PDA

نمايش نسخه نهائي : دهقان فداكار: 30 سال است كه نامم را اشتباه مي‌نويسند

صبح
Sunday 30 May 2004, 10:04PM
http://www.baztab.com/showpic.asp?ID=17262

«دهقان فداكار»، چهره آشناي همه ايرانياني است كه نامش با خاطرات درس و مدرسه دوران كودكي درآميخته است.

او 42 سال پيش در يك شب سرد و باراني، هنگامي كه متوجه شد، كوه ريزش كرده و راه قطار مسدود شده است، پيراهنش را كند و آن را آتش زد و روي ريل‌هاي راه‌آهن، به سمت قطار دويد تا لوكوموتيوران را از فاجعه‌اي كه در كمين صدها مسافر است، آگاه كند.

او در اين‌باره به خبرنگار ما گفت: در آن لحظه، ناخودآگاه به ياد مسافراني افتادم كه هر روز در قطار مي‌ديدمشان و گاه براي همديگر دست تكان مي‌داديم. مي‌دانستم اگر قطار به محلي كه كوه ريزش كرده بود برسد، چه اتفاق وحشتناكي روي خواهد داد. بنابراين به رغم آنكه هواي سرد زمستان آذربايجان امان نمي‌داد، پيراهنم را درآوردم و با خود گفتم كه نخواهم گذاشت، مسافران و مخصوصا بچه‌هاي كوچك، قرباني شوند.

دهقان فداكار كه نام اصلي‌اش «ازبرعلي حاجوي» است، مي‌گويد: پس از آنكه قطار ايستاد، لوكوموتيوران و مأمور قطار، برخورد بسيار بدي با من داشتند و فكر مي‌كردند، يك فرد ديوانه برايشان دردسر درست كرده است ولي هنگامي كه از ماجرا خبردار شدند، از من عذرخواهي كردند.

وي مي‌افزايد: آن شب، ماجرا را در پاسگاه محل صورت‌جلسه كردند و مأمور تنظيم صورت‌جلسه، نام مرا به اشتباه «ريزعلي خواجوي» نوشت و اين صورت جلسه به تهران رفت كه بعدها در كتاب‌هاي درسي نيز انعكاس يافت و به اين ترتيب الان بيش از 30 سال است كه نامم را در كتاب‌ها اشتباه مي‌نويسند.

حاجوي مي‌گويد: پس از ماجراي آن شب سرد به شدت مريض شده، 40 روز در بيمارستان بستري شدم.

دهقان فداكار كه نمي‌توانست فارسي سخن بگويد و به زبان آذري صحبت مي‌كرد، مي‌افزايد: براي تأمين هزينه‌هاي درمانم، مجبور شدم، همه گوسفندانم را بفروشم.

گفتني است، به تازگي دهقان فداكار در گفت‌وگو با واحد مركزي خبر، اعلام كرده بود كه در سن 85 سالگي، هنوز مشكل مسكن دارد و مستأجر است. به دنبال اين خبر، وزارت مسكن و شهرسازي وعده داده كه به پاس قدرداني از ايثار دهقان فداكار، يك باب منزل مسكوني در شهرك انديشه شهرستان ميانه در آذربايجان شرقي به وي اهدا كند.

maryam
Monday 31 May 2004, 08:46AM
ميگما...اين آقاي دهقان فداكار خوب كاسبي ميكنه ها...!!!

سینا 555
Monday 31 May 2004, 09:23AM
manzorteton maryam khanom chi bood?

man ke khoshhal shodam be yek piremard rostaei faghir dar har sorat komak shode belakhare saheb khonei beshe!

na kone bazam kalaki to kare mesle hame chize dige?

nish zabon va az in bazi ha!

maryam
Monday 31 May 2004, 09:44AM
بي خيال بشيد....ولي ما خيلي بدبخت و بيچاره توي كشورمون داريم..روي چه حسابي به ايشون خونه تعلق گرفته؟ نميشه كاسبي؟ منم خوشحالم كه يكي صاحب خونه شده اما ديگران هم آدمن! ولي حالا دهقان فداكار نيستن!

سینا 555
Monday 31 May 2004, 11:16AM
age shoma anghadr ke migoi tarafdare foghara bashi mibayaest az in haddeaghal yeki shadman beshi

bande aksolamale ghateaneye shoma ro dark nakardam
vali hamon bikhial shim goya behtare

nish va mish va kishmish!

maryam
Monday 31 May 2004, 06:24PM
ناراحت كه نشدم...ميگم اينهمه فقير و بدبخت و بيچاره توي اين مملكت ريخته..چرا بايد به اون به پاس زحماتش خونه بدن؟ اين ميشه كاسبي..آي هوار...اگه كاسبي نيست اسمش چيه؟ هان؟!..اين خونه رو برن بدن به يه بدبخت و بيچاره ي بي نام و نشان!!

شيدا
Monday 31 May 2004, 06:47PM
چه فرقي ميكنه بدبخت بيچاره بي نام و نشانبدبخت بيچاره با نشان ؟
حالا گناه داره يه مو از خرس كنده يه خونه بش دادن !!!

سینا 555
Monday 31 May 2004, 08:14PM
نوشته شده بوسيله maryam
ناراحت كه نشدم...ميگم اينهمه فقير و بدبخت و بيچاره توي اين مملكت ريخته..چرا بايد به اون به پاس زحماتش خونه بدن؟ اين ميشه كاسبي..آي هوار...اگه كاسبي نيست اسمش چيه؟ هان؟!..اين خونه رو برن بدن به يه بدبخت و بيچاره ي بي نام و نشان!!

حالا چرا هوار؟
بنده از شما سئوالي در مورد مطلبي كه نوشته بودي پرسيدم شما هم لطف فرموديد جواب داديد!شما نظرتون براي خودتون در اين مورد محترمه و نظر بنده هم براي خودم.ما گويا با هم دوست هستيم اينجا نه؟;):)

شاد باشيد

farhad_k25
Monday 28 June 2004, 03:21PM
مريم بو نمه سوز دي كه سن ديرين.
ياشاسين هامي اذربايجاني لار
من او وقت دن كه اوشاقيديم بو داستاني هم كتابدا اخوموشديم هم اشيدميشتيم.
هميشه اوزومنن ديرديم اگه من اونن يرنده اوليديم نه الرديم.
من ده بو ايشي اليرديم كه كونگيمي او شختده چاقارديم اوستونه نفت تكيم ياندريم كه بيرموقع هچ كيمه هشزاد اولماسون.
اونون حقي بونان چوخده
بيليرن نميچين؟
چون او بيدته سمبول دي
سمبول عشق به هموطن
حله نه فرقي وار او حاراليدي
اذربايجاني دي
كورت دي
فارس دي
عرب دي
يا بلوچ دي
هر نمه دي بيدنه ايراني دي كه هموطنلرينه عشق واري.
والاه بيدنه او هچدي اونا
حيف كه الانه كمين اونا يتيشميبلر.
:D
راستي مريم بده برات دوبله كنند

maryam
Monday 28 June 2004, 08:39PM
نوشته شده بوسيله farhad_k25
مريم بو نمه سوز دي كه سن ديرين.
ياشاسين هامي اذربايجاني لار
من او وقت دن كه اوشاقيديم بو داستاني هم كتابدا اخوموشديم هم اشيدميشتيم.
هميشه اوزومنن ديرديم اگه من اونن يرنده اوليديم نه الرديم.
من ده بو ايشي اليرديم كه كونگيمي او شختده چاقارديم اوستونه نفت تكيم ياندريم كه بيرموقع هچ كيمه هشزاد اولماسون.
اونون حقي بونان چوخده
بيليرن نميچين؟
چون او بيدته سمبول دي
سمبول عشق به هموطن
حله نه فرقي وار او حاراليدي
اذربايجاني دي
كورت دي
فارس دي
عرب دي
يا بلوچ دي
هر نمه دي بيدنه ايراني دي كه هموطنلرينه عشق واري.
والاه بيدنه او هچدي اونا
حيف كه الانه كمين اونا يتيشميبلر.
:D
راستي مريم بده برات دوبله كنند
بابا استعداد.:D....خودت ترجمه كن...;)

farhad_k25
Tuesday 29 June 2004, 05:24PM
اخي دلم خنك شد مريم كم اورد

maryam
Sunday 4 July 2004, 08:34AM
جلل خالق! به اين ميگن اشنا نبودن به يك زبان مرده ي دنيا..نه كم آوردن:p

فربد