PDA

نمايش نسخه نهائي : یاران مرد تنها، (مولا علی علیه السلام) سرنگار دوم

beatrice
Friday 30 January 2009, 04:16PM
فهرست ده نفره ای که از یاران امام علی علیه السلام و شرح مختصری از ایشان، در این سرنگار می خوانید " تمام یاران امام علی(ع) را شامل نمی شود و تنها حکم نمونه و مشتی از خروار را دارد.تعداد یاران امام علی(ع) و حکایات مربوط به آن آدم های خوشبخت،خیلی بیشتر از اینهاست.ابن خلکان در "وفات الاعیان"،168 یار خاص برای امام علی (ع) ذکر کرده و ابن شهر آشوب در "مناقب"،این تعداد را 272 شیعه ی خاص ذکر کرده است.فقط در جنگ صفین،50 نفر بودند که با امام علی(ع) شرط کردند که در راه حضرتش از جان دریغ نکنند و در عوض،امام (ع) فردای قیامت شفاعتشان را بکند و جالب اینکه در بین این یاران خالص امام (ع) که خود حضرت آنها را در حدیثی برتر و دارای درجه ی بالاتری از پیامبران بنی اسرائیل دانسته بود،همه جور آدمی هم هست؛از اویس قرنی عارف بزرگ که در صفین با وجود کهولت سن و ضعف پیری با دو دست شمشیر می زد تا میثم خرما فروش که پیامبر(ص)سفارشش را به امام علی (ع) کرده بود.
منابع:منتهی الآمال شیخ عباس قمی-نهج البلاغه ترجمه سید جعفر شهیدی"

منبع :هفته نامه ی همشهری جوان،شماره ی 194،ص 50،خانم مریم برادران

beatrice
Friday 30 January 2009, 04:16PM
میثم تمار

از اهالی فارس بود و اوایل هجرت به دنیا آمد.کنیه اش ابوسالم بود و در سال 16 هجری در فتح مدائن اسیر شد.وقتی حضرت علی (ع) به کوفه آمد،او را که غلام زنی از طایفه ی بنی اسد بود آزاد کرد.پس از آن از شاگردان و یاران امام(ع) شد.در کوفه خرما می فروخت و به همین دلیل به او تمار(خرما فروش) می گفتند.در بازار رئیس صنف میوه فروشان و سخنگوی آنان بود.4سال با امام علیه السلام زندگی کرد و تفسیر قران را از او آموخت.او را از مؤلفان شیعه می دانند که فضایل و مناقب زیادی از امیرالمؤمنین نقل کرده است.علم پیشگویی را آموخته بود و گاهی چیزهایی برای مردم می گفت؛مثل پیشگویی مرگ معاویه و واقعه ی کربلا اما به دروغگویی متهمش می کردند.به گفته ی خود امام،نسبت میثم به حضرت علی(ع)،مثل نسبت سلمان به پیامبر(ص) بود.
با خبری که امام به او داده بود،می دانست پس از شهادت امیرالمؤمنین،او را بر شاخه ی نخل دار خواهند زد.حتی آن درخت را می شناخت.می گفت: " مرا برای تو آفریده اند و تو برای من روییده ای." میثم در سال 60 هجری به دست عبیدالله به شهادت رسید.او را به شاخه ی نخل به صلیب کشیدند.مقبره اش در نزدیکی کوفه است.

beatrice
Friday 30 January 2009, 04:18PM
عدی ابن حاتم طایی
مردی قوی هیکل،تنومند و سخاوتمند از قبیله ی "طی " بود.آب از کوزه ی سفالی می خورد و بر فرش کهنه می نشست اما مثل اجدادش،همیشه در خانه اش به روی همه باز بود.هر سال به شعرا هشتاد هزار دینار صله می داد و به فقرا به قدر احتیاجشان کمک می کرد.هر روز برای مورچه ها خرده نان می ریخت و می گفت:"اینه همسایگان ما هستند و به گردن ما حق دارند".
در سال دهم هجری مسلمان شدو از طرف حضرت محمد (ص) رئیس قبایل طی و بنی اسد و مسئول جمع آوری زکات آن ها بود.از راویان و شاهدان غدیر بودو وقتی حضرت علی (ع) در رحبه مردم را قسم داد که هر کس حدیث غدیر را از نبی اکرم شنیده،برخیزد و شهادت دهد،او بلند شد و شهادت داد.در جنگ جمل بسیاری از افراد قبیله اش را برای یاری امیرالمؤمنین آورد و با اینکه یک چشمش نابینا شد،در صفین و نهروان هم شرکت کرد و سه پسرش در صفین شهید شدند. او 120 سال عمر کرد و در زمان مختار(635هجری قمری) در کوفه درگذشت.پس از شهادت امام،وقتی معاویه به او گفت: " علی(ع) در حق تو انصاف نکرد که پسرانت را در جنگ ها به کشتن داد"،عدی گفت: " من با او انصاف نکردم که او کشته شد و من زنده ام.بدان معاویه که قطع حلقوم و سکرات مرگ بر ما آسان تر است از اینکه سخنی ناروا در حق علی(ع) بشنویم".
((بدان معاویه که قطع حلقوم و سکرات مرگ بر ما آسان تر است از اینکه سخنی ناروا در حق علی(ع) بشنویم... بدان معاویه که قطع حلقوم و سکرات مرگ بر ما آسان تر است از اینکه سخنی ناروا در حق علی(ع) بشنویم... بدان معاویه که قطع حلقوم و سکرات مرگ بر ما آسان تر است از اینکه سخنی ناروا در حق علی(ع) بشنویم....
خداوند بیامرزدش با این همه عشق و معرفتی که نسبت به مولا علی(ع) داشت.خوش به سعادتش...))

beatrice
Friday 30 January 2009, 04:21PM
ذخیره برای پست بعدی انشاالله

beatrice
Friday 30 January 2009, 04:31PM
ذخیره برای...

beatrice
Friday 30 January 2009, 04:32PM
ذخیره...

beatrice
Friday 30 January 2009, 04:33PM
ذخیره

beatrice
Friday 30 January 2009, 04:39PM
ذخیره...
عجب! از این هوشمند بودن سیستم ها و برنامه ها! ...کلمه ذخیره را تایپ می کنم برای پست های بعدیم(انشاالله) اونوقت پیغام دوپلیکیت بودن این پیغام( شباهت صد در صدی با پست قبلی رو) به من می ده... باور کن! حواسم هست چه کار می کنم!...

beatrice
Friday 30 January 2009, 04:40PM
ذخیره

beatrice
Friday 30 January 2009, 04:41PM
ذخیره!