نمايش نسخه نهائي : نوشابه !
صبح
Thursday 4 November 2004, 07:51PM
وزنامهي ايران، «شير بنوشيد نوشابه مضر است»، احمد جلالي فراهاني، سهشنبه 20 تير 1383، شماره 2858، ص 7.
توجه كنيد:
1. 25 درصد كودكان ايراني دچار سوء تغذيه از نوع لاغري، كموزني، و كوتاهي قد هستند.
2. در سالهاي اخير ايران عنوان اول سرانه مصرف نوشابههاي گازدار را از آن خود كرده. اين مقدار (سرانهي مصرف نوشابه در كشور) 42 ليتر ميباشد.
3. در بيست سال اخير مصرف نوشابههاي گازدار نزديك به 15 درصد رشد و مصرف شير و لبنيات 01/ (يك دهم) درصد رشد داشته است.
4. برخي نمونهها حاكي از پوكي استخوان در جوانان ايراني است. در حدود 7 ميليون نفر از بزرگسالان علايم اين بيماري را دارند و دليل عمدهي آن مصرف ناچيز شير و فرآوردههاي لبني در ايران است.
5. سرانهي مصرف لبنيات در ايران كمتر از يك سوم استاندار جهاني است و در ردههاي پايين مصرف لبنيات قرار دارد و از نظر مصرف نوشابههاي گازدار در صدر جدول دنياست.
6. از 800 تا 850 مرگ و مير روانه در كشور 300 نفر به علت ناراحتي قلبي و عروقي است كه عامل اصلي آنها تغذيه غلط است.
7. در چند سال اخير مصرف قند يك پنجم برابر و چربي دو برابر افزايش يافته كه درصد بالايي از آن به مصرف نوشابههاي گازدار مربوط ميشود؛ اين در حالي است كه مصرف مواد لبني و گوشتي كاهش يافته.
8. 90 درصد كودكان 24 ماهه تا 12 ساله روزانه حداقل يك بار پفك و نوشابه مصرف كردهاند.
9. تأثير تبليغات مواد غذايي مضري مثل نوشابه و تنقلات رنگارنگ كه در اصطلاح پزشكي آنها را آشغال غذا مينامند عامل اصلي رشد مصرف اينگونه مواد غير غذايي است. تلويزيون به عنوان تأثيرگذارترين رسانه در ايران سهم بسزايي در اين مسأله دارد.
10. در سايت اينترنتي يكي از شركتهاي توليد كننده نوشابه اعلام شده يكي از بانكهاي دولتي اخيراً با دو فقره وام به ارزش 7/3 و 5/3 ميليون يورو در قالب طرح تأمين مالي كوتاه مدت براي واردات LTF موافقت كرده است.
11. جالبه بدونيد مصرف شير در سال 1374، 506938 تن و در سال 1380، 801395 تن بوده؛ و مصرف نوشابههاي گازدار در سال 1374، 840259 و در سال 1380، 1204500 تن!!
12. مطالب فوق از تحقيق دكتر نعمت بابايي متخصص پزشكي اجتماعي با عنوان «نيازهاي سلامت كودكان در بستر تحولات اجتماعي» و اظهارات صمدپور مدير اجرايي دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت و درمان گرفته شده. آمار عنوان شده در گزينهي 11 هم برگرفته از مركز آمار ايران، سالنامه آماري كشور هست.
مضرات نوشابه:
1. ماده اصلي در تمام نوشابههاي گازدار كوكاست و ماده مؤثر كوكا اسيد فسفريك با PH با درجه غلظت 8/2 است. بد نيست بدانيد اسيد فسفريك ناخن را در مدت حدود 4 روز حل ميكند. همچنين كلسيم استخوانها را ميزدايد و عامل اصلي افزايش روزافزون پوكي استخوان است.
2. نوشابههاي گازدار حاوي كالري زياد بوده و در بروز چاقي بسيار مؤثر است.
3. اسيد فسفريك نوشابه، اسيدي بسيار قوي است كه در اختلال دستگاه گوارش بسيار مؤثر است.
4. گازهاي موجود در نوشابه معده را به شدت آزار ميدهد.
5. نوشابه هيچ ماده مفيدي براي بدن ندارد.
6. رنگهاي نوشابه مضر بوده و در كبد جمع ميشود و كبد براي سمزدايي از اين رنگها به فعاليت شديد دچار ميشود.
7. رنگهاي نوشابه در سلولهاي بدن قرار گرفته و در آنها ذخيره ميشود و براي بدن مفيد نيست.
8. مواد شيرين كننده موجود در نوشابه براي دندانها مضر است.
9. مصرف نوشابه در كودكان سبب بيميلي آنها نسبت به استفاده از غذاهاي مقوي ميشود و در نتيجه مصرف نوشابه كودكان را دچار مشكلات عديده جسماني ميكند.
10. نوشابه براي بسياري از بيماريها به خصوص زخم معده، زخم اثني عشر و پوكي استخوان بسيار مضر است.
شير و فوايد آن:
1. شير داراي كلسيم فراوان براي قويتر شدن استخوانها و همچنين دندانهاست.
2. پروتئين موجود در شير باعث قوي شدن ماهيچهها و بافتهاي ماهيچهاي ميشود.
3. ويتامين b12 موجود در شير موجب ساخت گلبولهاي قرمز و انتقال اكسيژن ضروري به ماهيچهها در حين فعاليت ميشود.
4. ويتامين b12 موجود در شير براي تبديل غذا و مواد غذايي به انرژي مورد نياز بدن بسيار مفيد است.
5. ويتامين a موجود در شير براي قدرت بينايي و سلامت پوست بدن بسيار مفيد است.
6. فسفر موجود در شير براي استخوانهاي ما و توليد انرژي لازم در سلولهاي بدن بسيار مفيد است.
7. پتاسيم موجود در شير به توازن سياليت در بدن ما كمك ميكند و باعث برقراري فشار خون مناسب در بدن ميشود.
....
[HR]
نوشابه گازدار
همه ما شنيدهايم كه نوشابههاي گازدار براي سلامتي مضر است، اما آيا ميدانيد:
1. در بسياري از ايالتهاي آمريكا، مامورين پليس راه دو گالن كوكاكولا در صندوق عقب ماشينشان دارند تا در صورت تصادف رانندگي، خون را با كمك آن از جاده پاك كند.
2. اگر تكهاي از گوشت گاو را در يك كاسه كوكاكولا قرار دهيد، پس از دو روز ناپديد ميشود.
3. براي تميز كردن مستراح: يك قوطي كوكاكولا را داخل كاسه توالت بريزيد و يك ساعت صبر كنيد، سپس با آب پر فشار بشوييد. اسيد سيتريك موجود در كوكاكولا لكهها را از سطوح چيني ميزدايد.
4. براي برطرفكردن لكههاي زنگ از سپر آبكرمكاري شده اتومبيل: سپر را با يك تكه كاغذ (فويل) آلومينيوم مچالهشده آغشته به كوكاكولا بساييد.
5. براي تميز كردن فساد قطبهاي باتري اتومبيل: يك قوطي كوكاكولا را روي قطبها بريزيد تا با غليان كردن، آن را تميز كند.
6. براي شل كردن پيچ و مهرههاي زنگزده: تكهاي پارچه را كه در كوكاكولا خيس شده است براي چند دقيقه بر روي پيچ و مهره قرار دهيد.
7. براي پختن گوشت ران آبدار: يك قوطي كوكاكولا را داخل ماهيتابه خالي كنيد، گوشت را لاي كاغذ آلومينيوم بپيچيد و داخل ماهيتابه بپزيد. سي دقيقه قبل از اتمام پخت، كاغذ آلومينيوم را باز كنيد، و آب گوشت را با كوكاكولاي داخل ماهيتابه مخلوط كنيد تا سس قهوهاي رنگ عالياي به دست آيد.
8. براي پاك كردن چربي از لباسها: يك قوطي كوكاكولا را داخل ماشين لباسشويي پر از لباسهاي چرب خالي كنيد، پودر لباسشويي اضافه كنيد و ماشين را روي دور عادي روشن كنيد. كوكاكولا به تميز شدن لكههاي چربي كمك ميكند.
9. كوكاكولا همچنين بخار آب را از روي شيشه جلوي اتومبيل تميز ميكند. (در مناطق سرد و مرطوب، مثل Midwest در شمال ايالات متحده آمريكا، گاهي اوقات شيشه جلوي اتومبيل از بيرون بخار ميكند كه با برفپاككن پاك نميشود.)
10. ماده موثر كوكاكولا اسيد فسفريك با pH برابر 2.8 است.
11. اسيد فسفريك ناخن را در مدت حدود 4 روز حل ميكند. همچنين كلسيم را از استخوانها ميزدايد و عامل اصلي افزايش روزآفزون پوكي استخوان است.
12. براي حمل محلول كوكاكولا (محلول غليظشده)، كاميونهاي حامل بايد از علامتهاي ويژه "مواد خطرناك" استفاده كنند. (يكي - دو ماه قبل يك كاميون حامل محلول غليظ شده نوشابه در سد قشلاق اطراف سنندج كه آب شرب اين شهر را تامين ميكند، سقوط كرد.)
13. توزيعكنندگان كوكاكولا بيش از 20 سال است كه از كوكاكولا براي تميز كردن موتور كاميونهاي خود استفاده ميكنند.
و يك سوال، يك ليوان شير ميل داريد يا كوكاكولا؟
سینا 555
Saturday 6 November 2004, 06:42AM
واي چه وحشتناك!
من خودم قبلا ميخوردم ولي چند سالي هست توي سوئد از مضرات
نوشابه هاي گازدار صبحت بوده و مردم قشر فهميده جامعه در اثر اين
اطلاعات از خوردن نوشابه هاي گازدار جدا صرف نظر ميكنند.
اغلب در رستورانها ادم ميبيند كه مردم بيشتر اب با غذا ميخورند.
خوردن نوشابه و كشيدن سيگار در سالهاي اخير اغلب مربوط به طبقه كم درامد و كم دانش جامعه ميباشد و هر سال كه ميگذرد مصرف نوشابه و سيگار بيشتر و بيشتر نشان از بي كلاسي! و ناداني در سطح جامعه تلقي ميشود. متاسفانه در ايران ما هر اشغالي كه خارجيها ابداع ميكنند مصرف ميكنيم با توجه به اين واقعيت كه خودشون كمتر از چيزهاي غير مفيد و مضرشون استفاده ميكنند!
كاش ايرانيها مصرف اين دو ماده رو در زندگيشون كم ميكردند.خيلي خيلي به سلامت عمومي ربط دارند.
mahdi1060
Saturday 6 November 2004, 08:15AM
بابا كوكاكولا چقدر فايده دار نميدونستيم:p
ولي جدا ما ايرانيا يه چيزيمون ميشه ها. دوغ به اين خوشمزگي با اونهمه خاصيت رو داريم كه غربيا نداشته بيدن. اونوقت نوشابه ميخوريم؟ عقل كه نيست جون در عذابه واقعا!!! مخصوصا پگاه كرمان دوغ باطعم زيره ميزنه آخرشه ديگه:D دهنم آب افتاد. كي افطار ميشه:p
farhad_k25
Saturday 6 November 2004, 11:16AM
احمد اقا
همه حرف هاي شما صحيح
ولي تا به حال به اين مساله فكر كرديد كه چرا قوطي 5/1 ليتري نوشابه اولين بار كه توليد شد در ايران 350 تومن بود الان هم همين حدوده ولي يه پاكت شير يك ليتري تقريبا همون سالهاي ابتدايي توليد اين نوشابه ها حدود 60 تومن بود ولي الان يه چيزي حدود 600 تومن
تازه يه چيزه ديگه
شما هر وقت بخواهي در هر فروشگاهي كه بري انواع و اقسام نوشابه ها رو ميبيني ولي براي شير نزديك به اب به اصطلاح يارانه اي بايد بعد نماز صبح تشريف ببريم توي صف تا ساعت 8
بعيد ميدونم همه هم بتونند از اين شير هاي 600 تومني بخورند
من يكي از مشتري هام كارش خريد شير از دامدار و تحويل اون به شركت سهامي شير ايرانه
يه حرف هايي ميزنه كه ادم واقعا از مسولين شركت شير دل سرد ميشه
بلاخره سود و پول حرف اول رو ميزنه ديگه
به قول اين دوستمون ميگه :
كدوم شير
اين شيري كه مردم براش توي صف وايميستند كه چيزي ازش نمونده فقط رنگش سفيده
چون هرچي داره قبلا به كره و خامه و سر شير و .... تبديل شده و به قيمت هايي كه همه ميدونيم فروخته ميشه
اين چيزي هم كه تو نايلون كردن و هر روز هم قيمتشو بالا ميبرند دور ريزش كه سودش هم براي شركت صد در صده
ولي ميدونيد كه حاضرند بريزندش تو چاه هاي ورامين تا عرضه اون زياد نشه و مجبور نشن قيمتشو پايين بيارند
بعد شما ميگيد چرا جاي شير نوشابه ميخوريم
به خدا قسم نه من بلكه همه دوست دارند وقتي صبحانه ميخورند يه ليوان از همين شيرهاي نايلوني بخورند
من شير گاو و گوسفند پدر بزرگم خدا بيامرز رو خوردم ميدونم شير يعني چي نه همسايمون كه بجاي اينكه امروز شير نايلوني براي بچه هاش بخره از پول يه قسمتي از زندگيش زده و رفته شير پاكتي خريده ميگه :
عجب شيريه چه چربي داره چه طعمي داره:p
اگه يه دفعه شير بز بخوره فكر كنم سرش گيج ميره و ميخوره زمين
شايد هم تا شب ديگه نه ناهار بخوره نه شام:D
شايدم بگه اين شير نيست چون مزش يه جور ديگس:D
سینا 555
Tuesday 23 November 2004, 04:19AM
سلام
اقا فرهاد اين انتقاد بجاي شما واقعا به مسئولين شركت شير و سياستهاي دولت در امر گران نگه داشتن توليدات مفيد و بر عكس ارزان نگه داشتن محصولات غير مفيد و حتي بسيار مضر شديدا وارده و نميدونم كي براي اين ندانم كاريهاي مسئولين بيعار ما و بازي با سلامت عمومي جامعه پاياني متصور هست!
در كشور سوئد هنوز كه هنوزه به دامداران سالانه ميليارها كرون بصورت كمك هاي مختلف يارانه پرداخت ميشه اين در حاليست كه در كشور ما پرداخت يارانه براي كالاهاي اساسي اينگار گناهي نا بخشودنيست!
و چپ و راست هم يارانه ها را برميدراند!يه چيزي شنيدند كه يارانه خوب نيست اما فكر نميكنند سلامتي اقشار جامعه بر همه چيز ديگر ارجحيت داره مخصوصا در مورد كالاي با ارزشي مثل شير!
اگر يارانه ها را به توليد كننده ها بشكلي هدفمند براي ازدياد توليد ميدادند قيمت شير و امثالهم سر به فلك نميكشيد و مردم ما ميتونستند
شير را با قيمتي مناسب به سبد غذايي خانواده هاشون اضافه كنند ولي امان از بي برنامگي و بي فكري مسئولين عزيز و طلبكار ما!
در اروپا يك ليتر شير بايد طيق درامد هاي اينجا نسبت به ايران قاعدتا حدود 2500 تومان ما باشه ولي از انجايي كه دولتهاي اينها كشاورزان را حمايت گسترده ميكند قيمت ان در حدود 1000 تومان بطور ميانگين است.
اينجا تعاوني هاي بزرگي هست كه وجودشون در مسير توليد و توزيع هم قيمت شير را بعنوان كالايي اساسي در سطحي بسيار ارزان نسبت به بقيه كالاها قرار ميده كه براي سلامتي جسماني افراد جامعه و خانواده هاي بچه دار بسيار موثرهستش و صد البته اين يك موضوع اتفاقي نيست و با برنامه ريزي و حسابگريهاي مختلف صورت گرفته.
بخش تعاون ما را كسي براي گسترشش همتي نميكند والا بسياري مشكلات از اين دست با فعال كردن بخش تعاوني ها قابل رفع هستش ولي اقايان مسئولين در اين زمينه هم جز شعار دهي كاري نكرده اند!
جالب اينجاست كشورهاي غربي هر روز به كشورهاي در حال توسعه و جهان سوم توصيه ميكنند يارانه ها را حذف كنيد ولي خودشان در بسياري جاها براي داشتن سيكل توليد مواد عذايي داخلي انواع و اقسام
سوبسيد ها را به دامداران و كشاورزان خودشون عرضه ميكنند!
به نظر من سودي كه سلامتي جسمي و رواني براي مردم يك كشور
داره از سودهاي كوتاه مدت اقتصادي خيلي خيلي بيشتر اهميت داره.
داشتن يك چرخه نسبتا خود كفا در صنايع غذايي يك كشور در اينده براي
همه كشور ها بسيار بسيار مهم خواهد بود! و ما با وجوديكه استعدادهاي بالفعل و بالقوه فراواني در اين زمينه داريم به اين مهم
خيلي كم اهميت ميديم.متاسفانه!
يا حق
صبح
Tuesday 23 November 2004, 11:47AM
سلام
من خودم ماهي سه چهار بار شير ميخورم ! :) و اين البته خيلي بده . البته چند ماهيه نوشابه رو گذاشتم كنار :) چون مشكل معده هم دارم ! :)
گرچه فكر مي كنم از اين شيراي سوبسيدي الآن حدود 150 تومن باشه كه به اندازه همون 600 تومني ها هست و سهل الوصول هم هست به شرط اينكه صبح بري بخري !
اينكه ملت كم شير ميخورن عوامل متعددي داره ، شايد مثلا 20 درصد از مردم كه در حدود خط فقر و پائينتر از خط فقر هستند پول خريد شير نداشته باشن ... ، اما بقيه چي ؟ من كه قدرت خريد اون 150 تومني رو دارم ، چرا ماهي سه چهار بار مي خورم ؟ :)
گرچه همه اينها ، قيمت زياد شير و بيهوده بالا رفتن قيمت شير رو ، خنثي نمي كنه ... و فكر مي كنم اصلا اين قيمت شير مثل خيلي چيزهاي ديگه كاذبه ! ;) مثل اينكه قيمت واقعي دلار 250 تومنه ولي 900 تومنه ! يا پيكان كه 2 ميليونه ولي 6 ميليون ! :confused:
farhad_k25
Tuesday 23 November 2004, 01:28PM
سلام
من خودم ماهي سه چهار بار شير ميخورم
والا ما ماهي يه بار هم نميخوريم چون از بس نخورديم الان هم اگه بخواهيم بخوريم ديگه با مزاجمون جور در نمياد و اذيت ميكنه
شرط اينكه صبح بري بخري !
احمد اقا
شير نزديگ خونه شما ساعت چند توضيع ميشه؟
حالا يه سوال:
چند درصد از مردم ما زمان رفتن به سر كسب و كار خودشونو خودشون تعيين ميكنند
مثلا من اگه يه روزي هم بجاي ساعت 9 صبح 10 صبح برم سر كار اتفاقي نميوفته
ولي به نظر شما چند درصد مثل من هستند
شما حساب اينو كرديد اگه يه نفر چند بار دير به اداره برسه چه اتفاقي ميوفته
هيچي امكان داره براي هميشه بتونه بره هر روز توي صف شير تا شب بايسته:D
بله اخراج ميشه به همين راحتي
اين از شير كه بايد يه جورايي بي خيال شد
ماست هم كه خدا بركت بده قيمتش رو نگو و نپرس
كم كم هر كي ميگه ما نهار و شام نون و ماست ميخوريم بايد بگيم:
اوووووووووووووووو چه خانواده ثروتمندي:p
ولي دوغ جاي بحث داره
ميدونيد اين دوغ هايي كه ما ميبينيم و ميخوريم حاصل چيه؟
در اصل دوغ رو باريختن اب روي ماست و مقداري نمك همه در منزل درست ميكنند و مصرف ميكنند ولي با گرون شدن ماست اين نوشيدني جاش رو داره از دست ميده
اما اين دوغ هايي كه ما به صورت بطري ميخريم و مصرف ميكنيم يه ذره نهوه تهيه اون با اون چيزي كه ما مي دونيم فرق ميكنه
اين دوغ در اصل باز مانده و حاصل فراوري كره از شيره
البته نه اين كره گياهي ها:D
من چون پدر بزرگم در ده زياد اين كار رو ميكرد ديدم
باز مونده مايعي كه كره اون گرفته شده دو تا مصرف داره
1. اون رو براي يه مدتي يكجا ساكن ميزارن ميمونه و بعد اين مايع به دوقسمت اب و ماده ماست مانندي تقسيم ميشه و سپس اب اون رو جدا ميكنند و مابقي رو به صورت خرد شده خشك ميكنند
بعد از خشك شدن اين ماده وقتي اون رو با اب مخلوط كرده و مقداري ميسابند چيزي به اسم كشك كه روي اش ميريزند بوجود مياد
2.يا اينكه اون ماده رو همونجوري توي نايلون ميكنند و به اسم دوغ ميفروشند
البته در كارخانجات مقداري به اون گاز هم اضافه ميكنند و بعدش ميشه دوغ ابعلي:p
اوايل اين مايعات رو ميريختند دور
ميدونيد كه مصرف كشك اونقدر ها هم زياد نيست
ولي الان از اون عايد سود سر شاري ميشند
بلاخره يك نوشيدني ايرانيه و فرقي نميكنه ماركش چيه مهم اينه كه پاستوريزه باشه;)
البته ميشد ارزون تر هم باشه ها ولي بلاخره ديگه:cool:
حالا بايد بگيم دوغ بهتره يا نوشابه؟
البته جواب اون هم معلومه دوغ سالم بهتره
البته از يه چيزي هم نگذريم
اين كاري كه دولت انجام ميده و شير رايگات در مدارس توليد ميكنه كار بسيار مثبتيه كه در اينده نتايج اون رو خواهيم ديد
انشاالله اين كارها بيشتر بشه
سینا 555
Wednesday 24 November 2004, 06:57AM
سلام
اينكه معلومه دوغ اگر كشكي هم باشه از نوشابه كه مضر هستش بهتره
ضمنا ما كلي شربت هاي ايراني و عرقجات شيراز رو داريم كه گذشته از اينكه خوشمزه هستند براي منظورهاي مختلف ميتونند استفاده بشند.
باور كنيد اگر سوئدي ها اينگونه عرقجات طبيعي رو ميتونستند در كشور سردشون عمل بيارن تا حالا از او يك ماركي زده بودند و به همه دنيا صادر ميكردند ولي ما چي؟صادر كردن پيشكش اصلا مردم خودمون هم با اين شربتهاي خوشمزه و سلامتي بخش چپ افتادند و غريبند.
شربت به ليمو
اب ليمو
بهر نارنج
بيدمشگ
نعنا
خاكشير
تخم شربتي
اب زرشك
چه ميدونم
هزار و يكي از اينها داريم
خيلي هست.شما بگيد.
توي غرب اينقدر از اين نوشابه هاي من دراوردي كه مقداري اسانس
چيزي رو به اب و شكر قاطي ميكنند و گرون گرون به مردم ميفروشند!زياده كه ديگه كوكا كولا از مضرترينهاست رو گذاشتن كنار!
ولي صد افسوس ما خودمون صدها نوشيدني طبيعي داريم و كسي اصلا يادي از اونا نميكنه.
ما هر موقع ميايم ايران چندين شيشه از اين نوع شربت هاي طبيعي
با خودمون مياريم ولي فكر كنم تو خود ايران كمتر كسي سراغ اينها رو بگيره و اكثرا همون نوشابه هاي گازدار و مضر رو نوش جان ميكنند و بعد ميگن نميدونيم چرا معدمون تنبل شده يا درد ميكنه كه تو ايران همه اين مشكلات رو دارند.و يا چرا دندونامون هي سوراخ ميشه و چه و چه و چه.............
خدا عقل بده :p
صبح
Wednesday 24 November 2004, 11:25AM
سلام
نزديك ترين مغازه ما ساعت هفت و نيم الي هشت صبح شير داره ! :) حتي عده اي هستن كه سفارش ميدن براشون نگه داره كه بعد از ظهر بگيرن ! اگر اين كار سازمان يافته بشه و مغازه ها مسئوول توزيع عادلانه شير بشن هم خودش كليه ! يك فروشگاه شهروند هم نزديكمون هست كه 7 صبح شير داره ... و جز دو سه نفر هم صفي نيست و گاهي كه من به اصرار مادرم ميرم مي خرم ، بيشتر از 10 دقيقه طول نمي كشه ! :) . عده اي هم هستن كه مغازه ها رو مي چرخن كلي شير بار ميكنن مي برن خونه ماست ميكنن !!! يك ميدون ميوه تره بار هم اطرافمون هست كه عصر يك خاور مياد منتظر ميشه كه مردم ازش بخرن و معمولا تا ساعت شش هفت بعد از ظهر منتظر ميمونه ولي شيرهاش خيلي بد مزس ! :D
حالا شايد محل شما اينطوري نباشه :) بيا آدرس ميدم محل ما خونه بگير كه صبحا شير بخوري !
شما اگه اون صد و پنجاه تومنيه رو بپسندي ، گاها كه من ميرم نگفته سه تا بهم ميده كه ميشه 500 تومن ... و ا ين ميمونه و روز انقضاش بزور ميخوريم !
حالا به فرضي شما به صد و پنجاه تومني دسترسي نداري ، اگر اين 150 تومن ها رو جمع كني ، ميتوني چهار روز يك بار شير 600 تومني بخوري ... :) چرا ماهي يك بار هم شير نمي خوري ؟ :)
farhad_k25
Thursday 25 November 2004, 08:34PM
بابا احمد اقا اين محل شما خيلي با كلاسه به خدا
توي محل ما از اين خبر ها نيست
ولي اين حرفي كه گفتي بجاي سه تا نايلون 150 تومني يه دوني 600 تومني توي يك هفته بخريد درسته و عملي
ولي شما قاضي
اصلا توي اين مقاله بالا كه باعث اين نوشته ها شد اصلا مقايسه نوشابه با شير درست بوده
حالا باز دوغ يه چيزي ولي اخه جاي مصرف نوشابه و شير كه يه جا نيست كه با هم مقايسه شده بود
اخه كي تا حالا سر ميز نا هار يا شام با غذا شير خورده كه ما دوميش باشيم:p
ولي در كل :
شير خوب است حالا هر مدلي ميخواد باشه:D
صبح
Thursday 25 November 2004, 09:42PM
سلام
حداقل آدم شير نميخوره ، نوشابه نخوره ! آب بخوره ! :p گوارا تر و شيرين تر از آب چيزي سراغ داري ؟ :) خيلي راحت ميشه نوشابه نخورد ...:)
من فكر مي كنم اگر آب رو مي كردن تو شيشه و پونصد تومن ميفروختن ، اونوقت بود كه قدر آب خوردن تو لوله رو مي دونستيم ! :D حالا شما براي اينكه از نگراني اين كه داري با غذات يك چيز بي ارزش مي خوري آب معدني بگير بجاي نوشابه بخور :) بر خلاف نوشابه ضرر كه نداره هيچي ، كلي هم سود داره .. نوشابه از دندون گرفته تا آخر روده بزرگه :D... داغون مي كنه ...! به قول آقا سينا ما خودمون كلي نوشيدني عاقلانه داريم ...، چرا بايد سراغ يك چيزي بريم كه نه تنها سودي نداره بلكه پر از ضرره ؟
maryam
Thursday 25 November 2004, 10:10PM
من فقط گفتگوي آخر صبحي رو خوندم !
ولي آقا صبحي به نظر شما همراه غذاهايي مثل ماكاروني يا پيتزا يا انواع ساندويچ ها ميشه آب خورد؟!
ادم كوفت بخوره (خيلي ببخشيدا ) بهتره تا آب و ساندويچ بخوره!!
خي
سینا 555
Friday 26 November 2004, 04:51AM
سلام
اقا فرهاد البته اين يك عادته كه ميشه با غذا شير خورد يا نه.
من وقتي سوئد اومدم شاخ در اوردم كه اكثر مردم اينجا با هر نوع
غذايي اكثرا شير مينوشيدند!!!و تعجب بيشتر هم اين بود كه در قشر كودكان و نوجوانان اين مسئله بارزتر بود.
البته در سالهاي اخير مصرف شير با غذا كمتر شده ولي هنوز كه هنوزه
بخش اساسي جامعه اين عادت قديمي و پسنديده رو رها نكرده و با غذا شير نوش جان ميكنند.براي همين هست كه ميانگين قد اينا 1.80
است!:p ;)
يه مدتي مصرف نوشابه باب شد ولي الان چند سالي هست كه اب و اب معدني گاز دار جاي نوشابه رو گرفته.من اينو هر وقت ميرم رستوران غذا بخورم خودم علنا ميبينم و طوري شد كه من خجالت ميكشيدم نوشابه بخورم و حس ميكردم يه نوع بي كلاسيه:D;) الان من بيشتر اب معمولي ميخورم و خيلي هم دلچسبه فقط يه مدت طول كشيد كه عادت گذشته مو دجار تغيير كنم.ولي شدني هست و وقتي ادم به اب عادت كنه ديگه خيلي مشكل بتونه نوشايه بخوره!
فقط بايد يه مدت ادامه داد همين;)
mahdi1060
Friday 26 November 2004, 11:57AM
جالبه در مورد نوشابه بگم كه تا دوسال پيش قيمت اين بطري هاي پلاستيكي و درش بيشتر از قيمت يك ونيم ليتر نوشابه داخلش ميشد! چون توليد توي ايران كم بود و از كشورهايي مثل آلمان وارد ميشد. خلاصه سود كلاني كه نوشابه داره باعث شده محبوب بشه. ولي نميدونم چرا ملت دوغ نميخورن. والا من كه يه ليوان دوغ رو با ميلياردها ليتر نوشابه عوض نميكنم. مخصوصا بري توي چادر اين عشاير دوغ بخوري:D خيلي خوشمزست:p
سینا 555
Friday 26 November 2004, 10:34PM
اين عشاير! :(
اقا مهدي ميدونم اصلا منظور بدي نداري ولي جوري گفتي اينگار
اين عشاير فقط برا دوغ خوري ماها!! تو چادراشون خوبند!;)
از عشاير غيور، فهيم و سربلند:p
maryam
Saturday 27 November 2004, 07:27PM
نوشته شده بوسيله mahdi1060
جالبه در مورد نوشابه بگم كه تا دوسال پيش قيمت اين بطري هاي پلاستيكي و درش بيشتر از قيمت يك ونيم ليتر نوشابه داخلش ميشد! چون توليد توي ايران كم بود و از كشورهايي مثل آلمان وارد ميشد. خلاصه سود كلاني كه نوشابه داره باعث شده محبوب بشه. ولي نميدونم چرا ملت دوغ نميخورن. والا من كه يه ليوان دوغ رو با ميلياردها ليتر نوشابه عوض نميكنم. مخصوصا بري توي چادر اين عشاير دوغ بخوري:D خيلي خوشمزست:p
آخه دوغم شد غذا؟!:smile55: :smile55: :D
دوغ خاصيت داره اما مزه ي خوب نداره:D
نوشابه خاصيت نداره اما مزه ي خوب داره:D
آب هم خاصيت داره هم مزه نداره:D
شير هم خاصيت داره اما اصلا مزه ي خوبي نداره:D
نتيجه ميگيريم نوشابه به دليل طعم خوبش برنده ست:D
mahdi1060
Tuesday 30 November 2004, 01:32PM
نه سيناي عزيز. ما سالي يك روز دعوت اين عشاير بوديم. اصطلاحا اينجا ميگم بريم عيشون (يه چيزي تو اين مايه ها). خلاصه از دوغ خوردن تا گوسفند چروندن همه چيزشون باحاله. البته بعضي از قبايل خيلي كثيفن و بعضيا خيلي تميز. اينايي كه ما پيششون مي رفتيم آخر تميزي بودن انصافا. خلاصه اينكه مريم بايد از دوغشون بخوري تا بفهمي.
maryam
Tuesday 30 November 2004, 09:40PM
نوشته شده بوسيله mahdi1060
نه سيناي عزيز. ما سالي يك روز دعوت اين عشاير بوديم. اصطلاحا اينجا ميگم بريم عيشون (يه چيزي تو اين مايه ها). خلاصه از دوغ خوردن تا گوسفند چروندن همه چيزشون باحاله. البته بعضي از قبايل خيلي كثيفن و بعضيا خيلي تميز. اينايي كه ما پيششون مي رفتيم آخر تميزي بودن انصافا. خلاصه اينكه مريم بايد از دوغشون بخوري تا بفهمي.
دوغ بوي گوسفند ميده!! نوش جون هر كي كه خورد!!
راستي پزشكها مصرف ماست و دوغ همراه گوشت ( و كباب!) رو اصلا توصيه نميكنن! بلكه از خوردنش نهي ميكنن!:smile07:
farhad_k25
Sunday 5 December 2004, 03:04PM
مريم خانم پزشكها ......:p زياد ميگند ولي بعدا خودشون تكذيبشون ميكنند
زياد خودتو ناراحت نكن
بهزاد
Sunday 5 December 2004, 04:19PM
نوشته شده بوسيله farhad_k25
مريم خانم پزشكها ......:p زياد ميگند ولي بعدا خودشون تكذيبشون ميكنند
زياد خودتو ناراحت نكن
سلام.
بدبختي ما هم همينه ديگه
پزشك محترم برنامه خانواده شبكه يك ميگه به جاي نوشابه با غذاتون دوغ بخوريد
پزشك شبكه دو ميگه خيلي ضرر داره اين كار و اصلا نخوريد.
ماه رمضون ميگن اول افطار آب نخوريد.
بقيه سال ميگن يه ليوان آب قبل از غذا خيلي مفيده.
و...
همينه كه ديگه آدم تكليفش رو نميدونه
الان هم بياييم و به حرف اين پزشكها گوش كنيم و بي خيال نوشابه به اين خوش مزگي بشيم. اون وقت بعد از دو سال بيان بگه اشتباه شده بوده و نوشابه خيلي هم خوب بوده:D:D
اونوقت كي ميخواد خسارات روحي و رواني ناشي از نخوردن نوشابه رو در ما قشر نوشابه دوست جبران كنه؟:p
mahdi1060
Sunday 5 December 2004, 05:34PM
دوغ بوي گوسفند ميده!! نوش جون هر كي كه خورد!!
:smile58:
سینا 555
Sunday 5 December 2004, 08:04PM
سلام
اقا بهزاد اينكه نوشابه ضرر داره رو احتياج نيست حالا به پزشك ايراني گوش كنيد!پزشكان خارجي كه ماشالله ارج و قربشون نزد وطني هاي خودمون بيشتره ميتونيد اين رو از انها در همين اينترنت ياد بگيريد.
اگه خوب بود درصد مصرفش اينقدر توي جامعه هاي عقب افتاده و نسبتا
عقب افتاده بيشتر از كشورهاي پيشرفته نبود!:o
حالا اگه ميگفتي من ميدونم نوشابه ضرر داره ولي چون با اين وجود
بهش معتادم و دوسش دارم و بدون اون نميتونم غذا بخورم يه چيزي
ولي دلايل عقلاني ضرر نوشابه رو اصلا نميشه رد كرد.
يا علي
سینا 555
Sunday 5 December 2004, 08:06PM
مريم ابجي!
اگه دوغ بوي گوسفند ميده اون كباب هم مقداري بوي گوسفند ميده ديگه! حالا دوغ دوست نداري احتياجي نبود تو سر گوسفند بيچاره بزني:D كسي كه بخواد غذا رو با نوشابه پايين ببره من اكثرا ديدم ادمهاي استرس زده و هيجان زده اي هستند البته شما قطغا اينطور نيستي;) ولي اعلب نوشابه خورها رو كه شناختم همينطور هستند.
معمولا هم تو سوئد قشر پايين اجتماع كه كارهاي سخت ميكنند و زندگي هاي درهم بر همي دارند نوشابه خوراي قهاري هستند ولي
قشر تحصيلكرده با كارهايي اسانتر و بالطبع زندگيهاي ارامتر بيشتر اب ميخورند و من اينو به عينه ميبينم.
ايني هم كه ميگيم يه چيزي ضرر داره نه اينكه براي تك تك افراد اينطوره
چون هستند كساني كه يك عمر سيگار برگ كشيده اند!!و نوشابه و پفك هم روش:D ولي صد سال زندگي كرده اند.منظور اينه كه براي كل جمعيت بطور كلي ضرر داره و براي يه ملت كه همه نوشابه خورند مسلما
ضررهاي بيشماري دارد و باعث بيماريهاي مختلفي ميشود.
حالا يه كم شوخي براي تفرج عزيزانم زياد جدي نگيريد! ;)
اينجا ديگه نوشيدن ربطي به مردم دوس دارند! و هر چي دوست دارند همون درسته اصلا نداره.يعني اينجا مردمسالاري درست نميگه چون ممكن از روي جهالت باشه كه در تاريخ بسيار ديده ايم.
ولي خودمونيم ها توي مملكت ما حتي نوشابه خوري و دوغ خوري هم بوي سياست و جناح بازي گرفته:D:D:D
هر چند هيچكس انرا بروز نميدهد:p;)
نوشابه خورا يه طرز فكر دارند و دوغ خورا يكي!
كسي هم به دلايل كاري نداره:p
فكر كنم وقتي روزي قطعا معلوم شد نوشابه ضرر دارد يا ندارد
انوقت حق ها به صاحبان حق حواهد رسيد:D و دعواهاي جناحي
هم تمام ميشود:p.پس براي همدلي و به حقيقت رسيدن بياييم اول از همه ثابت كنيم نوشابه مفيد است يا مضر! بعد بقيه چيزها خود بخود حل ميشود:D
خوش باشيد:)
صبح
Sunday 5 December 2004, 08:37PM
من طرفدار آب معدني هستم ! البته دوغ خوشمزه فرحزادي از ده تا نوشابه گوارا و خوشمزه تره .... البته من دوغ نميخورم چون آدم رو از كار ميندازه وگرنه مگر اينكه آخر شب باشه كه از كار افتادن عيب نداشته باشه :D
نجف بوديم همه ميراندا ميخوردن ما آب معدني دماوند !:D
mahdi1060
Sunday 5 December 2004, 09:27PM
اي بابا بخورين. نوشابه بخورين پوكي استخون بگيرين اونوقت آدم ميشين:D ما كه اگرم بخوريم ماهي يه 50 يا 60 ليتر:D
خوش به سعادتت دائي:smile57:
maryam
Monday 6 December 2004, 08:53PM
نوشته شده بوسيله سينا 555
[B]مريم ابجي!
[QUOTE]اگه دوغ بوي گوسفند ميده اون كباب هم مقداري بوي گوسفند ميده
:eek: يا حضرت حق:D..والله توي دهات ما كبابا بوي گوسفند نميده:D
داش سينا :D خب ميدونيم نوشابه پوكي استخوان مياره و از اين حرفا:D ولي مزه ش رو چكار كنيم؟:D
در كربلا آب نبود پپسي كولا بود:D ايــــــــــــــنه!:D
ولي شما مقايسه كنيد....مثلا عدس پلو با ماكاروني!! عدس پلو پر از مواد مغزي و از اين حرفاست و براي مخ (!!) و اين چيزا خوبه ولي مزه نداره:D ولي ماكاروني هيچي نداره فقط مزه داره:D يا مثلا پفك و چيپس:D هيچ كدوم خاصيت نداره ولي هر دو مزه دارن:D و معمولا مواد مصرفي ما آدمها (:D ) طوري انتخاب ميشه كه مزه ي خوب داشته باشن!! و نوشابه مزه ي خوبي داره! اصلا من دهاتي! من كم سوا! من بي فرهنگ:D (شكسته نفسي:D ) ولي نوشابه رو نميتونم از خودم دور كنم:D
البته نوشابه خور حرفه اي هم نيستم! چون اينجاها جز زمزم (كه مخلوط آب و شكر و كربن دي اكسيده:D ) و تاپس (كه يه ذره شكرش كمتره ولي طعم دهنده ش بيشتر:D ) و از اين قبيل چيزي نيست!!:D توي دهات ما هم پپسي كمي تا قسمتي پيدا ميشه:D با اين وجود مصرف نوشابه مون (آب و شكر) خيلي كمتره تا موقعي كه در خدمت برادرام هستيم:D:D
و من الله التوفيق:D
سینا 555
Monday 6 December 2004, 11:43PM
:eek: يا حضرت حق:D..والله توي دهات ما كبابا بوي گوسفند نميده:D
حالا احتياج نبود براي اين موضوع قسم الله و حضرت حق بخوريد:p;)
داش سينا :D خب ميدونيم نوشابه پوكي استخوان مياره و از اين حرفا:D ولي مزه ش رو چكار كنيم؟:D
مريم باجي:D اينو ميتوني از ارواح فتحعلي شاه يا ناصرالدين شاه قاجار بپرسي:D ;)
در كربلا آب نبود پپسي كولا بود:D ايــــــــــــــنه!:D
متوجه نشدم:o
ولي شما مقايسه كنيد....مثلا عدس پلو با ماكاروني!! عدس پلو پر از مواد مغزي و از اين حرفاست و براي مخ (!!) و اين چيزا خوبه ولي مزه نداره:D ولي ماكاروني هيچي نداره فقط مزه داره:D يا مثلا پفك و چيپس:D هيچ كدوم خاصيت نداره ولي هر دو مزه دارن:D و معمولا مواد مصرفي ما آدمها (:D ) طوري انتخاب ميشه كه مزه ي خوب داشته باشن!! و نوشابه مزه ي خوبي داره! :D
باجي خانم
منطق قشنگ و زيباي شما واقعا اموزنده ست:)
ولي نوشابه رو نميتونم از خودم دور كنم
خب نكن:D
البته نوشابه خور حرفه اي هم نيستم! چون اينجاها جز زمزم (كه مخلوط آب و شكر و كربن دي اكسيده:D ) و تاپس (كه يه ذره شكرش كمتره ولي طعم دهنده ش بيشتر:D ) و از اين قبيل چيزي نيست!! D توي دهات ما هم پپسي كمي تا قسمتي پيدا ميشه:D با اين وجود مصرف نوشابه مون (آب و شكر) خيلي كمتره تا موقعي كه در خدمت برادرام هستيم:D:D
:
نه مريم خانم موضوع رو باز سياسي كردي:D
خارجي ايراني.اين مارك اون مارك و اين حرفها نداره!نوشابه ها اكثرا
اب و شكرند و كمي اسانس بعلاوه گاز براي ادماي پر خور:D و تنبل شكم:p
بهزاد
Tuesday 7 December 2004, 11:08AM
ببخشيد من يك نكته رو متوجه نشدم كه ضرر نوشابه به خاطر چي هست؟
به خاطر گازش هست يا ساير موادش؟
يعني مثلا اگه سون آپ بخوريم ضرر نداره؟
maryam
Tuesday 7 December 2004, 12:22PM
حالا احتياج نبود براي اين موضوع قسم الله و حضرت حق بخوريد
من كه قسم نخوردم:rolleyes: يا حضرت حق همون يا خداست!! قسم نيست كه! والله هم مصطلحه..قسم نبود هيچ كدوم:p
مريم باجي اينو ميتوني از ارواح فتحعلي شاه يا ناصرالدين شاه قاجار بپرسي
خودشون كه در دسترس نيستن..شما وكيلشون ميشي؟!:D
متوجه نشدم:o
هيچي..:p
باجي خانم
منطق قشنگ و زيباي شما واقعا اموزنده ست
داش سينا..منطق نبود داش من!! اين احساسي بود ولاغير!!:D
خب نكن
خوب شد گفتي:smile58::p
نه مريم خانم موضوع رو باز سياسي كردي
ببخشيندا! ولي سياست رو بذار كنار..ما از ديد شكم پر كني و دهان كيف كني داريم ميگيم نه سياست و بازياش:D
خارجي ايراني.اين مارك اون مارك و اين حرفها نداره!نوشابه ها اكثرا
اب و شكرند و كمي اسانس بعلاوه گاز براي ادماي پر خور و تنبل شكم
نه اتفاقا خيلي هم داره! شما اينبار كه ايشالله تشريف اورديد ايران نوشابه يزمزم يا ارم نوش يا از اين جور چيزا رو امتحان بفرماييد اونوقت متوجه عرض بنده خواهيد شد..و اونوقت به صحت گفته هاي من ايمان آورده قدر نوشابه هاتون رو ميدونيد و تا ميتونيد مصرف ميكنيد :p:p در غير اينطورت شما نا شكري ميكني:D
ديدي ربطي به سياست نداره..اصلا سياست رو با چه "خ" اي مينويسن؟:p
هيچي مثل پپسي نميشه:D و كوكاكولا با درصد مخدر بالا:smile58::smile58:
من يك نكته رو متوجه نشدم كه ضرر نوشابه به خاطر چي هست؟
اين نكته همون نكته ايه كه بين علما اختلاف انداخته:p ..آقا سينا كه همش از كلاس نوشابه خوردن صحبت ميكنه و بي فرهنگ بودن ما رو ميكوبه تو سرمون:p بقيه هم كه دارن فعلا نوشابه ميخورن و اينجا مينويسن اه نوشابه!!:D
و من الله التوفيق:D
mahdi1060
Tuesday 7 December 2004, 05:08PM
اول اينكه مريم جان انصاف بده. زمزم توي لندن و تركيه هم نوشابه توليد ميكنه. البته من زمزم تهران رو نميدونم كرمان نوشابه خيلي عاليه و همش صادر ميشه هيچي گير ما نمياد:(
درضمن همه نوع نوشابه ضرر داره ولي من شنيدم كوكا (مشكياش) ضررش كمتره چون مواد اوليش گياهيه.
مريم جان توكه نميتوني از نوشابه بگذري نوشابه رژيمي زمزم يا كوكالايت (ژريمي) مصرف كن. حداقل دندونات خراب نشه!!;)
من كه ماء الشعير و دوغ ميخوريم. فقط هر از گاهي نوشابه اونم ماهي يكي دوبار.
سینا 555
Tuesday 7 December 2004, 10:18PM
خدمت برادر عزيزم اقا بهزاد سلام
راستش من فكر نميكردم لازم باشه مضراتي را كه نوشابه هاي گاز دار بطور كلي براي سلامتي انسان دارند بخواهم توي يك بحث اثبات كنم چون فكر ميكردم در ايران همه اينو ميدونند.خب ما اينجا كه هستيم اغلب دكترها اين تذكرات را ميدند و كم وبيش همه ميدونند كه نوشابه هاي گازدار و شكر دار و بخصوص كافئين دار اغلب مضر هستند.
ولي با يك تحقيق ساده تونستم به يكي از معتبر ترين سايت هاي سلامتي عمومي كه امريكايي هم هست سر بزنم و خواندن انرا براي شما توصيه كنم.اميدوارم با خوندن مطالب انها به مضرات فراوان اينگونه نوشابه ها اگاه بشيم.
http://www.cspinet.org/sodapop/liquid_candy.htm
ان شا،الله مطالب كه به زبان انگليسي هست سخت نباشه و اگر كمك زباني لازم بود بنده با كمال ميل در خدمت هستم.
براي راحتي كار خواندن مقداري از جاهايي كه مد نظر ما بوده اينجا ميارم كه اطلاعات زياد ان سايت باعث سر در گمي نشه.سايتهاي فراوان ديگر بهداشت وسلامتي هستند كه در رابطه با موضوع ما به اين مسايل ميپردازند كه در صورت تمايل ميتونم براي شما ذكر كنم.
http://www.cspinet.org/
كلا اينجا تحقيقات زيادي در باره غذاها و رابطه ان با سلامتي
وجود دارد كه ميتونه مورد استفاده قرار بگيره
موفق باشيد
سینا 555
Tuesday 7 December 2004, 10:31PM
Obesity
Obesity increases the risk of diabetes and cardiovascular disease and causes severe social and psychological problems in millions of Americans. Between 1971-74 and 1988-94, obesity rates in teenage boys soared from 5% to 12% and in teenage girls from 7% to 11%. Among adults, between 1976-80 and 1988-94, the rate of obesity jumped by one-third, from 25% to 35%.25
Numerous factors -- from lack of exercise to eating too many calories to genetics -- contribute to obesity. Soda pop adds unnecessary, non-nutritious calories to the diet, though it has not been possible to prove that it (or any other individual food) is responsible for the excess calories that lead to obesity. However, one recent study found that soft drinks provide more calories to overweight youths than to other youths. The difference was most striking among teenage boys: Soda pop provides 10.3% of the calories consumed by overweight boys, but only 7.6% of calories consumed by other boys. There was no consistent pattern of differences with regard to intake of calories, fat, or several other factors.26
Obesity rates have risen in tandem with soft-drink consumption, and heavy consumers of soda pop have higher calorie intakes.27 While those observations do not prove that sugary soft drinks cause obesity (heavy consumers may exercise more and need more calories), heavy consumption is likely to contribute to weight gain in many consumers.
Regardless of whether soda pop (or sugar) contributes to weight gain, nutritionists and weight-loss experts routinely advise overweight individuals to consume fewer calories -- starting with empty-calorie foods such as soft drinks. The National Institutes of Health recommends that people who are trying to lose or control their weight should drink water instead of soft drinks with sugar.28
Bones and Osteoporosis
People who drink soft drinks instead of milk or other dairy products likely will have lower calcium intakes. Low calcium intake contributes to osteoporosis, a disease leading to fragile and broken bones.29 Currently, 10 million Americans have osteoporosis. Another 18 million have low bone mass and are at increased risk of osteoporosis. Women are more frequently affected than men. Considering the low calcium intake of today's teenage girls, osteoporosis rates may well rise.
The risk of osteoporosis depends in part on how much bone mass is built early in life. Girls build 92% of their bone mass by age 18,30 but if they don't consume enough calcium in their teenage years they cannot "catch up" later. That is why experts recommend higher calcium intakes for youths 9 to 18 than for adults 19 to 50. Currently, teenage girls are consuming only 60% of the recommended amount, with soft-drink drinkers consuming almost one-fifth less than nonconsumers.31
While osteoporosis takes decades to develop, preliminary research suggests that drinking soda pop instead of milk can contribute to broken bones in children. One study found that children 3 to 15 years old who had suffered broken bones had lower bone density, which can result from low calcium intake.32
Tooth Decay
Refined sugar is one of several important factors that promote tooth decay (dental caries). Regular soft drinks promote decay because they bathe the teeth of frequent consumers in sugar-water for long periods of time during the day. An analysis of data from 1971-74 found a strong correlation between the frequency of between-meal consumption of soda pop and dental caries.33 (Those researchers considered other sugary foods in the diet and other variables.) Soft drinks appear to cause decay in certain surfaces of certain teeth more than in others.34
Tooth-decay rates have declined considerably in recent decades, thanks to such preventive factors as fluoride-containing toothpaste, fluoridated water, tooth sealants, and others. Nevertheless, caries remains a problem for some people. A large survey in California found that children (ages 6 to 8, 15) of less-educated parents have 20% higher rates of decayed and filled teeth.35 A national study found that African-American and Mexican-American children (6 to 18 years old) are about twice as likely to have untreated caries as their white counterparts.36 For people in high-risk groups, prevention is particularly important.
To prevent tooth decay, even the Canadian Soft Drink Association recommends limiting between-meal snacking of sugary and starchy foods, avoiding prolonged sugar levels in the mouth, and eating sugary foods and beverages with meals. Unfortunately, many heavy drinkers of soft drinks violate each of those precepts.
Heart Disease
Heart disease is the nation's number-one killer. Some of the most important causes are diets high in saturated and trans fat and cholesterol; cigarette smoking; and a sedentary lifestyle. In addition, in many adults a diet high in sugar may also promote heart disease.
High-sugar diets may contribute to heart disease in people who are "insulin resistant." Those people, an estimated one-fourth of adults, frequently have high levels of triglycerides and low levels of HDL ("good") cholesterol in their blood. When they eat a diet high in carbohydrates, their triglyceride and insulin levels rise. Sugar has a greater effect than other carbohydrates.37 The high triglyceride levels are associated with a higher risk of heart disease.38 It would make sense for insulin-resistant people, in particular, to consume low levels of regular soft drinks and other sugary foods. Research is needed on insulin resistance in adolescents.
Kidney Stones
Kidney (urinary) stones are one of the most painful disorders to afflict humans and one of the most common disorders of the urinary tract. According to the National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK), a unit of the National Institutes of Health, more than 1 million cases of kidney stones were diagnosed in 1985.39 NIDDK estimates that 10 percent of all Americans will have a kidney stone during their lifetime. Several times more men, frequently between the ages of 20 and 40, are affected than women. Young men are also the heaviest consumers of soft drinks.
After a study suggested a link between soft drinks and kidney stones, researchers conducted an intervention trial.40 That trial involved 1,009 men who had suffered kidney stones and drank at least 5 1/3 ounces of soda pop per day. Half the men were asked to refrain from drinking pop, while the others were not asked. Over the next three years drinkers of Coca-Cola and other cola beverages acidified only with phosphoric acid who reduced their consumption (to less than half their customary levels) were almost one-third less likely to experience recurrence of stones. Among those who usually drank soft drinks acidified with citric acid (with or without phosphoric acid), drinking less had no effect. While more research needs to be done on the cola-stone connection, the NIDDK includes cola beverages on a list of foods that doctors may advise patients to avoid.
Additives: Psychoactive Drug, Allergens, and More
Several additives in soft drinks raise health concerns. Caffeine, a mildly addictive stimulant drug, is present in most cola and "pepper" drinks, as well as some orange sodas and other products. Caffeine's addictiveness may be one reason why six of the seven most popular soft drinks contain caffeine.41 Caffeine-free colas are available, but account for only about 5% of colas made by Coca-Cola and Pepsi-Cola.42 On the other hand, Coca-Cola and other companies have begun marketing soft drinks, such as Surge, Josta, and Jolt, with 30% to 60% more caffeine than Coke and Pepsi.
In 1994-96, the average 13- to 18-year-old boy who drank soft drinks consumed about 12/3 cans per day. Those drinking Mountain Dew would have ingested 92 mg of caffeine from that source (55 mg caffeine/12 ounces). That is equivalent to about one six-ounce cup of brewed coffee. Boys in the 90th-percentile of soft-drink consumption consume as much caffeine as is in two cups of coffee; for girls the figure is 1½ cups of coffee.
One problem with caffeine is that it increases the excretion of calcium in urine.43 Drinking 12 ounces of caffeine-containing soft drink causes the loss of about 20 milligrams of calcium, or two percent of the U.S. RDA (or Daily Value). That loss, compounded by the relatively low calcium intake in girls who are heavy consumers of soda pop, may increase the risk of osteoporosis.
سینا 555
Tuesday 7 December 2004, 10:38PM
Caffeine can cause nervousness, irritability, sleeplessness, and rapid heart beat.44 Caffeine causes children who normally do not consume much caffeine to be restless and fidgety, develop headaches, and have difficulty going to sleep.45 Also, caffeine's addictiveness may keep people hooked on soft drinks (or other caffeine-containing beverages). One reflection of the drug's addictiveness is that when children age six to 12 stop consuming caffeine, they suffer withdrawal symptoms that impair their attention span and performance.46 Several additives used in soft drinks cause occasional allergic reactions. Yellow 5 dye causes asthma, hives, and a runny nose.47 A natural red coloring, cochineal (and its close relative carmine), causes life-threatening reactions.48 Dyes can cause hyperactivity in sensitive children.49
In diet sodas, artificial sweeteners may raise concerns. Saccharin, which has been replaced by aspartame in all but a few brands, has been linked in human studies to urinary-bladder cancer and in animal studies to cancers of the bladder and other organs.50 Congress has required products made with saccharin to bear a warning label. The safety of acesulfame-K, which was approved in 1998 for use in soft drinks, has been questioned by several cancer experts.51 Also, aspartame should be better tested.
زير مجموعه اي در اين سايت هست كه براي نوجوانان پيشنهاد ميكنم
بنام kids stuff و مشخصا اين قسمت
http://www.cspinet.org/smartmouth/
كه به ابجي smarty-maryam خوندنش روتوصيه ميكنم
براي فيبنگليشش هم خوبه;)
سینا 555
Wednesday 8 December 2004, 06:31AM
سلام عليكم
نه اتفاقا خيلي هم داره! شما اينبار كه ايشالله تشريف اورديد ايران نوشابه يزمزم يا ارم نوش يا از اين جور چيزا رو امتحان بفرماييد اونوقت متوجه عرض بنده خواهيد شد..و اونوقت به صحت گفته هاي من ايمان آورده قدر نوشابه هاتون رو ميدونيد و تا ميتونيد مصرف ميكنيد در غير اينطورت شما نا شكري ميكني
گفتم كه موضوع براي شما قدري سياسيه:D
چون اصلا گوش نفرموديد كه من گفتم نوشابه نميخورم!چه در ايران چه در خارج:)بيشتر اب ميخورم و در منزل هم شربت هاي مختلف ايراني
از ايران تهيه كرديم و بعضا استفاده ميكنيم.من قبلا از اون نوشابه هاي خارجي مثل كوكا كولا و پپسي كولا و سون اپ و غيره ميخوردم ولي
مدت دو سال هست نميخورم ديگه.دقيقا بهمان دليل كه علماي فرنگي و ايراني! در اين مسئله متفق القول هستند كه اينگونه نوشابه ها ضررهاي زيادي در دراز مدت روي افراد ميزاره و من حرف اين متخصصان
پزشكي رو باور دارم بخاطر اينكه بتجربه خودم هم به اونها رسيدم.
حالا مريم خانم شما هنوز جووني ولي خب اگر بيست سي سال نوشابه خوري بكني تاثيراتش رو متوجه ميشي.اينگونه نوشابه ها را خب اگر هر از گاهي بخوريد شايد زياد مهم نباشد ولي استفاده دائمي و مخصوصا زياد و هر روزه صد در صد ضرر دارد و هيچكس نميتونه اينو نفي كنه.
ببخشيندا! ولي سياست رو بذار كنار..ما از ديد شكم پر كني و دهان كيف كني داريم ميگيم نه سياست و بازياش:D
شكم پر كني كه ديگه ديد نميخواد:D
هر چي پيدا كردي فقط خوشمزه باشه بريز توش يره:p;)
اين نكته همون نكته ايه كه بين علما اختلاف انداخته .نه اتفاقا علما در غرب و شرق ميگويند نوشابه مفيد
نيست و مصرف دائمي و زيادش ضرر بسيار داره;):)منم حرف اونا رو ميزنم
.آقا سينا كه همش از كلاس نوشابه خوردن صحبت ميكنه و بي فرهنگ بودن ما رو ميكوبه تو سرمون بقيه هم كه دارن فعلا نوشابه ميخورن و اينجا مينويسن اه نوشابه!!
عجبا! اولا مريم جان كسي نگفت شما بي فرهنگي و من در نوشته م براي مشخص كردن اينكه منظور شما نيستي دقيقا شما رو استثنا كردم!
اين يك و بعد!
چرا فكر كردي شما داري كوفته ميشي؟:D
منكه با شماي نوعي كاري ندارم
اصلا شما را نميشناسم چرا بخوام شما رو بكوبم!
خواهر عزيز من ميگم نوشابه ضرر داره و دلايل و بينات
خودم را ارايه دادم.همين:)
سلامت باشي
maryam
Wednesday 8 December 2004, 05:41PM
گفتم كه موضوع براي شما قدري سياسيه
من ميگم ق شما ميگي غ!!:o
شكم پر كني كه ديگه ديد نميخواد
هر چي پيدا كردي فقط خوشمزه باشه بريز توش يره
يا شكمو نيستي شما يا تازه كاري:D
خب نوشابه هم خوشمزه ست ديگه:p
نه اتفاقا علما در غرب و شرق ميگويند نوشابه مفيد
نيست و مصرف دائمي و زيادش ضرر بسيار دارهمنم حرف اونا رو ميزنم
خب ضرر داره بله !! اما به سوال بهزادي توجه نكردين: من يك نكته رو متوجه نشدم كه ضرر نوشابه به خاطر چي هست؟
عجبا! اولا مريم جان كسي نگفت شما بي فرهنگي و من در نوشته م براي مشخص كردن اينكه منظور شما نيستي دقيقا شما رو استثنا كردم
داش سينا گاهي بد جوري ميشيا!!! خب من شوخي كردم...اگه ناراحت ميشي و يا يه برداشت ديگه ميكني نمينويسم!!
چرا فكر كردي شما داري كوفته ميشي؟
چون خيلي مظلومم:D
خواهر عزيز من ميگم نوشابه ضرر داره و دلايل و بينات
خودم را ارايه دادم.همين
منم كه مخالفتي ندارم با صحبت شما:smile59: همه ميدونيم نوشابه ضرر داره اما مهم اينه كه زندگي بي نوشابه نميشه!!:D
حرف بدي كه نزدم!!:smile59:
سینا 555
Wednesday 8 December 2004, 11:46PM
سئوال بهرادي:p
من يك نكته رو متوجه نشدم كه ضرر نوشابه به خاطر چي هست؟
جواب مريمي
خب ضرر داره بله !!
همه ميدونيم نوشابه ضرر داره
اما به سوال بهزادي توجه نكردين:
شما كه توجه كردي و جوابشونو هم خودت دادي اين بالا:D;)
من هم كه ادرس معتبرترين موسسه سلامت عمومي و نظر انها را براي
ايشون نوشتم.ديگه چيكار كنم:smile60:
سلامت باشيد
mahdi1060
Thursday 9 December 2004, 07:02PM
:o
پرويز
Sunday 19 February 2006, 01:41PM
دوستان دانستم و تاحدی مطالب را خواندم، ولی در برخی از سايتها و مقالات دانشمندان ديده می شود که نوشابه های گاز دار از قبيل کوکاکولا و پپسی دارای موادی از گوشت خوک اند. آيا وجود چنين موادی در اين نوشابه ها درست است؟
دانشمندان پزشکی ايرانی چه نظری در اين مورد دارند.
متشکرم
سینا 555
Monday 20 February 2006, 06:32AM
سلام اقا پرویز
راستش بنده اینو دیگه نشنیده بودم:eek:
اگر چیزی در این مورد میدونید خب بنویسید
ببینیم صحت و سقمش در چه حده.یعنی نوشابه ها در ایران هم..؟!
پرويز
Monday 20 February 2006, 04:12PM
دوست گرامی سينا 555
در اين مورد فقط نبده در مقالات عربی بيشتر ديدم اگر ضرورت باشد براتان نشانی شان را می دهم.
در مصر سيد قطب و دکتر شکعه استاد دانشگاه ازهر به حرمت نوشابه های از قبيل کوکاکولا، پپسی وغيره حکم کرده اند.
و هنوز بحث جريان دارد. گويند تنها يک مواد اين نوشابه ها خاصتا از آمريکا خبيث می آيد و آن مواد از روده خوک توليد می شود که برای هضم استفاده می شود.
الله حافظ
تشنه
Wednesday 8 March 2006, 08:19PM
دونستن مسئولیت می یاره
پس بهتره بعضی چیزها گفته نشه
پرويز
Wednesday 17 May 2006, 02:33PM
دونستن مسئولیت می یاره
پس بهتره بعضی چیزها گفته نشه
ممنون
Folaani
Sunday 4 June 2006, 12:55AM
اگر واقعا توش جزء حرام داره اصلا نخوریم خب!؟
یعنی حرام نیست؟
میشه بجاش دوغ خورد :)
سوبسید بیشتر باید بذارن روش :d
پرويز
Sunday 4 June 2006, 03:06PM
اگر واقعا توش جزء حرام داره اصلا نخوریم خب!؟
یعنی حرام نیست؟
میشه بجاش دوغ خورد :)
سوبسید بیشتر باید بذارن روش :d
سواليست:
آيا در ايران اسلامی هم همين نوشابه های فانتا، کوکاکولا، 7اپ، مريندا هستند، اگر هستند، ساخت خود کشور است و يا ماده ای از آن از بيرون وارد می گردد؟
تنها سخن بالای همان مواد بيرونی آن است.
ممنون
Folaani
Monday 5 June 2006, 05:28AM
آره دیگه! خب جوابش کو؟ معما نیست که!!
تشنه
Monday 19 June 2006, 10:02AM
ممنون
نخیر ....خواهش می کنم....ما اصلا قصد جسارت به شما رو نداشتیم
نوشتمون در جواب به در خواست جناب سینا بود که می خواستن مطلع بشن که ما هم گفتیم دونستن مسئولیت می یاره ....... و مطمئنن که وقتی مطلع شدن می تونن از خوردن نوشابه صرف نظر کنن یا خیر
برای حال ما که فرق نمی کنه .....چون اساسی گذاشتیمش کنار به حلال و حرام بودن و مضر بدنش هم کاری نداریم ........
در مورد نوشابه هم باید بگم که تا اونجایی که ما اطلاع داریم عصاره اصلی نوشابه وارداتییه
اقای قرائتی هم چند بار در سخنرانیهاشون به این موضوع اشاره کردن که اونها فرمول مواد مضر رو مثل ادامس به ما دادن ولی حاضر نیستن که فرمول نوشابه رو بهمون بدن (اگر یه کم بیشتر فکر کنیم جوابشو می گیریم)
Folaani
Wednesday 21 June 2006, 12:02PM
ای وای نوشابه خوری تعطیل شد!
البته اشکال نداره دوغ و ماءالشعیر هستش! بنظر منکه یدونه ماءالشعیر لیمویی می ارزه به صدتا نوشابه. نه؟
امیر
Friday 23 June 2006, 07:44PM
جناب تشنه کاملا متوجه منظورتان نشدم !!یعنی به نظر شما نوشابه های ایرانی (ساخت زمزم و...) هم مشکل داره !!!فرمول آنها که روش نوشته شده !!؟؟
از طرفی قاعده (( اصاله الطهاره=هرچیزی پاک است مگر اینکه معلوم شود نجس است )) چه میشود ؟؟!
لطفا صریحا پاسخ دهید ...زیرا همانطور که علما گفته اند کتمان حقیقت (( حرام )) است .
باتشکر
والسلام
Folaani
Monday 26 June 2006, 01:56AM
آقا اين ماءالشعير چي؟ مهمه لطفا جواب بديد!
راستش امروز با يكي از بستگان راجع به نوشابه و اين قضايايي كه اينجا اومده صحبت ميكردم و دوغ و ماءالشعير رو بعنوان جايگزين ذكر كردم. ولي ايشون هم گفتش كه ماءالشعير هم مثل نوشابه هست و شايد بدتر و مشكوكتر هم باشه چون خارجيها از اين چيزا بيشتر ميخورن!!
منم فكر كردم كه بيراه نميگه! راستش بعضي ماء الشعيرها هم مزهء عجيبي ميده كه بنده نميدونم شبيه مزهء مشروب حرام هست يا نه!
حالا اينكه اون جزيي رو كه از خارج وارد ميشه درش هست مثل نوشابه خودش يه سوال گنده شده برام!
اصلا ماءالشعير قبلا نبود بعد از مدتي اومد! نكنه شبهه ناك باشه؟ ولي ميگن واسه كليه خوبه و ضمنا خوشمزه و سلامت هم هست! البته ليموييش رو ميگم :d
Folaani
Monday 26 June 2006, 02:01AM
جناب تشنه کاملا متوجه منظورتان نشدم !!یعنی به نظر شما نوشابه های ایرانی (ساخت زمزم و...) هم مشکل داره !!!فرمول آنها که روش نوشته شده !!؟؟
از طرفی قاعده (( اصاله الطهاره=هرچیزی پاک است مگر اینکه معلوم شود نجس است )) چه میشود ؟؟!
لطفا صریحا پاسخ دهید ...زیرا همانطور که علما گفته اند کتمان حقیقت (( حرام )) است .
باتشکر
والسلام
تا اونجا که بنده دیدم اینجا گفته شد که اون موادش که خیلی هم مشکوکه یا شاید دقیقا میدونن که جزییش از رودهء خوک درست میشه از خارج وارد میشه! حتی نوشابه های داخلی! شما فکر میکنی همچین چیزی رو لزوما میان روی شیشه بنویسن؟ :confused:
قبلا گاهگاهی میخوردم ولی الان دیگه مشکل زیاد شد :(
تشنه
Sunday 2 July 2006, 08:34PM
با تشکر از جناب Folaani که لطف کردن و توضیح دادن اضافه کنم که ما گفتیم عصاره که ملزوما همه ترکیبات اون نیست و مواد دیگه هم در داخل به اون اضافه می شه که اونها روی بدنه ظرف نوشته می شه
باتشکر
فکر کنم برای شما همینقدر که بدونید ایت الله طباطبایی و شهید مطهری به این مورد اشاره نکردن (حرام بودن نوشابه ) کفایت می کنه و دیگه احتیاجی به اسناد و مدارک ما و دیگران نباشه:)
ای وای نوشابه خوری تعطیل شد!
مطمئنین؟ پس فردا نرین یه جی دیگه ضجه بزنید که ما با اون حقوق نا کفافمون یه نوشابه رو می تونستیم بخوریم و دلمون به این خوش بود که از این هم محروم شدیم!!!
ماء الشعیر هم موردی نداره می تونید با خیال راحت نوش جان کنید :)
پرويز
Tuesday 4 July 2006, 01:46PM
فکر کنم برای شما همینقدر که بدونید ایت الله طباطبایی و شهید مطهری به این مورد اشاره نکردن (حرام بودن نوشابه ) کفایت می کنه و دیگه احتیاجی به اسناد و مدارک ما و دیگران نباشه:)
آقاي تشنه،
بهتراست اين بحث را در بخش دين و دنيا کنيد، بگذاريد معلوماتی در مورد نوشابه کسب کنيم. چون مدتی است همه نوشابه های وارداتی را برخود حرام کرده ام، بجز آب ميوه های ايرانی که به کشور مان می ايد.
می خواهم بدانم در ترکيبات اين نوشابه ها چه چيز های هست.
متشکرم
تشنه
Tuesday 4 July 2006, 07:32PM
بهتراست اين بحث را در بخش دين و دنيا کنيد، بگذاريد معلوماتی در مورد نوشابه کسب کنيم. چون مدتی است همه نوشابه های وارداتی را برخود حرام کرده ام، بجز آب ميوه های ايرانی که به کشور مان می ايد.
می خواهم بدانم در ترکيبات اين نوشابه ها چه چيز های هست.
متشکرم
چیزی که شبهناک خورده نشه بهتره ..... مثل اینکه فتوا شد:d
اینو هم گفته باشم که ما در مورد نوشابه سیاه رنگ یه چیزایی شنیدیم.......رنگهای دیگش مورد نداره
صبح
Tuesday 4 July 2006, 07:36PM
همچین خبری تو نوشابه نیست و دروغه ! ... فقط ضرر جسمی داره ...مثل سیگار یا هر ماده مضر دیگه ای !
مگر اینکه دلیلی بیارید ! اینطور برخورد کردن با عقل مخاطب ، توهین به اونه !
تشنه
Tuesday 4 July 2006, 07:50PM
همینکه جناب صبح فرمودن درسته:)
Folaani
Wednesday 5 July 2006, 02:16AM
ببخشید نارنجیش یعنی از اون مواد بخصوص نداره؟ (کاری به ضرر جسمیش ندارم الان)
پرويز
Wednesday 5 July 2006, 10:39AM
خوب ان شاء الله که برخی از مقالات عربی که در اين مورد آمده را خدمت تان عرضه خواهم کرد.
البته از منابع معتبر
متشکرم
امیر
Wednesday 5 July 2006, 01:34PM
فکر کنم برای شما همینقدر که بدونید ایت الله طباطبایی و شهید مطهری به این مورد اشاره نکردن (حرام بودن نوشابه ) کفایت می کنه و دیگه احتیاجی به اسناد و مدارک ما و دیگران نباشه
اوه اوه !! رو که نیس !!!:eek: ......ببینید چه کسی از" مدارک واسناد" سخن میگه !!! البته از کسی که احادیث (مدارک و اسناد) موجود در کتب اربعه را بدون هیچ دلیل (( باطل )) اعلام میکند (بعدشم فرار میکنه:smile27: ) بیش از اینا نباید انتظار جواب داشت.
همینکه جناب صبح فرمودن درسته:)
حالتون سرجاشه:smile09: (البته بدتون نیاد قصد بدی ندارم _ادخال سرور فی قلب مومن_)!!!
آخه با این پستی که زدید هیچ کاری نکردید جز اینکه" اخلاق ورزشی خودتون رو زیر سوال بردید" !!!! به قول معروف طرف رو (یعنی خودتون رو) شستید ورفتید !!!:smile20:
اگر بعضی ها از همون اول میگفتند بلد نیستم اینقدر ضایع نمیکردن;)
والسلام
تشنه
Thursday 6 July 2006, 05:52PM
ببخشید نارنجیش یعنی از اون مواد بخصوص نداره؟ (کاری به ضرر جسمیش ندارم الان)
طبق اطلاعاتی که بنده بهش استناد کردم و برامون موثق نارنجیش موردی نداره
اما مزه دوا میده(بخصوص خانوادگی یاش)........ :p
خوب ان شاء الله که برخی از مقالات عربی که در اين مورد آمده را خدمت تان عرضه خواهم کرد.
البته از منابع معتبر
متشکرم
ترجیحا طبق فرمایش خودتون در همون تالار دین و دنیا باشه لطفا
mahdi1060
Thursday 6 July 2006, 09:01PM
خب! من یه کمی آمار بدم در مورد نوشابه. اینایی که می نویسم نتیجه ی صحبت با یکی از مدیرای زمزم کرمانه:
نکته اول اینکه ما توی همین ایران هم عصاره های نوشابه رو کامل می تونی تولید کنیم. و این کار رو می کنیم اما متاسفانه طعم و مزه ش به خوبی خارجیش نیست. اسم نوشابه ش یادم نیست اما اون نوشابه که بازار ایران رو هم یه مدت گرفت و در چندین طعم و مدل های مختلف میوه ای وارد بازار شد خودش یه قسمت بزرگ تولید عصاره داره که خیلی از کارخونه های داخلی از اون عصاره می خرن. اما کارخونه هایی مثل زمزم یا کوکاکولا و 7آپ و ... از خارج میارن.
2- نوشابه های مشکی از عصاره ی کوکا استفاده می کنن که طبیعی ترین و سالم ترین عصاره در بین عصاره های نوشابه هست. این عصاره منشا گیاهی داره. اما این که میگم سالم ترین نسبت به بقیه نوشابه هاست. وگرنه همونم کلی ضرر داره.
3-ضرر اصلی نوشابه توی گاز و فرآیند گازدار کردنشه. خیلی به عصاره ربط نداره چون همین عصاره ها معمولن توی آبمیوه های ارزان قیمت استفاده میشه.
امیر
Thursday 6 July 2006, 09:02PM
طبق اطلاعاتی که بنده بهش استناد کردم و برامون موثق نارنجیش موردی نداره
اما مزه دوا میده(بخصوص خانوادگی یاش)........ :p
ترجیحا طبق فرمایش خودتون در همون تالار دین و دنیا باشه لطفا
من چی میگم این چی میگه ؟؟!!!:eek:
من میگم یارو بازدن پست (55) حال طرف رو(خودش رو) گرفته ...این میگه نوشابه سیاه خوشمزه تر :smile22: ؟؟!!!
راستی آقا پرویز باتوجه به پست (52) در مورد تشخیص جنسیت بعضی ها ظاهرا دچار اشتباه شده اید !!!
با تشکر
تشنه
Saturday 8 July 2006, 10:06PM
2- نوشابه های مشکی از عصاره ی کوکا استفاده می کنن که طبیعی ترین و سالم ترین عصاره در بین عصاره های نوشابه هست. این عصاره منشا گیاهی داره. اما این که میگم سالم ترین نسبت به بقیه نوشابه هاست. وگرنه همونم کلی ضرر داره.
خب به خاطر همینه که ما نگفتیم زرد یا نا رنجی و همون سیاه رو شبهه دار اعلام کردیم
و باز به خاطر همینه که نباید فرمول این ترکیب رو داشته باشیم
ولی باز ما داریم زر مفت می زنیم:)
mahdi1060
Sunday 9 July 2006, 12:28AM
خب به خاطر همینه که ما نگفتیم زرد یا نا رنجی و همون سیاه رو شبهه دار اعلام کردیم
و باز به خاطر همینه که نباید فرمول این ترکیب رو داشته باشیم
ولی باز ما داریم زر مفت می زنیم
من متوجه منظورت نشدم!
واسه چی شبهه دار؟
تشنه
Sunday 9 July 2006, 04:32PM
شما در گزارشتون چیزی خلاف ادعاهای ما نیوردین...درست؟
تازه بعضی از اطلاعات قبلی ما رو تکمیل و تایید کردین
پس ما کما کان سر حرفمون هستیم
mahdi1060
Monday 10 July 2006, 01:46AM
شما در گزارشتون چیزی خلاف ادعاهای ما نیوردین...درست؟
تازه بعضی از اطلاعات قبلی ما رو تکمیل و تایید کردین
پس ما کما کان سر حرفمون هستیم
قصدم رد کردن ادعای شما نبود. چون به هرحال نوشابه نوشابه است! و در مضر بودنش شکی نیست...
تشنه
Monday 10 July 2006, 10:09AM
قصدم رد کردن ادعای شما نبود. چون به هرحال نوشابه نوشابه است! و در مضر بودنش شکی نیست...
می دونم داداش
اما ما فراتر از این ادعا رفته بودیم ظاهرا
که فکر می کنم مسئول شرکت تحت هیچ شرایطی به اونها اشاره نمی کرد :)
mahdi1060
Tuesday 11 July 2006, 12:45AM
می دونم داداش
اما ما فراتر از این ادعا رفته بودیم ظاهرا
که فکر می کنم مسئول شرکت تحت هیچ شرایطی به اونها اشاره نمی کرد :)
راستش اون مسئولی که گفتم عمومه. و خودش خیلی روی این مسائل حساسه. گرچه دیگه توی زمزم نیست. اما خوب یا این فرضی که کردین غلطه یا مسئولای کارخونه چیزی نمی دونستن.
جالبه! هیچ وقت نوشابه نمی خوره... مادر خانومش پزشکه و کلن دیگه از نوشابه زدشون کرده!! اما می گفت از نوشابه ای که تازه گازدار شده نمی تونم بگذرم!! چون گاز رو تحت فشار وارد نوشابه می کنن نوشابه بعد گازدار شدن خیلی خنک میشه.
تشنه
Tuesday 11 July 2006, 01:27PM
می تونین ازشون بپرسین که تا حالا عصاره وارداتی رو تجزیه کردن؟
mahdi1060
Wednesday 12 July 2006, 12:13AM
می تونین ازشون بپرسین که تا حالا عصاره وارداتی رو تجزیه کردن؟
عمرن اگه تجزیه کنن!! ;)
توی کارخونه های نوشابه سازی تنها چیزی که مهمه سوده! والسلام... کسی که به سلامت و بهداشت اهمیت میده کارخونه ی نوشابه نمی زنه که!!
تشنه
Wednesday 12 July 2006, 11:21AM
عمرن اگه تجزیه کنن!! ;)
توی کارخونه های نوشابه سازی تنها چیزی که مهمه سوده! والسلام... کسی که به سلامت و بهداشت اهمیت میده کارخونه ی نوشابه نمی زنه که!!
قربون ادم چیز فهم....
اما کسی که تجزیه کرده می تونه نظر به شبهه دار بودنش بده........
و به خاطر سود که همچنان این عصاره وارد می شه و استفاده می شه
و به خاطر سود که باز نباید فرمول کوکا لو بره ........
اما ما همچنان ..................:)
پرويز
Monday 17 July 2006, 02:11PM
بابا كوكاكولا چقدر فايده دار نميدونستيم:p
ولي جدا ما ايرانيا يه چيزيمون ميشه ها. دوغ به اين خوشمزگي
راستش دوغ گفتی، در فصل تابستان چه مزهء دارد. واه همراه با پياز تازه و خيار!
پرويز
Wednesday 19 July 2006, 10:53AM
همانگونه که گفته بودم نوشابه های از قبيل پپسی، کوکاکولا دارای مواد خوکی اند، به اين لينک سری بزنيد:
http://www.whyusa.net/arabic/show.php?t=1009
و نيز مقالات بيشتر به زبان عربی:
http://www.whyusa.net/arabic/search.php
daniyal
Saturday 2 June 2007, 05:28PM
صبح عزیز خیلی عالی بود ... ممنون
ارزو
Saturday 2 June 2007, 08:54PM
نوشابه متهم میشود!
بخشی از آنچه در مورد نوشابههای گازدار نمیدانستید
نوشابه خیلی ضرر دارد: چاقکننده است، بروز دیابت را تسریع میکند، استخوانها و دندانها را از بین میبرد، به دستگاه گوارش آسیب میرساند، جلوی جذب مواد را میگیرد ، رشد کودک را دچار وقفه میکند، باعث کاهش تمرکز و افت تحصیلی میشود، تعادل غذایی کودک و نوجوان را به هم میزند و خیلیخیلی چیزهای دیگر. نوشابه خیلی ضرر دارد، اما تعداد هوادارانش هم کم نیست. نوشابه، عصاره تمام بدیهاست که در یک بطری یا قوطی خوشآب و رنگ، با بستهبندی فریبنده، انتظارمان را میکشد، هر جا که برویم: خانه، رستوران، فروشگاه، اداره، مدرسه، دانشگاه و . . .
ارزو
Saturday 2 June 2007, 08:55PM
روزی، روزگاری نوشابه
نوشابههای گازدار، یا به تعبیر دیگر نوشابههای کولادار (Colas)، نوشیدنیهای کافئیندار و شیرینی هستند که با استفاده از دیاکسیدکربن گازدار شدهاند. طعمهای مختلف آنها به اسانسهای متفاوتی مربوط میشود که در ساختشان مورد استفاده قرار میگیرد: مرکبات (پرتقال، لیمو، لیموترش)، دارچین، جوز و وانیل.
وجه نامگذاری آنها به درخت کولا (Kola) و مغز قهوهسودانی برمیگردد. در نوشابههای کولادار اولیه از این ماده به عنوان منبع تامینکننده کافئین استفاده میشد. هرچند که امروزه انواع فاقد کافئین هم در بازار موجود است.
شیرینکنندههایی که در این نوشابهها استفاده میشود به نسبت نوع محصول و کاربرد آن متفاوت است. شکر، شیره ذرت (حاوی فروکتوز زیاد)، یا شیرینکنندههای مصنوعی از پرمصرفترین این مواد به حساب میآیند.
در فرایند تولید نوشابههای گازدار، وقتی دیاکسیدکربن را در آب حل میکنند، سروکله اسید کربنیک پیدا میشود. وقتی میگویند این نوشیدنیها به شدت اسیدیاند، به همین دلیل است. وقتی مادهای تا این اندازه اسیدی باشد، طبیعتا اگر در کنار مواد قلیایی قرار بگیرد، واکنشهای شیمیایی شدیدی ایجاد میکند. خیلی از این نوشابهها مقادیر زیادی اسید فسفریک و اسید سیتریک هم دارند که شدت اسیدی بودن نوشابه را افزایش میدهد. صدای فشفشی (fizzing) که باز کردن این نوشابهها شنیده میشود، به خاطر خروج دیاکسیدکربن از محلول است.
وقتی که به نوشابه، یخ اضافه میکنیم این صدا تشدید میشود چون یخ هم حاوی مقادیری دیاکسید کربن است.
ارزو
Saturday 2 June 2007, 08:56PM
همه جا، کولا
احتمالا کلمه کولا (Cola) را شرکت کوکاکولا در میان مردم رایج کرده است. این شرکت اصلیترین سازنده نوشابههای کولادار در جهان است. شرکتهای دیگر نیز تا مدتها از پسوند کولا بر روی نام محصولاتشان استفاده میکردند. مدیران کوکاکولا که از این مسئله ناراضی بودند، شکایت مفصلی تنظیم کردند و حق انحصاری استفاده از پسوند «کولا» و نیز شکل اختصاری آن، «کوک» (Coke) را در اختیار گرفتند. با پیشنهاد وکلای این شرکت، قرار شد عبارت «نوشابههای کولادار» (Cola Drinks) به عنوان نام ژنریک برای این نوع نوشابهها مورد استفاده قرار بگیرد.
کولاهای معروف در سطح جهان، به جز کوکاکولا، عبارتند از: پپسی، ویرجینکولا و رویالکراون. در آلمان آفریکولا تولید میشود که در میان کولاهای جهان بالاترین میزان کافئین را دارد. تامزاپ نوشابه کولاداری است که در کشور هند تولید میشود. اینکاکولا نیز یکی از کولاهای معروف است که توسط گروه نوشابهسازی کوکاکولا در خیلی از کشورهای جهان ساخته میشود و بهخصوص در میان ساکنان کشورهای امریکای جنوبی طرفداران زیادی دارد. توکولا و تروپیکولا در کوبا تولید میشود و درکمال تعجب، کوباکولا محصول کشور سوئد است. در کشور فلسطین، در نوار غزه، کارخانهای هست که استارکولا تولیدمیکند. از چند سال پیش، کارخانهای فرانسوی شروع به تولید مکاکولا (کولای مکه) کرده است. در میان کولاها، اوپنکولا هم داریم که فرمول ساخت آن توسط کارخانه سازنده، آشکار (open) شده است. نوشابههای گازدار ایرانی هم که البته نیازی به نامبردن ندارند و تعدادشان هم، با توجه به مصرف فراوان آنها در کشور، روبه افزایش است. نوشابههای ایرانی مدتی است که سر از بازارهای خارجی هم درآوردهاند. خلاصه هیچجای دنیا خالی از کولا نیست و هرکجا که این نوشابههای گازدار هستند، منتقدانشان هم حاضر و آمادهاند. دعوای میان کارشناسان بهداشت و کارخانههای کولاساز تاریخی به قدمت ساخت و تولید اولین نوشابههای اینچنینی دارد.
ارزو
Saturday 2 June 2007, 08:57PM
نوشابهخورترین ملت جهان
سرانه مصرف نوشابههای گازدار در ایران ۴۲ لیتر است. با مقایسه این آمار با آمار دیگر کشورهای جهان به این نتیجه وحشتناک میرسیم که ما در سرانه مصرف نوشابههاى گازدار مقام اول را در جهان پیدا کردهایم. برای این که بیشتر وحشت کنید، بد نیست بدانید که:
1) میانگین مصرف نوشابههای گازدار در دنیا برای هر فرد 10 لیتر است.
2) در بیست سال اخیر، مصرف نوشابه هاى گازدار در کشور، نزدیک به ۱۵درصد رشد داشته است.
3) در طی این بیست سال، مصرف شیر و لبنیات، تنها حدود یک دهم درصد رشد کرده است.
4) سرانه مصرف لبنیات در ایران کمتر از یک سوم استاندار جهانی است.
5) طبق آمار، ۹۰ درصد کودکان ۲۴ ماهه تا ۱۲ساله کشورمان، روزانه حداقل یک بار پفک و نوشابه مصرف کردهاند.
6) 25 درصد از کودکان ایرانى به نوعی با سوءتغذیه دستبهگریبانند.
7) یکسوم از مرگومیرهای کشور به علت بیماریهای قلبیعروقی است که یکی از عوامل اصلی بروز آن، تغذیه غلط است.
ارزو
Saturday 2 June 2007, 08:58PM
عصاره تمام بدیها
بیماریهای قلبی عروقی شایعترین عامل مرگومیر در ایران و در خیلی دیگر از کشورهای جهان است. چاقی، دیابت، فشارخون، استعمال دخانیات، چربی بالای خون و استرس از مهمترین عوامل زمینهساز بروز این بیماریها و نهایتا سکتهقلبی هستند. خیلی از این عوامل خطرساز با الگوی غذایی جامعه ارتباط مستقیم دارند. مصرف نوشابههای گازدار هم، در کنار غذاهای چرب و شور و طبخشده با روغنهای جامد، بخشی از این الگوی غذایی نادرست است.
کافئین که ماده اصلی نوشابه به حساب میآید، مادهای است که ایجاد وابستگی میکند. جالب اینکه کافئین موجود در نوشابههای گازدار نسبت به دیگر نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند قهوه و چای، با سرعت بیشتری جذب بدن میشود. اضطراب، اختلال خواب، افزایش فشارخون، به همخوردن ریتم طبیعی قلب، بالارفتن کلسترول خون، تشدید علایم پیشاز قاعدگی، کمآبی، مشکلات بارداری و . . . بعضی از عوارض مصرف زیاد کافئین است.
کافئین بسیار وابستهکننده است و قطع ناگهانی مصرف آن منجر به پارهای عوارض جسمانی و روانی موقت میشود. مطالعات نشان داده کودکانی که از سن کم شروع به مصرف نوشابه میکنند، چنان به کافئین آن وابسته میشوند که در بزرگسالی به شکلی ناخواسته یک نوشابهخور حرفهای خواهند شد.
بعضی از مواد نگهدارنده موجود در نوشابه و همچنین اسید بنزوئیک نیز از جمله موادی هستند که میتوانند نوشابهخورهای حرفهای را به سمت بیماریهای صعبالعلاج و سرطان سوق بدهند. رنگهای کارامل که در تهیه نوشابه مورد استفاده قرار میگیرد، برای سمزدایی در کبد تجمع پیدا میکند و این عضو حیاتی بدن برای سمزدایی مواد رنگی مجبور به تحمل فشار زیادی میشود.
با مصرف نوشابه، میزان اسید فسفریک خون بالا میرود و از آنجایی که کلیهها نمیتوانند آن را سریعا دفع کنند، دچار یک فشار مضاعف میشوند. از طرف دیگر، یونهای کلسیم که بهدنبال مصرف نوشابه از استخوانها کنده میشود، داخل خون جریان پیدا میکند و با افزایش یافتن غلظت آن، در کلیهها رسوب میکند. این امر در بلندمدت باعث تشکیل سنگهای دستگاه ادراری میشود. به دنبال مصرف نوشابه، ماده سخت مینای دندان در این اسید حل میشود و حدود 8 تا 18 درصد آن همراه با ادرار، یعنی از طریق کلیهها، دفع میشود. باقیمانده آن هم در سیاهرگها و سرخرگها، پوست و سایر اعضای بدن تجمع پیدا میکند و به این ترتیب عملکرد کلیهها را تحت تاثیر قرار میدهد.
نوشابه محلولی است به شدت اسیدی. در سرتاسر لوله گوارش، تنها معده است که میتواند چنین اسیدیتهای را تحمل کند. اما برای مثال تکلیف دهان، گلو و مری چه میشود؟ مخاط این سه در برابر اسید به شدت حساس و آسیبپذیر است. به علاوه، اسید فسفریک موجود در نوشابه به شکل رقابت با اسید معده وارد تعامل میشود و اثر آن را خنثی میکند. به این ترتیب در عملکرد معده اختلال ایجاد میشود. وقتی معده کارایی خودش را از دست میدهد، غذای مصرفی خوب هضم نمیشود و شخص دچار نفخ، دلدرد و دیگر علایم سوءهاضمه میشود. با مصرف نوشابه، افراد دچار گاستریت یا زخمهای گوارشی این علایم را با شدت دوچندان تجربه میکنند. گازهای موجود در نوشابه معده را به شدت آزار میدهد. از آنجایی که نوشابه بیشتر همراه با وعدههای اصلی غذا مصرف میشود، حجم و فشار درون معده را زیاد میکند و سبب بالارفتن دیافراگم و فشار بر قلب هم میشود. مصرف نوشابههای سرد بعد از غذا تاثیر آنزیمهای گوارشی را کم میکند و در جذب مواد غذایی از روده اختلال ایجاد میکند.
یکی دیگر از معایب مصرف نوشابههای گازدار، بروز کمخونی است. نوشابه ها باعث عدم جذب آهن در بدن میشود و به این ترتیب راه را برای ایجاد کمخونی هموار میکند. این امر بهخصوص در گروههای مستعد به کمخونی، مانند کودکان و بهخصوص دختران، نمود بیشتری دارند.
زنان شیرده هم جزو گروهی هستند که باید دور نوشابه را خط بکشند چون نوشابه نه تنها دارای مواد مغذی نیست بلکه باعث از بین رفتن مواد مغذی در شیر مادر هم میشود. به این ترتیب، شیر مادر که میتواند بهترین غذا برای کودک باشد، تبدیل به مادهای میشود با ارزش غذایی کم.
ارزو
Saturday 2 June 2007, 08:58PM
نوشابه، چاقی و هزاران بیش
چاقی و افزایش وزن یکی از جدیترین تهدیدهای نوشابههای گازدار است. بخش اصلی این نوشیدنیها را، همانطور که از نامشان ـ نوشابه ـ هم پیداست، آب تشکیل میدهد. نوشابه اگرچه فاقد ارزش غذایی است، به خاطر شیرینکنندههایی که در ساخت آن به کار میرود، کالری (انرژی غذایی) بالایی دارد. به عبارت سادهتر، نوشابههای گازدار به شدت چاقکننده هستند. قند موجود در یک بطری نوشابه گازدار برابر با دو بسته شکلات است. میزان قند خالص موجود در یک بطری نوشابه گازدار بیش از 300 میلیگرم است و همین یک بطری، 150 کالری انرژی وارد بدن میکند.
با مصرف هر بطری نوشابه گازدار، مقدار زیادی قند وارد بدن می شود که این قند به سلول های لوزالمعده که محل ترشح انسولین است، فشار وارد میکند و به این ترتیب شخص را یک قدم به ابتلا به بیماری دیابت نزدیک میکند. تحقیقات نشان داده افرادی که روزانه حداقل یک بطری نوشابه مصرف میکنند، 83 درصد بیشتر از افرادی که در طول ماه فقط یک بطری نوشابه مصرف میکنند به دیابت مبتلا میشوند. بعضی از کارشناسان اسم نوشابه را گذاشتهاند شکلات مایع!
نوشابهخورهای حرفهای به طور متوسط روزانه 7 قاشق مرباخوری شکر از این طریق وارد بدن خود میکنند.
در نوشابههای رژیمی به جای شکر از شیرینکنندههای مصنوعی، عمدتا آسپارتام، استفاده میکنند که خود این ماده، یک ماده اشتهاآور است و میتواند باعث سردرد، سرگیجه و کاهش حافظه شود. مصرف بیش از اندازه آسپارتام خالی از عارضه نیست. تومور مغزی، نقص عضو جنین و بروز حملههای صرع بعضی از این عوارض هستند.
ارزو
Saturday 2 June 2007, 08:59PM
دندانها و استخوانهای از دست رفته
مصرف مداوم نوشابههای گازدار، به علت دارا بودن مقدار بالای اسید فسفریک، باعث پوکی استخوان میشود. برای جذب کلسیم، بدن ما نیاز به برقراری نوعی تعادل میان میزان کلسیم و فسفر دارد. نوشابهها به علت داشتن فسفر زیاد، این بالانس را به هم میزنند و باعث کندهشدن کلسیم از بافت استخوانی میشوند. به علاوه، وقتی نوشابه وارد بدن میشود، بدن برای مقابله با اسیدیته بالای آن، اقدام به کندن کلسیم بیشتری از استخوانها میکند. از این گذشته، نوشابه در جذب کلسیم از دستگاه گوارش هم اختلال ایجاد میکند. همه این مسایل باعث میشود تا تراکم استخوانی کمکم از دست برود. با ادامه یافتن این فرایند، مشتریان هرروزه نوشابه، در سنین میانسالی به بیماری ناتوانکننده و دردسرساز پوکی استخوان مبتلا میشوند. به عبارت دیگر، عادتهای غذایی نادرست (عدم مصرف شیر و لبنیات و مصرف بیش از اندازه نوشابه) در سنین کودکى و نوجوانى زمینهساز بروز این بیماری خاموش در میانسالی است.
در یک مطالعه، از 55 مرد خواسته شد که روزانه دو و نیم لیتر نوشابه را برای مدت 10 روز مصرف کنند. در مقابل، از 55 مرد دیگر خواسته شد که به همان میزان و طی همان مدت، شیر بخورند. بررسیها در پایان آزمایش نشان داد که میزان کلسیم در بدن مردان گروه اول کاهش پیدا کرده و این کاهش به نوبه خود منجر به کاهش شدید بافت استخوانی و افزایش سرعت تخریب استخوانها شده است. اما درگروه دوم، میزان کلسیم و رشد و نمو بافت استخوانی بیشتر شده بود.
آن جنبه از واقعیت که کارشناسان را بیشاز پیش نگران میکند، این است که نوشابهها دارند کمکم جایگزین نوشیدنیهای سالمی مانند دوغ و شیر میشوند که در کنار دیگر فایدههایشان، منابع غنی کلسیم نیز به حساب میآیند.
آمارها میگوید که هم اکنون در ایران بیش از 5 میلیون نفر به پوکی استخوان مبتلا هستند. دیگر اینکه 70 درصد از زنان ایرانی بالای 50 سال به این بیماری زمینگیرکننده دچارند. بد نیست بدانید که برای مثال خانمی که هر روز یک لیوان نوشابه گازدار مصرف میکند، 3 برابر بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری است و اگر این زن، ورزشکار باشد خطر پوکی استخوانش نسبت به بقیه زنان 5 برابر بیشتر است. اگرچه ورزش مانع از پوکی استخوان میشود اما چون ورزشکاران به کلسیم بیشتری نیاز دارند، اثرات سوءمصرف نوشابههای گازدار در آنها به مراتب بیشتر است.
دندانها نیز، مانند استخوان، از چنگاندازی نوشابهها در امان نیستند. ناگفته پیداست که قند فراوان موجود در نوشابه برای دندانها مضر است. نوشابه، علاوه بر قند، حاوی موادی است که برای دادن طعم و رنگ به آن اضافه شده و میتواند موجب فرسایش و تخریب مینای دندان شود. به علاوه، اسیدیته بالای نوشابه هم منجر به فرسایش شدید مینای دندان میشود.
مینای دندانهای شیری بیش از دندانهای دایم آسیبپذیر است و در معرض نوشابه خیلی زود تخریب میشود. از آنجایی که مهمترین عامل در سختشدن مینای دندان، رعایت رژیم غذایی صحیح است، مصرف مداوم نوشابه باعث میشود مینای دندان کودک، سختی لازم را نداشته باشد و به طور مداوم در معرض پوسیدگی قرار بگیرد.
برای همین است که توصیه میشود نوشابه حتما با نی مصرف شود تا تماس بین نوشابه و دندانها به حداقل برسد. به علاوه، باید حتما بعد از مصرف نوشابه دهان را با آب شست تا خطر پوسیدگی دندان کاهش پیدا کند.
ارزو
Saturday 2 June 2007, 09:00PM
خطر در کمین کودکان
میگویند مدرسه خانه دوم بچههاست. اگر این حرف را قبول کنیم، باید برای وضعیت تغذیه دانشآموزان در خانه دومشان، مدرسه، یک نقش محوری قایل شویم و قبول کنیم که نوع غذایی که آنها در مدرسه دریافت میکنند در سلامت آنها تاثیر مهمی دارد. اکثر دانشآموزان، نه تنها میانوعده، بلکه نهار خود را هم در مدرسه میخورند. به همین خاطر است که کارشناسان تا این حد در رابطه با وضعیت تغذیه در مدرسه حساسند و بحث بوفههای مدارس را با جدیت پیگیری میکنند.
چاقی در سنین کودکی یکی از مشکلاتی است که هم زمینهساز چاقی در بزرگسالی است و هم عوارضی چون کاهش اعتماد به نفس، کاهش معاشرت، افزایش چربی و فشار خون و افزایش احتمال بروز دیابت را به همراه دارد. تحقیقات نشان داده که مصرف نوشابه اثر مستقیم بر افزایش درصد چاقی در کودکان و نوجوانان دارد. یک بررسی 2 ساله نشان داد که کودکان 12 سالهای که بطور مرتب نوشابه مصرف میکنند، 6/1 برابر بیشتر در معرض ابتلا به چاقی هستند و چاقی در این سن به احتمال زیاد به چاقی در بزرگسالی منجر میشود.
در نقطه مقابل، کمبود وزن و سوءتغذیه نیز در بین دانشآموزان ایرانی به وفور یافت میشود که کاهش قدرت تمرکز و یادگیری و افت تحصیلی یکی از عوارض مستقیم آن است. باید به خاطر داشته باشیم که مصرف نوشابه در کودکان سبب بىمیلى آنها نسبت به غذاهاى اصلی مىشود.
هم چاقی و هم سوءتغذیه حاصل عادات تغذیهای نادرست هستند و قطعا در این سنین، مصرف نوشابه با جذابیت بالایی که برای کودکان دارد، یکی از رایجترین و در عینحال، خطرناکترین این عادتها به حساب میآید.
کوتاهی قد هم مشکل دیگری است که رابطه مستقیمی با تغذیه نادرست دارد. قد یکی از شاخصهایی است که وضعیت تغذیه شخص را در بلندمدت نشان میدهد. میشود بخشی از این کوتاهی قد را متوجه مصرف نوشابهها دانست. نوجوان برای رشد قدی، نیاز به دریافت مواد غذایی، ویتامینها و املاح مختلفی دارد. اما وقتی طبق آمار 14 درصد از مجموع انرژی دریافتی نوجوانان پسر و 15 درصد از کل انرژی دریافتی نوجوانان دختر از نوشابههای گازدار و آبمیوههای آماده تامین میشود، بدیهی است که مواد لازم برای رشد قدی به بدن نمیرسد.
نوشابههای گازدار به خاطر میزان بالای قند و کافئین، تعادل غذایی کودک را به هم میزنند. دو مطالعهای که اخیرا در امریکا انجام شد نشان داد که کودکان و نوجوانانی که زیاد نوشابه میخورند به اختلالات خواب و سردرد دچار میشوند. در این مطالعه 191 نوجوان 14 تا 17 ساله به مدت 2 هفته از نظر برنامه غذایی و خواب بررسی شدند و معلوم شد گروهی که نوشابه بیشتری مصرف کرده بود، به اختلال خواب مبتلا شده بود. در تحقیقی دیگر، کودکان 6 تا 18 سال مورد مطالعه قرار گرفتند و ثابت شد کودکانی که هر روز یکونیم لیتر نوشابه گازدار میخورند، بیشتر دچار سردرد میشوند.
ارزو
Saturday 2 June 2007, 09:02PM
فرهنگ علیه نوشابه
نوشابه یک روزه نیامده که بخواهد یک روزه برود. مقابله با نوشابه نیاز به فرهنگسازی و عرضه جانشینهای مناسب دارد. این واقعیت که بخش بزرگی از مخاطبان و مشتریان نوشابه را کودکان و نوجوانان تشکیل میدهند، کار را برای متولیان بهداشت سخت میکند. نوشابه ظاهر فریبنده و جذابی دارد و تبلیغات آن، بهخصوص تبلیغات تلویزیونی آن، کودک و نوجوان را بیاختیار میکند و والدین را به اشتباه میاندازد. متاسفانه خیلیها فکر میکنند اگر کالایى مضر باشد، اجازه تبلیغ تلویزیونی نخواهد داشت.
فرهنگسازی نیاز به اطلاعرسانی دارد اما به نظر میرسد که آنچه مردم از مضرات مصرف نوشابههای گازدار میدانند خیلی کم و نادرست است. صدا و سیما به عنوان رسانه ملی و در مقام یکی از عمدهترین بسترهای فرهنگسازی در کشور، نه تنها آگهیهای بازرگانی شرکتهای نوشابهسازی را پخش میکند، بلکه در برنامههای پزشکی و بهداشتی متعدد و پرحجم خود هم، کمتر به سراغ نوشابه و مضرات آن میرود. از طرف دیگر، اطلاعرسانی صاحبان صنایع هم خیلی محدود است. از این گذشته، این فرهنگ هنوز در بین مردم ما جا نیفتاده که قبل از خرید یک ماده غذایی، برچسب اطلاعات آن را به دقت مطالعه کنند.
بعد از کودکان و نوجوانان، یکی دیگر از گروههایی که سهم عمدهای از نوشابههای تولیدی را مصرف میکند، نهادهای دولتی هستند. بررسیها نشان میدهد که حدود 25 تا 30 درصد فروش یکی از شرکتهای نوشابهسازی داخلی (معادل 150 تا 200 میلیون لیتر نوشابه در سال) به ادارات و سازمانهای دولتی اختصاص پیدا میکند.
مصوبه شورای عالی سلامت در مورد ممنوعیت توزیع نوشابه در ادارات و اماکن دولتی قدم بزرگی بود که در جهت مقابله با نوشابه برداشته شد. در بخشی از این مصوبه آمده است: «به منظور کاهش عوامل تهدید کننده سلامت، همه سازمانها و ادارات دولتی موظفند از توزیع نوشابههای گازدار در غذاخوریها و جلسات خودداری کرده و به جای آن در مواقع لزوم از آب، دوغهای بدون گاز و کمنمک و آبمیوه یا یک نوع میوه استفاده کنند.»
اما به نظر میرسد صرف صدور بخشنامه به معنی اجرای آن نیست چراکه با گذشت ماهها از تصویب این مصوبه هنوز هم در خیلی از ادارات و سازمانهای دولتی، نوشابه توزیع میشود.
دکتر صفوی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت میگوید تمامی مؤسسات و شرکتهای دولتی باید قانون را رعایت کنند و کسانی که تاکنون موفق به اجرای این طرح نشدهاند، باید این طرح را در اولویت کاری خود قرار بدهند. او هشدار میدهد که اگر یک ارگان دولتی این بخشنامه را اجرا نکند، با آنها برخورد میشود و هزینه خرید نوشابه هم روی دست آن مدیری میماند که سفارش خرید داده است.
خوشبختانه، دوغ به عنوان یک نوشیدنی سنتی ایرانی قابلیت رقابت با نوشابه و جایگزینی آن را دارد. قرار دادن مالیات برای نوشابههای گازدار، برای افزایش قیمت آن و در عوض عرضه نوشابههای سنتی مثل دوغ با قیمت مناسب، یکی دیگر از مصوبات شورایعالی سلامت بوده است. کمکردن نمک دوغ، اضافه کردن نعناع و دیگر انواع سبزیجات برای کاهش نفخ ناشی از مصرف دوغ، از دیگر اقدامات مفید در جهت مبارزه با نوشابه بوده است. اما به نظر میرسد که هنوز راه زیادی باقی مانده باشد، راهی که باید به کمک متولیان بهداشت و همسویی رسانه ملی طی شود.
وصال
Monday 2 June 2008, 12:49PM
فرمول نوشابه كوكاكولا ماهيت مادهاي كه مسبب بسياري از بيماريهاست را آشكار ساخت.با آشكار شدن فرمول كوكاكولا مشخص گشت كه اين نوشابه دارای ماده E۲۱۱ (سديم بنزوات) است که سرمنشاء بسياري از بيماريها است.
ماده E۲۱۱ (سديم بنزوات) كه در اين فرمول به كار ميرود موجب بيماري و ناراحتيهايي چون سيروز، پاركينسون و اختلالات در دي.ان.اي DNA ميگردد.
همچنين بنابر اين گزارش ،شركت كوكاكولا كه از ابتداي تاسيس خود فرمول تركيبات اين نوشابه را همچون رازي پنهان ميكرد، در پي واكنشهاي شديد اعلام نمود كه ماده E۲۱۱ را از فرمول خارج خواهد كرد.
MSR
Tuesday 3 June 2008, 08:28AM
مضرات نوشابه ها
۱) پوسیدگی دندان ها: تمام نوشابه های گازدار خاصیت اسیدی داشته و سبب فرسایش مینای دندان ها می گردند. همچنین میزان قند بالا ی این گونه محصولا ت پوسیدگی دندان ها را تسریع می کنند.
۲) چاقی: نوشابه های گازدار عمدتا از آب تصفیه شده، افزودنی های مصنوعی و شکر تصفیه شده تهیه می گردند. بنابراین فاقد هر گونه ارزش تغذیه ای بوده و تنها به خاطر میزان قند بالا یشان دارای کالری زیادی می باشند که سبب چاقی در فرد مصرف کننده می گردند. در نوشابه های رژیمی نیز جای شکر معمولی از آسپارتام استفاده می کنند که در ضمن آن که یک ماده اشتهاآور می باشد برای سلا متی نیز مضر بوده و مصرف آن میگرن، سرگیجه و کاهش توان حافظه را به دنبال دارد.
۳) سو» تغذیه: افرادی که به مصرف نوشابه های گازدار اعتیاد دارند و از طرفی که این محصولا ت موجب کاهش اشتها می گردند بنابراین فرد معتاد تنها به مصرف نوشابه های گازدار روی آورده و دچار سو» تغذیه می گردند. هنگامی که شما در بطری یک نوشابه گازدار را می گشایید بلا فاصله حباب ها و گازهای موجود در آن به بیرون جهیده و ظاهر می گردند. گاز این گونه محصولا ت به سبب وجود اسید فسفریک و دی اکسید کربن در ترکیباتشان می باشد که سبب اسیدی گشتن این گونه محصولا ت نیز می گردند. PH نوشابه های گازدار بین ۲/۵ تا ۳/۵ می باشد که موجب پدید آمدن محیطی اسیدی در معده می گردند. در کل مسیر سیستم گوارش تنها معده قادر به مقاومت در برابر چنین محیط اسیدی می باشد. اما در دیگر اعضای سیستم گوارش بدن مانند دهان، گلو و مری در پی مصرف نوشابه های گازدار محیط اسیدی ناهنجاری ایجاد می گردد. چرا که مخاط دهان، گلو و مری بسیار در برابر اسید حساس و آسیب پذیر می باشند. اسید فسفریک موجود در این نوشابه ها نیز با رقابت با اسید هیدروکلریک معده عملکرد صحیح معده را تحت تاثیر قرار می دهد. هنگامی که معده ناکارآمد می گردد غذای مصرفی گوارش نیافته باقی مانده و سبب سو» هاضمه و نفخ می گردد. افرادی که از زخم معده و سوزش سر سینه رنج می برند باید از مصرف نوشابه های گازدار جدا خودداری کنند.
۴) تاثیر بر روی کلیه ها: هنگامی که میزان اسید فسفریک خون افزایش می یابد کلیه ها قادر به دفع سریع آن نمی باشند بنابراین فشار مضاعفی بر روی کلیه ها تحمیل می گردد. مصرف نوشابه های گازدار سبب می گردد تا کلسیم از استخوان ها برداشته شده و درون خون جریان یابد این امر موجب رسوب کلسیم اضافی در کلیه ها گردیده که در نهایت منجر به سنگ کلیه می گردد.
۵) تاثیر بر روی پوست: خون اسیدی بر روی عملکرد گلوتایتون تاثیر می گذارد. گلوتایتون یک آنزیم با خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد. علا وه بر آن نوشابه های گازدار فاقد هر گونه مواد معدنی و ویتامین می باشند. افرادی که نوشابه مصرف می کنند معمولا مصرف آب میوه، شیر و حتی آب را کاهش می دهند و بدن خود را از ویتامین ها و مواد معدنی که برای سلا متی پوست ضروری می باشند محروم می سازند. بنابراین پوستشان بیشتر دچار چین و چروک می گردد.
۶) تاثیر بر روی استخوان ها: اسید فسفریک موجود در نوشابه های گازدار ماده ای بسیار سمی می باشد. در صنعت از اسید فسفریک به عنوان سختی گیر آب استفاده می گردد. به این طریق که اسید فسفریک سبب زدودن کلسیم و منیزیم از آب سخت می گردد. اسید فسفریک در بدن نیز دارای عملکرد مشابهی می باشد. یعنی یون کلسیم را از استخوان ها برداشته و پوکی استخوان ها را سبب می گردد.
۷) تاثیر کافئین: به نوشابه های گازدار عمدا کافئین افزوده می گردد تا ایجاد اعتیاد و وابستگی در مصرف کنندگان خود کنند. کافئین موجود در نوشابه های گازدار با سرعت بیشتری نسبت به دیگر نوشیدنی های حاوی کافئین مانند قهوه و چای جذب بدن می گردد. کافئین سبب بر هم خوردن نظم خواب می گردد.
يادگار
Wednesday 2 July 2008, 04:13PM
بچه ها كارتون عاليه ... خسته نباشين :smile07:
IRANIAN YOUTH CLUBS
vBulletin 5.5.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.