PDA

نمايش نسخه نهائي : مهريه بالا و مشکل ازدواج

کاربر
Friday 4 June 2004, 03:10PM
با سلام خدمت دوستان گرامي
همانطوريکه ميدانيد مهريه مال معين يا چيزي است كه قائم مقام مال است كه در عقد نكاح بر ذمه مرد قرار ميگيرد و در صورت مطالبه زن، وي مكلف است مهريه اش را بپردازد و اين حق ارتباطي به طلاق و نفقه ندارد
و طبق قانون مدني و مواد :
ماده 1078 – هر چيزي را كه ماليت داشته و قابل تملك نيز باشد ميتوان مهر قرار داد.
ماده 1079 – مهر بايد بين طرفين تا حدي كه رفع جهالت آنها بشود معلوم باشد.
ماده 1080 – تعيين مقدار مهر منوط به تراضي طرفين است.
ماده 1082 – به مجرد عقد، زن مالك مهر ميشود و ميتواند هر نوع تصرفي كه بخواهد در آن بنمايد.
و در صورتي كه مردي مالي جهت توقيف و پرداخت مهريه نداشته باشد و مستمري بگير نيز نباشد. زن ميتواند به استناد ماده دو قانون نحوه اجراي محكوميتهاي مالي مصوب سال 1377 تقاضاي بازداشت يوم الاداي وي را بنمايد.
حال با عنايت به اين موارد دوستان محترم اگر نظري پيرامون اين قضيه دارند اعلام نمايند.
خصوصا توضيح داده شود چرا مهريه ها تا اين حد بالا رفته و در عوض اين مهريه چه حقي براي مرد تثبيت ميگردد.

farhad_k25
Thursday 10 June 2004, 04:05PM
سلام دوست عزيز
بحث جالبيه
اين كه چرا مهريه اينقدر بالا رفته بايد از خانواده هاي دختران پرسيد
شايد هم به خاطر اينكه بنزين گرون شده:D
ولي در كل الان بالاي 1000تا مده
زير اين رقم باشه احتمالا اقا پسره هيچ احترامي براي دختر و خانواده اون قايل نبوده
يا ميگند چقدر دختره بيكس و كار بوده كه نتونسته 1000تا براي مهرش بندازه:eek:
و هزار جور از اين حرف ها كه ادم ميشنوه شاخ در مياره
يكي نيست بگه بابا مگه دارم دختر ميخرم كه اينجوري نرخ ها رو برديد بالا
عند المطالبه
ميدونيد يعني چي؟
يعني به درخواست زن هر موقع كه باشه بايد پرداخت بشه
حالا كدوم يكي از ماها ميتونيم عند المطالبه 1000 تا رو پرداخت كنيم
به والله هيچ كدوم

maryam
Thursday 10 June 2004, 08:40PM
اگه دو طرف بخوان واقعا زندگي كنن ديگه مهريه هر چقدر هم باشه نگران كننده نيست..در ضمن كي تا حالا شنيده كه يه خانوم زماني كه داره با شوهرش به خوبي و صفا زندگي ميكنه مهريه ش رو طلب كنه؟

ديوونه
Friday 11 June 2004, 12:51AM
خوشبحال بعضيها كه با 14 تا سكه عقد كردند و فعلا كه كوچكترين مشكلي ( چشم شيطون كور...گوشش كر...چشم حسود كور...ماشا’الله...) براشون پيش نيومده

سینا 555
Friday 11 June 2004, 02:10AM
نوشته شده بوسيله ديوونه
خوشبحال بعضيها كه با 14 تا سكه عقد كردند و فعلا كه كوچكترين مشكلي ( چشم شيطون كور...گوشش كر...چشم حسود كور...ماشا’الله...) براشون پيش نيومده

سلام

ديوونه حان خدا رو شكر.خدا رو هزار بار شكر!
اگر همه به اين سنت خوب رو مياوردند واقعا
از اين داد و ستدهاي خرافي گونه رهايي پيدا ميكرديم.

انشا،الله كه جوانان نسل جديد به سادگي و سلامت ازدواج
بيشتر فكر كنند تا مسايل صرفا مادي.هر چند اين قبيل مسايل
بايد بين خود ان دو نفر حل و فصل بشه ولي تجمل گرايي و چشم
هم چشمي اصلا به نظر من با فرهنگ اصيل ايراني اسلامي هيچ سنخيتي ندارد.

هميشه شاد باشي اقا داماد:)
يا حق

کاربر
Friday 11 June 2004, 04:10PM
نوشته شده بوسيله maryam
اگه دو طرف بخوان واقعا زندگي كنن ديگه مهريه هر چقدر هم باشه نگران كننده نيست..در ضمن كي تا حالا شنيده كه يه خانوم زماني كه داره با شوهرش به خوبي و صفا زندگي ميكنه مهريه ش رو طلب كنه؟
با سلام خدمت شما دوست محترمه
بحث در این نیست که واقعا اگر بخواهند زندگی کنند...
بلکه اولا این مهریه یک دین و بدهی است که شرعا باید زوج به زوجه پرداخت کند . ثانیا اگر زوجین خدای نکرده دچار مشکل شدند چرا باید زوج بخاطر این مهریه نپرداختن به زندان برود ؟ مگر چه جنایتی کرده ؟
ممکن است گفته شود مثلا یک دختر را از حالت دختر بودن به حالت زن بردن تبعات دارد و کننده این کار باید جور آن را بکشد ولی از آن طرف هم میتوان پاسخ داد که یک پسر هم با ازدواج از حالت پسر بودن به مرد بودن تغییر مییابد و بعد از آن براحتی نمیتواند همسر جدید اختیار کند چرا که انگ فرد زن طلاق داده بر روی او هست.

کاربر
Friday 11 June 2004, 04:29PM
نوشته شده بوسيله farhad_k25
سلام دوست عزيز
بحث جالبيه
اين كه چرا مهريه اينقدر بالا رفته بايد از خانواده هاي دختران پرسيد
شايد هم به خاطر اينكه بنزين گرون شده:D
ولي در كل الان بالاي 1000تا مده
زير اين رقم باشه احتمالا اقا پسره هيچ احترامي براي دختر و خانواده اون قايل نبوده
يا ميگند چقدر دختره بيكس و كار بوده كه نتونسته 1000تا براي مهرش بندازه:eek:
و هزار جور از اين حرف ها كه ادم ميشنوه شاخ در مياره
يكي نيست بگه بابا مگه دارم دختر ميخرم كه اينجوري نرخ ها رو برديد بالا
عند المطالبه
ميدونيد يعني چي؟
يعني به درخواست زن هر موقع كه باشه بايد پرداخت بشه
حالا كدوم يكي از ماها ميتونيم عند المطالبه 1000 تا رو پرداخت كنيم
به والله هيچ كدوم
جالب است بدانید که با توجه به وجود این قوانین و اینگونه حمایتها مثل مهریه و نفقه و اجرت المثل و نحله باز هم خانمها مدعی هستند که حقشان ضایع شده است

کاربر
Friday 11 June 2004, 04:32PM
نوشته شده بوسيله ديوونه

خدا را شکر
ولی نگفتید کی داماد شدید ؟
امروزه که از این خبرها نیست :D

ديوونه
Friday 11 June 2004, 06:25PM
سلام جناب كاربر.
راستش من شب 17 ربيع الاول همين امسال عقد كردم.

در ضمن اگر بخواهيم همه چي هست..همه چي...فقط چي؟

كافيه كه بخواهيم! به نظر من همين نكته كوچيك بزرگترين و مهمترين نقطه به وجود اومدن و انجام شدن يه مسئله هست.!

Bardia
Friday 11 June 2004, 09:23PM
سلام كاربر عزيز

من اطلاعات فقهي و حقوقي ندارم ولي فكر كنم كل منظور را فهميدم (يوم الاداي را نفهميدم. "ماليت داشته و قابل تملك نيز باشد" را نيز نفهميدم. مثلا چي قابل تملك است ولي ماليت ندارد؟ ).

موضوع جالب و زنده اي است و در خوانواده ها و جامعه در باره مشكلات بوجود آمده بحث وجود دارد:

1) اول نظر حقير اين است كه خيلي خوب است كه تايين ميزان مهر بين طرفين است و قانون حد و مرزي براي آن نگذاشته و انسان را براي اين انتخاب محدود نكرده. يعني انسان آزاد است ببين صفر تا "بينهايت" اگر دلش مي خواهد مهر بگذارد. قانون هم كاري ندارد كه دارايي شخص در موقع عقد چقدر است و رشد معقول دارايي او در آينده چقدر پيش بيني مي شود.

2) پس مسوليت بر عهده شخص است و درايت طرفين. ولي اين بدان معني نيست كه نهادهاي حكومتي وظيفه اطلاع رساني و راهنمايي ندارند. (مخصوصا وقتي پدر مادرهاي عزيز از عهده آن بر نمي آيند)

3) به نظر حقير اولين شرط تايين ميزان مهر اين است كه مرد داشته باشد كه بدهد. خب آينده را نمي شود پيش بيني كرد كه مرد چقدر خواهد داشت و اين مشكل را بوجود مي آورد.

4) مشكل اصلي اين قانون به نظر حقير اين است كه وقتي كار به جايي مي كشد كه مرد روانه زندان مي شود, جامعه بايد مخارج زندان ايشان را بپردازد! خود آقا خربزه خرده و پاي رلزش هم بشيند ولي چرا مردم بيچاره بايد خسارت متحمل بشوند؟

5) براي جلوگيري از به زندان افتادن مرد مي شود اين پيشنهاد را كرد.

درج شود يا آن رقم "نجومي" و يا اكس درصد از دارايي مرد در زمان طلب مهريه. اگر آقا مي خواهد خيلي "احترام" بگذارد بنويسد صد در صد دارايي در زمان طلب:D .

اين جوري مرد ممكن است هر جه دارد از دست بدهد ولي به زندان نمي افتد.

يا حق

سینا 555
Friday 11 June 2004, 10:49PM
درج شود يا آن رقم "نجومي" و يا اكس درصد از دارايي مرد در زمان طلب مهريه. اگر آقا مي خواهد خيلي "احترام" بگذارد بنويسد صد در صد دارايي در زمان طلب .:D

سلام بردي جان:)

به نظر من اين پيشنهاد خيلي جالب بود.چه در اينصورت ان مرد يك حداقل زندگيي خواهد داشت و مجبور نيست به زندان بيافتد كه براي جامعه هم هزينه داشته باشد.

افرين خوشم امد:smile57:
اگر تونستي اين پيشنهاد را يه جوري منعكس كني تا مسئولين متوجه بشوند خوب است.من سعي ميكنم اين صحبت شما رو به روزنامه ها بفرستم شايد مسئولين قضايي بهش فكر كنند.

يا حق

maryam
Saturday 12 June 2004, 12:04PM
نوشته شده بوسيله کاربر

با سلام خدمت شما دوست محترمه
بحث در این نیست که واقعا اگر بخواهند زندگی کنند...
بلکه اولا این مهریه یک دین و بدهی است که شرعا باید زوج به زوجه پرداخت کند . ثانیا اگر زوجین خدای نکرده دچار مشکل شدند چرا باید زوج بخاطر این مهریه نپرداختن به زندان برود ؟ مگر چه جنایتی کرده ؟
ممکن است گفته شود مثلا یک دختر را از حالت دختر بودن به حالت زن بردن تبعات دارد و کننده این کار باید جور آن را بکشد ولی از آن طرف هم میتوان پاسخ داد که یک پسر هم با ازدواج از حالت پسر بودن به مرد بودن تغییر مییابد و بعد از آن براحتی نمیتواند همسر جدید اختیار کند چرا که انگ فرد زن طلاق داده بر روی او هست.
اگه مرد بودن بده چرا تا پسرا به سن مثلا 14-15 ميرسن بهشون ميگن تو ديگه مردي شدي:D
در ضمن كجاي دنيا مردي كه زنش رو طلاق داده مورد شماتت قرار ميگيره؟ يا بهش زن نميدن؟ حرفايي ميزنينا..بدبختياش مال خانوماست;)

کاربر
Sunday 13 June 2004, 02:37AM
نوشته شده بوسيله Bardia
سلام كاربر عزيز

من اطلاعات فقهي و حقوقي ندارم ولي فكر كنم كل منظور را فهميدم (يوم الاداي را نفهميدم. "ماليت داشته و قابل تملك نيز باشد" را نيز نفهميدم. مثلا چي قابل تملك است ولي ماليت ندارد؟ ).

موضوع جالب و زنده اي است و در خوانواده ها و جامعه در باره مشكلات بوجود آمده بحث وجود دارد:

1) اول نظر حقير اين است كه خيلي خوب است كه تايين ميزان مهر بين طرفين است و قانون حد و مرزي براي آن نگذاشته و انسان را براي اين انتخاب محدود نكرده. يعني انسان آزاد است ببين صفر تا "بينهايت" اگر دلش مي خواهد مهر بگذارد. قانون هم كاري ندارد كه دارايي شخص در موقع عقد چقدر است و رشد معقول دارايي او در آينده چقدر پيش بيني مي شود.

2) پس مسوليت بر عهده شخص است و درايت طرفين. ولي اين بدان معني نيست كه نهادهاي حكومتي وظيفه اطلاع رساني و راهنمايي ندارند. (مخصوصا وقتي پدر مادرهاي عزيز از عهده آن بر نمي آيند)

3) به نظر حقير اولين شرط تايين ميزان مهر اين است كه مرد داشته باشد كه بدهد. خب آينده را نمي شود پيش بيني كرد كه مرد چقدر خواهد داشت و اين مشكل را بوجود مي آورد.

4) مشكل اصلي اين قانون به نظر حقير اين است كه وقتي كار به جايي مي كشد كه مرد روانه زندان مي شود, جامعه بايد مخارج زندان ايشان را بپردازد! خود آقا خربزه خرده و پاي رلزش هم بشيند ولي چرا مردم بيچاره بايد خسارت متحمل بشوند؟

5) براي جلوگيري از به زندان افتادن مرد مي شود اين پيشنهاد را كرد.

درج شود يا آن رقم "نجومي" و يا اكس درصد از دارايي مرد در زمان طلب مهريه. اگر آقا مي خواهد خيلي "احترام" بگذارد بنويسد صد در صد دارايي در زمان طلب:D .

يا حق

با سلام خدمت شما دوست گرامي
يوم الادا يعني روز پرداخت بعبارت ديگر زن ميتواند همسر خود را بعلت نپرداختن مهريه تا روز پرداخت (يوم الادا) در زندان نگهدارد :mad:
مهريه ماليت داشته باشد و قابل تملک باشد يعني اينکه آنچه را که بعنوان مهريه تعيين ميکنيم بايد توانائي آن را داشته باشيم که به تملک زن قرار دهيم مثلا نميتوان گفت مهريه همسرم را مثلا ميدان وليعصر تهران قرار ميدهم اگر چه من قدرت مالي زيادي تا اين حد هم داشته باشم ولي چون اين ميدان متعلق به شهرداري است و قابل تملک نيست اين نوع مهريه ها باطل است .
پيشنهاد شما هم نظري است ولي اساسا چرا مهريه ؟
اگر ما مسلمان هستيم عروسي امام علي ع و حضرت فاطمه را در تاريخ داريم آن را الگو کنيم نه مهريه بيشتر را .

asheghe iran_p
Sunday 13 June 2004, 05:27AM
نوشته شده بوسيله کاربر

با سلام خدمت شما دوست گرامي
يوم الادا يعني روز پرداخت بعبارت ديگر زن ميتواند همسر خود را بعلت نپرداختن مهريه تا روز پرداخت (يوم الادا) در زندان نگهدارد :mad:
مهريه ماليت داشته باشد و قابل تملک باشد يعني اينکه آنچه را که بعنوان مهريه تعيين ميکنيم بايد توانائي آن را داشته باشيم که به تملک زن قرار دهيم مثلا نميتوان گفت مهريه همسرم را مثلا ميدان وليعصر تهران قرار ميدهم اگر چه من قدرت مالي زيادي تا اين حد هم داشته باشم ولي چون اين ميدان متعلق به شهرداري است و قابل تملک نيست اين نوع مهريه ها باطل است .
اگر ما مسلمان هستيم عروسي امام علي ع و حضرت فاطمه را در تاريخ داريم آن را الگو کنيم نه مهريه بيشتر را .

جناب كاربر عزيز مثل اينكه شما اين مسائل رو بيش از حد جدي گرفتيد البته جدي هم هست ولي شما از جدي هم جديتر گرفتيد;)
به نظر من مهريه حق يك دختر خانم است آيا شما منكر اين حرف هستيد؟
دختر نميتواند مهريه اي براي خود قرار دهد به طوري قادر به پرداخت اين مبلغ نيست آقاي داماد هم در تعيين مهريه شريك مي باشد به نظر من بايد زد تو سر اون فردي رو كه از روي خجالت چيزي رو قبول ميكنه كه آينده رو در نظر نميگيره و هر چي كه دختر خانم ميگه قبول ميكنه يا طرف قبول نكنه يا اگر هم قبول ميكنه بايد پرداختش رو هم در نظر بگيره.
ميدوني چيه ما مردها تا حرف مهريه مياد ميترسيم و خدا خدا ميكنه كه خانم ها نشوند نه دوست من نبايد اينطوري باشه مهريه حق يك دختر است و وقتي كه حقش و ميخواد دليلي نداره كه ما ناراحت شيم اين راهي است كه خودمون رفتيم.

البته حالا ديگه خانمها نميان بخاطر پرداخت نكردن مهريه همسرشون رو تو زندان بندازن.
اگر هم اينطوري باشه دادگاه هم حق و به خانم ميده چون آقا اين شرط و قبول كرده.
در هر حال از من به شما نصيحت;) تا زماني كه با كسي شرطي يا قولي ميبنديم تا آخرش بايد باشيم اين برا خودم هم لازمه يه دفعه فردا خر نشم يه چيزي مهريه خانم كنم كه ديگه نتونم پرداخت كنم:eek::D

و اون مثالي كه شما زديد بايد بگم همچين چيزي غير ممكن است دوست من آخه كي مياد يه خيابون مهريه همسرش بكنه تازه فكر نكنم كه اجازه ثبت همچين مهري باشه چون مسلمآ هيچ كس توانايي پرداخت اون و نداره و هيچ آدم عاقلي يه همچين چيزي رو از همسرش نميخواد چون ميدونه كه نميتونه بهش بده.

از زمان قديم هم گفتن مهريه رو كي داده كي گرفته اگر هم گرفت حقش و گرفته و هم از نظر شرعي و هم قانوني حق يك دختر هست و شكي هم در اين نيست:)

صبح
Sunday 13 June 2004, 07:49AM
سلام
اصلا ماده هاي اضافي به نظر من شرعي نيست و لزومي نداره كه چاپ بشه مگر در موارد خاص كه ميتونه با نوشته اضافه بشه ، پسر ها هم كه سر ازدواج حاليشون نيست دارن چيكار مي كنن ، محض خوشي امضا مي كنن ...

اومدن دستوراي اسلامي مثل نفقه و مهر كه رابطه مادي بين زن و شوهر هست رو با قوانين غربي كه مهر و نفقه توشون نيست و قوانين قضائي مثل شراكت مادي دو دوست يا غريبه بجاش هست و باعث از هم پاشيده شدن خانواده تو غرب شده قاطي كردن ... مثل همين مدعي شدن مادي هر يك از طرفين يا نصف كردن دارائي يا .... يك چيزي در اومده كه واقعا افتضاحه . بوي جنگ و دعوا از توش مياد كه هيچ يك ذره بوي وفاق و تفاهم نمياد و تاكيد مي كنم كه تزريق همين قوانين باعث رشد طلاق هست كه فكر مي كنم آقايان از ترس تهاجم غربيان وحشي مجبور شدن كه چنين قوانيني رو جا بدن . حق كار و مكان و نفس كشيدن چيزيست كه با تفاهم در سيستم خانواده اسلامي حل مي شود اما وقتي به سبك اروپائي ازدواج يك امر صد درصد مادي منظور شد و در ريز ريز قرار داد حق قضائي يك طرفه منظور شد ، حرمت كانون تصميم گيري خانواده نيز شكسته مي شود و اينجا بدبختي است . اسلام فقط اجازه ارجاع اختلافات عمده را به حاكم شرع داده است . و الا اينطور كه قدم بر داشتن هم قضائي شود حماقت است .

اگه اسلام رو ميخوان چرا دستور اضافي بهش چسبوندن ؟ اگر مدرنيته غربي رو ميخوان چرا اسم عقد اسلامي روش مي گذارن ؟

محكمترين زندگي هائي كه من ديدم روي 14 سكه و 40 سكه و 110 سكه بوده و هيچوقت هم طلب نشده و شيريني طلب نشدنش تا آخر زندگي مي مونه .... گرچه بسته به شرايط استثناء هم پيدا ميشه ... اما عموما بعكس زندگيهائي ديدم كه با كلي فخر فروشي و آب و تاب 500 و 1000 و .... استارت ميخوره و بعد از چند ماه معدود جنگ و دعوا شروع ميشه و نهايتا اون خانواده يا محكوم به زجره يا فنا ... جديدا هم مد شده 110+14+124+5+... آخه اين اسلامه ؟ :p

بجاي اينكه بشينن بر سر استحكام عقلاني خانواده همت بگمارند :p ميرن سكه ها رو به توان مي رسونن . اين كار آدمهاي دنيائي و نادونه كه نفهميدن براي چي اومدن تو زمين زندگي كنن و بلد نيستن قبل از انجام يك عمل مهم فكر كنن و بعد تصميم بگيرن . و ازدواج با چنين آدمهائي خودكشيه !

Bardia
Sunday 13 June 2004, 12:11PM
Tjänare سينا جان

ممنون از لطفت. من هنوز فكر مي كنم كه پيشنهادم خوبه. امكان منعكس كردن به مسولين رو ندارم. تو اگه صلاح مي بيني خودت اين كار رو بكن. بجز موضوع زندان نكات مثبت ديگه اي هم داره و البته نكته منفي هم داره كه اگه بحث ادامه پيدا كرد ميشه به اونا پرداخت.

:smile07: :smile07:

کاربر
Sunday 13 June 2004, 12:55PM
نوشته شده بوسيله صبح
سلام
اصلا ماده هاي اضافي به نظر من شرعي نيست و لزومي نداره كه چاپ بشه مگر در موارد خاص كه ميتونه با نوشته اضافه بشه ، پسر ها هم كه سر ازدواج حاليشون نيست دارن چيكار مي كنن ، محض خوشي امضا مي كنن ...

اومدن دستوراي اسلامي مثل نفقه و مهر كه رابطه مادي بين زن و شوهر هست رو با قوانين غربي كه مهر و نفقه توشون نيست و قوانين قضائي مثل شراكت مادي دو دوست يا غريبه بجاش هست و باعث از هم پاشيده شدن خانواده تو غرب شده قاطي كردن ... مثل همين مدعي شدن مادي هر يك از طرفين يا نصف كردن دارائي يا .... يك چيزي در اومده كه واقعا افتضاحه . بوي جنگ و دعوا از توش مياد كه هيچ يك ذره بوي وفاق و تفاهم نمياد و تاكيد مي كنم كه تزريق همين قوانين باعث رشد طلاق هست كه فكر مي كنم آقايان از ترس تهاجم غربيان وحشي مجبور شدن كه چنين قوانيني رو جا بدن . حق كار و مكان و نفس كشيدن چيزيست كه با تفاهم در سيستم خانواده اسلامي حل مي شود اما وقتي به سبك اروپائي ازدواج يك امر صد درصد مادي منظور شد و در ريز ريز قرار داد حق قضائي يك طرفه منظور شد ، حرمت كانون تصميم گيري خانواده نيز شكسته مي شود و اينجا بدبختي است . اسلام فقط اجازه ارجاع اختلافات عمده را به حاكم شرع داده است . و الا اينطور كه قدم بر داشتن هم قضائي شود حماقت است .

اگه اسلام رو ميخوان چرا دستور اضافي بهش چسبوندن ؟ اگر مدرنيته غربي رو ميخوان چرا اسم عقد اسلامي روش مي گذارن ؟

محكمترين زندگي هائي كه من ديدم روي 14 سكه و 40 سكه و 110 سكه بوده و هيچوقت هم طلب نشده و شيريني طلب نشدنش تا آخر زندگي مي مونه .... گرچه بسته به شرايط استثناء هم پيدا ميشه ... اما عموما بعكس زندگيهائي ديدم كه با كلي فخر فروشي و آب و تاب 500 و 1000 و .... استارت ميخوره و بعد از چند ماه معدود جنگ و دعوا شروع ميشه و نهايتا اون خانواده يا محكوم به زجره يا فنا ... جديدا هم مد شده 110+14+124+5+... آخه اين اسلامه ؟ :p

بجاي اينكه بشينن بر سر استحكام عقلاني خانواده همت بگمارند :p ميرن سكه ها رو به توان مي رسونن . اين كار آدمهاي دنيائي و نادونه كه نفهميدن براي چي اومدن تو زمين زندگي كنن و بلد نيستن قبل از انجام يك عمل مهم فكر كنن و بعد تصميم بگيرن . و ازدواج با چنين آدمهائي خودكشيه !

درود بر شما :smile07: :smile07: :smile07:

Bardia
Sunday 13 June 2004, 01:02PM
سلام كاربر عزيز

تشكر از توضيحات شما

يوم الادا يعني روز پرداخت بعبارت ديگر زن ميتواند همسر خود را بعلت نپرداختن مهريه تا روز پرداخت (يوم الادا) در زندان نگهدارد

واقعا اين طور است؟ :smile53: مگر در زندان مي شود كسب درامد كرد كه آقا بايد تا روزي كه بپردازد در زندان بماند؟ پس به اين ترتيب كسي كه ندارد بپردازد و به زندان مي افتد بايد نويسنده و يا نقاش و يا از اين قبيل بشود تا بتواند در درون زندان كسب درامد كند :D و تا آن زمان مردم بيچاره هم مخارج ايشان را متقبل شوند. در چنين وضعي قسط ببندند كه بهتر است.

پيشنهاد من هم براي همين بود كه اين وضعيت پيش نيايد.

مهريه ماليت داشته باشد و قابل تملک باشد يعني اينکه...

مفهوم شد :)

شما اصلا وجود مهريه را زير سوال مي بريد يا مشكلاتي كه با مهريه هاي نا معقول بوجود مي آيد؟

اگر اصل مهريه را زير سوال مي بريد كه اين حقير جوابي ندارم. باور بنده اين است كه مهريه شرعيست. البته دلايل عقلاني آن را هم مي شود مورد بحث قرار داد.

اگر ما مسلمان هستيم عروسي امام علي ع و حضرت فاطمه را در تاريخ داريم آن را الگو کنيم نه مهريه بيشتر را

قانون هم كه جلوي كسي را نگرفته كه عروسي آن حضرات را الگو قرار بدهند. آيا منظور شما اين است كه قانون همه را به الگو قرار دادن عروسي آن حضرات ملزم كند؟

کاربر
Sunday 13 June 2004, 01:26PM
نوشته شده بوسيله asheghe iran_p
[B]

[QUOTE]جناب كاربر عزيز مثل اينكه شما اين مسائل رو بيش از حد جدي گرفتيد البته جدي هم هست ولي شما از جدي هم جديتر گرفتيد;) سلام لطفا قدري فکر کنيد و به اين بيانديشيد که زندان رفتن براي يک مرد بخاطر عجز از پرداخت مهريه يعني چه
به نظر من مهريه حق يك دختر خانم است آيا شما منكر اين حرف هستيد؟
خير منکر نيستم پرداخت مهريه شرعا برعهده مرد است و في نفسه دين و بدهي است بحث اينست که چرا بخاطر بدهي سرسام آور که در ابتدا، زوج بخاطر ناداني و روياهاي عاشقانه مجبور به قبول آن ميشود ، بايد زندان رفت؟ مگر نه اينکه در دستورات شرعي بما گفته شده اگر کسي از ابتدا قصدش اين باشد که اين مهر را نپردازد عقد باطل است؟ خب يک جواني که آس و پاس است و بخاطر پيروي از سنت و اخلاق حسنه اقدام به ازدواج ميکند از کجا بايد اين مبلغ هنگفت را فراهم کند تا هم دنيا را داشته باشد و هم آخرت را ؟
دختر نميتواند مهريه اي براي خود قرار دهد به طوري قادر به پرداخت اين مبلغ نيست آقاي داماد هم در تعيين مهريه شريك مي باشد به نظر من بايد زد تو سر اون فردي رو كه از روي خجالت چيزي رو قبول ميكنه كه آينده رو در نظر نميگيره و هر چي كه دختر خانم ميگه قبول ميكنه يا طرف قبول نكنه يا اگر هم قبول ميكنه بايد پرداختش رو هم در نظر بگيره.
ميدوني چيه ما مردها تا حرف مهريه مياد ميترسيم و خدا خدا ميكنه كه خانم ها نشوند نه دوست من نبايد اينطوري باشه مهريه حق يك دختر است و وقتي كه حقش و ميخواد دليلي نداره كه ما ناراحت شيم اين راهي است كه خودمون رفتيم.
مطمئنا اگر داماد به عواقب کار آگاه باشد تن به امضاي اين قرارداد نميدهد هر چند خجالتي هم باشد ولي اگر يک شخصي با علم و اطلاع راضي به اين کار شد بله فرمايش شما درست ، بايد تحمل آن خربزه خوردن را داشته باشد.
البته حالا ديگه خانمها نميان بخاطر پرداخت نكردن مهريه همسرشون رو تو زندان بندازن.
بشما توصيه ميکنم سري به اجراي احکام دادگاههاي خانواده بزنيد.
اگر هم اينطوري باشه دادگاه هم حق و به خانم ميده چون آقا اين شرط و قبول كرده.
دادگاه چاره اي ندارد چرا که قانون اين حق را به زنان داده است .
در هر حال از من به شما نصيحت;) تا زماني كه با كسي شرطي يا قولي ميبنديم تا آخرش بايد باشيم اين برا خودم هم لازمه يه دفعه فردا خر نشم يه چيزي مهريه خانم كنم كه ديگه نتونم پرداخت كنم:eek::D
در وفاي به عهد هيچ شک و شبهه اي نيست ولي محل بحث اينست که در ابتدا به زوج نادان گفته ميشود بابا کي داده کي گرفته بعد که امضا گرفته شد آن موقع است که همين مهريه ، ابزار مهمي ميشود براي انواع و اقسام فشار ها به زوج ... متاهلين بهتر ميدانند:D
و اون مثالي كه شما زديد بايد بگم همچين چيزي غير ممكن است دوست من آخه كي مياد يه خيابون مهريه همسرش بكنه تازه فكر نكنم كه اجازه ثبت همچين مهري باشه چون مسلمآ هيچ كس توانايي پرداخت اون و نداره و هيچ آدم عاقلي يه همچين چيزي رو از همسرش نميخواد چون ميدونه كه نميتونه بهش بده.
اين از باب مثال بود بهمين منظور هم عرض شد اين نوع مهريه ها قانونا و شرع باطل است.
از زمان قديم هم گفتن مهريه رو كي داده كي گرفته
گرفتاري مردهائي هم که در دادگاههاي خانواده پرسه ميزنند و منتظر تحمل حبس هستند هم از همين است که گول اين ضرب المثل غير حقيقي را خورده اند:D

Bardia
Sunday 13 June 2004, 01:26PM
سلام صبح عزيز

من با حرفهاي شما موافقم. ولي آنها مشكلي را در كوتاه مدت حل نمي كند.

كار فرهنگي بسيار واجب و خوب است و بايد روي آن سرمايه گذاري شود كه كانون خانواده اسلامي مستحكم شود ولي آيا كافي است؟ مخصوصا امروزه كه خانواده هاي به اسم مسلمان ولي غرب زده و يا نيمه غرب زده در ايران كم نيستند. نا درايتي در ميان آنان و يا سعي ايشان براي استفاده از چارچوب قانوني موجود براي نزديكي به الگوهاي غربي براي جامعه ما مشكل بوجود مي آورد.

کاربر
Sunday 13 June 2004, 02:58PM
نوشته شده بوسيله Bardia
[QUOTE]واقعا اين طور است؟ :smile53:
متاسفانه بله همينطور است به ماده 2 اين قانون توجه فرمائيد :
http://www.ghavanin.com/detail.asp?id=12073
شما اصلا وجود مهريه را زير سوال مي بريد يا مشكلاتي كه با مهريه هاي نا معقول بوجود مي آيد؟

اگر اصل مهريه را زير سوال مي بريد كه اين حقير جوابي ندارم. باور بنده اين است كه مهريه شرعيست. البته دلايل عقلاني آن را هم مي شود مورد بحث قرار داد.
اصل مهريه را زير سوال نميبرم ولي بشرطي که در چارچوب همان سنت باشد نه مثل مهريه هاي کنوني که نه تنها زوج در بدو ازدواج از پرداخت آن ناتوان است بلکه اگر چندين سال هم تلاش کند و سرمايه اي جمع کند هم از پرداخت آن عاجز است .
ايراد اساسي بنده اينست پرداخت اين مبلغ براي چه ؟ مگر زن خريداري ميشود ؟ و مگر ميشود براي يک انسان قيمت تعيين کرد ؟ جالبتر اينکه در ضمن عقد هم شرط ميشود چنانچه طلاق به درخواست زوجه نباشد مرد مکلف است هر چه را که در دوران زناشوئي بدست آورده با زوجه تقسيم نمايد (علاوه بر مهريه کذائي + نفقه + اجرت المثل + نحله )
به تبصره 6 اين قانون توجه كنيد.:
http://www.ghavanin.com/detail.asp?id=14491

قانون هم كه جلوي كسي را نگرفته كه عروسي آن حضرات را الگو قرار بدهند. آيا منظور شما اين است كه قانون همه را به الگو قرار دادن عروسي آن حضرات ملزم كند؟
خير ميتواند بنحوي اصلاح گردد كه مهريه اي كه پرداخت آن در توان زوج نيست باطل است و يا حداقل زندان رفتن زوج بدهكار را لغو نمايد ...
بحث كلي اينست كه امروزه تعدادي افراد با ادعاي اينكه زن و مرد در حقوق مساويند خواهان آنند كه محدوديت هائي كه براي زنان توسط همسرانشان ايجاد ميشود لغو گردد در عوض هيچگاه بيان نميدارند كه مهريه و نفقه نيز كه پرداختش بعهده مرد است و اگر مرد نپرداخت مجازات ميشود نيز الغا گردد . اگر برابري منظور نظر است براي هر دو باشد

صبح
Sunday 13 June 2004, 03:47PM
نوشته شده بوسيله Bardia
سلام صبح عزيز

من با حرفهاي شما موافقم. ولي آنها مشكلي را در كوتاه مدت حل نمي كند.

كار فرهنگي بسيار واجب و خوب است و بايد روي آن سرمايه گذاري شود كه كانون خانواده اسلامي مستحكم شود ولي آيا كافي است؟ مخصوصا امروزه كه خانواده هاي به اسم مسلمان ولي غرب زده و يا نيمه غرب زده در ايران كم نيستند. نا درايتي در ميان آنان و يا سعي ايشان براي استفاده از چارچوب قانوني موجود براي نزديكي به الگوهاي غربي براي جامعه ما مشكل بوجود مي آورد.

سلام بردياي عزيز ;)
من وجود اون مواد اضافي رو راه چاره كه نميدونم هيچ زهر و سم براي زندگي مي دونم ، دست من بود همش رو حذف مي كردم يك صفحه خالي ميذاشتم ميگفتم هر شرايط ديگه اي داريد بنويسيد . اينطوري كه الآن جاري شده بعد از يك مدت رسم ميشه و برداشتنش كار حضرت فيله ! به نظرم داريم به جهت منفي حركت مي كنيم و ما هم بعد از چند دهه مي شويم همان خانواده اروپائي بدبخت .

موفق باشيد :)

Bardia
Sunday 13 June 2004, 06:18PM
سلام كاربر عزيز

يوم الادا يعني روز پرداخت بعبارت ديگر زن ميتواند همسر خود را بعلت نپرداختن مهريه تا روز پرداخت (يوم الادا) در زندان نگهدارد.
واقعا اين طور است؟
متاسفانه بله همينطور است به ماده 2 اين قانون توجه فرمائيد

آن طور كه من متوجه شده بودم در آن ماده نيامده. شما كه اطلاعات نيمه كاره مي دهيد.;) يك "يا" در اينجا هست و آن اين است كه "به ازاي هر 50 هزار ريال يا كسر آن يك روز بازداشت مي گردد". بنابراين زمان زندان يا در روز پرداخت مهريه پايان مي پذيزد يا در صورت پايان زمان طبق همين ماده. كه البته در صورت خيلي نجومي بودن مهريه شايد مادام العمر شود.

از اين موضوع بگذريم كه در مورد زندان با شما هم عقيده هستم و همين كه مرد به زندان مي افتد يك اشكال اساسي است.

ايراد اساسي بنده اينست پرداخت اين مبلغ براي چه ؟ مگر زن خريداري ميشود ؟ و مگر ميشود براي يک انسان قيمت تعيين کرد ؟

پس اصلا مبلغ براي چه؟ اين ايرادي است كه مخالفان مهريه اساسا مي گويند. اگر در شرع نيامده بود مبلغ كه مي توانستيد بگوييد مثلا "يك دنيا محبت و عشق"

در ضمن مهريه عندالمطالبه هم هست. يك وجه آن به زمان طلاق برميگردد و يك وجه آن به يك زندگي زناشويي موفق كه زن حق دارد آن مبلغ را مطالبه كند و هر كاري كه خود صلاح ديد انجام دهد.

جالبتر اينکه در ضمن عقد هم شرط ميشود چنانچه طلاق به درخواست زوجه نباشد مرد مکلف است هر چه را که در دوران زناشوئي بدست آورده با زوجه تقسيم نمايد (علاوه بر مهريه کذائي + نفقه + اجرت المثل + نحله )

كجاي آن تبصره 6 مي گويد كه مرد بايد هر چه در دوران زناشوئي بدست آورده با زوجه تقسيم نمايد؟

خير ميتواند بنحوي اصلاح گردد كه مهريه اي كه پرداخت آن در توان زوج نيست باطل است و يا حداقل زندان رفتن زوج بدهكار را لغو نمايد ...

:) بنده هم از اول بحث همين را گفتم. شما هم پيشنهاد بدهيد كه قانون چگونه اصلاح شود كه مورد نظر من و شما اعمال شود.

اگز بنويسند مهريه اي كه پرداخت آن در توان زوج نيست باطل است كه نمي شود. آنوقت سعي بعضي آقايان اين مي شود كه مهريه را آنقدر بالا بزنند كه هيچ وقت توان پرداخت آن را نداشته باشند و باطل شود.

بحث كلي اينست كه امروزه تعدادي افراد با ادعاي اينكه زن و مرد در حقوق مساويند ....

اين همان خطري است كه صبح عزيز هم بخوبي آن را توصيف كرد و حركتي است براي تبديل كردن خانواده اسلامي به خانواده غربي.

به جاي اينكه خود را با اين حركت تطبيق بدهيم و مثلا بگوييم مگر زن خريداري مي شود, با آن دسته از خواسته هايي كه خانواده را به نهاد مادي تبديل مي كند مبارزه كنيم.

مهريه کذائي...

شما دلت خيلي از اين مهريه خونه ها:D

asheghe iran_p
Sunday 13 June 2004, 06:45PM
سلام لطفا قدري فکر کنيد و به اين بيانديشيد که زندان رفتن براي يک مرد بخاطر عجز از پرداخت مهريه يعني چه

دوست عزيز بنده منظور بدي نداشتم فقط نظر خودم و گفتم البته اگر شما توجه كرده باشيد من هم گفتم كه ديگه الان كسي همسرش رو به خاطر پرداخت نكردن مهريه نميندازه زندان و اگر هم همسرش به زندان بره براي خانم كه مهريه نميشه تازه شوهرش هم از دست داده ديگه خانم ها الان از من و شما زرنگ تر هستند ما نگران چيزهاي بيخودي هستيم;)

خير منکر نيستم پرداخت مهريه شرعا برعهده مرد است و في نفسه دين و بدهي است بحث اينست که چرا بخاطر بدهي سرسام آور که در ابتدا، زوج بخاطر ناداني و روياهاي عاشقانه مجبور به قبول آن ميشود ، بايد زندان رفت؟ مگر نه اينکه در دستورات شرعي بما گفته شده اگر کسي از ابتدا قصدش اين باشد که اين مهر را نپردازد عقد باطل است؟ خب يک جواني که آس و پاس است و بخاطر پيروي از سنت و اخلاق حسنه اقدام به ازدواج ميکند از کجا بايد اين مبلغ هنگفت را فراهم کند تا هم دنيا را داشته باشد و هم آخرت را ؟

بهتر اين و بگم ما اينقدرها هم ساده نيستيم جواني كه شما گفتيد به اين معناست كه اون جوان عقل ندارد درست؟
و فكر نميكند اون جوان عاشقي كه شما حرفش رو زديد غير ممكن است به فكر آينده نباشد شايد من خودم رو دارم ميگم.
من هر چقدر هم كه يكي رو دوست داشته باشم در حد توان مهر ميكنم اگر وضع مالي خوبي داشته باشم چرا كه نه باز هم اين برميگرده به خودمون همه كه مثل هم نيستند مثال هايي رو زديد از مهريه ها 14 سكه و غيره بنده حرفي نميزنم كه بد است يا نه ولي شما ميگيد اين زندگي ها بيشتر دوام پيدا ميكند من با اين حرف كاملآ مخالف هستم همچين چيزي نيست يعني اگر من مهريه همسرم رو بيش از اين كنم خوشبخت نميشم و يا زندگي خوبي نخواهم داشت:eek:

مطمئنا اگر داماد به عواقب کار آگاه باشد تن به امضاي اين قرارداد نميدهد هر چند خجالتي هم باشد ولي اگر يک شخصي با علم و اطلاع راضي به اين کار شد بله فرمايش شما درست ، بايد تحمل آن خربزه خوردن را داشته باشد.

بله دقيقآ موافقم

بشما توصيه ميکنم سري به اجراي احکام دادگاههاي خانواده بزنيد.

چشم حتمآ

دادگاه چاره اي ندارد چرا که قانون اين حق را به زنان داده است .

چون اين حق يك زنان است.

در وفاي به عهد هيچ شک و شبهه اي نيست ولي محل بحث اينست که در ابتدا به زوج نادان گفته ميشود بابا کي داده کي گرفته بعد که امضا گرفته شد آن موقع است که همين مهريه ، ابزار مهمي ميشود براي انواع و اقسام فشار ها به زوج ... متاهلين بهتر ميدانند:D

دوست عزيز من خيلي ها رو ميشناسم كه با مهريه هايي بالا خوشبخت شدند من هم اين موضوع رو قبول ندارم اصلآ مهريه بالا رو قبول ندارم اصلآ از بحثهاي من چنين برداشتي نكنيد من كاملآ مخالف هستم ولي وقتي كه طرف امضاء ميكنه بايد تا قرون آخرش رو هم بده حكايت همون خربزه است كسي كه خربزه ميخوره بايد پاي لرزش هم بشينه.

اين از باب مثال بود بهمين منظور هم عرض شد اين نوع مهريه ها قانونا و شرع باطل است.

قانونآ ؟ اگر باطل است پس اجازه ثبت ندارد

گرفتاري مردهائي هم که در دادگاههاي خانواده پرسه ميزنند و منتظر تحمل حبس هستند هم از همين است که گول اين ضرب المثل غير حقيقي را خورده اند

اون مردها از همون اول بايد يكي بزن تو سرشون كه بفهمن از كجا خوردن تا بيخودي چيزي رو كه توانايي پرداختش رو ندارن و امضاء نكنن

Bardia
Sunday 13 June 2004, 08:52PM
سلام صبح عزيز

من وجود اون مواد اضافي رو راه چاره كه نميدونم هيچ زهر و سم براي زندگي مي دونم ، دست من بود همش رو حذف مي كردم يك صفحه خالي ميذاشتم ميگفتم هر شرايط ديگه اي داريد بنويسيد . اينطوري كه الآن جاري شده بعد از يك مدت رسم ميشه و برداشتنش كار حضرت فيله ! به نظرم داريم به جهت منفي حركت مي كنيم و ما هم بعد از چند دهه مي شويم همان خانواده اروپائي بدبخت

حرفهاي شما متين. ولي شما بگوييد مشكل قانون كه همانا امكان به زندان افتادن مرد است را چگونه حل مي كنيد؟

توجهي به همان تبصره 6 كه امروز وجود دارد را بكنيد كه خودش چقدر شرايط داره.

مشكل فرهنگي مهريه نجومي كه داره مد و بقول شما رسم مي شود را چگونه حل مي كنيد؟

ما زير بمباران تهاجم فرهنگي قرار داريم و داريم مجروح ميديم. (خانواده هاي مهريه نجومي و آنهايي كه به دنبال تطبيق قوانين خانواده اسلامي با قوانين و ارزشهاي غربي هستند)

هم اونها رو بايد جمع و جور كنيم و هم بايد خودمان به توسعه فرهنگي بپردازيم

:smile07:

کاربر
Wednesday 16 June 2004, 11:16PM
نوشته شده بوسيله Bardia
سلام صبح عزيز

حرفهاي شما متين. ولي شما بگوييد مشكل قانون كه همانا امكان به زندان افتادن مرد است را چگونه حل مي كنيد؟

توجهي به همان تبصره 6 كه امروز وجود دارد را بكنيد كه خودش چقدر شرايط داره.

مشكل فرهنگي مهريه نجومي كه داره مد و بقول شما رسم مي شود را چگونه حل مي كنيد؟

ما زير بمباران تهاجم فرهنگي قرار داريم و داريم مجروح ميديم. (خانواده هاي مهريه نجومي و آنهايي كه به دنبال تطبيق قوانين خانواده اسلامي با قوانين و ارزشهاي غربي هستند)

هم اونها رو بايد جمع و جور كنيم و هم بايد خودمان به توسعه فرهنگي بپردازيم

کاربر
Wednesday 16 June 2004, 11:27PM
نوشته شده بوسيله Bardia

شما دلت خيلي از اين مهريه خونه ها:D [/B]

سلام
دوست گرامی مشکل مطروحه ، مشکل من نیست مشکل عمومی است بنده مشکلم را حل کردم و چندین سال قبل کل مهریه همسرم را یکجا و با میل خودم به ایشان تقدیم کردم و هیچگونه بدهی از این بابت ندارم و طبیعتا نگرانی هم ندارم :D

فربد
Tuesday 31 August 2004, 05:34PM
دم آقا گرم كه بالاتر از 14 سكه رو نمي خونه

کاربر
Tuesday 31 August 2004, 09:54PM
نوشته شده بوسيله فربد
دم آقا گرم كه بالاتر از 14 سكه رو نمي خونه

:smile07: :smile07:

فربد
Wednesday 1 September 2004, 05:39AM
بهترين راه حل هم رفتن پيش ايشونه

کاربر
Thursday 16 December 2004, 10:47PM
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس فقه و حقوق - حقوق اجتماعي
به اعتقاد اسدي، گرچه به گمان عده‌اي ميزان مهريه مي‌تواند در دوام و قوام زندگي زناشويي موثر باشد ولي در عمل چنين نيست.

اسدي، معاونت قضايي دادگاه خانواده در پاسخ به پرسش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مبني بر اينكه شرايط احراز اعسار زوج چيست؟ اظهار داشت: مطابق ماده يك اعسار مصوب ‌١٣١٣ معسر كسي است كه به واسطه عدم كفايت دارايي يا عدم دسترسي به مال خود قادر به تاديه مخارج يا ديون خود نباشد. ماده ‌٢٣ همين قانون مدعي اعسار را مكلف كرده شهادت كتبي لااقل چهار نفر از اشخاصي را كه از وضع معيشت او مطلعند به عرض حال خود ضميمه كند.

وي هم‌چنين خاطرنشان كرد: زوجه نيز در مقابل ادعاي اعسار زوج از پرداخت مهريه، بايد اموال وي را به دادگاه معرفي كند، در غير اين صورت و با شهادت مشهود، دعوي اعسار پذيرفته خواهد شد.

اسدي در ادامه درباره‌ي شرايط تقسيط، افزود: به نظر دادگاه و با توجه به ميزان محكوم‌به و هم‌چنين وضعيت مال زوج است.

وي در پاسخ به اين پرسش كه چند درصد پرونده‌ها به حبس زوج تا اداي مهريه مي‌انجامد؟ يادآور شد: در بيشتر پرونده‌ها زوجه موفق به معرفي مال و فروش آن براي تامين مهريه نمي‌شود و به اعمال ماده ‌٢ قانون محكوميت‌هاي مالي و حبس زوج متوسل مي‌شود.

معاونت قضايي دادگاه خانواده در ادامه درباره‌ي «شرايط به روز شدن ارزش مهريه» افزود: مطابق تبصره الحاقي به ماده ‌١٠٨٢ قانون مدني مصوب ‌٢٩/٤/١٣٧٦ چنانچه مهريه وجه رايج باشد، متناسب با تغيير شاخص قيمت سالانه زمان تاديه نسبت به سال اجراي عقد كه توسط بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران تعيين مي‌شود محاسبه و پرداخت خواهد شد، مگر اينكه زوجين در حال اجراي عقد به نحو ديگري تراضي كرده باشند.

اين كارشناس مسائل حقوقي در پايان گفت‌وگوي خود در پاسخ به پرسش خبرنگار حقوقي ايسنا، مبني بر اينكه «چرا به زعم عده‌اي كميت مهريه مي‌تواند در دوام و توام زندگي زناشويي موثر باشد؟» خاطر نشان كرد: شايد چون به تصور آنها چنان‌چه مهريه زن بالا باشد يا مرد در رفتار خود با زن دقت مي‌كند يا به علت عجز از پرداخت مهريه قادر به طلاق دادن زن نخواهد بود، عده‌اي نيز مهريه را پشتوانه‌اي براي زن پس از طلاق مي‌دانند اما هيچ يك از اين دلائل موثر نيست زيرا بالا بودن مهريه در مواردي كه مرد خواهان جدايي است، اگرچه مرد را از طلاق منصرف مي‌كند اما انصراف مرد از طلاق منجر به ايجاد پيوند بين زوجين نمي‌شود بلكه وضعيت زوجه از حالت متاركه بدتر مي‌شود زيرا چنانچه دو نفر به يكديگر علاقمند نباشند، هيچ قدرتي نمي‌تواند آنها را مجبور به زندگي مشترك كند.

وي افزود: انصراف مرد از اجراي طلاق صرفا به بلاتكليفي زن مي‌انجامد و زن در حين اينكه فاقد شوهر است اما تمام قيود قانوني تاهل را بر خود احساس مي‌كند؛ البته تصور اينكه مهريه پشتوانه‌اي براي زن بعد از طلاق است نيز در اكثريت موارد تصوري باطل است چون مردان خواهان جدايي پس از اخذ حكم طلاق، چنانچه مصر به جدايي باشند به ارائه‌ي دادخواست اعسار از پرداخت مهريه مبادرت مي‌ورزند و چنانچه مهريه تقسيط شود، مطالبه و اخذ اقساط آن از مرد به قدري مشكل است كه چشم‌پوشي از آن صرفه‌ي بيشتري دارد.

اسدي ادامه داد: مهريه عندالمطالبه است و زوج هيچ‌گاه نمي‌تواند از پرداخت آن سرباز زند. مگر اينكه زوجه مهريه خويش را بذل نمايد يا دادگاه، اعسار كلي مرد را از پرداخت مهريه بپذيرد، در اين صورت تا زمان وجود حالت اعسار مطالبه‌ي مهريه ميسر نيست و اگر چه پس از اثبات اعسار، چنان‌چه اموالي از مرد دريافت شود يا مرد بعدها اموالي بدست آورد، قابل توقيف است اما در عمل بسيار نادر است.

وي گفت: به محض وقوع عقد، زن مالك كل مهريه مي‌شود (ماده ‌١٠٨٢ قانون مدني) اما چنانچه شوهر قبل از نزديكي، زن خود را طلاق دهد، زن مستحق نصف مهر خواهد بود و هر گاه شوهر نصف مهر را قبلا داده باشد، حق دارد مازاد از نصف را عينا يا مثلا يا قيمتا استرداد كند (ماده ‌١٠٩٢ قانون مدني).

بهزاد
Sunday 19 December 2004, 04:51PM
در حالي که همچنان آمارهاي ضدونقيضي از سوي کارشناسان در خصوص کمبود و يا زياد بودن تعداد دختران و پسران نسبت به هم ارائه مي‌شود، مدير کل دفتر امور آسيب ديدگان اجتماعي سازمان بهزيستي از کمبود 6 ميليون پسر آماده ازدواج با دختران ظرف 20 سال آينده خبر داد و گفت: دشوار شدن فراهم آوردن شرايط ازدواج براي پسران از يکسو و افزايش سطح توقعات دختران تحصيلکرده و به طبع آن افزايش سن ازدواج آنها از سوي ديگر، موجب بر هم خوردن توازن شده و دختران تحصيلکرده همطرازي براي ازدواج پيدا نخواهند کرد.
دکتر سيدهادي معتمدي در گفت‌وگو با مهر با بيان اينکه در حال حاضر تعداد پسران يک ميليون بيشتر از دختران است ، اما در مقابل تعداد پسرهاي آماده به ازدواج از تعداد دختران آماده به ازدواج کمتر است، اظهار داشت: به رغم اينکه ادامه تحصيل و کسب مدارج عالي براي دختران به جهت آگاه‌تر شدن آنها نسبت به حق و حقوق خود بسيار ضروري تلقي شده و نبايد به هيچ وجه مانع ورود دختران به دانشگاه‌ها شد، اما از سوي ديگر بايد هشيار بود که اين امر به ظاهر مثبت تهديدکننده موضوع ازدواج نشود، چرا که در غير اين صورت ظرف 20 سال آينده با مشکل جدي در اين زمينه مواجه خواهيم شد.
وي کمبود تعداد پسران آماده به ازدواج نسبت به دختران آماده ازدواج را ناشي از سخت بودن فراهم شدن شرايط پسران براي ازدواج دانست و تصريح کرد: در جامعه ما دختران براي کسب آمادگي لازم براي ازدواج به رضايت والدين و تهيه جهيزيه نياز دارند در حالي که پسران شرايط سخت‌تري داشته و بايد شغل، مسکن، تحصيلات، خودرو و ... را به عنوان مقدمات ازدواج خود فراهم کنند که در اين راستا يا بايد فرهنگ جامعه و به خصوص نگرش دختران را تغيير دهيم به طوري که يک دختر ليسانس همه چيز را در ازدواج با يک پسرداراي تحصيلات ليسانس نديده و با يک جوان ديپلمه هم ازدواج کند و يا اينکه امکان تحصيلات و رغبت پسران را براي کسب تحصيلات عاليه فراهم کنيم تا همطرازي براي ازدواج با دختران پيدا شود.
دکتر معتمدي با بيان اينکه در اينجا به جاي اينکه بحث تعداد، سن و جنسيت مطرح باشد بحث فرهنگسازي و آموزش دختران مطرح است، تأکيد کرد: با وجود اينکه در حال حاضر حدود 70 درصد ورودي به دانشگاه‌ها را دختران تشکيل مي‌دهند اما نه تنها نبايد مانع ورود دختران به دانشگاه شد بلکه بايد به اين امر به ديدي ضروري و واجب نگريست که موجب آگاه‌تر شدن زنان به حقوق خود مي‌شود، از سوي ديگر با توجه به فرهنگ جامعه ما مبني بر اينکه مرد بايد تحصيلکرده‌تر از زن باشد و يا اينکه اگر مي‌خواهيد مردي قوي شود، بايد زني را ضعيف کرد، از جمله تئوري‌هاي قرون وسطايي است که ديگر زمان آن گذشته است؛ بنابراين به جاي محدود کردن ورود دختران به دانشگاه فقط بايد در فکر تدوين برنامه‌ريزي‌هاي لازم در زمينه تسهيل در فراهم آوردن امکانات براي پسران و ارتقاي سطح آگاهي دختران تحصيلکرده و فرهنگسازي لازم در اين زمينه بود.

حقوق
Wednesday 16 March 2005, 04:56PM
نوشته شده بوسيله صبح
سلام

1304
Saturday 2 April 2005, 02:49AM
مهريه ديگه چي هست نامزدي در عرض 7 ماه طلب مهريه 80 ميليوني را كرده حالا شما ازدواج و مهريه مي خواهين از همينجا به همه پسرها ميگم ازدواج نكنين

کاربر
Tuesday 23 August 2005, 08:31PM
مهريه ديگه چي هست نامزدي در عرض 7 ماه طلب مهريه 80 ميليوني را كرده حالا شما ازدواج و مهريه مي خواهين از همينجا به همه پسرها ميگم ازدواج نكنين
خیر بفرمائید ازدواج بکنند ولی با هوشیاری کامل و چشمانی باز !! :smile07:

sina12
Saturday 21 January 2006, 07:47PM
با سلام
من ميخواستم از صاحبنظران گرامي سوال كنم گناه ندانم كاري جوانان در خصوص پذيرش مهريه هاي سنگين متوجه كيست؟
آيا جوانان به اندازه كافي از مسايل حقوقي و عواقب پذيرش مهريه سنگين آگاهند؟
چرا همه با بي انصافي جوانان بيگناه و بي اطلاع را مقصر ميدانيد؟
اگر جواني بر اثر فقر دانش و بي اطلاعي محض تنها با نيت بسيار پاك و بي آلايش تصميم به ازدواج گرفته و به خانه دختري مراجعه و بازهم به دليل عرف رايج در جامعه تعهد مهريه سنگين را با حسن نيت ميپذيرد و با اين كار خود تنها عزم راسخ خود در ازدواج را به خانواده دختر نشان داده و به باور خود به ايشان ميفهماند كه از صميم قلب با هدف زندگي مشترك پا پيش نهاده و براي اثبات هدف والاي خود حاضر است مهريه سنگين را بپذيرد بايد بلافاصله پس از عقد خانواده دختر اورا به چارميخ كشيده و او را به جرم نكرده و با بهانه كاملا" واهي وصول مهريه او راهي زندان نمايند و شما باصطلاح حقوقدانان نيز او را مقصر صرف قلمداد نموده و با وي برخورد قهرآميز نماييد؟
والا اگر اين كار جرم است و استحقاق اين مجرم زندان و همنشيني با بزهكاران و قاتلان و قاچاقچيان ميباشد پس بايد فاتحه جامعه را خواند و به عبارت بهتر گفت جامعه در انحطاط محض غوطه ور شده و قوانين رايج آن جامعه نيز بسيار متحجر و عقب مانده است.آيا به نظر شما اينطور نيست؟

تشنه
Thursday 1 February 2007, 03:34PM
سلام
این هم از بخشنامه جدید در خصوص مهریه

جام جم -معاون رييس قوه‌قضاييه و رييس سازمان ثبت اسناد واملاك كشور در بخشنامه‌اي سردفتران ازدواج را مكلف كردچنانچه توافقي درخصوص پرداخت مهريه‌ميان زوجين صورت گرفته باشد، "آن را به عنوان شرط ضمن عقد درج كنند".
به گزارش روزيكشنبه روابط عمومي سازمان ثبت اسنادواملاك كشور، بر اساس اين بخشنامه ، سردفتران ازدواج سراسر كشور مكلفند "در موقع ثبت ازدواج در موردنحوه پرداخت مهريه،چنانچه توافقي بر عندالاستطاعه مالي زوج صورت گرفته باشد، آن را به عنوان شرط ضمن عقد در سند ازدواج ثبت كنند.
در بخشنامه رييس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور، مسووليت نظارت به اجراي اين بخشنامه، به عهده مديران و روساي واحدهاي ثبتي كل كشور گذاشته شده است.

........
حالا اقا پسرا خیالشون راحت شد؟

کاربر
Sunday 4 February 2007, 04:51PM
سلام
این هم از بخشنامه جدید در خصوص مهریه

جام جم -معاون رييس قوه‌قضاييه و رييس سازمان ثبت اسناد واملاك كشور در بخشنامه‌اي سردفتران ازدواج را مكلف كردچنانچه توافقی درخصوص پرداخت مهريه‌ميان زوجين صورت گرفته باشد، "آن را به عنوان شرط ضمن عقد درج كنند".
به گزارش روزيكشنبه روابط عمومي سازمان ثبت اسنادواملاك كشور، بر اساس اين بخشنامه ، سردفتران ازدواج سراسر كشور مكلفند "در موقع ثبت ازدواج در موردنحوه پرداخت مهريه،چنانچه توافقي بر عندالاستطاعه مالي زوج صورت گرفته باشد، آن را به عنوان شرط ضمن عقد در سند ازدواج ثبت كنند.
در بخشنامه رييس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور، مسووليت نظارت به اجراي اين بخشنامه، به عهده مديران و روساي واحدهاي ثبتي كل كشور گذاشته شده است.

........
حالا اقا پسرا خیالشون راحت شد؟
بخشنامه چیز جدیدی نگفته است موضوع عندالاستطاعه بودن مهریه در صورت توافق ، موضوعی است که ریشه در تاریخ فقه دارد و این بخشنامه فقط دفترخانه ها را ملزم میکند که اگر این توافق صورت گرفت آنرا ثبت کنند همین .:smile40:

تشنه
Sunday 4 February 2007, 07:08PM
خیلی ببخشید ولی به نظر من این بخشی ر. که شما درشت و رنگیش کردین رو باید برای خانم شیرین عبادی درشتش کنیم و این بخش رو

برای شما
به خاطر همین ما این مورد رو در این تاپیک زدیم
این یه راه حلیه در مواردی که مهریه رو سنگین می گیرن و در این جور موارد دختر و خانواده دختر نمی تونن با اضافه کردن این کلمه مخالفت کنن ...چون معلومه که پسر شرایط پرداخت رو نداره و اگر اونها رو موضعشون اصرار داشته باشن برای پسر روشن می شه که کاسه ای زیر نیم کاسه س
اما در شرایط عادی از همون لفظ عند المطالبه استفاده می کنن
قبول کنین که این بخشنامه به نفعتونه........چون شاید با این شرایط خانواده دختر به مهریه سبک رضا بدن چون هر چی باشه نقد(همون مقدار کمش هم ) از نسیه بهتره:D

همون بخشنامه ای که برای شما کلی عادی بود ...سرو صدای خانمارو در اورد و اونها حقشونو ضایع شده می دونن.......البته من اعتقاد دارم که در حالاتی که مهریه بالاس کاملا هم منصفانه و به جاس....یعنی شرایط به نفع اقایون شد:)
این هم اعتراضیه
مهريه عندالاستطاعه، ظلمي جديد در حق زنان (http://www.asriran.com/view.php?id=10898)

بخشنامه اخير قوه قضاييه كه مهريه را عندالاستطاعه قلمداد مي‌‏كند، ‌‏ظلمي جديد به زنان است.

شيرين عبادي، برنده جايزه صلح نوبل در سال 2002، در گفت و گو با ايلنا، در خصوص عندالاستطاعه شدن مهريه، گفت: قوانين تبعيض آميز عليه زنان در ايران به وفور مشاهده مي‌‏شود، به نحوي كه طبق قانون، ديه زن نيمي از ديه مرد بوده، شهادت دو زن معادل شهادت يك مرد در دادگاه ارزيابي شده، تعدد زوجات امري قانوني بوده و طلاق بدون داشتن عذر موجه از اختيارات قانوني زوج شناخته شده و بخشنامه اخير قوه قضاييه كه مهريه را عندالاستطاعه قلمداد مي‌‏كند، ‌‏ظلمي جديد به زنان است.

وي افزود: شخصا مخالف مهريه سنگين هستم، اما براي آنكه زنان تشويق به ازدواج با مهريه‌‏اي اندك شده و به خانه بخت روند، بايد قوانين بنيادين خانواده از جمله رياست بدون قيد و شرط شوهر در امر خانواده، تعدد زوجات، حق طلاق يك جانبه مرد و بسياري قوانين ديگر، مورد بازنگري و اصلاح قرار گيرد تا دختران براي تامين آتيه خود از مهريه سوءاستفاده نكرده و مبالغ هنگفتي را تعيين نكنند.

عبادي گفت: در غير اين صورت، با قوانين مردسالارانه فعلي، زنان براي آنكه اندكي از نابرابري حقوق خود را تامين كنند، ناگزير از تعيين مهريه سنگين بوده كه البته اين امر، خود بر مشكلات خانوادگي مي‌‏افزايد.

وي تصريح كرد: قوه قضاييه به جاي آنكه با چنين بخشنامه‌‏هايي مشكلات خانواده را بيشتر كند، بهتر است با قوانين عادلانه دختران را تشويق كند كه در شرايط برابر و با حفظ هويت انساني خود، ازدواج كرده و سراغ مهريه سنگين نروند.

کاربر
Monday 5 February 2007, 12:12AM
خیلی ببخشید ولی به نظر من این بخشی ر. که شما درشت و رنگیش کردین رو باید برای خانم شیرین عبادی درشتش کنیم و این بخش رو

برای شما
به خاطر همین ما این مورد رو در این تاپیک زدیم
این یه راه حلیه در مواردی که مهریه رو سنگین می گیرن و در این جور موارد دختر و خانواده دختر نمی تونن با اضافه کردن این کلمه مخالفت کنن ...چون معلومه که پسر شرایط پرداخت رو نداره و اگر اونها رو موضعشون اصرار داشته باشن برای پسر روشن می شه که کاسه ای زیر نیم کاسه س
اما در شرایط عادی از همون لفظ عند المطالبه استفاده می کنن
قبول کنین که این بخشنامه به نفعتونه........چون شاید با این شرایط خانواده دختر به مهریه سبک رضا بدن چون هر چی باشه نقد(همون مقدار کمش هم ) از نسیه بهتره:D

همون بخشنامه ای که برای شما کلی عادی بود ...سرو صدای خانمارو در اورد و اونها حقشونو ضایع شده می دونن.......البته من اعتقاد دارم که در حالاتی که مهریه بالاس کاملا هم منصفانه و به جاس....یعنی شرایط به نفع اقایون شد:)
این هم اعتراضیه
مهريه عندالاستطاعه، ظلمي جديد در حق زنان (http://www.asriran.com/view.php?id=10898)

بخشنامه اخير قوه قضاييه كه مهريه را عندالاستطاعه قلمداد مي‌‏كند، ‌‏ظلمي جديد به زنان است.

شيرين عبادي، برنده جايزه صلح نوبل در سال 2002، در گفت و گو با ايلنا، در خصوص عندالاستطاعه شدن مهريه، گفت: قوانين تبعيض آميز عليه زنان در ايران به وفور مشاهده مي‌‏شود، به نحوي كه طبق قانون، ديه زن نيمي از ديه مرد بوده، شهادت دو زن معادل شهادت يك مرد در دادگاه ارزيابي شده، تعدد زوجات امري قانوني بوده و طلاق بدون داشتن عذر موجه از اختيارات قانوني زوج شناخته شده و بخشنامه اخير قوه قضاييه كه مهريه را عندالاستطاعه قلمداد مي‌‏كند، ‌‏ظلمي جديد به زنان است.

وي افزود: شخصا مخالف مهريه سنگين هستم، اما براي آنكه زنان تشويق به ازدواج با مهريه‌‏اي اندك شده و به خانه بخت روند، بايد قوانين بنيادين خانواده از جمله رياست بدون قيد و شرط شوهر در امر خانواده، تعدد زوجات، حق طلاق يك جانبه مرد و بسياري قوانين ديگر، مورد بازنگري و اصلاح قرار گيرد تا دختران براي تامين آتيه خود از مهريه سوءاستفاده نكرده و مبالغ هنگفتي را تعيين نكنند.

عبادي گفت: در غير اين صورت، با قوانين مردسالارانه فعلي، زنان براي آنكه اندكي از نابرابري حقوق خود را تامين كنند، ناگزير از تعيين مهريه سنگين بوده كه البته اين امر، خود بر مشكلات خانوادگي مي‌‏افزايد.

وي تصريح كرد: قوه قضاييه به جاي آنكه با چنين بخشنامه‌‏هايي مشكلات خانواده را بيشتر كند، بهتر است با قوانين عادلانه دختران را تشويق كند كه در شرايط برابر و با حفظ هويت انساني خود، ازدواج كرده و سراغ مهريه سنگين نروند.
در همین رابطه مطلبی قبلا نوشته شده که بعلت ارتباط با موضوع اینجا هم نقل میکنم :
در بخشنامه جدید معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد آمده است :
سردفتران ازدواج مكلفند در موقع اجراي صيغه عقد و ثبت واقعه ازدواج ، در صورتي كه زوجين در نحوه پرداخت مهريه بر عندالاستطاعه مالي زوج توافق نمايند به صورت شرط ضمن عقد درج و به امضاي زوجين برسانند.
بعضی از حقوقدانان محترم از جمله خانم شیرین عبادی نسبت به این بخشنامه ایراد گرفته و استدلال کرده‌اند که محروم ساختن زنان از مهريه ظلمي مضاعف است و متاسفانه قوانين خانواده در ايران به صورت يك‌طرفه و به نفع مردان تنظيم شده و تنها امتياز قابل قبولي كه براي زنان در نظر گرفته شده بود، مساله‌ي مهريه بود.
http://www.isna.ir/Main/NewsView.aspx?ID=News-870008&Lang=P
وي با بيان اين‌كه شخصا با مهريه‌ي بالا براي زنان مخالف هستم، افزود: بايد توجه داشته باشيم در كشوري كه به موجب قانون، طلاق يك‌طرفه در اختيار مرد است و مرد مي‌تواند حتي بدون داشتن عذر موجه ولو با مراجعه به دادگاه هر زمان كه بخواهد زنش را طلاق بدهد، در كشوري كه به موجب قانون مردان حق دارند ۴ زن عقدي و بي‌نهايت زن صيغه‌اي اختيار كنند، در كشوري كه خروج از كشور و گرفتن پاسپورت و كار كردن زن موكول به موافقت شوهر است، محروم ساختن زنان از مهريه ظلمي مضاعف است.
اين وكيل دادگستري ابراز داشت: به جاي اينكه قوه‌ي قضاييه درصدد صدور چنين بخشنامه‌اي برآيد كه ظلم به زنان را بيش از پيش اضافه كند، بهتر است براي برابري زن و مرد در عرصه‌ي خانواده فكري كند.
عبادي ادامه داد: به عنوان مثال تعدد زوجات خطري است كه خانواده‌ها را تهديد مي‌كند و از سويي اختيارات بي‌حد و حصر شوهر و اينكه در قانون صراحتا ذكر شده كه رياست خانواده به عهده‌ي مرد است و اين‌گونه مسايل بايد مورد بازنگري قرار گيرد نه اين‌كه حق جزيي زنان با يك بخشنامه از بين برود.
خانم عبادی صدور چنین بخشنامه ای را ظلم مضاعف نسبت به زنان ایرانی تلقی نموده‌اند در حالیکه اگر منصفانه به مفاد این بخشنامه دقت کنیم میبینیم که موضوع جدیدی که از قبل در حقوق ایران نبوده ، در بخشنامه به چشم نمیخورد موضوع پرداخت مهریه بصورت عندالاستطاعه مالی زوج آنهم بصورت توافق زوجین ، از بدیهیات عقد زوجیت است مهریه دینی است که بر عهده مرد حسب صراحت آیه شریفه «و آتوا النساء صدقاتهن نحلة» قرار داده شده بنحوی که اگر زن عندالمطالبه و عندالاستطاعه مهریه خود‌ را كه در حقیقت نشانه صداقت مرد است ، مطالبه کرد این هدیه باید به زوجه پرداخت شود .
و همانگونه که زوجه میتواند برای امضای عقدنامه شرایطی را پیشنهاد کند زوج نیز میتواند به همان طریق ، شرایطی را بیان و پیشنهاد نموده و پس از توافق بر این شرایط و امضای قرارداد عقد ، اجرای این شرایط برای طرفین لازم میگردد حقیقتا وقتی مباحث از بعد حقوقی خارج میشود و رنگ سیاسی به خود میگیرد اظهارنظرهائی اینچنینی از برنده جایزه نوبل تعجب آور جلوه میکند که چطور میشود زوجه هر گونه شرطی که مخالف قانون نباشد را میتواند ضمن عقد بر زوج تحمیل کند ولی زوج از این حق محروم است ؟!!
و جالبتر اینکه در بخشنامه نیز به صراحت بیان شده " در صورتي كه زوجين در نحوه پرداخت مهريه بر عندالاستطاعه مالي زوج توافق نمايند" و برای انجام توافق اجبار و اکراهی در بین نیست که اگر باشد این توافق از ارزش قانونی برخوردار نیست حال چطور شده که اگر مرد ضمن عقد ، شرایط زوجه را با رضا و قصد قبول کند این توافق ، ضایع شدن حق مرد نیست ولی اگر بالعکس ، زوجه ضمن عقد توافق کند که دریافت مهریه با شیوه عندالاستطاعه مالي زوج باشد ، این توافق نقض حق زن محسوب میشود !! و یا زمانی که زوج بر اثر آن التهاب جوانی در سر سفره عقد زانو میزند و بدون توجه به عواقب امر ، رضایت میدهد که مهریه زوجه بالای هزار سکه طلا باشد (وجه و مبلغی که هیچگاه زوج نخواهد توانست جمع آوری و بعنوان هدیه تقدیم زوجه کند ) و به محض امضای زوج ، زوجه محق برای دریافت مهریه میگردد و اگر زوجه در پرداخت امتناع کند با وجود قوانین فعلی ، با زندان و حبس و دهها مشکلات اداری و اجتماعی مواجه میگردد چرا خانم عبادی که خود را حقوقدان میدانند و ما هم قبول داریم در زمینه این محبوس شدنهای مردان ناتوان از پرداخت مهریه چند صد میلیونی سخنی نمیگویند آیا سکوت در این مورد ، تبعیض جنسیتی نیست ؟

هستي
Monday 5 February 2007, 10:48AM
بسمه تعالي
من بلاخره نفهميدم شيرين خانم چه مي گويند.
اگر انطور كه در غرب هست بشود ،همه چيز در ست مي شود.
حالا واقعا در غرب همه مشكلا ت خانوادگي حل شده است وبهشت برين شده!!!

شيفته
Tuesday 8 May 2007, 12:42PM
با سلام و آرزوي سلامتي براي همه دوستان

1-به نظر اينجانب بايد قانون كشور براي مهريه سقفي انتخاب كند كه ديگر چشم و هم چشمي باعث لوث شدن اين دستور الهي نشود.
2- بايد بگويم خود من بالشخصه شاهد زندگي هايي بوده ام كه زوجين بدليل جواني و خامي واتخاذ تصميماتي فقط بر اساس احساسات افراطي و يا بدليل مواجه شدن با مشكلات اقتصادي به تصور اينكه ديگر به آخر خط رسيده اند طلاق را آخرين راه تشخيص داده اند ولي بعلت همان مهريه سنگين كه داماد قادر به پرداخت آن نبود ه است طلاق ميسر نشده است و بعد از گذشت چند سال كه به پختگي رسيده اند
و به ياري خداوند مشكلاتشان قابل تحمل شده است حال خوشحالند كه آنزمان مهريه سنگين جلوي طلاقشان را گرفته و زندگيشان از هم پاشيده نشده است . پس قضاوت راجع به هر موضوعي نسبي است و نه مي توان به صراحت گفت مهريه پايين ضامن خوشبختي و دوام زندگي است و نه شعار داد كه
مهريه زياد نشان دهنده شان دختران و حق آنان است