 / 15 رجب 1409

Abdolhusain
Monday 28 April 2008, 02:52PM
بسمه تعالی شانه
آقای ایمان
شما بهتر است قبل از هر نوشته ای مطالبی که در گذشته در پستهای دیگه مطرح شده رو بخونید.
تمام چیزهایی که شما الان دارید به خودتون سختی میدید و کلی سرچ میکنید و مطالبی رو میارید کپی میکنید قبل از شما جناب خیرالبریه(متواری از بحث)در بحث سخنرانی آیت الله العظمی وحید درباره عزاداری کپی کردند،و جوابش رو هم مفصلا گرفتند.میتونید جوابها رو همونجا بخونید:
به این آدرس رجوع کنید:
http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=10887 (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=10887)

این آدرس رو هم بخونید خیلی عالی هست،آیت الله العظمی بهجت و استحباب قمه زنی:
http://iranclubs.net/forums/showthread.php?t=11762

مهساM
Monday 28 April 2008, 11:24PM
فکر نمیکنید صحبتها و نوشتهها تکراری شده ؟؟؟موافقان و مخالفان هر کدام جبهه خودشون رو حفظ کردن و همون دلایل و فتوا ها رو میارن
بعضی از احکام ثانویه در شرایط زمانی و مکانی مختلف طبق نظر مجتهد تغییر میکند. شایدتوسالهای پیش قمه زنی خیلی بحث کردنی نبود ولی الان شرایط فرق کرده
صحبت از جایز بودن است نه مستحب و لازم بودن
یعنی شما میتوانید قمه بزنید حرام و مکروه نیست ولی به چه قیمتی!!!
آیا همین مراجع عالی قدر که جایز دونستن امسال خودشون هم این کار رو انجام دادن؟!!
در زمینه حجامت و خون دادن باید بگم خیلی از مسایل و علوم و فنون رو غربی ها کشف و اختراع و مبتکرشون بودن به این غربزدگی نمیگن
چرا فکر میکنید نجات جون یک انسان به واسطه خون دیگران مورد پسند اسلام و پیغمبر نیست؟؟؟!
شنیدین با هر گناه جدید یه مرض جدید هم به وجود می اید
اینجا من مطلبی از کسی نخوندم که خودشو عالم دهر بدونه و ادعا ی همه چیز دونستن رو بکنه،جناب عبد الحسین فکر نمیکنید لازم نیست مدارج حوزویتون رو به رخ دیگران بکشونید؟؟!!
فهم مسایل دینی اگه احتیاج به حوزه رفتن داشت مطمئن باشید خدا و پیغمبر حتماًتاکید میکردن!
این بحث این قدر طولانی و بی نتیجه شده که دیگه از بحث اصلی دور شدینو به بی احترامی داره نزدیک میشه
اون اول به هم احترام میگذاشتن و الان مرتب صحبت از نادانی ووووو
اگه ما نمی توانیم موافقان رو در این شرایط کنونی ،مخالف کنیم برای وحدت مسلمین دعوا نمیکنیمو اجازه میدهیم شما به قمه زنی ادامه بدین و ما فقط از دور به معصومیت از دست رفته تاسف بخوریم
وحدت مسلمین از همه چیز مهمتر است و این تفرقه افکنی ها که حسین برای من است و تو نمیفهمیش کار دشمنه

Abdolhusain
Tuesday 29 April 2008, 01:59PM
بسمه تعالی شانه
سلام علیکم
خانم مهسا
فکر نمیکنید صحبتها و نوشته ها تکراری شده ؟؟؟موافقان و مخالفان هر کدام جبهه خودشونرو حفظ کردن و همون دلایل و فتوا ها رو میارن
حرف کاملا به جایی زدید.متاسفانه مشکل بزرگ ما اینه که مخالفین وقتی وارد بحث میشند،دقت نمیکنند که ممکنه حرفهاشون سابقا جواب داده شده باشه!شما میتونید همین چیزهایی که جناب ایمان کپی میکنند و تصور میکنند که خیلی دارن کار خوبی میکنن! رو در بحث سخنرانی آیت الله وحید درباره عزاداری ببینید.جناب خیرالبریه از ایشون به مراتب در کپی پیست قوی تر بودند و تا جایی که توان داشتند در گوگل سرچ کردند و مطالبی که پیدا کردند رو کپی کردند که بنده همه اونها رو از قبل خونده بودم و جوابشونو هم دادم.
به راستی چرا دروغگویان قبل ازینکه بگویند اکثر مراجع تقلید قمه زدن رو حرام میدونند،سری به سایتهایی که فتاوای مراجع در اون هست(مهمترین و جامعترینش سایت تطبیر)نمیزنند تا بطلان حرف خودشونو به وضوح ببینند؟؟

بعضی از احکام ثانویه در شرایط زمانی و مکانی مختلف طبق نظر مجتهد تغییر میکند. شایدتوسالهای پیش قمه زنی خیلی بحث کردنی نبود ولی الان شرایط فرق کرده
احکام مطابق نظر مجتهد تغییر نمیکنند!احکام هرگز تغییر نمیکنند.این موضوعات هستند که تغییر میکنند و حکم جدیدی بر اونها تطبیق داده میشه.و الا حکم همیشه ثابت هست.مسلما حکم هر عملی در شرایط مختلف میتونه تغییر کنه و حکمش رو مجتهد بیان میکنه و تشخیص موضوعش هم بر عهده مکلف است.همونطور که فرمودید سالهای پیش قمه زنی خیلی بحث کردنی نبود ولی الان شرایط فرق کرده.الان بیشتر به قمه زنی و باقی انواع دیگر نیاز هست لذا برخی از مراجع قمه زدن رو واجب کفایی میدونند.

آیا همین مراجع عالی قدر که جایز دونستن امسال خودشون هم این کار رو انجامدادن؟!!
وظیفه مرجع بیان حکم شرعی و استنباطش هست و در بیشتر ازون،مرجع فرقی با غیر مرجع نداره.

در زمینه حجامت و خون دادن باید بگم خیلی از مسایل و علوم و فنون رو غربی ها کشف واختراع و مبتکرشون بودن به این غربزدگی نمیگن
اولا حجامت سنتی اسلامی هست که غرب اون رو از اسلام یاد گرفته و مدام عمل میکنه اما خود همین غربزدگان شرقی ازین کار دوری میکنند!
ثانیا کاملا درسته که خیلی از مسائل و علوم و فنون رو غربیها کشف کردند و ما هم ازونها برداشت کرده ایم و شرعا این کار ایرادی نداره،قابل توجه برخی از جهالی که مدام صحبت از تقلید از مسیحیان و....میکنند!
ثالثا غربزدگی آیا به نظر شما چیزی جز اینه که سنت های اسلامی رها بشه و سنتهای غربی جای اون رو بگیره و وقتی صحبت از سنت اسلامی و سنت رسول الله و اهل بیت علیهم السلام میشه همین غربزده ها اون سنت رو محکوم کنند و علیهش فعالیت کنند تا سنن غربی و غربیها زنده نگه داشته بشه؟این غربزدگی نیست؟؟

چرا فکر میکنید نجات جون یک انسان به واسطه خون دیگران مورد پسند اسلام و پیغمبرنیست؟؟؟
چه کسی گفته نیست؟من این حرف رو زدم؟اما اینجا نکته جالبی وجود داره،مخالفین قمه زنی مدعی هستند نص خاص برای قمه زدن نداریم لذا قمه زدن بدعته!!اگر اینطور بخوایم ادعا کنیم پس اهدای خون هم بدعته چون نص خاصی براش نداریم!!

جناب عبد الحسین فکر نمیکنید لازم نیست مدارج حوزویتون رو به رخ دیگران بکشونید؟؟
ممکنه یک مورد ذکر کنید که بنده مدارج حوزوی!! رو به رخ کسی کشیده باشم؟چرا با بی دقتی حرف میزنید خانم؟

فهم مسایل دینی اگه احتیاج به حوزه رفتن داشت مطمئن باشید خدا و پیغمبر حتماًتاکیدمیکردن!
تعلیم علوم اسلامی و تفقه و....مکررا در دین تاکید شده و راه این کار هم در حوزه رفتن(یا علوم "حوزوی" رو یاد گرفتن)هست!

اجازه میدهیم شما به قمه زنی ادامه بدین
مطمئن باشید قمه زنها نه از شما و نه از احد دیگری برای قمه زنی اجازه نمیگیرند!الا از مرجع تقلیدشون که حکم قمه زدن رو با فتاواش برای اونها تبیین میکنه.ممکنه بفرمایید شما کی هستید که بخواید به کسی اجازه قمه زدن یا نزدن بدید؟؟

shaahiin
Tuesday 29 April 2008, 10:44PM
...مخالفین قمه زنی مدعی هستند نص خاص برای قمه زدن نداریم لذا قمه زدن بدعته!!اگر اینطور بخوایم ادعا کنیم پس اهدای خون هم بدعته چون نص خاصی براش نداریم!!

...

اينکه کسی اهدا يا عدم اهدای خون را حکمی دينی بداند بدعت است.

احمدfff
Tuesday 29 April 2008, 11:12PM

با عرض سلام خدمت جناب حامل الاسفار اقاي shaahiin

خيلي زيبا فرمودي كه بعضيا بند شيطان هستن امثال شما و تصور ميكنن كه بند خدا هستن

يك مثل عربي هست كه ميكويد (الاناء ينضح بما فيه)

اما چرا شيعيان نام فرزندان خود را «عبد العلي ، عبد الحسين و ...» مي‌گذارند
عبادت دو معني دارد :

پرستش که جز براي خداوند صلاحيت ندارد . اطاعت : که مقصود از عبد الحسين و عبد النبي و ... همين معني است .
در قرآن کريم آمده است :

وأنکحوا الأيامي منکم والصالحين من عبادکم وإمائکم

سوره نور آيه 32 .

بي همسران خود را و غلامان و کنيزان درستکارتان را همسر دهيد .
خداوند متعال در اين آيه کلمه عبد را در مورد بندگان به کار برده است و علت آن اين است که اين بنده بايد از مولايش اطاعت کند . يعني همان معناي دوم ؛ بنا بر اين اگر کسي خود را عبد النبي يا عبد الحسين و... بنامد و مقصودش اطاعت از رسول گرامي اسلام و اهل بيت او عليهم السلام باشد ، عمل وي مخالف دستورات دين نخواهد بود

Abdolhusain
Wednesday 30 April 2008, 03:42PM
بسمه تعالی شانه
جناب شاهین
اينکه کسی اهدا يا عدم اهدای خون را حکمی دينی بداندبدعت است.
اگر برای آن خصوصیت شرعی قائل شود البته که بدعت است.اما نه کسی برای قمه زنی و نه کسی برای اهدای خون و...خصوصیت شرعی قائل نیست.اما حکم شرعی آنها مشخص است.مثلا شما میتوانید انکار کنید که اهدای خون نیکی کردن به دیگری یا انقاذ نفس محترمه است؟؟که این دو عمل در اسلام مستحب و واجب هستند.لذا مصداق این دو که میتواند مصادیق زیادی داشته باشد نیز مستحب یا واجب است و همین حکم را دارد.

Abdolhusain
Wednesday 30 April 2008, 03:42PM
بسمه تعالی شانه
احسنت جناب احمد،کلا این افراد اصلا نه معانی عبد را میدانند،نه بنده تکوینی را از تشریعی تمیز میدهند!

kenshin
Monday 5 May 2008, 11:29PM
باز يك عده قمه زن تاپيك زده اند و شلوغ بازي كرده اند!

لطفا كتب معرفي شده در صفحه اول اين تاپيك را دانلود نموده و كاملا مطالعه بفرمائيد تا بفهميد كه اين دكون و دستگاه را كه را اندخته است ، بفهميد مدرك و سند يعني چه ، بفهميد مقدس اردبيلي در مورد اين جماعت چه جبهه گيري كرده است ... و ...

بابا يكي جمع كند دكان اين ساكسون ها را ازين ملكت

حداقل به تاريخ كمنيست نگاه كنيد كه وقتي در تركمنستان همه مساجد روستاهاي شيعه نشين را ويران نمودند و آنها را از اقامه نماز جماعت بازداشتند ، تنها و تنها قمه زني را براي شيعه هاي آن بلاد مجاز اعلام كردد .....! الله اكبر

لينك : http://www.iranclubs.org/forums/showthread.php?t=11932

جوجو
Tuesday 6 May 2008, 12:06AM
حداقل به تاريخ كمنيست نگاه كنيد كه وقتي در تركمنستان همه مساجد روستاهاي شيعه نشين را ويران نمودند و آنها را از اقامه نماز جماعت بازداشتند ، تنها و تنها قمه زني را براي شيعه هاي آن بلاد مجاز اعلام كردد .....! الله اكبر

لينك : http://www.iranclubs.org/forums/showthread.php?t=11932
عزیزم مشکل شما همین جاست که به جای اینکه حتی ذره ای نسبت به تاریخ تشیع و قوف و تجزیه و تحلیل داشته باشی رفتی و پروفسور تا ریخ کمونیست شدی
راستی سند این مطلبت رو از همون تاریخ کمنیستی که میگی اوستاشی بده تا ماهم ببینیم
راستی تنها و تنها قمه زنی ؟؟
وای :smile55::smile55:
منتظر افاضات عالمانه شما هستیم

Abdolhusain
Tuesday 6 May 2008, 01:22AM
بسمه تعالي شانه
جناب کنشين
کتبی که معرفی میکنید مملو از دروغهاییست که هیچ سند و مدرکی ندارد و بارها و بارها نیز ما با ارائه اسناد معتبر و مختلف آن دروغگو ها و آن دروغگویان را رسوا کرده ایم.
مقدس اردبیلی هم تا جایی که بنده به خاطر دارم در مقابل جریانات الحادی همچون عرفان جبهه گیری داشت!

آن دروغی را هم که به عنوان تاریخ کمونیست!عنوان میکنید چیزی نیست جز حرف بی سند و مدرک و از پایه دروغی که خامنه ای در یکی از سخنرانی هایش بیان کرده است،تازه آن را هم گفته از شخصی که از جریان قضایای آذربایجان(و نه ترکمنستان!) بود شنیده است!دروغ بودن این سخن نیازی به اثبات ندارد،چون تاریخ چیز دیگری غیر از آن را شهادت میدهد.

مجتبا
Tuesday 6 May 2008, 11:10AM
جناب Abdolhusain (http://www.iranclubs.org/forums/member.php?u=10977) اگه قرار باشه بین قمه زنی و خون دادان یکی رو انتخاب کنید کدومو انتخاب میکنید خواهشا صریح جواب بدید ممنون

خیرالبریه
Tuesday 6 May 2008, 11:28AM
بسم الله الرحمن الرحیم

ومن احسن قولا ممن دعا الی الله وعمل صالحا وقال اننی من المسلمین...صدق الله العلی العظیم

با سلام

برای جلوگیری از پراکندگی موضوع و فرصت سوزی وتمرکز جوابها خواهشمندیم که به یک تاپیک مثلا :

استفتاء شيخ زين العابدين نجفي -رحمه الله- از امام زمان (عج) در خصوص قمه زني و..... (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=11921) (http://www.iranclubs.net/forums/images/khazar/misc/multipage.gif 1 (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=11921)2 (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=11921&page=2)3 (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=11921&page=3)4 (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=11921&page=4)5 (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=11921&page=5) ... آخرين صفحه (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?t=11921&page=12))

بیایید و علمی بحث کنیم تا به نتیجه برسیم .

با تشکر

Abdolhusain
Tuesday 6 May 2008, 06:06PM
بسمه تعالی شانه
جناب مجتبا
جنابAbdolhusain (http://www.iranclubs.org/forums/member.php?u=10977) اگه قرار باشه بینقمه زنیوخون دادانیکی رو انتخاب کنید کدومو انتخاب میکنیدخواهشاصریحجواب بدید ممنون
فکر میکنم جواب حقیر کاملا واضح باشه.
قمه زنی عزای عاشوراست،و زمانی مخصوص دارد،بر خلاف اهدای خون که مربوط به همه زمانهای سال است.لذا شخصی که عاشورا قمه میزند میتواند فردایش برود خون بدهد.یا اصلا بعد از ظهر عاشورا برود و خون بدهد.لذا اصلا اینطور نیست که امر دائر در انتخاب یکی ازین دو بشود!اما حتی اگر ما چنین فرضی را هم بکنیم،قطعا بنده قمه زدن را انتخاب خواهم کرد،چون عزای حسینی است اما اهدای خون هیچ ارتباطی به عزاداری ندارد.

Abdolhusain
Tuesday 6 May 2008, 06:07PM
بسمه تعالی شانه
جناب خیرالبریه
فراموش نکنید مشابه همین حرفی را که در پست 284 زده اید،مدتها پیش در بحث جزع هم زده بودید و دیگران را دعوت کرده بودید که به بحث سخنرانی آیت الله وحید بیایند.اما باز هم فراموش نکنید که از هر دوی این بحث ها فرار کردید و هر دو را بی جواب گذاشتید!خاطر شریف هست؟
شما لطفا اسم بحث علمی را نیاورید که اصلا از علم بهره ای ندارید!لذا استعمال این عبارت درباره شما محلی از اعراب ندارد..!!