نمايش نسخه نهائي : سيستم عامل ها
navid_k
Thursday 13 May 2004, 08:36AM
سلام دوستان :
مسئله سيستم عامل ريشه اي ترين مسئله نرم افزاريه
كه قبل از هر چيز ديگه بايد مورد بررسي باشه , اگه حال ميكنين
نظراتتون رو ياور كنيد تا سيستم عامله استاااااد شه;)
منم كه در بست در خدمتم , منتها الان ديگه بايد كلاس رو استادش كنم
وگر نه استاده گير ميده كه آخره ترم ياور نميكنم :(
:smile60: خوش باشيد
farhad_k25
Wednesday 26 May 2004, 03:27PM
سلام به استاد
اقا ياور ها رو هم داشته باش ديگه
فقط ايكس پي
navid_k
Thursday 3 June 2004, 06:45AM
فرهاد جان ياور باشي هميشه
من كه ديگه از بچه هاي كامپيوتر نا اميد شدم
اصلآ فعال نيستن
ديوونه
Thursday 3 June 2004, 10:35AM
سلام.
من بعد از تجربه ويندوز 98 و 2000 و ايكس پي ترجيح ميدم كه از ايكس پي استفاده كنم.
صبح
Thursday 3 June 2004, 11:29AM
سلام :)
كسي Linux 10 رو تجربه نكرده ؟:)
من لوحش رو از بازار تهيه كردم ولي موفق نشدم نصبش كنم . (وقت نشد )
ميگن كه امكانات فارسي هم تا حدودي بهش اضافه شده ...
در مورد Windows 2003 Server چطور كسي تجربه اي نداره ؟
بهرحال من لينوكس رو خيلي دوست دارم :D و يك روزي گريز مي زنم بهش . يك شركتي برنامه اي ساخته كه ميشه برنامه هاي ويندوز رو روي لينوكس اجرا كرد ... اگر اينطوري باشه و درست كار كنه و با فارسي هم مشكل نداشته باشه من تو انتقال به لينوكس شك نمي كنم :)
فرزاد19
Sunday 6 June 2004, 06:41PM
سلام اوستا
هم 98 و هم ايكس پي
ولي خب ايكس پي يه چيز ديگس
سینا 555
Monday 7 June 2004, 06:02PM
خب اين اكس پي كه همه تعريفش رو ميكنند چه مزيت هايي دارد.بستگي داره ميخوايم چيكار بكنيم!
من كه كارم رو راه بندازه هر هر چي ميخواد باشه واسم فرقي نداره ولي اميدوارم لينوكس يه روزي بگيره و پوز ميكروسافت زده بشه:D
صبح
Tuesday 8 June 2004, 11:21PM
نوشته شده بوسيله سينا 555
خب اين اكس پي كه همه تعريفش رو ميكنند چه مزيت هايي دارد.بستگي داره ميخوايم چيكار بكنيم!
من كه كارم رو راه بندازه هر هر چي ميخواد باشه واسم فرقي نداره ولي اميدوارم لينوكس يه روزي بگيره و پوز ميكروسافت زده بشه:D
والله وقتي ما لوحش رو 500 تومن ميخريم به فكر محاسبه نمي افتيم ;) يه خورده زيادتر از پول يه پفك بزرگه :D
اما جداي از شوخي ، سيستم فايل بنديش چون NTFS هست ، با سيستمهاي قبلي قابل مقايسه نيست و امنيت و دوام بسيار بالاتري داره . از لحاظ شناخت سخت افزار و شبكه محلي بسيار قوي تر عمل مي كنه و از لحاظ امكانات اينترنت و مالتي مديا خوب تر و راحت تره :) از لحاظ سوراخ اينترنتي ، خيلي سوراخاش بيشتر و فجيع تر شده :D از نظر امكانات رابط گرافيكي كاربر (GUI) ( همان خوشگلي و آساني دسترسي :p ) خيلي بهتر و زيباتر و دم دست تر و كاربر پسند تر هست :p از لحاظ سرعت به نسبت پيشرفت سيستمها به نظر من بهتر هست . از لحاظ امكانات مديريتي و دسترسي قوي تر هست مخصوصا اگر NTFS تعريف شده باشد . از لحاظ خودخواهي براي نصبش اگر سخت افزار قديمي باشه ممكنه آدم به مشكل بخوره . :)
موفق باشيد
navid_k
Saturday 12 June 2004, 03:24AM
سلام خدمت دوستان عزيزم
خوشحالم كه ميبينم بالاخره اين موضوع پا گرفت
من چون ديدم اين كلوپ امكانات خوبي داره:rolleyes: , وقتي راي گيري
رو گذاشتم فكر ميكردم كه بعدآ ميتونم تغييرش بدم:o ولي حالا ميبينم كه نميشه ,( اين مشكلو بايد با مسئولين در ميون گذاشت )
راستش من چون ميدونستم آشنائي كاربر در ايران با لينوكس
كمه, ديدم بهتره اول در مورد ويندوز بحث بشه , بعد مزايا و مشكلات
لينوكس رو بررسي كنيم
من در اولين فرصت جواب دوستان رو ميدم و ويژگيهاي نسخه هاي مختلف ويندوز رو هم اگر اساتيد
لطف کنن و بررسي کنن که فبها وگر نه من جسارت ميکنمو يه نمه توضيح ميدم
لينوکس رو هم که حتمآ بررسي ميکنيم
پشتیبانی باشگاه
Saturday 12 June 2004, 12:04PM
با سلام
بدليل جلوگيري از بي نظمي در راي گيريها ، اين امكان فقط مختص مديران مي باشد . در صورتيكه مايليد انتخاب ديگري اضافه شود در همين مكان بفرمائيد . با اين توضيح كه كاربراني كه راي داده اند ديگر امكان راي دادن نخواهند داشت .
با تشكر
پشتيباني باشگاه
مهرداد
ديوونه
Saturday 12 June 2004, 12:39PM
آقا نويد خان.
من به شخصه منتظرم كه نتيجه تحقيقاتتون رو بشنوم.
سینا 555
Saturday 12 June 2004, 06:50PM
سلام بنده هم بدم نمياد مخصوصا راجع به لينوكس بيشتر بدونم.
ولي گويا راي گيري اينجور شده كه هر كي ويندوز 2000 داره به اون راي داده و هر كي اكس پي به اون:p
ضمنا اقا صبحي سيستم 2000 هم NTFS تا اونجايي كه بنده ميدونم از اين نظر فكر نكنم مزيتي داشته باشه:smile57:
يا حق
navid_k
Friday 18 June 2004, 02:23AM
khob doostan vaghean sharmandeam ke natoonestam zoodtar az in matlab bedam :smile05: , rastesh emtehana shoroo shode hesaabi feshorde ham hastan namarda:smile02:
begzarim ..... agha mehrdad age shoma (ke gardanet kolofte;) ) lotf koni va ie gozineie linux ezafe koni be in rai giri kheili ostaad mishe .....thanks
navid_k
Friday 18 June 2004, 02:31AM
bezarin hala ke hastam ( gar chand dir vaghte:o ) vali la aghal ie name windowso ghelghelak bedam , chon maloom nist baz kei betoonam matlab bedam , albate iadam raf vase type latinam ozr khahi konam , akhe ie jooraei ba type farsi moshkel daram ( vase haminam hast ke 1 saale mikham weblog bezanam vali .... :D )
ei baba baz ke por harfi kardam:smile29: khob beram sare loppe matlab
az version avvalie window (ke dar vaghe esmesh windows nabood
va "interface manager" bood va bad taghire naam peida kard ) ta windows 3.1
ro ba ejazatoon bikhial mishim chon dar vaghe system aamele kameli nabooodan
hichkodoom vali az windows 95 bood ke enghelabe aslie windows shoroo shod .:smile26:
vali windows 95 sarneveshte khoobi nadasht akhe ie hofre be andazeie hofre
ei ke dar laieie ozon bevojood oomade dar khodesh dasht ke badaz 3-4 saal
taze motavajjehesh shodan ,vase hamin behesh viruse 95 ham migoftan
ke albate tashbihe khooobi nabood chon az virusaie oon moghe ham khatarnaaktar bood
vaseie karbar .
be har haal badaz in masael 95 amalan az dor kharej shod (albate 95 moshkelate dige ei
ham dasht ke nemishe inja behesh pardakht ) khoshbakhtane vaghti in masael pish
oomad win98 too bazar bood vagar na microsofti alan vojood nadasht .
khob vaseie hamin masael win95 ham aslan arzeshe rai giri nadare ,tahaminjasham
ziadi dar moredesh harf zadam
حسين آقا
Saturday 19 June 2004, 10:39PM
میگن ویندوز me در مقابل ويروس ها از خود مقاومت زيادي نشون مي ده يعني بسياري از ويروس ها روي اين ويندوز كار نمي كنه نمي دونم والا اگر كسي اطلاعاتي در اين مورد داره دريغ نكنه
navid_k
Thursday 1 July 2004, 09:28PM
نوشته شده بوسيله حسين آقا
میگن ویندوز me در مقابل ويروس ها از خود مقاومت زيادي نشون مي ده يعني بسياري از ويروس ها روي اين ويندوز كار نمي كنه نمي دونم والا اگر كسي اطلاعاتي در اين مورد داره دريغ نكنه
ويندوز هزاره me بعد از 95 بد ترین وبندوز مایکروسافت بود
نه قدرت 98 رو داشت و نه امنیت 2000 رو
سینا 555
Friday 2 July 2004, 02:59AM
نوشته شده بوسيله نويد.ك
ويندوز هزاره me بعد از 95 بد ترین وبندوز مایکروسافت بود
نه قدرت 98 رو داشت و نه امنیت 2000 رو
موافقم:smile57:
و نه ثبات و قابليت مناسب انطباق با برنامه ها رو داشت.
Scorpion
Saturday 3 July 2004, 01:23PM
باسلام خدمت همه دوستان گرامي
مدتي گرفتار بودم و از ديدار شما محروم ، عرض شود به حضور برادران عزيزم نظر بنده در رابطه با سيستم عامل هاي فعلي بدين شرح است :
ويندوز 95 :
بدون امنيت ، پايايي بسيار ضعيف و پر از مشكلات اما انقلابي در زمان خود بود و سيستم عامل ها را به يكباره متحول كرد
ويندوز 98 و 98 se :
نسبت به 95 خيلي بهتر شده است اما باز هم امنيت پايين و ضعيف كلي سيستم و همچنين بسياري از محدوديت ها را دارد اما بسيار عمومي و موفق شد .
ويندوز me :
اين ويندوز در برزخ ميان 98 و 2000 گير كرد و مرد !!!
كلاغي بود كه خواست راه رفتن كبك را بياموزد!!!
ويندوز 2000 :
اين ويندوز در چندين نسخه بود كه تفاوتهاي اساسي داشتند تحول قابليتهاي اساسي سيستمهاي عامل ويندوز از اين ويندوز شروع شد .
در آن امنيت به طور قابل ملاحظه اي افزايش يافت و همانطور كه مي دانيد تيم امنيتي سيستم عامل VMS بر روي امنيت آن كاركرد و البته واضح است كه سيستم عامل VMS تقريبا بهترين امنيت را در بين تمامي سيستم هاي عامل داراست و در رده نظامي محسوب مي شود .
نسخه هاي سرور اين ويندوز تقريبا هنوز هم حرف اول را در ميان سرور هاي ويندوز مي زنند .
ويندوز XP :
نمونه اي بسيار شبيه به ويندوز 2000 پر از حفره هاي امنيتي ( نظر بنده اين است كه اين حفره ها عمدي مي باشند ) اما كاربرپسند تر با قابليت هاي خيلي خوب پايايي قوي ، امنيت فايل سيستمي خوب و قدرتمند .
ساير ويندوز ها :
نسخ دات نت و لانگ هورن و 2003 هنوز كاملا جا نيافتاده اند ويندوز 2003 براي افرادي كه با سيستم كار عادي انجام مي دهند مناسب نيست زيرا بيشتر براي محيط هاي سروري مناسب است نه كاربري !
سيستم عامل هاي ديگر :
لينوكس :
انواع مختلف لينوكس قابليتهاي جالبي دارند هرچند فكر نمي كنم كه بتوانند در زمينه كاربري با ويندوز رقابت كنند اما براي كابران حرفه اي به عنوان كارهاي تحقيقي يا محيط هاي سروري خوب هستند .
يونيكس هاي تحت پي سي مثل FREEBSD :
سيستم عامل هايي بسيار سريع و عموما بسيار بد دست و سنگين !!!
حتي نصب ايشان هم گاهي مصيبت است اما از نظر سرعت و قدرت حتي لينوكس ها هم هرگز به پاي ايشان نمي رسند !
امنيت آنها بسيار جالب است البته همانطوركه مي دانيد امنيت در بين سيستم هاي عامل يونيكسي خيلي به هم شبيه است .
سيستم عامل هاي تجاري مثل AIX , TRU64 UNIX , OPEN VMS و ... :
اين سيستم عامل هاي بسيار قدرتمند و پرتوان هستند اما از دسترس ما دور دور دور !
البته مي توانيد مثلا از طريق تست درايو كامپك كمي با اين سيستم هاي خوشگل و قوي حال كنيد اما اينكه روي دستگاه شما باشد شرمنده!
گران قيمت از دو جنيه نرم افزار و سخت افزار چون نياز به دستگاهي داريد كه ممكن است چند ده هزار دلار به بالا خرج بردارد !
-----------------
پيشنهاد من براي دوستان در دو قسمت است :
كاربران عادي :
ويندوز ايكس پي براي شما خوب است فقط حواستان به مقوله امنيت باشد !
مي توانيد يك ويندوز 98 را براي كارهاي اضطراري داشته باشيد كه گاهي خيلي به درد مي خورد .
كاربران حرفه اي و دولوپرها :
تركيبي از ويندوز 98 ، ايكس پي ، 2003 و حداقل يك سيستم عامل مبتني بر يونيكس (خودم لينوكس رد هت و فري بي اس دي را ترجيح مي دهم ) .
---------------
در حد معلوماتم سعي كردم نظر تقريبا به درد بخوري داده باشم .
ياحق
دوست ايراني .
Saturday 3 July 2004, 03:25PM
سلام
آقاي اسكروپين حداقل خبر ميداديد :(
Scorpion
Saturday 3 July 2004, 04:38PM
باسلام
خانم دوست ايراني
شرمنده ، گرفتاري مهلت نمي داد .
البته در هر حال دعاگوي دوستان بودم .
ياحق
صبح
Saturday 3 July 2004, 07:13PM
سلام
صل على محمد
اسكورپيون خوش آمد :p
navid_k
Sunday 4 July 2004, 03:13PM
سينا جان متشكرم
آقاي اسكرپيون از شما هم خيلي متشكرم
معرفي نامه مختصر و مفيدي ارئه داديد
منم كه تنبليم ميومد تمام سيستم عامل ها رو معرفي كنم
كلي مديونتم , اگه جسارت نباشه فقط رو توضيحات شما
يه نمه چيزي كه الان به ذهنم ميرسه اضافه كنم:
ويندوز 2000 با تمام ويژگيهائي كه گفته شد با دزديده شدن
قسمتي ازسورسش (يكي از حفرهاي امنيتيش ) با اينكه هنوز
با استفاده از اون حمله اي انجام نشده , ولي ديگه امنيت و اطمينان
قبلي رو نداره (من كه پيشنهادش نميكنم) , با اين توضيحات اگر
فقط امنيت براتون مهمه اين بنده حقير لینوکس رو پیشنهاد میکنم.
خوب من در اولین دوباره مطلب میذارم ;)
Scorpion
Sunday 4 July 2004, 11:10PM
باسلام خدمت دوستان گرامي
جناب صبح ممنون از لطف شما هستم .
جناب نويد
دوست عزيزم
با تشكر از نكته اي كه مطرح فرموديد به حضور شما عرض كنم كه :
لينوكس و مقوله امنيت در آن بسيار پيچيده است و حفط امنيت در آن هم براي افراد عادي و حتي نيمه حرفه اي هم مشكل است.
اين امر نيازمند يك متخصص با گرايش سيستم هاي عامل مبتني بر يونيكس است .
علاوه بر اين تمامي سورس اغلب لينوكس ها باز مي باشد و نسخي كه در اختيار اغلب ما قرار دارد مانند رد هت موجود در بازار به هيچ وجه قابليت استفاده در محيط حرفه اي و تجاري را ندارد همانطوريكه مي دانيد اين نسخ به طور مجاني از سايت رد هت دانلود مي شود اما در بازار اثري از نسخه AS نيست !
ويندوز 2000 فعلا در سايه نواقص 2003 خوب كار مي كند اما قطعا با جا افتادن ويندوز 2003 جاي خود را به اين ويندوز خواهد سپرد .
لينوكس سيستم عامل خوبي است اما براي حرفه اي ها .
من شخصا فري بي اس دي را ترجيح مي دهم چون هم بهتر و سرعتر و امنتر است اما مديريت و كاربري آن افتضاح است .
البته قطعا با من موافقيد كه به هيچ كدام از اين سيستم عامل ها خيلي نمي شود اطمينان كرد چون بالاخره ساخت خودشان است و هر موقع خواستند يا احيانا از دستشان در رفت حفره هاي امنيتي آنها رو مي شود .
بعلاوه امنيت فايل سيستمي در نسل ويندوز ان تي بسيار قوي است و در اين حوزه از لينوكس ها بهتر هستند اما در رمز سازي و شبكه ضعيفتر عمل مي كنند .
اگر شخصي اطلاعات كافي دارد و خيلي كاربري برايش مهم نيست و نياز به برنامه نويسي هاي تجاري رايج مانند سري ويژوال ندارد و بيشتر به شيوه سنتي سي برنامه مي نويسد و در مقوله امنيت مسلط است سري لينكوس و يونيكس بسيار خوب است اما در غير اينصورت سيستم هاي عامل فعلي مانند ايكس پي و 2000 بهتر است البته با تركيبي از فايروال و آنتي ويروس!
موفق و مويد باشيد
سینا 555
Monday 5 July 2004, 01:58AM
سلام
به به اقاي اسكورپيون:smile45: :smile07:
عقرب جان يه خبر ميداديد يه گوسفندي
چيزي جلوي مقدم مبارك قربوني ميكرديم
بابا جان گفتيد يه مدت ولي فكر نميكرديم
اينقدر طولاني بشه!
ولي خداييش بهترين خبر امروز حضور
هميشه سبز سركار برام بود.
ضمنا استفاده كردم دوست عزيز
از مطالب مفيدي و جامعي كه فرموديد.
ارادتمند سينا:)
Scorpion
Monday 5 July 2004, 02:08AM
باسلام خدمت دوست گرامي ام آقا سينا
بنده كه قابل اين حرفهاي شما نيستم اما از ملاقات دوباره دوستان اين سايت خوشحالم .
البته با وجود دوستان عزيزي مانند شما و آقاي صبح ، مين ، مهام و ... و خانم دوست ايراني و مريم و افسانه و ... نبود اينجانب تاثيري بر محيط خوب اين باشگاه نداشته است .
موفق باشيد
سینا 555
Monday 5 July 2004, 02:15AM
اقا نويد سلام
از توضيحات شما دوست عزيز
ممنونم.راستي وبلاگساري بجايي رسيد؟;)
من يه سئوال داشتم در ايران سرورها معمولا با چه سيستمي
كار ميكنه و با وجود ممنوعيت استفاده محصولات امريكايي براي
ايران چه محصولي استفاده ميشه؟
ببخشيد ديگه من زياد وارد نيستم
واسه همين وقتي بحث سيستم
عامل پيش اومد كنجكاو شدم بدونم.
موفق باشيد
يا حق
Scorpion
Monday 5 July 2004, 02:20AM
باسلام
آقا سينا
در ايران هنوز بيشتر سيستم عامل هاي سرور ويندوز هستند و بازار قطعات عمده سخت افزار يعني سي پي يو در انحصار مطلق آمريكا است .
و آنها با فروش سخت افزار و نرم افزار هاي ناقص خود به ما راه را براي آينده خود هموار مي كنند .
ما از طريق واسطه ها با قيمت بالاتر جنسي با كيفيت نازلتر مي خريم .
سینا 555
Monday 5 July 2004, 02:28AM
نوشته شده بوسيله Scorpion
باسلام خدمت دوست گرامي ام آقا سينا
بنده كه قابل اين حرفهاي شما نيستم اما از ملاقات دوباره دوستان اين سايت خوشحالم .
البته با وجود دوستان عزيزي مانند شما و آقاي صبح ، مين ، مهام و ... و خانم دوست ايراني و مريم و افسانه و ... نبود اينجانب تاثيري بر محيط خوب اين باشگاه نداشته است .
موفق باشيد
اختيار داريد عقرب جان
جدا جاي شما يكي خيلي
خالي بود.
بهر حال اميدوارم مشغله ها رفع شده باشه
و هر جا هستيد سلامت و تندرست در پناه حق
باشيد.
انشا،الله بيشتر در خدمت باشيم
التماس دعا
maryam
Monday 5 July 2004, 03:41AM
به آقاي اسكورپ هم كه اينجا تشريف دارن....از ديدنتون خوشحالم
Scorpion
Monday 5 July 2004, 08:04PM
باسلام
خانم مريم
متشكرم لطف داريد .
سلامت باشيد
navid_k
Tuesday 6 July 2004, 10:14AM
:eek: اسكورپيون جان , دستت درد نكنه ;)
من كه كم آوردم , چون اگه بخوام توضيح و جواب در خور
اين جواب شما رو بنويسم , با اين كند بودن تايپ فارسيم تا شب
بايد مشغول باشم :D فقط بگم كه منم همين طور كه قبلا گفتم
لينوكس رو فقط براي حرفه اي ها ( تازه بعضياشون ) پيشنهاد مي كنم
مخصوصا بخاطر open source بودنش , كه براي همين دسته امن ترين
سيستم عامله , البته نظر استاد(شما) كاملا محترمه:smile57:
بازم ممنونم از توجهتون;)
navid_k
Tuesday 6 July 2004, 10:16AM
شركت Red Hat طی يك مكالمه تلفنی از نتايج اولين سال مالياتی خود در سال 2004 اعلام كرد، اين شركت در حال حاضر دارای بيش از 300 هزار مشترك در سرويس پشتيبانی لينوكس Red Hat Enterprise خود میباشد
Scorpion
Tuesday 6 July 2004, 01:32PM
باسلام
جناب نويد.ك دوست گرامي
اختيار داريد، بنده در حد معلوماتم خواستم به تاپيك قشنگ و مفيد شما كمك كرده باشم و قصد جسارت نداشتم و قبول دارم كه هنوز هم سيستم هاي مبتني بر يونيكس در مجموع از ويندوزها چه از نظر امنيت و چه كارآيي بهتر هستند (البته بجز خوش دستي) اما هنوز هم با سيستم عامل هاي تجاري بزرگ مثل وي ام اس خيلي فاصله دارد .
بنده شاگرد شما هستم .
ياحق
سینا 555
Wednesday 7 July 2004, 06:58AM
در ايران هنوز بيشتر سيستم عامل هاي سرور ويندوز هستند
سلام
همين! منظورم اين بود كه مسئله كپي رايت چطور حل شده؟
تا جايي كه يادمه فروش سيستم هاي عامل ميكروسافت به چند كشور از جمله ايران ممنوع بود.حالا البته نميدونم وضع چگونه ست.
ممنونم از توضيحات شما دوست خوبم
navid_k
Wednesday 7 July 2004, 10:29AM
اسكورپيون عزيز من كه خيلي خوشحالم كه مطالب و نظرات دوستان و
اساتيدم رو بخونم , بقيه رو نميدونم . در ضمن اينكه من رو متن شما جواب دادم
گفتم كه بخاطر تنبليمه و البته باز شدن بحث و تبادل نظر .......
اگر ناراحت ميشيد من ديگه در مورد مطالبتون:smile15: ميشم;)
Scorpion
Thursday 8 July 2004, 12:23AM
باسلام
جناب سينا
كپي رايت در ايران هنوز قانوني نداره و اين نرم افزارها هم از ساير كشورها مخصوصا امارات و يا بطور قاچاق از آمريكا به ايران مي رسه .
اين مسئله اصلا مسئله نيست كه بخواد حل شه !!!؟
چون اينجا هر كسي دلش بخواد هر چي بخواد كپي مي كنه نصب مي كنه و استفاده مي كنه تو فاميل ودوست و آشنا هم پخش مي كنه ! كپي رايت كيلويي چنده؟
البته يك نكته رو اشاره كنم و اون اينه كه اينجا محل آزمايش برنامه هاي خارجي هم هست اونها اول اينجا پخش مي كنن بعد تست مي كنن بعد تو نسخه هايي كه تو كشور خودشون بيرون مي دن اشكالاتو رفع مي كنن .
جناب نويد .ك
از خواندن نظرات شما و ديگر دوستان لذت مي برم من ذاتا علاقمند به بحث مفيد هستم و بسيار دوست دارم كه با دوستاني مثل شما در زمينه هاي تخصصي بخصوص رايانه كه تخصص خودم است بحث كنم .
نه تنها ناراحت نمي شوم بلكه خوشحال هم خواهم شد .
به بحث شيرين سيستم عامل ادامه بدهيد .
بنده هم در خدمت هستم .
ياحق
سینا 555
Thursday 8 July 2004, 06:28PM
كپي رايت در ايران هنوز قانوني نداره و اين نرم افزارها هم از ساير كشورها مخصوصا امارات و يا بطور قاچاق از آمريكا به ايران مي رسه .
اين مسئله اصلا مسئله نيست كه بخواد حل شه !!!؟
چون اينجا هر كسي دلش بخواد هر چي بخواد كپي مي كنه نصب مي كنه و استفاده مي كنه تو فاميل ودوست و آشنا هم پخش مي كنه ! كپي رايت كيلويي چنده؟
سلام اسكورپ جان
من بيشتر منظورم ادارات و شركت هاي بزرگ و بانك ها و اينها بود البته
و نه مردم عادي!
تو همين سوئد هم كپي رايت رو كمتر مردم رعايت ميكنند ولي ادارات دولتي و شركت ها حتي كوچكترهاشان به خود اجازه نميدهند يعني
نظارت قانون كپي رايت اين اجازه را نميدهد و متخلفان با جرايم مادي سنگين مواجه ميشوند.
حالا دل من براي امثال ميكرو سافت و غيره نميسوزد!:p
ولي ميخواستم بدانم مثلا بانك ملي كه يك موسسه مالي
بزرگ است و بالطبع در چشم است چگونه برنامه هاي عامل
و كاربردي مختلف را در سيستمش استفاده ميكند بدون اينكه
صاحبان حقوقي انها مغترض شوند؟
البته حدسم اينست ايران قانون كپي رايت را امضا نكرده و بنابراين
مسئوليتي برايمان ندارد.
ميدانيد در صورت امضاي اين قانون هزينه هاي اداري و كاري در بخشهاي
مختلف بشدت افزايش خواهد يافت كه البته در نهايت مردم بايد پرداخت كنند بشكل فزوني كارمزدهاي خدماتي و غيره و غيره!
ايكاش در زمينه برنامه هاي رايانه اي كاربردي تا حدودي توليد كننده بوديم
كه در صورت امضاي قانون كپي رايت در اينده دچار مصرف صرف نميشديم.
من نميدانم ولي ايا اصولا ممكن است كشوري سيستم عاملي توليد خود بوجود بياورد كه منطبق با ضرورتهاي محيط هاي رايانه اي مختلف نيز باشد؟
خب دوست عزيز منو ببخشيد اينقدر سئوال ميكنم، بخاطر اينه كه من زياد
با ابعاد فني تكنيكي اشنايي ندارم و بيشتر از جنبه حقوقي و امثالهم
كنجكاوي ميكنم كه اميدوارم از بحث اصلي سيستم هاي عامل بيراهه
نزده باشم.
با تشكر از حوصله شما
Scorpion
Sunday 11 July 2004, 12:40AM
باسلام
سينا جان ،
حالا دل من براي امثال ميكرو سافت و غيره نميسوزد!
:D:D:D:D
تو همين سوئد هم كپي رايت رو كمتر مردم رعايت ميكنند ولي ادارات دولتي و شركت ها حتي كوچكترهاشان به خود اجازه نميدهند يعني
نظارت قانون كپي رايت اين اجازه را نميدهد و متخلفان با جرايم مادي سنگين مواجه ميشوند.
تو ايران وقتي خيلي تابلو نباشه و نرم افزار ايراني نباشه خبري از اين حرفها نيست .
ولي ميخواستم بدانم مثلا بانك ملي كه يك موسسه مالي
بزرگ است و بالطبع در چشم است چگونه برنامه هاي عامل
و كاربردي مختلف را در سيستمش استفاده ميكند بدون اينكه
صاحبان حقوقي انها مغترض شوند؟
البته اينطوري هست اما يكي از علل اون كپي رايته علت اصلي اينه كه نسخه اصلي كمتر ( بله خيلي خيلي كمتر ) دچار مشكل ميشه !
مثلا ايزايران از بس كه با نسخه معمولي مشكل پيدا كرد رفت نسخه اصل خريد !(جالبه كه مشكلاتش خيلي كمتر شد )
پيدا كنيد پرتغال فروش را :D
من نميدانم ولي ايا اصولا ممكن است كشوري سيستم عاملي توليد خود بوجود بياورد كه منطبق با ضرورتهاي محيط هاي رايانه اي مختلف نيز باشد؟
امكانش كه هست البته چين خيلي دنبالش دوييد اما اگر درست يادم باشه آخر رفت سورس ويندوز رو خريد !
خب دوست عزيز منو ببخشيد اينقدر سئوال ميكنم،
خواهش مي كنم اين حرفا چيه :eek:
البته در ايران يك چيز هايي هم وجود داره بخصوص بحث شرعي اين مسئله خيلي داغه و مخصوصا آقا خيلي سخت مي گيرن و كپي و استفاده بدون اجازه رو مجاز نمي دونن .
براي نرم افزارهاي داخلي هم تازگيها يك حركاتي شده و چند تا محكوميت سنگين بوده .
ولي براي خارجيها به دليل عدم امضاي كپي رايت من برخوردي رو نشنيدم هنوز .
ياعلي
dadvand
Sunday 11 July 2004, 08:04AM
سلام دوستان ورود مجدد خود را بعد از مدتها در ايران كلوبز تبريك مي گويم . يه كم خودت را تحويل بگير !
بنده هنوز هم از وين 98 استفاده مي كنم :eek: و به نظر بنده در ايران فعلا اين وين جواب مي دهد .
يا علي
Scorpion
Sunday 11 July 2004, 07:31PM
به به برادر دادوند
چطوري ؟
البته وين 98 براي بعضي از نرم افزارهاي فارسي كه با ويندوز هاي جديدتر مشكل دارن مثل ده رساله خوبه .
ولي كلا ويندوز جالبي نيست و پر از نقص و سوراخهاي امنيتيه.
ولي خب نسبتا جا افتاده و بهش عادت كردن .
خوشحال شدم ديدمت
navid_k
Monday 12 July 2004, 04:02PM
يه نگاهيم به ليندوز بندازيم ؟
گر چند ليندوز , اصل و نسب درست حسابي نداره و سيستم عامل كاملي نيست ولي
نسخه 4 اون ... ا....ي .... بد نبود. ليندوز نسخه 4مي تواند مستقيما از روي سي دي اجرا شده بدون اين که نياز به نصب سيار سخت افزارها روي هارد درايو داشته باشد. در برنامه جديد ويژگي هايي مانند حمايت از سخت افزار سيستم ، توسعه مولتي مديا و انواع فرمتهاي صوتي نظير Real ، MP3 و مايکرو مديا در آن تعريف شده که در مجموع به قيمت 29دلار فروخته مي شود. وقتي کاربر، سي دي را داخل سي دي رام مي گذارد و سيستم را restart مي کند، هيچ تغييري روي سخت افزار سيستم رخ نمي دهد و ديتا از روي سي دي خوانده شده و سيستم عامل به طور خودکار خود را روي هارد نصب مي کند. اگر کاربر پس از نصب دچار مشکل شده و بخواهد به سيستم عامل قبلي باز گردد براحتي با Remove کردن ليندوز با قرار دادن مجدد CD مي تواند سيستم قبلي خود را داشته باشد. کاربران جديدي که با لينوکس يا ليندوز نسخه هاي قبل کار نکرده باشند بسرعت با اين نسخه کنار مي آيند و مشکل فني از نظر نصب سيستم عامل آنها را مشغول به خود مي کند. مجموعه راهنمايي هايي که در فرمت فلش روي دسکتاپ تعبيه شده از اين نظر راهگشاست.
Scorpion
Tuesday 13 July 2004, 04:01AM
يك سيستم عامل لينوكسي كه فقط براي بوت كردن به يك سي دي نياز دارد و بس !
نه نصب مي خواهد نه ... فقط سي دي را درون درايو بگذاريد و سيستم عامل شما بالا مي آيد !
navid_k
Thursday 15 July 2004, 12:13AM
شرکت Red Hat بزرگترین توزیع کننده سیستم عامل لینوکس در جهان محسوب می شود. در حال حاضر Red Hat، 8/49 سهم بازار فروش سیستم عامل لینوکس را در اختیار دارد و پس از آن شرکت های Sun، Debinn، Navell قرار دارند. بر طبق اظهارات مسئولان چهار شرکت مذکور اقبال به لینوکس در میان کاربران کامپیوتر و به خصوص متخصصان و صاحب نظران به شکل گسترده ای در حال افزایش است و به عنوان مثال طی یک ماه اخیر حدود 98 هزار نفر به تعداد مشترکان لینوکس توزیع شده از سوی شرکت Red Hat افزوده شده است.
کاربر
Monday 19 July 2004, 03:08PM
سلام دوستان
براي نصب يک سيستم عامل لينوکس در کامپيوتر در کنار ويندوز و همراه با آن چکار بايد کرد اگر راهنمائي فرمائيد ممنون ميشوم .
Scorpion
Monday 19 July 2004, 09:27PM
باسلام
آقاي كاربر
براي اين نصب كار خاصي نبايد انجام دهيد . راه ساده آن اين است كهGRUB يا LILO را بر روي MBR نصب كنيد و يكي از گزينه هاي آن را بوت داس انتخاب كنيد و ديگري را لينوكس .
يكي را هم ديفالت كنيد كه راحت تر هستيد .
ياحق
کاربر
Monday 19 July 2004, 10:25PM
باسلام
آقاي كاربر
براي اين نصب كار خاصي نبايد انجام دهيد . راه ساده آن اين است كهGRUB يا LILO را بر روي MBR نصب كنيد و يكي از گزينه هاي آن را بوت داس انتخاب كنيد و ديگري را لينوكس .
يكي را هم ديفالت كنيد كه راحت تر هستيد .
ياحق
عليک سلام
آقا خيلي تخصصي فرموديد من اينقدر بلد نيستم ! :D
يک مقدار ساده تر اگر راهنمائي کنيد سپاسگزارم
توضيح اينکه من فعلا فقط از ايکس پي استفاده ميکنم و دو تا پارتيشن هم بيشتر ندارم .
Scorpion
Tuesday 20 July 2004, 12:09AM
باسلام
آقاي كاربر
براي نصب لينوكس ابتدا بايد يك پارتيشن خالي ايجاد كنيد كه فضاي آن را در اختيار لينوكس قرار دهيد و در حين نصب آن پارتيشن را براي نصب لينوكس انتخاب كنيد .
بخش مهم آن اين است كه شما بايد قادر باشيد لينوكس و ويندوز را در آن واحد داشته باشيد كه به همان صورت هست كه گفتم و در حين نصب خود لينوكس از شما مي پرسد كه لودر آن را در كجا نصب مي كنيد و شما آن را روي همان ام بي آر انتخاب كنيد.
کاربر
Thursday 22 July 2004, 04:11PM
يک سوال ديگر ، اگر محبت کنيد و پاسخ دهيد ممنون ميشوم
آيا ميشود در يک کامپيوتر همزمان دو ويندوز اکس پي در دو پارتيشن جداگانه نصب کرد؟
تا عنداللزوم اگر يکي از ويندوز ها به مشکلي برخورد از ديگري استفاده شود و يا کلا دو کاربر در يک خانه ، يکي از يک ويندوز و ديگري از ويندوز ديگر استفاده کند؟
لازم بذکر است که پارتيشن بندي بصورت ان تي اف اس است .:smile07:
Scorpion
Thursday 22 July 2004, 04:19PM
باسلام
آقاي كاربر
البته كه مي شود ، اين كار به راحتي قابل انجام است فقط كافي است تا هنگام نصب پارتيشن ديگري را براي نصب ويندوز دوم انتخاب نماييد و تفاوتي در فايل سيستم نمي كند .
منتها خوب يك كمي دردسر دارد زيرا نفر دوم بايد رايانه را دوباره راه اندازي كند تا وارد ويندوز ديگر شود .
ياحق
کاربر
Thursday 22 July 2004, 04:33PM
باسلام
آقاي كاربر
البته كه مي شود ، اين كار به راحتي قابل انجام است فقط كافي است تا هنگام نصب پارتيشن ديگري را براي نصب ويندوز دوم انتخاب نماييد و تفاوتي در فايل سيستم نمي كند .
منتها خوب يك كمي دردسر دارد زيرا نفر دوم بايد رايانه را دوباره راه اندازي كند تا وارد ويندوز ديگر شود .
ياحق
با سلام و سپاس از پاسخ
روش کار نصب همان است که مثلا پارتيشن جديد را بصورت اکتيو (سي ) درآوريم و سي دي ويندوز اکس پي را درون درايو قرار دهيم و با زدن ست آپ کار را شروع کنيم ؟
قبلا براي نصب همزمان دو ويندوز 98 و اکس پي از اين روش استفاده ميکردم ولي با آمدن اکس پي و استفاده از آن فقط از يک ويندوز استفاده ميشود و يکي از دوستان مطلبي را بمن گفت مبني بر اينکه دو ويندوز اکس پي نصب نميشود به اين خاطر سوال کردم .
Scorpion
Friday 23 July 2004, 12:29AM
باسلام
آقاي كاربر
مي شود الان برادر كوچك من هم همزمان دو ويندوز ايكس پي دارد .
من البته دو ويندوز ايكس پي و 2003 دارم و 98 اصلا ندارم .
البته من از نرم افزاري خاصي استفاده مي كنم كه در ايكس ويندوز هاي ديگر مانند 98 و ايكس پي و حتي فري بي اس دي را هم بالا مي آورم .VMWARE
ياحق
پشتیبانی باشگاه
Monday 26 July 2004, 04:12PM
با سلام خدمت دوستان گرامي و تشكر فراوان از اطلاعات ارزشمند دوستان :)
اين مقاله جالب هم در مقايسه لينوكس با ويندوز ميتواند جالب توجه باشد:
نويسنده: محمد مومن*
لينوکس با ويندوز چه تفاوتى دارد؟
25 تير 1383 - بخش مقاله آی تی ایران - يکى از نخستين سوالاتى که در ذهن هر کاربرى که به تازگى نام لينوکس به گوشش خورده است، مطرح مىشود، اين است که خوب لينوکس چه تفاوتى با ويندوز دارد؟ من در اين مقاله قصد دارم بدون اينکه وارد مسائل خيلى فنى شوم، اين موضوع را تشريح کنم.
لينوکس چيست؟ لينوکس به خودى خود، يک هسته (Kernel) است. هسته، بخش اصلى سيستمعامل را تشکيل مىدهد که کار آن کنترل دادهها، مديريت حافظه، سختافزار، ورود و خروج دادهها و تمامى موارد اصلى سيستمعامل مىباشد.
همانطور که گفتم، لينوکس به خودى خود سيستمعامل به شمار نمىرود، بلکه با استفاده از ابزارهايى که پروژه بازمتن (OpenSource) گنو (GNU) براى آن توليد کرده است، تبديل به يک سيستمعامل کامل مىشود (به همين دليل است که لينوکس را معمولا گنو/لينوکس يا GNU/Linux مىنامند) و با اضافه کردن ساير نرمافزارهاى بازمتن به آن، مىتوان از آن در موارد متعددى مانند سرويسدهندهه! ا، ايستگاههاى کارى، کامپيوترهاى روىميزى، ابر رايانهها، ابزارهاى صنعتى و پزشکى که داراى سيستمهاى درونهاى (Embedded) مىباشند و... استفاده کرد.
از نظر فنى، لينوکس را مىتوان نمونه بازمتن سيستمعامل يونيکس ناميد. زيرا بر اساس استاندارد POSIX پياده سازى شده و کاملا با آن سازگار است. بنابراين لينوکس را مىتوان نواده سيستمعامل پرسابقه و مستحکم يونيکس دانست که البته خواص خوب آنرا نيز به ارث برده است. اکنون تفاوتهاى اصلى لينوکس و ويندوز را با هم مىشماريم: لينوکس : سيستمعامل آزاد لينوکس يک سيستم عامل آزاد و بازمتن است.
کد منبع آن در اختيار همگان قرار دارد و همه مىتوانند در کدهاى آن تغيير ايجاد کرده و بنا به نيازشان استفاده کنند. آزاد و در دسترس بودن کدهاى منبع سبب مىشود تا بتوانيد از طرز کارکرد دقيق سيستمعامل مطلع شويد. شما لينوکس را مىتوانيد به هر تعداد کپى کرده و بين دوستانتان پخش کنيد. در سمت مقابل، ويندوز يک سيستمعامل اختصاصى است که کد منبع آن سرى نگهداشته شده است و براى همگان در دسترس نيست. شما نمىتوانيد بفهميد که واقعا در زير سيستمعامل ويندوزتان چه مىگذرد؟ آيا يک برنامه جاسوسى در آن پنهان نشده است؟ بعۡ ?د نيست.
سيستم عامل ويندوز رايگان نبوده و تحت حمايت قانون کپىرايت قرار دارد. شما نمىتوانيد آنرا کپى کرده و پخش کنيد. در صورت اين کار شما خلافکار هستيد و جريمه و مجازات خواهيد شد. (فعلا نه در ايران ولى در ۴-۶ سال آينده بله) لينوکس را به هواپيمايى تشبيه کردهاند که هر قسمت از انرا در جايى ساختهاند. لينوکس واقعا محصول کشور خاصى نيست. تعداد زيادى از مردم در سرتاسر جهان در حال کار بر روى آن و توسعه آن هستند.
تعداد برنامه نويسانى که روى بخشهاى مختلف سيستمعامل لينوکس کار مىکنند، به حدود ۴۰۰ هزار نفر مىرسد، در حالى که تعداد کل برنامهنويسان مايکروسافت کمتر از ۱۰۰۰۰ نفر است. همين، تفاوت کيفيت کار را مشخص مىکند.
شما با سيستمعامل لينوکس آزاد هستيد. لازم نداريد تا از نرمافزارهاى اختصاصى استفاده کنيد و تحت انقياد آنها در آييد. لينوکس : سرعت، قدرت، پايدارى همانطور که گفتم، لينوکس نواده سيستمعامل يونيکس است. بنابراين ساختار کلى اين سيستمعامل کاملا با ويندوز متفاوت است. اين به اين معنى است که مثلا شما نخواهيد توانست برنامههايى که در ويندوز داريد، روى لينوکس اجرا نماييد (البته راههايى وجود دارد – شبيه سازها - ولى در حالت عادى خير). يکى از خواص اصلى سيستمعاملهاى خانواده يونيکس، پايدارى و استقامت بسيار بالاى آنهاست. اين سيستمعاملها به اين راحتىها خراب نشده و به ندرت نياز به بوت مجدد پيدا مىکنند. لينوکسهايى وجود دارند که شما مىتوانيد سالها بدون نياز به بوت، از آنها استفاده نماييء ?. در سمت مقابل، حتى جديدترين و پايدارترين سيستمهاى ويندوز به اندازه يک موى لينوکس پايدار نيستند. براى بکارگيرى سيستمهاى ويندوز به عنوان سرويس دهنده به حافظه و پردازندههاى قويترى نياز داريد و مطمئن باشيد اگر هر هفته آنرا بوت نکنيد، از کار خواهد افتاد! من حدود ۲ سال است با اين سيستمعامل کار مىکنم. تنها يکبار مجبور شدهام بدليل اشکال در کارت صوتى آنرا بوت کنم. (فقط کارت صوتى از کار افتاده بود!) در صورتى که در ويندوز، شما اگر خيلى شانس داشته باشيد، حتما هفتهاى ۲-۳ مشکل را که منجر به بوت خواهند شد، خواهيد داشت.
معمولا سيستمعامل لينوکس به راحتى خراب نمىشود و برعکس ويندوز مجبور نيستيد تا آنرا هر چندماه يکبار مجددا نصب کنيد. حتى برخى از انواع لينوکس به نصب «يکبار براى تمامى عمر» مشهور هستند. اين گونه سيستمها را مىتوانيد حين کار و حتى بدون بوت، به نسخههاى جديدتر ارتقا دهيد. لينوکس : امنيت، امنيت، امنيت امروزه در دنيايى متکى بر فناورى اطلاعات زندگى مىکنيم که هر لحظه به خطر افتادن جريان اطلاعات منجر به بروز خسارتهاى تجارى جبران ناپذيرى خواهد شد. امروزه همه به دنبال يک سکوى (Platform) امنتر براى اجراى برنامههاى کاربردى و سروىدهندهها هستند.
لينوکس حرفهاى زيادى براى گفتن در سمت امنيت دارد. بسيارى از قابليتهاى امنيتى که در ويندوز وجود ندارند و يا فقط با اضافه کردن نرمافزارهاى اضافى قابل دسترسى مىباشند، بطور درونى و پيشگزيده در لينوکس پياده سازى شدهاند.
لينوکس از ابتدا براى محيطهاى شبکهاى و چند کاربره طراحى شده است و همين باعث! رعايت مسائل امنيتى از ابتدا در ان شده است، درحالى که ويندوز اينگونه نبوده و درحال حاضر نيز از نظر امنيتى داراى نقاط ضعف فراوانى است. مثلا يک برنامه مخرب با استفاده از همين ضعفهاى امنيتى مىتواند کل سيستمعامل را نابود کند، ولى در صورتى که مورد مشابهى در لينوکس وجود داشته باشد، حداکثر به دايرکتورى خانگى کاربر اجرا کننده آسيب خواهد رسيد، نه کل سيستمعامل. اينطور نيست که لينوکس فاقد هر گونه اشکال امنيتى باشد، خير، ولى باز بودن کد منبع آن باعث مىشود تا بسيارى از اشکالات امنيتى پيش از ايجاد خسارت و در مراحل توسعه و برنامه نويسى برنامه بر ملا شده و رفع شوند. در صورتى که اشکالى نيز در برنامههاى منتشر شده يافت شود، بدليل موجود بودن کد منبع سريعا برطرف مىگردد.
در صورتى که در سيستم عامل ويندوز شما بايد منتظر مايکروسافت بمانيد و بمانيد و بمانيد. سيستمعامل ويندوز داراى اشکالات امنيتى بسيارى است که به راحتى هم کشف نمىشوند و هنگامى کشف مىشوند که خسارات جبران ناپذيرى در اثر حمله از طريق آن ضعفهاۡ ? امنيتى رخ دهد که امثال آنرا شاهد هستيم. مىتوان ادعا کرد که تقريبا هيچ ويروسى براى لينوکس وجود ندارد و اين درحالى است که ساليانه بيش از ۱۰۰۰ ويروس و کرم مختلف براى سيستمعامل ويندوز ايجاد مىشود. اين بخاطر عدم گسترده بودن لينوکس نيست (حدود ۷۰ درصد از سايتهاى وب در جهان بر روى سيستمعامل لينوکس و سرويسدهنده وب آپاچى درحال اجرا هستند) بلکه بدليل وجود حفرههاى امنيتى متعدد ويندوز و سياست انحصار گرايى مايکروسافت است. يعنى چه؟ مايکروسافت طورى رفتار و سياست گذارى کرده است که مشتريان خود را تنها به محصولات خودش عادت دهد.
بسيارى از کاربران ويندوز از اينترنت اکسپلورر و آتلوک براى مر١ ?ر وب و پست الکترونيک استفاده مىکنند. من به عنوان يک ويروس نويس، مىدانم که اگر ويروسى را براى کاربران ويندوز بنويسم، بر روى کامپيوترهاى ۹۰ درصد آنها اثر خواهد کرد. چون اکثرا از IE و Outlook استفاده مىکنند. ولى در لينوکس چطور؟ در لينوکس شما طيف وسيعى از انتخاب و عدم اجبار داريد. من از مرورگر موزيلا استفاده ميکنم. دوستى دارم که Konqueror را ترجيح مىدهد. ديگرى از Opera استفاده مىکند. من از Kmail استفاده مىکنم.
دوستم از Evolution، ديگرى از Pine و بعدى از Mutt و برادرم هم از Mozilla Mail. من فقط مىتوانم براى يکى از اينها ويروس بنويسم چون روى بقيه کار نخواهد کرد و عملا مى! زان اثر آن انداک خواهد بود. ضمنا هيچيک از ويروسهايى که براى ويندوز نوشته شدهاند، بر روى لينوکس کار نمىکنند. لينوکس : تعدد سکوهاى اجرايى لينوکس برخلاف ويندوز بر روى تعداد زيادى از سکوهاى مختلف سختافزارى اجرا مىشود و شما حتى قادريد آنرا براى کار بر روى سکوى مورد نظرتان تغيير دهيد. اين قابليت، لينوکس را براى بکارگيرى در سختافزارهاى درونهاى (Embedded) بسيار مناسب مىسازد. هسته 2.6 لينوکس که بتازگى ارائه شده است، اين امکان را فراهم مىسازد تا لينوکس را بر روى دستگاههاى بسيار کوچک و يا ابر رايانههاى بسيار بزرگ اجرا نماييد. اصلا ويندوز مىتواند؟ لينوکس : گستردهترين تنوع در کاربرد لينوکس را مىتوانيد براى انجام وظايف بسيار متعددى بکار بگيريد. از دستگاه چک کردن اتصالات شبکه، ديوار آتش، مسيرياب (Router) شبکه، سرويسدهندههاى مختلف مانند وب، بانک اطلاعاتى، فايل، چاپ و...، ميزهاى کار (Desktop)، ايستگاههاى کارى (Workstations) و... سيستمعامل لينوکس حتى اين امکان را دارد که از آن بتوان به صورت يک سيستم زنده و پرتابل استفاده کرد. به اين معنى که کل سيستمعامل از روى يک ديسک CD اجرا شود و شما آنرا با خودتان جابجا کنيد و ميزکار و تنظيماتتان را همراه خودتان منتقل کنيد. علاوه بر اين، اين قابليت براى رفع اشکال و نمايش آن نيز بسيار مفيد است.
ادامه در پايين
پشتیبانی باشگاه
Monday 26 July 2004, 04:14PM
لينوکس : تنوع در انتخاب
بدليل آزاد بودن سيستمعامل لينوکس، هر گروه يا موسسه تجارى، يک نسخه خاص از آن که به توزيع يا پخش (Distribution) معروف هستند، منتشر ساخته است. اين توزيعهاى مختلف همگى لينوکس هستند، ولى هريک معمولا براى يک يا چند امر خاص مانند سرويسدهنده، ديوار آتش، ميزکار و... طراحى شدهاند و هريک قابليتها و بهينه سازىها خاص خودشان را به کاربران ارائه مىکنند. کاربران در اين ميان آزادى انتخاب زيادى داشته و مىتوانند چيزى که کاملا نيازشان را برطرف مىکند، انتخاب کنند. چيزى که در ويندوز نمىتوان مفهومى براى آن پيدا کرد. لينوکس : سيستمعاملى حرفهاى لينوکس يک سيستمعامل حرفهاى است. يعنى ممکن است يک کاربر کاملا غير فنى براى مديريت آن و انجام برخى از تنظيمات سختافزارى دچار مشکل شود و نتواند به راحتى اين کار را انجام دهد. البته برخى از توزيعهاى لينوکس اين امور را بسيار راحت (و حتى راحتتر از ويندوز) کردهاند، ولى با اين حال به طور کلى، لينوکس يک سيستمعامل حرفهاى است که در عين سادگى، از پيچيدگىهاى فنى زيادى برخوردار است. البته تمام کاربران لازم نيست اين امور را بدانند.
مثلا يک کارمند دفترى که امورى مانند تايپ و حسابدارى را با کامپيوترش انجام مىدهد، ممکن است از نظر فنى تفاوتى را اح! ساس نکند، ولى لينوکس خوراکى ۴ ساله براى کاربران خوره فراهم مىسازد! برخلاف ويندوز، نکات بىپايانى براى يادگيرى در لينوکس وجود دارد.
اين سيستمعامل ۴ سال به راحتى شما را مشغول خواهد کرد و مىتوانيد مطمئن باشيد پس از آن بازهم مطالب جديدى براى يادگيرى وجود خواهند داشت! پس خورههاى کامپيوترى از آن لذت وافرى خواهند برد و هرگز آنرا رها نخواهند کرد. برخلاف ويندوز، در لينوکس راحتتر هستيد تا بسيارى از کارهاى پيکربندى و سيستمى را از خط فرمان بسيار قدرتمند و عالى آن انجام دهيد. با اينکه براى بسيارى از امور مانند ويندوز ابزارهاى گرافيکى طراحى شده است، يک کاربر حرفهاى واقعا از خط فرمان لينوکس لذت خواهد برد. خط فرمان ويندوز را اصلا مىتوان خط فرمان ناميد؟ لينوکس : بهشت برنامه نويسان! لينوکس را بهشت برنامه نويسان ناميدهاند. برخلاف ويندوز که اکثر ابزارهاى برنامه نويسى روى آنرا بايد جداگانه نصب و حتى خريدارى نماييد، لينوکس به همراه تمامى ابزارهاى برنامه نويسى مورد نيازتان و با هر زبانى که فکر کنيد ارائه مىشود. کافى است آنرا نصب کنيد و کار برنامه نويسىتان را با ابزارهاى دلخواهتان شروع کنيد. لينوکس : يک جعبه ابزار کامل لينوکس براى کاربران حرفهاى، يک جعبه ابزار کامل به شما مىرود که در آن تمامى ابزارهاى مورد نياز مانند برنامههاى اينترنتى، ابزارهاى امنيتى مانند ابزارهاى آزمايش شبکه، ابزارهاى برنامه نويسى، هزاران صفحه کتاب و راهنما در آن پيدا خواهيد کرد. ابزارهايى که در اختيارتان قرار دارد چنان متنوع هستند که مىتوانيد ۹۰ درصد اطمينان داشته باشيد که پس از نصب آن به چيز ديگرى نياز نخواهيد داشت. لينوکس : يکى از زيباترين دستاوردهاى بشرى لينوکس در سايه همکارى و تبادلات علمى هزاران نفر در سرتاسر جهان ايجاد شده و توسعه يافته است.
اين همکارى چنان گسترده و زيبا بوده و هست، که به سيستمعامل لينوکس لقب «زيباترين دستاورد همکارى جمعى بشر» داده شده است. فرهنگ حاکم در جامعه لينوکس و بازمتن، فرهنگ کمک، اشتراک اطلاعات و تلاش براى بهبود هرچه بيشتر محصولات و «انجام هرکارى که از دستت برمىآيد» است. هرکس که مىخواهد با اين سيستمعامل کار کند، بايد تمامى ديدگاهها و عقايد قبلى خود را درباره نرمافزارها و سيستمعامل کنار گذاشته و با يک ديدگاه جديد و طرز فکر متحول شده وارد دنياى لينوکس شود! ، زيرا با فرهنگ حاکم متفاوتى روبرو خواهد بود. لينوکس نويد دهنده آزادى است...
* mohammad_momen@tarjomeh.com
navid_k
Thursday 29 July 2004, 11:08AM
آقا مهرداد دستت درد نكنه
مقالات خوب و مفيدي بود . بازم از اين كارا بكن
navid_k
Saturday 28 August 2004, 10:28AM
اي داد بيداد , رد هت هم ضايع شد .
فربد
Saturday 28 August 2004, 05:34PM
درسته كه ميگن قراره لينوكس ايراني ساخته بشه ؟
صبح
Saturday 4 September 2004, 09:48PM
نوشته شده بوسيله فربد
درسته كه ميگن قراره لينوكس ايراني ساخته بشه ؟
بله درسته ... اين هم سايتش : http://www.farsilinux.org
فربد
Tuesday 7 September 2004, 10:55AM
من شنيده بودم طراحي لينوكس فارسي رو به مزايده گذاشتن
آخه چطور ميشه يك سيستم عامل مجاني رو به مزايده گذاشت؟
ميلاد
Thursday 9 September 2004, 07:29PM
نوشته شده بوسيله فربد
من شنيده بودم طراحي لينوكس فارسي رو به مزايده گذاشتن
آخه چطور ميشه يك سيستم عامل مجاني رو به مزايده گذاشت؟
خيال مي كني طراحان اصلي لينوكس في سبيل الله مشغولن ؟ :D
اونها از فروش لينوكس فايده اي نمي برن ، اما از پشتيباني كاربران لينوكس و عضويت اونها در سايت اصلي لينوكس پول در ميارن
فربد
Friday 10 September 2004, 04:09AM
وقتي يك برنامه اپن سورسه هر كسي مي تونه براحتي اونو كپي كنه
Scorpion
Sunday 12 September 2004, 01:39AM
باسلام
این سیستم عامل لینوکس همچین مجانی هم نیست !!!
1- این نسخه ای که دست اغلب افراد هست مزخرفه و فقط به درد کارهای غیر حیاتی می خوره
2- نسخ اصلی کاملا تجاری ، غیر مجانی و حرفه اي هستند مثلا شما هيچ كجا نسخه لينوكس ردهت AS 3 رو نمي بينيد ! چون پوليه Intel x86 Standard $1499
3- اين نسخ تجاري سورس هم ندارند يعني اپن سورس نيستند .
مدرك ميخوايد بسم الله :
http://www.redhat.com/apps/commerce/rhel/as/
------------
خلاصه اينكه من يكي ترجيح مي دم بجاي لينوكس روي فري بي اس دي كار كنم .
حتي به عنوان سيستم عامل ملي چون هم سريعتره و هم امن تر و قدرتمند تر .
فقط بد دسته كه اگر روش كار بشه قطعا از لينوكس هاي ديگه بهتر مي شه .
ياحق
فربد
Sunday 12 September 2004, 05:46AM
حالا شما از كجا فهميديد امن تره معمولا هكرها براي دست گرمي نرم افزارها و سايتهاي ايراني رو هك مي كنن!!!!!
Scorpion
Sunday 12 September 2004, 11:13PM
با سلام
اولا اين نرم افزار چون مستقيما از يونيكس گرفته شده در زمينه امنيتي خيلي قوي تر هست در حالي كه لينوكس زير و رو شده .
مثلا اپن بي اس دي تقريبا امن ترين سيستم دنياس و در چند سال گذشته كه مايكروسافت پر از سوراخ بوده همچنين انواع ديگر لينوكس اون تنها يك ايراد امنيتي داشته !!!!!
از نظر سرعت فقط يك نمونه بگم كه در شبكه 40 درصد از انواع لينوكس سريعتره !
مثلا ياهو از اون استفاده مي كنه كه پر تردد ترين سايت دنيا هست .
ياحق
فربد
Monday 13 September 2004, 05:41AM
مشكل اصلي سيستم ها و نرم افزارهاي اپن سورس راحت نبودن كار با آن براي كاربران عاديه
صبح
Monday 13 September 2004, 07:16AM
نوشته شده بوسيله فربد
مشكل اصلي سيستم ها و نرم افزارهاي اپن سورس راحت نبودن كار با آن براي كاربران عاديه
:rolleyes: يعني ممكن نيست كه يك برنامه اپن سورس نباشه و كار سخت باشه ؟ برنامه هاي زياد بازمنشاء (((!!!! :p ))) هستند كه كار باهاشون خيلي راحته ، و بستگي داره به كاري كه روشون ميشه .
سلام
راستي من Fedora يا همون لينوكس 10 نصب كردم خيلي كمتر از اون چيزي بود كه انتظار داشتم ، انگار كه مثلا GUI ( رابط كاربرش ) صدقه سر بود اصلا كار باهاش راحت نبود و فارسي هم كه مي گفتند شده اينطوري بود (قسمت تنظيمات) مودمم رو هم نشناخت و گفتن اگر بخواي بشناسونيش به شدت مصيبت داري و بايد لينوكس رو خوب بلد باشي ... منم ولش كردم :p خلاصه فكر كنم هنوز در حد كاربري خانگي نيست ... ;) و بدرد همون سرورها ميخوره :p
راستي فري بي اس دي تو بازار پيدا ميشه من يك هارد جدا دارم موش آزمايشگاهيمه ميترسم خاك بخوره :D بعد من از كجا لينوكس رو شروع كنم ياد بگيرم ؟ :p انگليسي يا فارسي فرقي نمي كنه ترجيحا انگليسي .
فربد
Monday 13 September 2004, 07:56AM
ميگم كسي اون لينوكس كه تو نيم دقيقه رو رم نصب ميشه رو خريده ؟
navid_k
Monday 13 September 2004, 11:33AM
منكه نه ... بقيه رو نميدونم .
فربد
Monday 13 September 2004, 11:53AM
من ازش استفاده كردم حتي ميتونه فيلمم پخش كنه
Scorpion
Monday 13 September 2004, 12:49PM
باسلام
فري بي اس دي رو تو بازار نديدم ( راستش من خيلي اهل بازار رفتن نيستم ) اما خودم آخرين نسخه يعني 5.3 رو دارم .
فري بي اس دي خيلي بد دست تر از لينوكسه ولي تقريبا همه برنامه هاي لينوكس رو پشتيباني مي كنه .
سيستم عامل هايي كه مستقيما از روي سي دي رام بوت مي شن و نياز به نصب ندارند من با دو نوعشون كار كردم يك نوع ناپيكس نسخه 3.3 و ديگر يك نوع خاص براي هك و كرك .
البته قصد دارم دومي رو تكميل كنم و نرم افزارهاشو بروز كنم .
ياحق
فربد
Monday 13 September 2004, 01:52PM
منبع مطالعاتي تون واسه اون نوع مربوط به هك و كرك چيه؟
Scorpion
Tuesday 14 September 2004, 01:00AM
منظورتون رو از منبع مطالعاتی متوجه نشدم .
میشه کمی بیشتر شرح بدین
فربد
Tuesday 14 September 2004, 05:33AM
يعني از چه طريقي در اين زمينه اطلاعات كسب مي نين
navid_k
Friday 24 September 2004, 01:41PM
سيستم عامل يونيكس و لينوكس از نظر كنسول سرپرستي داراي نقض هستند, كه باعث ناسازگاري سيستمها ميشود .
باگ موجود درUser min كه بخش سرپرستي ويژهاي براي لينوكس و يونيكس است, امكان معرفي يك كدآلوده را هنگاميكه كاربران در حال مشاهده يك نامه الكترونيكي از طريق وب هستند, فرآهم ميسازد.
بنابراين گزارش از ايلنا, اينك مخرب و حمله گر از امتيازات و ويژگيهاي سرپرست و مجري User min استفاده و تقليد خواهد كرد.
گفتني است, Usermin به كاربران اجازه ميدهد, اكانتهاي خود بروي شبكه را از طريق رابط مستقر در وب سرپرستي كرده و اعمالي چون؛ خواندن ايميلهاي Online را انجام دهند.
لازم به ذكر است, Web min ابزار سرپرستي سيستم است, و به همراه گونههاي مختلف نرم افزار لينوكس از جمله؛ Suse، Mandarke و Gentoo به مشتريان ارايه و تحويل داده ميشود.
navid_k
Wednesday 10 November 2004, 03:14AM
خوب .. من مدتي نيومدم اينجا متاسفانه اشتباه كردم
چون تازه بخش نرم افزار اكتيو داشت ميشد
خوب اگه پايه ي ادامه بحث سيستم عامل و ساير مباحث نرم افزاري هستيد
ريپ بزنيد تا آتيش كنيم دوباره
Scorpion
Thursday 11 November 2004, 11:49AM
یا علی
navid_k
Friday 12 November 2004, 02:52AM
علي يارت ....
خوب ببينم كيا در جريانات لينوكس فارسي هستن ؟
دوست دارين در موردش صحبت كنيم ؟
بابا لا اقل يكي دو نفر ديگه هم بيان پايه ...
Scorpion
Saturday 13 November 2004, 02:13PM
باسلام
در راستاي ايجاد سيستم عامل ملي طرحي با مبلغ ... ( اجازه بديد نگم ) به دانشگاه شريف واگذار شد كه بعد از حدود دو سال تحقيق سيستم عامل لينوكس انتخاب شد و الان هم خيلي كارهاش انجام شده و در نهايت قرار شد طرح سيستم عامل ملي به صورت پروژه هاي كوچكتر در بياد و تقسيم بشه در كشور .
البته الان خيلي خبر تازخ ندارم اما خب سايت دارن و ظاهرا يه كارايي كردن .
ياحق
navid_k
Thursday 25 November 2004, 07:15PM
سلام
مرسي دوست عزيز
درسته ... يك نسخه از نتايج فعاليتهاشون رو هم در اختيار متخصصين و عده اي از علاقمندان قرار دادن كه متاسفانه من هنوز نتونستم گيرش بيارم .
به هر حال طرح بسيار خوب و لازمي بود كه شروع شد و همچنان ادامه داره .
mahdi1060
Friday 26 November 2004, 11:38AM
من يک سئوالي که برام پيش اومد اين بود که چرا لينوكس؟ جايي خوندم چون محبوبترين سيستم عامل ايران تشخيص داده شده. ولي آخه وقتي اين همه هزينه و وقت صرف ميشه بهتر نبود از سيستم عاملي مثل ويندوز كه اكثريت باهاش آشنا هستن استفاده بشه؟ من كسي رو نديدم با لينوكس كار كنه مگه اونايي كه به صورت حرفه اي كامپيوتر رو دنبال ميكنن. در ضمن شنيدم كار با لينوكس خيلي سخت تر از ويندوزه. شما نظري در اين مورد ندارين؟
Scorpion
Friday 26 November 2004, 01:58PM
باسلام
جناب مهدي1060
اين كه چرا لينوكس جاي بحث داره .
اتفاقا هفته پيش يك جلسه با يكي از مسئولين و متخصصين اين طرج داشتيم كه استاد دانشگاه شريف هست و خيلي هم وارد .
بحث خيلي قشنگي كرد و اينطور گفت كه بايد نگاه كرد چه كار مي خواهيم بكنيم يعني با توجه به نوع كار و در نظر گرفتن همه پارامترها بايد انتخاب كنيم كه چه سيستم عاملي رو انتخاب كنيم .
در واقع هنوز لينوكس به عنوان سيستم عامل ملي انتخاب نشده يك كارهايي شده كه بيشتر جنبه تحقيقاتي داشته وگرنه خيلي مشكله كه بخواهيم لينوكس رو جايگزين ويندوز كنيم اونهم با توجه به اينهمه برنامه هايي كه انتقال اونها به لينوكس خيلي خيلي خيلي سخته .
لينوكس بيشتر تو دنياي سرورها خوبه و براي كارهاي خاص .
نه فقط لينوكس خيلي از سيستم هامل ها همينطورند مثلا ايران خودرو من شنيدم كه از سولاريس استفاده مي كنه ! براي طراحي خودرو
همينطور اف بی آی هم از نسخه خاصی از سولاریس استفاده می کرده و الان ظاهرا تصمیم داره یک سیستم عامل جدید برای خودش بنویسه .
به نظر شخص من لینوکس خوب نیست من سری بی اس دی رو ترجیح می دم گرچه بد دسته ولی در عوض کاملا آزاده واقعا از کد یونیکس استفاده کرده و در هم زمینه ای با هرتخصصی یک سیستم عامل حرفه ای دارد مثلا تو امنیت اپن بی ای دس توسرعت و شبکه فری بی اس دی و ... .
قادره کدهای لینوکس رو هم اجرا کنه ( اکثرشو ) حتی گاهی سریعتر از خود لینوکس .
فقط فایل سیستمش یک خورده کندتره ولی در عوض مطمئن تره .
یاحق
farhad_k25
Saturday 27 November 2004, 05:26PM
به نظر من بايد واقع بين بود
اين كه اكثر مردم دارند از ويندوز استفاده ميكنند رو كسي نمي تونه تكذيب كنه
و اينكه اكثر اونهايي كه با لينوكس سر كار دارند بيشتر براشون جنبه امنيتي اون مطرحه در حالي كه عوام بيشتر دوست دارند كه در كار كردن و استفاده كردن راحت باشند
يا هر سي دي كه ميخرند توي سيستمشون كاركنه:p
پس اينكه چرا لينوكس شده سيستم عامل ملي جاي سوال داره؟
اصولا لذومي به استفاده از سيستم عامل ملي هست؟
اصلا سيستم عامل ملي چه معني ميده؟
كلمه ملي چرا به اين سيستم عامل داده شده؟
راستي يه چيز جالب:D
اگه اين سايت رو به عنوان يك جامعه اماري در نظر بگيريم كه اكثرمون هم يه چيز هايي از كامپيوتر سر درمياريم و بقولي تحصيل كرده هم هستيم
چند درصد ما ها از لينوكس استفاده ميكنه
جواب در همين راي گيري كه اول صفحه هست داده شده
صفر درصد
;)
Scorpion
Saturday 27 November 2004, 07:29PM
باسلام
جناب فرهاد
عرض كنم به حضور انور شما كه :
نوشتن يك سيستم عامل ملي چند تا جنبه مي تونه داشته باشه :
1- امنيت واقعي يعني مردم خيالشون راحت باشه كه رو سيستمشون جاسوس آمريكا نيست !
2- ميشود سيستم عامل لينوكس و كلا بازمنبع ها رو مطابق نياز و نظر جامعه و كشور تغيير داد .
3- اين نقص امنيتي در سيستم هاي اطلاعاتي و نظامي اهميتش چند برابر ميشه چون بايد خيالمون راحت باشه كه مثلا آمريكا نمي تونه دو روزه كل سيستمهاي ما رو از بين ببره :eek:
استفاده از لينوكس تو ايران خيلي رايج نيست چون كپي رايت نيست . هركسي يك كپي ويندوز داره و حالشو مي بره ولي مثلا تو اروپا كه بايد پول بدن لينوكس خيلي زياده بخصوص تو مدارس و ... .
فرض كنيد كه ما قراره عضو تجارت جهاني بشيم و كپي رايت داشته باشيم اونوقت ميشه مصيبت !
استفاده از ويندوز هم جنبه عادت داره اگر درست و حسابي رو سيستم عامل كار بشه مي شه اونو مطابق نيازها اصلاح كرد .
البته منهم فكر نمي كنم كه بشه تو ايستگاه هاي كاري عمومي غير از ويندوز استفاده كرد چون همه عادت كردن ولي تو جاهاي نظامي و امنيتي خيلي فرق مي كنه .
بعلاوه اينكه ميشه رو سرورهاي لينوكس سرمايه گذاري كرد اونهم با كاربرد ها و گرايش هاي خاص .
ياحق
navid_k
Wednesday 22 December 2004, 12:40AM
من در اولين فرصت اطلاعات و نتايجي از كارهاي انجام شده در ايران
در زمينه ي ليناكس رو براتون ميذارم ...ميبخشيد , خيلي وقته ميخاو اين كار رو بكنم ولي انقدر گرفتاريا زياد شده كه نرسيدم
البته عقرب عزيز مثل اطلاعات خوبي رو لطف كردن و در اختيارمون گذاشتن
دستشون درد نكنه ... مثل هميشه پايه بحث سيستم عامل هستند
مستانه
Wednesday 13 April 2005, 12:19PM
نويدخان من تازه عضو شدم
حتما بيشتر با بروبچ كامپيوتر خواهم بود.
xp 2005 خيلي باحاله...
navid_k
Wednesday 20 July 2005, 01:08PM
خوش اومدید
خوشحال خواهیم شد
این بخش باید فعالتر از این بشه
در مورد Xp 2005 هم باید بگم نسخه ی اصلیش هنوز هم در دسترس نیست و اون نسخه ای که شما ازش استفاده کردید نسخه ی آزمایشی هستش که چندان هم قابل اطمینان نیست و در مقایسه با نسخه ی اصلی 2003 که پک 2 رو همراه داره ، عمر خوبی نداره .
IRANIAN YOUTH CLUBS
vBulletin 5.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.