نمايش نسخه نهائي : زمان دقیق افطار بر اساس قرآن چیست؟
سلمان فارسی.
Friday 24 July 2009, 05:40PM
سلام بر تسلیم شدگان آیا ممکن است نظرتان را راجع به وقت دقیق افطار صرفا با توجه به آیات قرآن مبین بفرمایید؟ من به متن زیر بر خوردم می خواستم بدانم مظرتان را جع به این متن چیست؟ http://usn2161.net/siyaamfasting.html
mehrdad_123
Friday 24 July 2009, 06:56PM
روزه ی بدون اطاعت از پیامبر(ص):smile21:
روزه ی بدون اطاعت از اولی الامر(ع):smile21:
روزه ی بدون نماز:smile21:
.....
راستی آیا گروهک فقط من - فقط قرآن مطمئنند که آیات روزه تحریف نشده است؟!
آخه جنابان نیکمنش و امثالهم از هم مسلکان شما اعتقاد دارند قرآن تحریف شده است؟!:smile31:
راستی اصلا شما که تاریخ و... قبول ندارید چه جوری اثبات می کنید که قرآنی که الآن در دستتان هست همان قرآنی است که 1400 سال پیش به پیامبر(ص) نازل شد؟!
باتشکر
یاحق
-
koobagher
Friday 24 July 2009, 07:01PM
سلام بر تسلیم شدگان آیا ممکن است نظرتان را راجع به وقت دقیق افطار صرفا با توجه به آیات قرآن مبین بفرمایید؟ من به متن زیر بر خوردم می خواستم بدانم مظرتان را جع به این متن چیست؟ http://usn2161.net/siyaamfasting.html
با تشکر از شما؛
بیشتر توضیح بدهید. مطلب قابل دقتی است.
سلمان فارسی.
Saturday 25 July 2009, 06:22AM
جز مسخره بازی از .... ها من جمله mehrdad_123 ندیده ایم!
mehrdad_123
Saturday 25 July 2009, 01:33PM
جناب سلمان فارسی مسخره بازی ؟!
آیا سئوال پرسیدن مسخره بازی است؟
واضح است پاسخی ندارید.یاحق
سلمان فارسی.
Saturday 25 July 2009, 05:18PM
آیا ممکن است تسلیم شدگان نظرات خود را بفرمایند؟
koobagher
Saturday 25 July 2009, 05:36PM
آیا ممکن است تسلیم شدگان نظرات خود را بفرمایند؟
آقا؛
شما چرا اینقدر بدگمان هستید!؟
عرض شد بیشتر توضیح دهید.
عبد من عبادالله
Saturday 25 July 2009, 05:46PM
جز مسخره بازی از .... ها من جمله mehrdad_123 ندیده ایم!
به نام خدای تبارک و تعالی
إِنْ تَسْخَرُوا مِنَّا فَإِنَّا نَسْخَرُ مِنْكُمْ كَمَا تَسْخَرُونَ(هود/38)
(نوح) گفت: «اگر ما را مسخره ميکنيد، ما نيز شما را همينگونه مسخره خواهيم کرد!
به عقیده ی ما اینکه بارها پاسخ تفکر شما داده شده است اما هنوز بر آن اصرار می کنید به گونه ای به تمسخر گرفتن است ...
در مور داینکه از "تسلیم شدگان" نظر خواسته بودید نیز برایمان عجیب بود! چرا که کسی که بنده است و تسلیم شده است از خود حرفی ندارد و تسلیم امر مولاست.
اینکه بخواهیم حدس و برداشتمان را از کلام خدا بگوییم(البته اگر از تسلیم شدگان محسوب شویم :smile34:) نیز جسارت بالایی می خواهد که ما را توان تحمل آن نیست. چرا که اگر ذره ای اشتباه کنیم و از حق منحرف شویم و چیزی را که منظور خدایمان نبود برداشت کنیم بر او دروغ بسته ایم و و و
قُلْ إِنَّ الَّذِينَ يفْتَرُونَ عَلَى اللَّهِ الْكَذِبَ لَا يفْلِحُونَ(يونس/69)
بگو: «آنها که به خدا دروغ ميبندند، (هرگز) رستگار نميشوند!
یا حق:smile07:
hady
Saturday 25 July 2009, 08:34PM
با سلام خدمت برادر موحدم جناب سلمان فارسی
مطلب مهمیست که بنده تازه متوجه آن شدم. انشاء الله بعداز بررسی نظر خود را در این خصوص بیان می دارم.
یا حق
shaahiin
Sunday 26 July 2009, 09:37PM
با سلام به مسلم های اين بحث:
بنده با مطلبی که در لينک http://usn2161.net/siyaamfasting.html آمده موافق هستم. با اين حال فکر ميکنم در رابطه با زمان افطار الّله جل جلاله ميتوانست مشابه عبارت "حَتَّى يَتَبَيَّنَ لَكُمُ الْخَيْطُ الأَبْيَضُ مِنَ الْخَيْطِ الأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ" را به کار برد ولی چون فقط کلمه "ليل" آورده شده و بنابر آياتی ديگر از قران شب و روز در هم داخل ميشوند
ميتوان اينطور برداشت نمود که پس از غروب آفتاب وارد شب ميشويم هر چند هنوز داخل روز هم هستيم و عقيده دارم که خداوند بر کسانی که پس از غروب آفتاب روزه خود را باز ميکنند سخت نخواهد گرفت ولی درباره شروع روزه اينطور نيست و حتماً بايد پيش ازسپيده دم از خوردن دست کشيد. خداوند مومنان را بخشيده به صراط مستقيم هدايت کند و مسلم های اين بحث را هم قبل از مرگ در زمره مومنين قرار دهد و لعنت خدا بر مشرکين.
سلمان فارسی.
Monday 27 July 2009, 07:29PM
برادر گرامی شاهین پس با این حساب بر مبنای قرآن مبین شروع روزه داری از اذان صبح قطعی است و در مورد افطار می توان به هنگام اذان مغرب سنی ها ( که شروع غروب آفتاب را بعنوان موعد اذان مغرب می دانند ) برای باز کردن روزه قبول کرد؟ یا اذان شیعه ها ؟؟
پاییزان
Tuesday 28 July 2009, 01:54AM
یادم میاد بچه که بودم بابام مجبورم میکرد روزه بگیرم...! الان که بزرگ شدم.. خلاص و رها گشتم
alavee
Tuesday 28 July 2009, 08:19AM
یادم میاد بچه که بودم بابام مجبورم میکرد روزه بگیرم...! الان که بزرگ شدم.. خلاص و رها گشتم
نه! امروز آزاد نيستي. آزادي در گرو بندگي خداست .انسان اگر بنده خدا نباشد به يقين در بند شيطان است.ـ
من از آن روز كه در بند تو ام آزادم
سلمان فارسی.
Wednesday 29 July 2009, 06:11PM
برادر گرامی شاهین پس با این حساب بر مبنای قرآن مبین شروع روزه داری از اذان صبح قطعی است و در مورد افطار می توان به هنگام اذان مغرب سنی ها ( که شروع غروب آفتاب را بعنوان موعد اذان مغرب می دانند ) برای باز کردن روزه قبول کرد؟ یا اذان شیعه ها ؟؟
در انتظار جواب
shaahiin
Wednesday 29 July 2009, 06:21PM
در انتظار جواب
بنده فکر ميکنم غروب آفتاب شروع شب است با اين حال بنده تا تاريکی نسبی هوا صبر ميکنم تفاوتش 30 دقيقه است(که میتوان نماز مغرب را بجا آورد).
سجودی
Thursday 30 July 2009, 04:32AM
روز با شروع روز شروع میشود ولو که هنور انطرف آسمان تاریک باشد
و شب با شروع شب شروع میشود هرچند که طرف دیگر آسمان ، روز باشد
با این حساب ، هر کجا که هستید 14 دقیقه زودتر از شیعه ها افطار کنید و 12 دقیقه بعد از سحری خوردن آنها هنوز وقت دارید که بخورید
پارسال اتفاق جالبی افتاد در یک سفارت ایران افطار پارتی دادند و علمای شکموی سنی را دعوت کردند ، شب شروع شد و شیعه ها هنور منتظرند که روز کاملا غایب شود و سنی ها در عرض این 14 دقیقه سفره را از دل مومن پاکتر کردند
این شوخی بود هرچند که جدی هم بود
اما جدی تر این است که رسول فرمود در افطار عجله کنید و سخری را دیرتر بخورید ی و این عمل را از نشانه های درستی ایمان یک مسلمان دانستند
پس روش سنی ها با قران مطابق است و روش شیعه ها آزار دادن مسلمانان است
اگر کسی انتقادی داشت جواب نمیدهم ( بخاطر حفظ کامپیوترم )
پس کسی گمان نکند که جواب نداشتیم ! حصوصا این مهرداد پر حرف ، میدان را خالی نبیند !
mehrdad_123
Thursday 30 July 2009, 11:57AM
السلام علیکم:smile07:
نقل از جناب سجودی:
روز با شروع روز شروع میشود ولو که هنور انطرف آسمان تاریک باشد
و شب با شروع شب شروع میشود هرچند که طرف دیگر آسمان ، روز باشد
با این حساب ، هر کجا که هستید 14 دقیقه زودتر از شیعه ها افطار کنید و 12 دقیقه بعد از سحری خوردن آنها هنوز وقت دارید که بخورید
پارسال اتفاق جالبی افتاد در یک سفارت ایران افطار پارتی دادند و علمای شکموی سنی را دعوت کردند ، شب شروع شد و شیعه ها هنور منتظرند که روز کاملا غایب شود و سنی ها در عرض این 14 دقیقه سفره را از دل مومن پاکتر کردند
این شوخی بود هرچند که جدی هم بود
اما جدی تر این است که رسول فرمود در افطار عجله کنید و سخری را دیرتر بخورید ی و این عمل را از نشانه های درستی ایمان یک مسلمان دانستند
پس روش سنی ها با قران مطابق است و روش شیعه ها آزار دادن مسلمانان است
اگر کسی انتقادی داشت جواب نمیدهم ( بخاطر حفظ کامپیوترم )
پس کسی گمان نکند که جواب نداشتیم ! حصوصا این مهرداد پر حرف ، میدان را خالی نبیند !
عزیزمی:)
اتفاقا من بواسطه ی شغلم زیاد با اهل سنت ارتباط دارم و حال داستانی را هم من تعریف می کنم:
یکبار یکی از این هم مذهب های اهل عمل شما برای امری به ایران سفر کرده بود اتفاقا روزه گرفته بود ما نیز روزه بودیم ... اما نمی دانم چرا او قبل از اینکه حتی به قول شما روز بود شروع به خوردن می کرد به او می گفتیم برای چه اینکار را می کنی می گفت من گرسنه ام و برای خدا این یکی دو ساعت اختلاف فرقی نمی کند:eek:...به هر حال این هم نمونه ای دیگر از پرورش یافتگان مکاتب غیر شیعه است دیگر....;)
بگذریم در مورد غروب:
امامیه همانند سایر فرق اربعه اهل سنت می گوید که به مجرد مخفی شدن و سقوط قرص خورشید (به تمامه)، غروب محقق می شود. اما حرفشان این است که به مجرد پنهان شدن خورشید از چشم، غایب شدن خورشید دانسته نمی شود بلکه آن زمان که سرخی مشرقیه (سرخی که در سمت مشرق بعد از پنهان شدن خورشید نمایان است) از بالای سر انسان گذشت، می توانیم بگوییم خورشید غایب گشته است و لذا یقین پیدا می کند که وقت داخل شده است. اما اهل سنت صرف پنهان شدن قرص را کافی می دانند.
شیعیان وقت افطار را ذهاب حمره مشرقیه (از بین رفتن سرخی آسمان در قسمت شرق) میدانندو این بدان خاطر است که آیه” أَتِمُّوا الصِّیامَ إِلَی اللَّیْلِ“ سوره بقره، آیه 187 - وقت افطار را شروع شب میداند. پس تا مطمئن به حلول شب نشده نمیتوان افطار کرد، ولی اهل سنت جائی برای احتیاط باقی نگذاشتهاند و برای اطمینان از صحت روزهشان این دقائق اندک بین غروب خورشید و ذهاب سرخی مشرق را صبر نمیکند به هر حال گویا شکم پرستی بیشتر از خدا پرستی برایشان ارزش دارد!!!:smile27:
یاحق
koobagher
Thursday 30 July 2009, 12:35PM
سلام بر آقا مهرداد عزیز؛
آیا جسارتا می توانم بپرسم مشغولیت شما چیست و در کدام شهر است؟
تا جایی که به خاطر دارم در تبریز تشریف داشتید.
ضمنا برای سؤالاتی که بین من و برادر عزیزم جناب آقا محمد جواد(عبد من عباد الله) گذشته است؛ آیا شما نظری ندارید؟
http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?p=1051609#post1051609
mehrdad_123
Thursday 30 July 2009, 12:44PM
سلام بر آقا مهرداد عزیز؛
آیا جسارتا می توانم بپرسم مشغولیت شما چیست و در کدام شهر است؟
تا جایی که به خاطر دارم در تبریز تشریف داشتید.
ضمنا برای سؤالاتی که بین من و برادر عزیزم جناب آقا محمد جواد(عبد من عباد الله) گذشته است؛ آیا شما نظری ندارید؟
http://www.iranclubs.net/forums/show...09#post1051609 (http://www.iranclubs.net/forums/showthread.php?p=1051609#post1051609)
علیکم السلام و رحمه ا...
البته یادم نمی آید جایی تبریز بودن خود را مطرح کرده باشم. ولی خدمتتان عرض نمایم بنده هم تبریز هم تهران هستم. در یک گروه تجاری نیز مشغولم.
در مورد لینک هم ان شاا... اگر توفیق باشد حتما استفاده خواهم کرد.
التماس دعای فراااوااان%
nikmanesh
Thursday 30 July 2009, 03:40PM
به نام یکتای بی شریک
سلام
با توجه به آیات قرآن می توان دریافت که روز و شب، بخش مشترکی با هم دارند:
سوره ۳۵: فاطر
يُولِجُ اللَّيْلَ فِي النَّهَارِ وَيُولِجُ النَّهَارَ فِي اللَّيْلِ وَسَخَّرَ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَ كُلٌّ يَجْرِي لِأَجَلٍ مُّسَمًّى ذَلِكُمُ اللَّهُ رَبُّكُمْ لَهُ الْمُلْكُ وَالَّذِينَ تَدْعُونَ مِن دُونِهِ مَا يَمْلِكُونَ مِن قِطْمِيرٍ ﴿۱۳﴾
سوره ۳۱: لقمان
أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ يُولِجُ اللَّيْلَ فِي النَّهَارِ وَيُولِجُ النَّهَارَ فِي اللَّيْلِ وَسَخَّرَ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَ كُلٌّ يَجْرِي إِلَى أَجَلٍ مُّسَمًّى وَأَنَّ اللَّهَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ ﴿۲۹﴾
سوره ۵۷: الحديد
يُولِجُ اللَّيْلَ فِي النَّهَارِ وَيُولِجُ النَّهَارَ فِي اللَّيْلِ وَهُوَ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ ﴿۶﴾
هنگامی که فجر آغاز می شود، زمان مشترک میان روز و شب آغاز می گردد و با اینکه روز آغاز میشود اما هنوز هم شب به عمر خویش ادامه می دهد؛ طلوع خورشید، به عمر شب پایان می دهد و حکومت مطلق روز آغاز می گردد.
عکس این رویداد هنگام غروب خورشید رخ می دهد، با ناپدید شدن قرص خورشید در افق، شب آغاز می شود، ولی روز هم هنوز به حیات خویش تا زمانی که تاریکی کامل شب، حکمفرما شود، ادامه می دهد.
بنابراین آغاز روز از فجر است و پایان شب ، هنگام طلوع خورشید.
و نیز آغاز شب از غروب خورشید است و پایان روز، تا محو کامل روشنی و حاکمیت تاریکی مطلق است.
و زمانهایی که در بینابین زمانهای فوق قرار می گیرد، زمان مشترک میان روز و شب است
http://www.marktisdalephotography.com/gallery/d/1286-5/red_sea_sunset.jpg
أُحِلَّ لَكُمْ لَيْلَةَ الصِّيَامِ الرَّفَثُ إِلَى نِسَآئِكُمْ هُنَّ لِبَاسٌ لَّكُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ عَلِمَ اللّهُ أَنَّكُمْ كُنتُمْ تَخْتانُونَ أَنفُسَكُمْ فَتَابَ عَلَيْكُمْ وَعَفَا عَنكُمْ فَالآنَ بَاشِرُوهُنَّ وَابْتَغُواْ مَا كَتَبَ اللّهُ لَكُمْ وَكُلُواْ وَاشْرَبُواْ حَتَّى يَتَبَيَّنَ لَكُمُ الْخَيْطُ الأَبْيَضُ مِنَ الْخَيْطِ الأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ ثُمَّ أَتِمُّواْ الصِّيَامَ إِلَى الَّليْلِ وَلاَ تُبَاشِرُوهُنَّ وَأَنتُمْ عَاكِفُونَ فِي الْمَسَاجِدِ تِلْكَ حُدُودُ اللّهِ فَلاَ تَقْرَبُوهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللّهُ آيَاتِهِ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ ﴿۱۸۷﴾
در آیه فوق، زمان شروع روزه داری، به نقطه شروع فصل مشترک روز و شب، تصریح شده.
ولی در مورد زمان پایان روزه داری به شب اشاره شده که با توجه به مطالب فوق الذکر، شب از هنگام غروب آفتاب شروع می شود.
و اینکه کسی فکر کند شب از هنگام ناپدید شدن سرخی شفق شروع می شود، نادرست است و مانند این است که کسی فکر کند 15 دقیقه قبل از طلوع خورشید که هوا کاملا روشن است؛ صرفا بخاطر روشن بودن هوا نمی توان نماز صبح را بجا آورد.
سوره حج
وَجَاهِدُوا فِي اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ هُوَ اجْتَبَاكُمْ وَمَا جَعَلَ عَلَيْكُمْ فِي الدِّينِ مِنْ حَرَجٍ مِّلَّةَ أَبِيكُمْ إِبْرَاهِيمَ هُوَ سَمَّاكُمُ الْمُسْلِمينَ مِن قَبْلُ وَفِي هَذَا لِيَكُونَ الرَّسُولُ شَهِيدًا عَلَيْكُمْ وَتَكُونُوا شُهَدَاء عَلَى النَّاسِ فَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ وَاعْتَصِمُوا بِاللَّهِ هُوَ مَوْلَاكُمْ فَنِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيرُ ﴿۷۸﴾
.....خدا در دین برای شما سختی قرار نداده.........
Teshneh
Thursday 30 July 2009, 05:31PM
سلام
خب با این حساب که نه زمان سنی ها درسته نه شیعه ها
در ضمن زمان مغرب سنیان رو اقای مکارم تایید کردن و لازم به نظرات شخصی نیست
یادش به خیر یه استاد بینش داشتیم که هر وقت بچه ها سوال می کردن که اقا وقت مغرب کی یه می گفتن که وقتی که سرخی اسمان از سرتون رد شد...ولی نمی دونم چرا براشون سخت بود که بگن همین زمان سنی ها
حتا در جایی خونیدیم که زمان نماز غفیله زمانیه که هنوز سرخی افق کاملا زایل نشده.اونوقت ما تازه نماز مغربمون رو بعد از زایل شدن تمام سرخی می خونیم.نمی دونیم قبلا غفیله رو قبل از نماز مغرب می خوندن؟!
بگذریم یعنی با این حساب یک ساعت به زمان فعلیه روزه اضافه می شه؟!اما واقعا مورد جالبی بود......خودمونیم حالا تفاسیر اهل علم رو هم در این مورد خوندین؟!حالا چه شیعه و چه سنی؟!
Teshneh
Thursday 30 July 2009, 05:35PM
ممنون.....جناب نیکمنش...... خب جوابمونو گرفتیم
پس دیگه با این حساب الحمد لله اختلافی نیست
IRANIAN YOUTH CLUBS
vBulletin 5.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.