PDA

نمايش نسخه نهائي : بازار بورس

بهزاد
Tuesday 30 November 2004, 03:01PM
اين بخش رو براي اين درست كردم تا دوستاني كه در بورس اوراق بهادار سرمايه گذاري كردن يا اطلاعاتي در اين زمينه دارن، اينجا جمع بشن و تبادل نظر كنن. و اگه راجع به شركتي يا موضوعي اطلاع يا تحليلي دارن در اختيار بقيه هم قرار بدن.

سینا 555
Thursday 2 December 2004, 06:57AM
سلام اقا بهزاد

خير من خودم ندارم ولي يك عمه دارم كه بيچاره 10 ساله سهام پيشنهادي يك عضو فاميل رو خريد و توي اين ده سال هيچ رشدي نداشته:D فكر كنم نساجي و اينا بود!

خودش ميگفت هر سهام ديگه اي خريده بود الان چندين برابر شده بود ولي دقيقا اين يكي اينطور شد:p

خب اقا بهزاد شما خودت سهام داري ؟و اگه داري چي پيشنهاد ميكني
خلق الله بخرند و حسابي سود كنند:)

يا حق

بهزاد
Thursday 2 December 2004, 10:07AM
من تازه شروع كردم
ولي اگه خدا بخواد تصميم دارم از اين به بعد مرتبا تحليل هاي جديد و تحولات بورس رو اينجا منعكس كنم.

براي شروع فكر ميكنم با توجه به اينكه نماد "صدرا" تازه باز شده و رشد منفي داره، خريد سهامش بتونه سود خوبي رو حداكثر سه ماهه به خريداراش برسونه.

بهزاد
Thursday 2 December 2004, 10:15AM
نوشته شده بوسيله سينا 555
سلام اقا بهزاد
خير من خودم ندارم ولي يك عمه دارم كه بيچاره 10 ساله سهام پيشنهادي يك عضو فاميل رو خريد و توي اين ده سال هيچ رشدي نداشته:D فكر كنم نساجي و اينا بود!

احتمالا سر كار عمه خانم شما يه خورده خيلي بد شانس بودن
چون از سال 78 تا 83 بازده بورس 1350% بوده است يعني چيزي تو مايه هاي سيزده و نيم برابر.:D

سینا 555
Thursday 2 December 2004, 06:20PM
سلام عليكم

همون ديگه خودش هم اعتقاد داشت كه خيلي خيلي بد شانسه و اين سهام نساجي؟! و اينها رو دونه اي دويست تومن خريد و هنوز همون 200 تومن هستند.اصلا گويا هيچ اتفاقي اونجا نيوفتاده بدوه:D

ميگم اقا بهزاد يه سئوال دارم و اون اينه كه اين رشدهاي چند هزار درصدي قاعدتا شامل حال همه نبايد بشه و من نميدونم اينطور نيست كه اگه شما كلي سود كني يه نفر ديگه يه جاي ديگه كلي ضرر ميكنه؟

ايا اينطوره كه همه سود ميكنند؟من نميدونم و زياد وارد نيستم ولي پيش خودم فكر كردم ممكنه اينطور باشه.نظر شما چيه؟

يا حق

بهزاد
Saturday 4 December 2004, 10:55AM
ميگم اقا بهزاد يه سئوال دارم و اون اينه كه اين رشدهاي چند هزار درصدي قاعدتا شامل حال همه نبايد بشه و من نميدونم اينطور نيست كه اگه شما كلي سود كني يه نفر ديگه يه جاي ديگه كلي ضرر ميكنه؟
ايا اينطوره كه همه سود ميكنند؟من نميدونم و زياد وارد نيستم ولي پيش خودم فكر كردم ممكنه اينطور باشه.نظر شما چيه؟

سلام.
اين سودها ناشي از چند عامل مانند افزايش سرمايه، افزايش سوددهي به واسطه عملكرد مثبت شركت، نوسانات ناشي از عرضه و تقاضاي سهام، نوسانات ناشي از تقسيم سود، ماهيت صنعتي كه شركت در اون زمينه فعاليت ميكنه، وضعيت بازارهاي جهاني و... هست.
و سود بردن شما در اين بازار با زيادن ديدن ديگران ارتباطي ندارد.
و همه ميتوانند در اين بازار سود ببرند. به شرط داشتن قدرت تحليل و پيش بيني.

بهزاد
Wednesday 15 December 2004, 12:29PM
طبق اخبار واصله شركت "سرمايه گذاري ملت" ظرف چند هفته آينده يك افزايش سرمايه صد درصدي به صورت رايگان داره.
تا دير نشده دوستان ميتونن نسبت به خريد سهامش اقدام كنن.

شركت "توكا فولاد" هم قبل از اسفند ماه يك افزايش سرمايه داره.

سینا 555
Wednesday 15 December 2004, 09:40PM
سلام.
اين سودها ناشي از چند عامل مانند افزايش سرمايه، افزايش سوددهي به واسطه عملكرد مثبت شركت، نوسانات ناشي از عرضه و تقاضاي سهام، نوسانات ناشي از تقسيم سود، ماهيت صنعتي كه شركت در اون زمينه فعاليت ميكنه، وضعيت بازارهاي جهاني و... هست.
و سود بردن شما در اين بازار با زيادن ديدن ديگران ارتباطي ندارد.
و همه ميتوانند در اين بازار سود ببرند. به شرط داشتن قدرت تحليل و پيش بيني.

و عليكم سلام

خب بهزاد جان اين شرط "قدرت تحليل و پيش بيني" براي همه وجود داره؟مثلا همه اينها كه الان سهام دارند مثل عمه بيچاره من:D اين شرط را در خودشون دارند؟و من فكر ميكنم چون اين امكان براي همه در عمل وجود ندارد مسئله بورس و سهام بازي براي انان كه اطلاعات دست اول دارند بسيار سود اور است و براي انانكه اين اطلاعات را ندارند ميتواند بسيار ضرر ده هم باشد.رنگين كماني بين ايندو هم وجود دارد البته.

حالا ممكن است شما بگوييد در ايران اطلاعات را به همه نميدهند و مشكل اينست! ولي ما به عينه ميبينيم در مهد بورس بازي انانكه قدرت دارند و اطلاعات دارند و از سهام داران بزرگ هستند در موقع پايين رفتن و بالا رفتنهاي سهام سودهاي حسابي ميكنند و چه بسا مردم معمولي بسيار ضرر هم كرده اند.الان من ميدانم صدها هزار سوئدي كه سهام شركت تلفني اريكسون را داشتند ظزف مدت كوتاهي شاهد دود شدن پس اندازهاي خود شدند ومن ميشناسم ادمهاي به ظاهر زرنگي را در امور سهام كه در اين راه ورشكست هم شده اند.ادمهاي معمولي كه ديگر به امان خود رهايند.

اخباري و مسايلي در اين شركت ها اتفاق ميافتد كه جز عده اي معدود
كه معمولا سهام داران بزرگ و هيئت مديره و بقيه از ان اول از همه با خبر ميشوند و اگر قرار باشد سهامي بدليل ان اخبار منفي پايين برود چنان يكشبه پايين ميرود كه بنده گرفتار زندگي تا بخواهم تحليل و پيش بيني كنم سرمايه زندگيم هيچ ميشود!

به نظر من بهزاد جان سياست بازار سهام و روش مديرتي فعلي ان نوعي از يك بازي هرمي است، هر كه به نوك هرم و كانون قدرت نزديكتر باشد بيشتر سود ميبرد و انها كه در ته هرم هستند در بهترين شكل سودي نميبرند.

ساختار شركت ها بدلايل مختلف در نهايت بر مخفي گري بنا ميشود چه اگر قرار باشد شركت ها مانند دولتها شفاف و واضح اطلاعات را در اختيار همه بگذارند ديگر سرمايه داري هرمي وجود نخواهد داشت.

بارها و بارها ديده شده كه سهامي بيكباره سقوط ميكند قبل از انكه خبري منفي ثبت شود.دليل ان چيست بهزاد جان؟

غير از اينست كه انها كه به نوك هرم نزديكند و قدرت پيش بيني عالي دارند و سهامدارني بزرگ هستند كه بيكباره ميفروشند و بنده و شماي نوعي كارگر و كارمند و معلم و غيره بايد سقوط را فقط نظاره گر باشيم!

حالا ممكن است بگوييد بازار سهام در دراز مدت سود دهي خوبي دارد
در مقايسه با ديگر سرمايه گذاريها.

ولي تجربه بخصوص در سالهاي اخير ثابت كرده است ميتواند اينطور هم نباشد.اگر به شاخص سهام تكنولوژي كه داراي پتانسيل بالايي هم براي رشد بوده اند مثلا در خود امريكا كه مهد سام بازيست! نظري بيندازيم ميبينيم

يكسال اخير 7.7%+
دو سال اخير 38 %+
سه سال اخير 5%+
چهار سال اخير 15%-
پنج سال اخير 50%-
شش سال اخير 5%-

خب حالا اين در بهترين شكل ان يعني سرمايه گذاري دراز مدت است
كساني كه در فكر كوتاه مدت باشند ممكن است بيشتر هم بسوزند.
و يا ببرند!

با همه اينها بنده مخالف سرمايه گذاري در بورس نيستم
و اتفاقا تشويق هم ميكنم چون براي جذب سرمايه هاي سرگردان در جامعه خيلي هم خوب است اما....

انطور نباشد كه به مردم بگوييم جنگل طلا منتظر شماست! و چنين ميشويد و پولدار ميشويد و خلاصه جوري كه همه ي واقعيات بورس را نگوييم.

واقعيت اينست كه همه كس در عمل برنده نيست
و سود شما در سهام احتمالا به ضرر شخص ديگري منتهي ميشود
و ان شحص همان است كه قدرت تحليل و پيش بيني را نداشته!

من ميگوبم سرمايه گذاري دراز مدت در صنايع كشور بسيار خوب هم هست اما اگر صرفا بخاطر سود اينكار را ميكنيد ممكن است بسوزيد همين. و سوخته هاي بسياري هم وجود دارند و انطور نيست كه همه برنده باشند.

خب الان گويا ايران در اينكار جديد است و هنوز تجربه هاي بد نصيب نشده است و به بركت جمهوري اسلامي هنوز سهامداران خارجي
و بزرگ و بسيار متحرك به بازار بورس ايران حمله ور نشده اند و شايد دليل خوب بودن رشد نسبي بورس ايران هم همين استقلال نسبي اقتصادي باشد.

ولي اگاهان خوب ميدانند كه بورس هاي ازاد با صاحبان بزرگ خارجي محل تاخت و تاز سرمايه ي انهاست.امروز در برزيل فردا در روسيه پس فردا در چين و اسياي دور و بعد شابد ارژانتين.ولي مسئله اينست كه اگر اين سرمايه ها مهار نباشد چنان بلايي ميتواند سر يك كشور بياورد كه تا پنجاه سال قدرت بلند شدن دوباره نخواهد داشت.درست مثل اتفاقي كه در ارژانتين افتاد.صاحبان بزرگ سرمايه و سهامداران خارجي ظرف چند روز سرمايه ها ورداشتند و ملتي را كاسه بدست رها كردند و رفتند.
كجا رفتند؟ رفتند دو سالي تايلند و جاي ديگر را اباد كنند و بعد از ابادي
انجا:p دوباره انها را مثل ارژانتين رها كنند تا كاسه بدستان بيشتري به گدايي بپردازند.

منظور اينكه بهراد جان تجربه مردم ما در اين موارد كم است و هنوز هم سرمايه هاي بسيار فرار به ايران نيامده اند كه ببينيم چگونه يكشبه همه رشته ها پنبه ميشود! اينطور نيست كه اگر ساختار بورس در دستمان نباشد هميشه همه سود ميكنند خير برعكس در صورت عدم كنترل شديد بازار بورس كه محلي براي تقلب سود جويان و وصل شدگان به هرم اطلاعاتي شركت ها هم هست،ان وضعيت نسبي مثبت در كشور دوامي هم نخواهد داشت.

و اينها را بايد به مردم گفت.قبل از انكه جنگل طلا به انها نمايش دهيم.

موفق و مويد باشيد
يا حق

بهزاد
Thursday 16 December 2004, 03:16PM
خب بهزاد جان اين شرط "قدرت تحليل و پيش بيني" براي همه وجود داره؟

مسلم هست كه براي همه وجود نداره. اين يك جمله شرطي هست ديگه. به اين مفهوم كه اگر شما قدرت تحليل و پيش بيني داري، ميتوني توي اين بازار سود كني و اگر نداري نميتوني.

مسئله بورس و سهام بازي براي انان كه اطلاعات دست اول دارند بسيار سود اور است و براي انانكه اين اطلاعات را ندارند ميتواند بسيار ضرر ده هم باشد.

من با اين گفته شما خيلي موافق نيستم. چون اطلاعات (از اون نوعي كه مد نظر شماست) يكي (تاكيد ميكنم فقط يكي) از عوامل موفقيت هست.

به نظر من بهزاد جان سياست بازار سهام و روش مديرتي فعلي ان نوعي از يك بازي هرمي است، هر كه به نوك هرم و كانون قدرت نزديكتر باشد بيشتر سود ميبرد و انها كه در ته هرم هستند در بهترين شكل سودي نميبرند.

اين مسلم است كه كساني كه از رانت هاي اطلاعاتي استفاده ميكنند سود بسيار هنگفتي مي برند در بازار، منتهي سود بردن آنها مانع سود بردن ديگران نميشود. بلكه آنها سود بيشتري مي برند.

بارها و بارها ديده شده كه سهامي بيكباره سقوط ميكند قبل از انكه خبري منفي ثبت شود. دليل ان چيست بهزاد جان؟
غير از اينست كه انها كه به نوك هرم نزديكند و قدرت پيش بيني عالي دارند و سهامدارني بزرگ هستند كه بيكباره ميفروشند و بنده و شماي نوعي كارگر و كارمند و معلم و غيره بايد سقوط را فقط نظاره گر باشيم!

سقوط يك باره سهام چيزي هست استثنا (حداقل در بورس ايران) و اينطور نيست كه يك شركت يكشبه ورشكست بشه.
اونهايي كه توي بازار سرمايه هستند اين نكته رو ميدونن. و من براي دوستان توضيح ميدم كه هر شركت يك ضريبي داره براي مشخص شدن ميزان سوددهيش كه يك عددي هست كه اگر مثبت باشه شركت سودده هست اگر صفر باشه نه سود دارد نه زيان و اگر منفي بشه زيان ده هست اون شركت.
براي اينكه اون عدد يكي بيشتر يا يكي كمتر بشه حداقل مدت زماني بين دو تا سه سال طول ميكشه. بنابراين بازار بورس همچين كشكي هم نيست كه امشب بخوابيم فردا بلند بشيم ببينيم مثلا شركت ايران خودرو ورشكست شده.

حالا ممكن است بگوييد بازار سهام در دراز مدت سود دهي خوبي دارد
در مقايسه با ديگر سرمايه گذاريها.
ولي تجربه بخصوص در سالهاي اخير ثابت كرده است ميتواند اينطور هم نباشد.

بستگي به محل اين تجربه داره. من دارم اينجا راجع به بازار بورس تهران صحبت ميكنم. شايد در پاريس يا نيويورك يا لندن يا توكيو اينطوري كه شما ميگين باشه. ولي ايران اين گونه نيست.
مثلا ميانگين (دقت كنيد) سود در زمينه هاي مختلف سرمايه گذاري ظرف سالهاي 1378 تا 1382 به شرح زير بوده (تقريبا البته)

طلا و ارز 230 درصد
خودرو 220 درصد
زمين و ساختمان 468 درصد
بازار بورس 1350 درصد

ميبينين كه اصلا قابل مقايسه نيست.

اگر به شاخص سهام تكنولوژي كه داراي پتانسيل بالايي هم براي رشد بوده اند مثلا در خود امريكا كه مهد سام بازيست! نظري بيندازيم ميبينيم
يكسال اخير 7.7%+
دو سال اخير 38 %+
سه سال اخير 5%+
چهار سال اخير 15%-
پنج سال اخير 50%-
شش سال اخير 5%-

در بالا عرض شد.

نطور نباشد كه به مردم بگوييم جنگل طلا منتظر شماست! و چنين ميشويد و پولدار ميشويد و خلاصه جوري كه همه ي واقعيات بورس را نگوييم.

ببينين دوست عزيز
اصلا اينطور نيست كه جنگل طلا در انتظار افراد باشه من هم هيچ كجا چنين حرفي رو نزدم.
موفق بودن توي بازار بورس يك شرط داره و اون هم گفتم كه داشتن قدرت تحليل و پيش بيني هست.
اگر در معناي پيش بيني دقت كنيد متوجه ميشين كه با پيش گويي كلي فرق داره و معناش اين هست كه ريسكش پنجاه پنجاه هست.
يعني تازه اگر اين قدرت رو هم داشته باشين باز با يك ريسك پنجاه درصدي مواجه هستين.
اصولا مگر كاري بدون ريسك هم ميشه؟
خب اگه اينطوري بود كه هر كس ميومد توي بازار و بعد از پنج سال سرمايه اش سيزده برابر ميشد خب ديگه كي مي رفت كار و كاسبي؟
همه هرچي داشتن ميفروختن ميومدن توي بورس!

خب الان گويا ايران در اينكار جديد است و هنوز تجربه هاي بد نصيب نشده است و به بركت جمهوري اسلامي هنوز سهامداران خارجي
و بزرگ و بسيار متحرك به بازار بورس ايران حمله ور نشده اند و شايد دليل خوب بودن رشد نسبي بورس ايران هم همين استقلال نسبي قتصادي باشد.

اتفاقا تجربه هاي بدي هم بورس ايران داشت و اون مربوط به سالهاي ابتدايي دهه هفتاد هست كه خيلي ها هم ضرر كردند. و بعدا با تجربه از اون اتفاقات، قوانيني تصويب شده كه تا حدود زيادي مانع از اين پيش آمد ها ميشه. نمونه اش هم مهرماه پارسال بود كه تا بازار ميخواست دچار رشد غير واقعي بشه به مدت دو هفته نمادها رو بستن تا شرايط عادي شد.

در مورد سهامدارن خارجي هم حق با شماست و با ورود اونها، بازار ريسكش افزايش پيدا ميكنه. منتهي هنوز كه خوشبختانه اونها نيومدن و ما هم داريم در باره حال حاضر صحبت ميكنيم نه چند سال آينده:D

منظور اينكه بهراد جان تجربه مردم ما در اين موارد كم است و هنوز هم سرمايه هاي بسيار فرار به ايران نيامده اند كه ببينيم چگونه يكشبه همه رشته ها پنبه ميشود! اينطور نيست كه اگر ساختار بورس در دستمان نباشد هميشه همه سود ميكنند خير برعكس در صورت عدم كنترل شديد بازار بورس كه محلي براي تقلب سود جويان و وصل شدگان به هرم اطلاعاتي شركت ها هم هست،ان وضعيت نسبي مثبت در كشور دوامي هم نخواهد داشت.

در مورد اطلاعات بايد بگم كه شما يه كم زياد بهش بها ميدين و بورس ايران رو با بورس هاي معتبر مقايسه ميكنين. در حالي كه اصلا اينها با هم قابل مقايسه نيستن.
در بورس هاي خارجي به خاطر توسعه يافتگي و رقابت بسيار جدي در همه صنعت ها حداكثر سود سالانه چيزي بين پنج تا شش درصد هست. به خاطر همين براي به دست آوردن همين اندك سود همه سرمايه دارن و مافيا و ... به تكاپو مي افتن و انواع زد و بند و حتي قتل و آدمكشي و جاسوسي و غيره رو انجام ميدن.
منتهي در بازار ايران به خاطر در حال توسعه بودن و از طرفي غير رقابتي و انحصاري بودن بسياري از صنايع (مثل سيمان و فولاد و خودرو و پتروشيمي و....) سود سالانه بيش از صد و سي چهل درصد است. و يك بازار بكر براي سرمايه گذاري هست.
اگر توي مطالب همين تالار دقت كنين در چند تاپيك پائين تر به رشك و حسرت سرمايه گذاراي غربي به سود بازار سرمايه ايران اشاره شده است.

با همه اين حرفها من اين نكته رو نفي نمي كنم كه در هر كاري ريسك هست. و اساسا كسي سود ميكنه در تجارت كه دل و جرئت ريسك رو داشته باشه.

قال البهزاد من قدماء الامت: الاستفاده الاونطرف الجرئت:D

بهزاد
Thursday 16 December 2004, 03:19PM
راستي اين رو يادم رفت بگم كه اصلا يكي از اهداف ايجاد اين تاپيك آموزش هست.
من خواستم اول جو رو بسنجم و ببينم اوضاع از چه قراره. بعد شروع به مطرح كردن مباحث بكنم. انشاء الله به زودي شروع به توضيح مفاهيم بورس و ساز و كارها و روش هاي تحليل مالي و صنعتي و همچنين فرمول هاي محاسباتي و .... خواهم كرد.

البته به شرطي كه با استقبال دوستان مواجه بشه. (چون اين كار براي من خيلي وقت گير خواهد بود و اگر قرار باشه كسي علاقه نداشته باشه، ترجيح ميدم صرفا به درج اخبار در اين زمينه بپردازم).

سینا 555
Thursday 16 December 2004, 10:19PM
من با اين گفته شما خيلي موافق نيستم. چون اطلاعات (از اون نوعي كه مد نظر شماست) يكي (تاكيد ميكنم فقط يكي) از عوامل موفقيت هست.

خب برادر من همانطور كه خود فرموديد تنها شرطش قدرت تحليل و پيش بيني هست درست؟
خب اين قدرت تحليل و پيش بيني مگر غير از اين است كه بر اطلاعات دقيق و درست استوار ميشود؟

عوامل ديگر كدام است؟
اجازه بدهيد من بگويم.شم بالاي اقتصادي كه هر كسي ندارد
و ديگر انكه حدس زني و نوعي قمار!

بهر حال در همه شرايط در بازار بورس اطلاعات دست اول حرف اول را هم ميزند.و هيچ عامل ديگري بطور تاثير گذار مدخليتي ندارد.

همانطور كه گفتم تحليل اطلاعات داده شده توسط شركت ها به سهامداران و نتيجه گيري از انهم در بهترين شرايط كمك زيادي
نميكند.بازار بورس يعني اطلاعات و اطلاعات و انهم اطلاعات درست و دقيق!و به نطر من در عمل اين امكان براي خيلي ها فراهم نيست و نميتواند هم بشود.

اما در باره اينكه گفته بوديد ايران اينگونه نيست و همش سود داده بله ممكن است چند سالي بالا برود ولي انهايي كه در اوج گراني سهام ميخرند و بازار سهام چند سال پشت هم فروكش ميكند ايا از نظر شما
باز سود كرده اند؟

ممكن است بفرماييد تا وقتي سهمي نفروخته ايد ضرري بوجود نيامده است ولي حوب ميدانيم اين دسته از افراد كه قاعده هرم را تشكيل ميدهند در شرايط بحراني اكثرا با ضرر ميفروشند و بيرون ميايند.

باز عرض ميكنم هيچ عاملي مهمتر و يكه تازتر از اطلاعات موثق نيست
و من بعيد ميدانم اين اطلاعات به مردم عادي داده شود.ممكن است در
پريود بالاروي سهام هر چه بخريد سود كنيد و اطلاعات كمتر مهم باشد
ولي در روزهاي حادثه افراد معمولي هيچ شانسي براي متضرر نشدن ندارند و چه بسا كسان زيادي هم از ريشه بسوزند.

اين مسلم است كه كساني كه از رانت هاي اطلاعاتي استفاده ميكنند سود بسيار هنگفتي مي برند در بازار، منتهي سود بردن آنها مانع سود بردن ديگران نميشود. بلكه آنها سود بيشتري مي برند.

همانطور كه در بالا توضيح دادم در شرايط بالارونده ممكن است اينطور بشود ولي در جهت معكوس و پايين رونده فقط رانت اطلاعاتي دقيق موثر است.

بهزاد جان اينجا يك سئوال ايده ئولوژيكي هم بايد از شما بپرسم.
چطور ميشود همه ما در مورد دولتها و سياست و مسئولين در باره رانت خواري!اينقدر حساس هستيم ولي در مورد رانت خواريهاي بخش خصوصي كه ميدانيم هست و خواهد بود بي تفاوت احيانا توجيه گر و تا حدي منفعلانه برخورد ميكنيم.

خب به نظر من اگر ما به سود دهي و سود خواري و كلا عامل سود نقشي كليدي و محوري در كارهايمان بدهيم خود بخود مجبور ميشويم
بدليل اينكه اصل تفكر سوداگرانه بر پايه پنهان كاري و استفاده از همه
ظرفيت هاي ممكن است و در اين راه عامل اخلاقي هم مداخله ندارد، رانت خواريها را راحت تر قبول ميكنيم!يا زياد مهم نيستند.

چون تفكر سود محوري اينطور ميگويد كه اگر خود من هم در جايگاه ان رانت خواري بودم چنين ميكردم و بازار بورس به شيوه فعلي در دنيا و ايران
بر پايه سود محوري صرف بنا شده و اگر بخواهيم اخلاقي عمل كنيم كلاهتان پس معركه است!چرا؟ چون اكثريت انها كه در بازار بورس هستند
مايلند ان رانت هاي اطلاعاتي را براي جمع اوري سود بيشتر اول از همه داشته باشند!!! و اين با دين و اخلاق جور در نميايد.البته ممكن است تك وتوكي مثل شما برادر عزيزم اينگونه نخواهيد و عمل نكنيد ولي من و شما خوب ميدانيم كه اكثريت در صورت داشتن امكان رانت اطلاعاتي چنين ميكنند! و به نظر من فلسفه بورس به شكل فعلي ان در اساس اينطور است.

در مورد سهامدارن خارجي هم حق با شماست و با ورود اونها، بازار ريسكش افزايش پيدا ميكنه. منتهي هنوز كه خوشبختانه اونها نيومدن و ما هم داريم در باره حال حاضر صحبت ميكنيم نه چند سال آينده:D

خب دوست عزيز ما خوب ميدونيم كه در كشور ما عده اي بانگ اينرا براورده اند كه درها را بروي سرمايه هاي خارجي در بازار بورس و كلا همه جا باز كنيم.طبق تاييد بالاي شما اگر اينگونه شد پس ممكن است بازار بورس خيلي هم اينده دار و با ثبات نباشد:p;)

براي اينكه اون عدد يكي بيشتر يا يكي كمتر بشه حداقل مدت زماني بين دو تا سه سال طول ميكشه. بنابراين بازار بورس همچين كشكي هم نيست كه امشب بخوابيم فردا بلند بشيم ببينيم مثلا شركت ايران خودرو ورشكست شده.

در مورد اين اعداد و شاخص ها بله ميشه تا حدي اطمينان بخش باشه ولي همين اعداد هم ميتونه خيلي گمراه كننده باشه.به نظر من شما هم زياد رو اين اعداد تكيه نكن اقا بهزاد چون و اگر ميتوني اخبار دقيق و عيني تهيه كن:D چون همانطور كه ميدوني بازار بورس در واقع پيش بيني سود ها و ضررهاي اينده هست و شما توي اين ارقام و اعداد از اتفاقات اينده كاملا بي خبري ولي از ما بهتران باخبرند و اين توليد همون اشكالي را كه قبلا گفتم ميكنه;)

يقول اخيك و الحقير:D
المنفعتك ضرري
و الضراري عائدتك
والعائده يجب كان حلال
والحلال ما يمكن به هذه الشكل
:D

بهزاد
Saturday 18 December 2004, 11:57AM
خب برادر من همانطور كه خود فرموديد تنها شرطش قدرت تحليل و پيش بيني هست درست؟
خب اين قدرت تحليل و پيش بيني مگر غير از اين است كه بر اطلاعات دقيق و درست استوار ميشود؟

غير از اين نيست. منتهي اطلاعات بر دو قسم هستند:
يكي اطلاعاتي كه در دسترس افراد خاص هست. مانند زمان دقيق افزايش سرمايه يا ساير تغييرات در شركت.
و ديگري اطلاعاتي كه مبتني بر آمار و ارقام و محاسبات هست. مانند محاسبه سود واقعي شركت و يا ميزان افزايش بازده شركت.

و ظاهرا شما فقط مورد اول رو مهم ميدونين و از قسمت دوم غافلين در صورتي كه قسمت دوم هم خيلي مهم هست و هم اينكه براي همگان دسترسي به آن امكان پذير است.

همانطور كه گفتم تحليل اطلاعات داده شده توسط شركت ها به سهامداران و نتيجه گيري از انهم در بهترين شرايط كمك زيادي
نميكند.

چرا كمك زيادي ميكند. منتهي به تنهايي كافي نيست.

اما در باره اينكه گفته بوديد ايران اينگونه نيست و همش سود داده بله ممكن است چند سالي بالا برود ولي انهايي كه در اوج گراني سهام ميخرند و بازار سهام چند سال پشت هم فروكش ميكند ايا از نظر شما
باز سود كرده اند؟

سقوط پشت سر هم و همگاني سهام وقتي اتفاق مي افته كه رشد بادكنكي و غير منطقي همه سهام ها رو قبلش داشته باشيم. (مثل سالهاي هفتاد تا هفتاد و چهار). ولي الان با استفاده از تجربه اون سالها ساز و كارهايي انديشيده شده كه جلوي اين مدل رشد گرفته بشه و تا حالا هم موفق بوده.

بهزاد جان اينجا يك سئوال ايده ئولوژيكي هم بايد از شما بپرسم.
چطور ميشود همه ما در مورد دولتها و سياست و مسئولين در باره رانت خواري!اينقدر حساس هستيم ولي در مورد رانت خواريهاي بخش خصوصي كه ميدانيم هست و خواهد بود بي تفاوت احيانا توجيه گر و تا حدي منفعلانه برخورد ميكنيم.

اين بر ميگيرده به سيستم اقتصادي انتخابي ما براي كشور.
در حال حاضر دو نوع سيستم كاپيتاليستي و كمونيسيتي براي اقتصاد در دنيا هست كه اجرا ميشه. البته ما هم مدعي اجراي سيستم سومي با عنوان اسلامي هستيم (كه البته فقط در حد ادعا هست).
اقتصاد فعلي ايران به سوي كاپيتاليستي شدن پيش ميره و اين جور مسائل هم در اين نوع از اقتصاد اجتناب ناپذير است. به عبارت ديگر پايه و اساس اين نوع اقتصاد بر همين مبنا بنا شده (سود هاي كلان صاحبان سرمايه).

طبق تاييد بالاي شما اگر اينگونه شد پس ممكن است بازار بورس خيلي هم اينده دار و با ثبات نباشد:p;)

اگر اينطور بشه، مسلما سوددهي آن با افت چشمگيري مواجه ميشه.
البته در كنار ساير عوامل مثل كاهش بهره بانكي و... كه بعيد هست حداقل تا ده سال آينده چنين اتفاقي بيفته.
چون بورس ايران در حد و اندازه اين حرفها نيست. (يك سرمايه دار عرب ميتونه كل بورس ايران رو يك جا بخره:D)

در مورد اين اعداد و شاخص ها بله ميشه تا حدي اطمينان بخش باشه ولي همين اعداد هم ميتونه خيلي گمراه كننده باشه.به نظر من شما هم زياد رو اين اعداد تكيه نكن اقا بهزاد چون و اگر ميتوني اخبار دقيق و عيني تهيه كن:D چون همانطور كه ميدوني بازار بورس در واقع پيش بيني سود ها و ضررهاي اينده هست و شما توي اين ارقام و اعداد از اتفاقات اينده كاملا بي خبري ولي از ما بهتران باخبرند و اين توليد همون اشكالي را كه قبلا گفتم ميكنه;)

ببينين سرمايه گذاري در بورس سه مدل كوتاه مدت و ميان مدت و بلند مدت داره.

كه در مورد كوتاه مدت يا تكنيكال حرف اول و آخر رو رانت هاي اطلاعاتي ميزنن. چون دوره سرمايه گذاري شما بين 4 تا 15 روز هست.
در مورد ميان مدت يا فاندامنتال تحليل دقيق از عملكرد مالي و صنعتي شركت مورد نظر و كل صنعتي كه شركت به اون وابسته است در تعيين راهبرد شما نقش اساسي داره كه بخشي از اين تحليل رو اطلاعات رانتي، بخشي رو اطلاعات محاسباتي و بخشي ديگر رو عملكرد سالهاي گذشته شركت و همينطور شاخص هاي بورس به ما ميدن. پس همچين هم اين اعداد و ارقام به درد نخور نيستند. لازم به ذكر است كه سرمايه گذاري ميان مدت زماني بين يك تا حداكثر 9 ماه رو شامل ميشه.
در مدل بلند مدت يا پيرمردي:D هم كه دوره زماني بيش از يك سال رو شامل ميشه فقط دو دسته سرمايه گذاري ميكنن. يكي سرمايه داراي بزرگ و شركت هاي سرمايه گذاري و ديگري پيرمردان. كه خب مسلم هست در اين نوع سرمايه گذاري به وقت سقوط سهام اين سهامدارن جزء هستن كه ضرر ميكنن.

منتهي اين رو بدونين كه كساني كه قصد دارن به صورت حرفه اي در بورس سرمايه گذاري كنن. اينطوري نيست كه يك سهم رو بخرن و اينقدر نگه دارن تا خاكس به سر بشه. بلكه هر سهمي بنا بر قيمتي كه خريداري شده يك نقطه فروش داره كه به محض اينكه قيمت سهم به اون نقطه برسه، صاحبش ميفروشدش تا از زيان جلوگيري كنه.
اون ضررهاي هنگفت براي كساني هست كه همينطوري الا بختكي به خريد و فروش مي پردازند. نه بورس بازان.

يقول اخيك و الحقير:D
المنفعتك ضرري
و الضراري عائدتك
والعائده يجب كان حلال
والحلال ما يمكن به هذه الشكل

به نظر شما سود كردن يك نفر در بازار بورس الزاما با ضرر كردن يكي ديگه همراهه. در حالي كه اصلا اينطور نيست.
:D

سینا 555
Saturday 18 December 2004, 07:20PM
اقتصاد فعلي ايران به سوي كاپيتاليستي شدن پيش ميره و اين جور مسائل هم در اين نوع از اقتصاد اجتناب ناپذير است.(منظور اقا بهزاد رانت خواري هست!) به عبارت ديگر پايه و اساس اين نوع اقتصاد بر همين مبنا بنا شده (سود هاي كلان صاحبان سرمايه

به نظر شما سود كردن يك نفر در بازار بورس الزاما با ضرر كردن يكي ديگه همراهه. در حالي كه اصلا اينطور نيست.

خب شما عملا وجود رانت خواري را تاييد ميكنيد همزمان توجيه چون ميفرماييد اجتناب ناپذير است كه راست هم ميگوييد:smile57:!
خود ميگوييد همه سود نميكنند و ضرر هم هست!

اما همزمان ميفرماييد اين رانت خواريها كه هست و اجتناب ناپذير هم هست!! باعث ضرر كسي نميشود.

و باز ميگوييد دليل ضرر افراد در بازار بورس رانت خواري ان عده نيست!
ناداني خودشان است!

حال براي بنده مانده است كه ثابت كنم ان رانت خواريها كه شما در پي توجيه ان هستيد چگونه باعث ضرر ديگران ميشود.

برادر بهزاد عزيز شما حواب سوال من را نداديد كه چگونه ميشود در سيستم سرمايه داري رانت خواري توجيه هست ولي در سيستم هاي ديگر خيلي خيلي بد؟!

ممكن است بفرماييد در سيستم سرمايه داري رانت خواري كنترل شده است و شفاف و از اين حرفهاي ساده نگرانه ولي براحتي ميتوان ديد كه
وجود رانت و داشتن كارت ازاد! براي استفاده از رانت براي سرمايه دار هاي بزرگتر ممكن است سرمايه و دارايي يك كشور و يك ملت را يكشبه به تاراج برود!نمونه فراوان هست! آرژانتين نمونه بارزيست.

بخش ديگري از سوال بنده اين بود
خب به نظر من اگر ما به سود دهي و سود خواري و كلا عامل سود نقشي كليدي و محوري در كارهايمان بدهيم خود بخود مجبور ميشويم
بدليل اينكه اصل تفكر سوداگرانه بر پايه پنهان كاري و استفاده از همه
ظرفيت هاي ممكن است و در اين راه عامل اخلاقي هم مداخله ندارد، رانت خواريها را راحت تر قبول ميكنيم!يا زياد مهم نيستند.

چون تفكر سود محوري اينطور ميگويد كه اگر خود من هم در جايگاه ان رانت خواري بودم چنين ميكردم و بازار بورس به شيوه فعلي در دنيا و ايران
بر پايه سود محوري صرف بنا شده و اگر بخواهيم اخلاقي عمل كنيم كلاهتان پس معركه است!چرا؟ چون اكثريت انها كه در بازار بورس هستند
مايلند ان رانت هاي اطلاعاتي را براي جمع اوري سود بيشتر اول از همه داشته باشند!!! و اين با دين و اخلاق جور در نميايد.البته ممكن است تك وتوكي مثل شما برادر عزيزم اينگونه نخواهيد و عمل نكنيد ولي من و شما خوب ميدانيم كه اكثريت در صورت داشتن امكان رانت اطلاعاتي چنين ميكنند! و به نظر من فلسفه بورس به شكل فعلي ان در اساس اينطور است

كه البته جواب شفافي نگرفتم

اما در مورد زياده روي من روي عنصر اطلاعات رانتي و تاكيد دوباره شما بر روي دخيل بودن ارقام و امار دوباره بايد به شما ياداوري كنم اقا بهزاد كه ان ارقام حتي در صورت صحت و عدم دستكاري چيز زيادي را نشان نميدهد و بيشتر حنبه ي تكميلي دارند تا اساسي! چرا كه همانطور كه قبلا گفتم فلسفه بورس بر اساس تخمين و حدس در باره سودها و ضررهاي احتمالي اينده بنا شده است و شما از اين ارقام نميتوانيد چيزي بيابيد و نهايتا همان حدس و گمان است و نوعي قمار بازي كم حطر تر براي بنده و شما ولي بسيار سود ده براي دارندگان رانت!

يا حق

بهزاد
Sunday 19 December 2004, 10:40AM

نوشته شده بوسيله بهزاد
اقتصاد فعلي ايران به سوي كاپيتاليستي شدن پيش ميره و اين جور مسائل هم در اين نوع از اقتصاد اجتناب ناپذير است.(منظور اقا بهزاد رانت خواري هست!) به عبارت ديگر پايه و اساس اين نوع اقتصاد بر همين مبنا بنا شده (سود هاي كلان صاحبان سرمايه).

خشت اول چون نهد معمار كج...

مشكل شما اين هست كه منظور بنده رو اشتباه متوجه شديد، منظور من سودهاي كلان صاحبان سرمايه بود كه در انتهاي همون جمله بهش اشاره كردم. هذا اولا.

خب شما عملا وجود رانت خواري را تاييد ميكنيد همزمان توجيه چون ميفرماييد اجتناب ناپذير است كه راست هم ميگوييد:smile57:!
اما همزمان ميفرماييد اين رانت خواريها كه هست و اجتناب ناپذير هم هست!! باعث ضرر كسي نميشود.
ناداني خودشان است!

دقيقا

حال براي بنده مانده است كه ثابت كنم ان رانت خواريها كه شما در پي توجيه ان هستيد چگونه باعث ضرر ديگران ميشود.

اين شد يه چيزي، من منتظرم.

برادر بهزاد عزيز شما جواب سوال من را نداديد كه چگونه ميشود در سيستم سرمايه داري رانت خواري توجيه هست ولي در سيستم هاي ديگر خيلي خيلي بد؟!

دوست عزيز! من هيچ وقت نميگم كه رانت خواري در سيستم سرمايه داري توجيه هست. بلكه ميگم جزو لوازم اين سيستم هست. مثل اينكه شما بگوئيد از لوازم مسلمان واقعي بودن، چشم پوشي كردن از محرمات و برخي لذت هاي دنيوي هست.
هر سيستمي براي خودش برخي لوازم رو داره و سود صاحبان سرمايه و رانت خواري آنها جز لوازم اين سيستم هست.

شما اگر اعتراضي دارين به اين نحوه بهتر است يه سيستم ديگه رو پيشنهاد بدين و بگين كه از اين سيستم به جاي اون سيستم استفاده كنيم. چون اون معايب سرمايه داري رو نداره و اين مزايا رو هم اضافه داره.
(البته بعيد هست كه در حال حاضر چنين سيستمي باشه و موفق هم بوده باشه).

بخش ديگري از سوال بنده اين بود كه البته جواب شفافي نگرفتم

راستش من دو بار مطلب شما رو خوندم ولي متوجه سوالتون نشدم كه بخوام شفاف جواب بدم.

چرا كه همانطور كه قبلا گفتم فلسفه بورس بر اساس تخمين و حدس در باره سودها و ضررهاي احتمالي اينده بنا شده است و شما از اين ارقام نميتوانيد چيزي بيابيد

من باز هم روي اين نكته پافشاري ميكنم.
شما مدعي هستيد كه فلسفه بورس بر اساس تخمين و حدس و گمان در باره سودها و ضررهاي آينده هست.
خب ببينين حدس و گمان سه جور بيشتر نيست:
يا بايد از روي باد شكم باشد.
يا بايد مبتني بر آمار و ارقام باشد.
يا بايد پيشگويي و علم غيب باشد.

تكليف مورد اول و سوم كه معلومه، پس فقط باقي ميمونه نوع دوم.
پس همونطور كه مي بينيد به وسيله آمار و ارقام هست كه ميشه سود و ضرر آينده رو پيش بيني كرد نه همينطور كشكي و به صورت قمار. (چون در قمار فقط شانس نقش داره و لاغير).

يك مثال براي روشن شدن نقش آمار و ارقام در محاسبات:

شركت نوشابه سازي ايكس فروش كل سه سال گذشته اش صد هزار تومان بوده كه از اين صد هزار تومان:
سي هزار تومانش رو در فصل بهار فروخته
چهل و پنج هزار تومان رو در تابستان
پانزده هزار تومان در پائيز
و ده هزار تومانش رو در زمستان

يعني درصد فروشش در فصول سال به ترتيب 30 و 45 و 15 و 10 درصد بوده.

اين شركت كل فروش امسالش رو صد هزار تومان پيش بيني كرده و بر اين اساس سود هر سهمش رو بيست تومان پيش بيني كرده.

طبق ميانگين سال هاي گذشته اين شركت در بهار بايد 30 هزار تومان فروش داشته باشه.

الان فصل پائيز است.

اين شركت در فصل بهار سي و پنج هزار تومان فروش داشته
در تابستان پنجاه و سه هزار تومان.

همينطور كه از آمار پيداست پيش بيني مي شود كه اين افزايش فروش در پائيز و زمستان هم ادامه داشته باشد.
و در نتيجه فروش كل اين شركت رقمي معادل صد و بيست و دو هزار تومان خواهد شد.

پس با اين محاسبه سود هر سهم نيز به رقم بيست و پنج تومان افزايش مي يابد.

پس نتيجه ميگيريم كه سود واقعي شركت بيست و پنج تومان هست نه بيست تومان و بر اساس اين نتيجه گيري نسبت به خريد، نگهداري يا فروش سهاممون در اون شركت تصميم ميگيريم.

سینا 555
Sunday 19 December 2004, 10:43PM
اقتصاد فعلي ايران به سوي كاپيتاليستي شدن پيش ميره و اين جور مسائل هم در اين نوع از اقتصاد اجتناب ناپذير است به عبارت ديگر پايه و اساس اين نوع اقتصاد بر همين مبنا بنا شده (سود هاي كلان صاحبان سرمايه).

يعني اشكالي نيست.رانت خوري سرمايه دارهاي كلان اجتناب ناپديره وچون پايه و اساس اين اقتصاد بر همين مبنا!!يعني رانت خواري انها بنا شده ما هم سعي ميكنيم اگر دستمون رسيد رانت بخوريم!چون رانت خوري توشه!

اما اقا بهزاد من متوجه نشدم شما اين اقتصاد را قبول نداريد ولي همزمان خود حاضريد در ان شركت كنيد و اگر توانستيد رانت هم بخوريد؟
يك جاي حرف شما تضاد داره دوست گرامي.اصلا چرا شما ان رانت اطلاعاتي را نخوري؟يعني شما اگر خبر مهمي در باره سود و زيان اينده و يا برنامه هاي اينده شركتي در دست داشتي ميروي براي انكه حرام خواري نكرده باشي مثل يك مسلمان واقعي اين خبر را به همه ميگويي تا اجحافي به كسي نشده باشد؟:p

همانطور كه گفتم فلسفه واقعي بورس بر همين مبناي هرمي واقع شده و اين غير قابل انكار است.

شما هنوز به من جواب نداديد چطور ميشود شما در سيستم سياسي و نقش دولتها در اقتصاد به وجود رانت ها بسيار بسيار حساس هستيد ولي به بازار ازاد كه ميرسيد نه تنها حساس نيستيد بلكه وجود رانت را اجتناب ناپذير و توجيه نيز ميكنيد؟

پس فرق بين اقتصاد دولتي يا متمركز يا انواع ان با اقتصاد بازار ازاد كه بنظر ميرسد شما از طرفداران ان هستيد در عدم رانت خواري افراد صاحب قدرت نيست! ميخواهم بدانم به نظر شما اين فرق در كجاست؟

نقل قول از خودم
خب شما عملا وجود رانت خواري را تاييد ميكنيد همزمان توجيه چون ميفرماييد اجتناب ناپذير است كه راست هم ميگوييد!
ناداني خودشان است!

فرموديد دقيقا!
ياداور ميشوم كه شما اينجا رانت خواري را تاييد ميكنيد و چه بسا لازمه ان سيستم سرمايه داري مورد نظر خود ميدانيد!

اما شما ميفرماييد رانت خواري كله گنده ها باعث تضييق حق ديگران نميشود و تنها دليل مهمي كه براي ان مياوريد اينست كه مردم عادي ميتوانند ارقام را ملاحظه كنند و خود نتيجه بگيرند با سرمايه خود در اين بورس چه بكنند.

و بنده ميگويم ان ارقامي كه شما از ان ياد ميكنيد مربوط به گذشته است كه معلوم شده اين شركت چه كرده است!

ارقام اينده هنوز نيامده و طبيعي هم هست كه نيامده باشد درست؟
پس شما براي سرمايه خود كه در اينده معلوم ميشود سود ميكند يا ضرر
جز اعداد قديمي و شم اقتصادي و حدس و گمان و احيانا رانت اطلاعاتي بطور واقعي چيزي ديگر براي تگيه كردن نداريد!

1/خوب رانت اطلاعاتي كه فقط از ما بهتران دارند و نه مردم عادي!

2/اعداد هم كه چيزي جز همان مشخص كردن احتمالات نيست!
چون همانطور كه گفتم شما بايد سود و زيان اينده را بدانيد كه اين ارقام
به شما چنين چيزي را نميگويند.اين اعداد به شما ميگويند اين شركت در فلان مرحله اينقدر فروش داشته و اينقدر سود يا زيان ديده است و امثالهم و شما با تكيه بر همين گذشته شركت است كه باز بايد اينده انرا نيز تخمين بزنيد.

3/شم اقتصادي هم هر كسي ندارد جز عده اي و انهم ان عده كه خيلي خيلي خوب بازار را ميشناسند.

4/حدس و گمانه زني كه به نظر بنده اكثر سهامداران در اين بخش قرار ميگيرند.

جناب بهزاد اگر نميدانيد بايد عرض كنم كه در خود كشورهاي مهد بورس
كه ان اعداد ارقام مورد ادعاي شما هم نسبتا شفاف است وقتي از سرمايه گذاري در بورس صحبت ميكنند ميكويند speculation يعني همان حدس و گمان.و اگاهان ميدانند كه ارقام اظهار شده حتي در صورت شفاف بودن و درست بودن چيزي جز ابزاري براي دانستن تاريخ اقتصادي يك شركت نيست.و انچه براي بدست اوردن سود شايان اهميت بسيار است همان دانستن اخبار واقعي و اخبار اينده يك شركت است.مخصوصا اينكه در دوران فعلي رقابت ها بسيار بهم نزديك است و كوچكترين تغييرات در استراتژي و سرمايه گذاري احتمالي اينده كه امثال بنده و جنابعالي نميتوانيم خبري از انها داشته باشيم تغييرات بزرگي را در سود يا زيان ان شركتها و متعاقبا سهام انها بحاي ميگذارد.

اما چيزي كه بنده ميگويم اينست همانطور كه همه ما به وجود رانت در دستگاهاي دولتي حساس هستيم بايد خيلي بيشتر به وحود رانت در بخش خصوصي و بورس ها اهميت بدهيم.
چون اينجا صجبت بيت المال و اينها نيست كه صاحبان مشخصي نداشته باشد.اينجا صحبت از سرمايه واقعي و معلوم يك عمر انسانهاييست كه با كار و تلاش پس انداز كرده اند و اگز و جود رانت را قابل تحمل بدانيم فاجعه هاي بزرگي ميتواند رح بدهد و عده كثيري هستي خود را يكشبه از دست هم بدهد. چون پيش امده و پيش هم ميايد.

بنده با بورس و تجميع سرمايه ها براي سازندگي كشور اصلا مخالف نيستم برعكس خيلي هم خوب است ولي ميگويم اين سرمايه گذاري مردم در بورس بايد تحت شرايط كنترل شديد و بازرسي هاي دقيق و برخورد شديد با رانت خواران و در واقع دزدان مال مردم همراه باشد.
همانطور كه اين حساسيت در بخش دولتي براي رانت خواري و دزدي هست اينجا بايد حساسيت ده چندان باشد و نه برعكس!

و همينطور بايد توضيح داد كه شما ممكن است ضرر هم بكنيد و ممكن است حتي همه سرمايه خود را هم از دست بدهيد.

يا حق

sareban
Sunday 19 December 2004, 10:51PM
سلام به دوستان
آقا بهزاد راهنمايي كنيد لطفا
چي بخريم ؟ چي بفروشيم؟
ويترو رو چيكار كنيم نمادش داره ميره پايين بفروشيمش يا نه؟
راستي معاملات الكترونيكي به كجا رسيده؟
در حال حاضر امكان داره؟

بهزاد
Monday 20 December 2004, 12:04PM
يعني اشكالي نيست.رانت خوري سرمايه دارهاي كلان اجتناب ناپديره وچون پايه و اساس اين اقتصاد بر همين مبنا!!يعني رانت خواري انها بنا شده ما هم سعي ميكنيم اگر دستمون رسيد رانت بخوريم!چون رانت خوري توشه!

راستش من متوجه نميشم كه ايراد كار كجاست كه بحث ما داره گره ميخوره، نميدونم من منظور شما رو متوجه نميشم يا شما منظور من رو يا هر دو:D

ببينين سيستم اقتصاد بازار يا سرمايه داري پايه و اساسش سود صاحبان سرمايه كلان هست. (به درست و غلطيش كاري ندارم).
حالا يا ما اين سيستم رو قبول داريم و بايد به لوازمش پايبند باشيم. يا قبول نداريم و بايد يك سيستم ديگه معرفي كنيم. و يا اينكه جزو گروه سومي هستيم كه معتقديم اين سيستم نقص داره، ولي تا زماني كه سيستم جايگزيني براش پيدا نشده، بايد با همين سيستم بسازيم. (من جزو اين گروهم)

حالا شما جزو كدوم گروهي؟ مواضعت رو شفاف كن لطفا.
اگر هم جزو گروه دوم تشريف دارين لطفا سيستم پيشنهاديتون رو هم توضيح بفرمائيد.

اما اقا بهزاد من متوجه نشدم شما اين اقتصاد را قبول نداريد ولي همزمان خود حاضريد در ان شركت كنيد.

در بالا توضيح دادم و يك مثال هم در اينجا ميزنم
ما سازمان ملل رو به خاطر اينكه روابط ظالمانه درش حاكم هست رو قبول نداريم و معتقديم به درد ملل نميخوره و منافع زورگوها رو تامين ميكنه ولي در عين حال عضوش هستيم. و از مزاياش استفاده ميكنيم.

يعني شما اگر خبر مهمي در باره سود و زيان اينده و يا برنامه هاي اينده شركتي در دست داشتي ميروي براي انكه حرام خواري نكرده باشي مثل يك مسلمان واقعي اين خبر را به همه ميگويي؟:p

يكي از اهداف ايجاد اين تاپيك همين موضوع بوده:D:p

شما هنوز به من جواب نداديد چطور ميشود شما در سيستم سياسي و نقش دولتها در اقتصاد به وجود رانت ها بسيار بسيار حساس هستيد ولي به بازار ازاد كه ميرسيد نه تنها حساس نيستيد بلكه وجود رانت را اجتناب ناپذير و توجيه نيز ميكنيد؟

منظور من از اجتناب ناپذير اين هست كه به هيچ عنوان نميشود جلوگيري كرد از اين موضوع. سود سرمايه دار كلان جزو ذات سيستم سرمايه داري هست. نميشه ذات يه چيزي رو ازش گرفت.

يك مثال:
شما مالك 80 درصد سهام يك كارخانه هستي. و بيست درصد بقيه در دست مردم هست.
شما به عنوان مالك اين كارخانه قبل از هر كس ديگه اي متوجه ضرر و سود احتمالي كارخانه خودت در امسال و مقدار اين ضرر و يا سود مي شويد. و ميتوانيد نسبت به خريد يا نگهداري سهامتون تصميم بگيرين. قانون چطوري ميتونه مانع اطلاع يافتن شما از اين موضوع بشه.
آخه چرا حرف زور ميزني برادر من؟!

ياداور ميشوم كه شما اينجا رانت خواري را تاييد ميكنيد و چه بسا لازمه ان سيستم سرمايه داري مورد نظر خود ميدانيد!

در بالا گفتم.

اما شما ميفرماييد رانت خواري كله گنده ها باعث تضييق حق ديگران نميشود و تنها دليل مهمي كه براي ان مياوريد اينست كه مردم عادي ميتوانند ارقام را ملاحظه كنند و خود نتيجه بگيرند با سرمايه خود در اين بورس چه بكنند.

بله من چنين چيزي گفتم.
و شما هم قرار شد مشخص كنين كه به چه صورت سود يك سهام دار ميتونه باعث ضرر يك سهامدار ديگه بشه. كه تا حالا مشخص نفرمودين.

يك سرمايه دار ممكن هست متوجه بشه فلان شركت هفته آينده افزايش سرمايه داره و بره سهام اون شركت رو بخره. استفاده اين سرمايه دار چه ضرري رو متوجه ساير سهام دارها ميكنه؟

و بنده ميگويم ان ارقامي كه شما از ان ياد ميكنيد مربوط به گذشته است كه معلوم شده اين شركت چه كرده است!
جز اعداد قديمي و شم اقتصادي و حدس و گمان و احيانا رانت طلاعاتي بطور واقعي چيزي ديگر براي تگيه كردن نداريد!

من با يك مثال ساده مشخص كردم كه چطور ميشود بدون استفاده از رانت اطلاعاتي به پيش بيني بازار پرداخت و بر مبناي اون تصميم گرفت.

3/شم اقتصادي هم هر كسي ندارد جز عده اي و انهم ان عده كه خيلي خيلي خوب بازار را ميشناسند.

خب معلومه. چه كسي گفته كه هر كسي ميتونه و بايد در بازار بورس سود ببره.
نه تنها اين بازار بلكه هر بازار و هر كاري براي كساني سود داره كه در اون بازار صاحب تجربه باشند.

اما چيزي كه بنده ميگويم اينست همانطور كه همه ما به وجود رانت در دستگاهاي دولتي حساس هستيم بايد خيلي بيشتر به وحود رانت در بخش خصوصي و بورس ها اهميت بدهيم.

در دو سه جمله بالاتر گفتم كه نميشود جلوي رانت اطلاعاتي را گرفت و دليلش رو هم گفتم.

بنده با بورس و تجميع سرمايه ها براي سازندگي كشور اصلا مخالف نيستم برعكس خيلي هم خوب است ولي ميگويم اين سرمايه گذاري مردم در بورس بايد تحت شرايط كنترل شديد و بازرسي هاي دقيق و برخورد شديد با رانت خواران و در واقع دزدان مال مردم همراه باشد.

اگه راهكاري هم ارائه مي فرموديد بد نبود:)

و همينطور بايد توضيح داد كه شما ممكن است ضرر هم بكنيد و ممكن است حتي همه سرمايه خود را هم از دست بدهيد.

دقيقا.
شنا كردن در دريا براي كسي لذت بخش است كه شنا بلد باشد.

بهزاد
Monday 20 December 2004, 12:08PM
نوشته شده بوسيله sareban
ويترو رو چيكار كنيم نمادش داره ميره پايين بفروشيمش يا نه؟

در اين مورد اطلاعاتي ندارم.

راستي معاملات الكترونيكي به كجا رسيده؟در حال حاضر امكان داره؟

منظور شما خريد و فروش از طريق اينترنت هست؟

سینا 555
Monday 20 December 2004, 09:00PM
نقل قول از خودم
خب دوست عزيز ما خوب ميدونيم كه در كشور ما عده اي بانگ اينرا براورده اند كه درها را بروي سرمايه هاي خارجي در بازار بورس و كلا همه جا باز كنيم.طبق تاييد بالاي شما اگر اينگونه شد پس ممكن است بازار بورس خيلي هم اينده دار و با ثبات نباشد

خب اقا بهزاد عزيز شما كه طرفدار بازار ازاد هستيد ميشود تبيين كنيد چه نوع بازار ازادي مورد نظر شما هست.

مايلند ان رانت هاي اطلاعاتي را براي جمع اوري سود بيشتر اول از همه داشته باشند!!! و اين با دين و اخلاق جور در نميايد.البته ممكن است تك وتوكي مثل شما برادر عزيزم اينگونه نخواهيد و عمل نكنيد ولي من و شما خوب ميدانيم كه اكثريت در صورت داشتن امكان رانت اطلاعاتي چنين ميكنند! و به نظر من فلسفه بورس به شكل فعلي ان در اساس اينطور است.

حواب شما اينجا چه شد؟شما خود چه ميكني اگر رانت اطلاعاتي داشته باشي؟

پس فرق بين اقتصاد دولتي يا متمركز يا انواع ان با اقتصاد بازار ازاد كه بنظر ميرسد شما از طرفداران ان هستيد در عدم رانت خواري افراد صاحب قدرت نيست! ميخواهم بدانم به نظر شما اين فرق در كجاست؟

اينجا هم جواب شفافي نگرفتم.تا انجا كه بياد دارم در نهضت بزرگ دوم خرداد!يكي از حرفهاي كليدي انها اين بود كه استفاده از رانت مذموم و اخ است!و چه فريادها كه در مذموميت ان كشيده نشد! ولي حالا شما نه تنها انرا اخ نميدانيد بلكه توجيه ميكنيد و اصلا جزو ضروريات سيستم مورد ادعاي خود ميدانيد!

اگر تا ديروز عده اي رانت خواري ميكردند و مذموم هم بود و ضد قانون هم بود ولي حالا شما با رويه و نسخه كپي شده اقتصادي كه پيش رو ميگذاريد اصلا رانت و رانت خواري را رسميت بخشيده و قانوني اعلام كرده و بطور كلي نهادينه هم ميكنيد.

سوال شفاف من از شما اينست چرا اين چرخش؟اگر رانت خواري بد است براي همه و همه جا و همه كس بايد بد باشد.اشتباه كه نميكنم؟!

چون اينجا صجبت بيت المال و اينها نيست كه صاحبان مشخصي نداشته باشد.اينجا صحبت از سرمايه واقعي و معلوم يك عمر انسانهاييست كه با كار و تلاش پس انداز كرده اند و اگز و جود رانت را قابل تحمل بدانيم فاجعه هاي بزرگي ميتواند رح بدهد و عده كثيري هستي خود را يكشبه از دست هم بدهد. چون پيش امده و پيش هم ميايد.

اين يعني سرمايه داري مشروط و بسيار كنترل شده و با ان نسخه وارداتي شما بسيار فرق دارد.

نقل قول از خودم
اما اقا بهزاد من متوجه نشدم شما اين اقتصاد را قبول نداريد ولي همزمان خود حاضريد در ان شركت كنيد و اگر توانستيد رانت هم بخوريد؟
يك جاي حرف شما تضاد داره دوست گرامي.اصلا چرا شما ان رانت اطلاعاتي را نخوري؟يعني شما اگر خبر مهمي در باره سود و زيان اينده و يا برنامه هاي اينده شركتي در دست داشتي ميروي براي انكه حرام خواري نكرده باشي مثل يك مسلمان واقعي اين خبر را به همه ميگويي تا اجحافي به كسي نشده باشد؟

منتظر جواب هستم

همانطور كه گفتم فلسفه واقعي بورس بر همين مبناي هرمي واقع شده و اين غير قابل انكار است.

نظر شما؟

جناب بهزاد اگر نميدانيد بايد عرض كنم كه در خود كشورهاي مهد بورس
كه ان اعداد ارقام مورد ادعاي شما هم نسبتا شفاف است وقتي از سرمايه گذاري در بورس صحبت ميكنند ميكويند speculation يعني همان حدس و گمان.و اگاهان ميدانند كه ارقام اظهار شده حتي در صورت شفاف بودن و درست بودن چيزي جز ابزاري براي دانستن تاريخ اقتصادي يك شركت نيست.و انچه براي بدست اوردن سود شايان اهميت بسيار است همان دانستن اخبار واقعي و اخبار اينده يك شركت است.مخصوصا اينكه در دوران فعلي رقابت ها بسيار بهم نزديك است و كوچكترين تغييرات در استراتژي و سرمايه گذاري احتمالي اينده كه امثال بنده و جنابعالي نميتوانيم خبري از انها داشته باشيم تغييرات بزرگي را در سود يا زيان ان شركتها و متعاقبا سهام انها بحاي ميگذارد.

نظرشما؟

بهزاد
اگه راهكاري هم ارائه مي فرموديد بد نبود:)

من فكر ميكنم در حلال بحث به راهكارهاي خود هم اشاره داشته ام
حود شما مگر راهكار مشخصي را بيان فرموده ايد؟اما من نتيجه گرفتم شما دنبال اقتصاد بازار ازاد هستيد كه شما مخالفتي نكردي!

راهكار بنده اين بود...
كه اينجانب با بورس و تجميع سرمايه ها براي سازندگي كشور اصلا مخالف نيستم برعكس خيلي هم خوب است ولي ميگويم اين سرمايه گذاري مردم در بورس بايد تحت شرايط كنترل شديد و بازرسي هاي دقيق و برخورد شديد با رانت خواران و در واقع دزدان مال مردم همراه باشد.همانطور كه اين حساسيت در بخش دولتي براي رانت خواري و دزدي هست اينجا بايد حساسيت ده چندان باشد و نه برعكس!
اين يعني سرمايه داري مشروط و نه ازاد.وفرق من و شما در همينجاست.

بهزاد
من باز هم روي اين نكته پافشاري ميكنم.
شما مدعي هستيد كه فلسفه بورس بر اساس تخمين و حدس و گمان در باره سودها و ضررهاي آينده هست.
خب ببينين حدس و گمان سه جور بيشتر نيست:
يا بايد از روي باد شكم باشد.
يا بايد مبتني بر آمار و ارقام باشد.
يا بايد پيشگويي و علم غيب باشد.

يا ميشود بجاي حدس و گمان از نوع هاي مختلف كه شمرديد به مركزيت قدرت وصل بود و بجاي حدس و گمان سود حتمي برد و از ضرر احتمالي گريخت:p;)

بهزاد
در دو سه جمله بالاتر گفتم كه نميشود جلوي رانت اطلاعاتي را گرفت و دليلش رو هم گفتم.

رانت اطلاعاتي در اين مقوله ها اقا بهزاد عزيز يعني قدرت يعني كنترل حامعه يعني در نهايت كنترل جامعه بدست سرمايه داران غير منتخب !!!.پس از كنار اين مسئله به اين راحتي ها نميتوان گذشت!
ضمنا چرا نميشود؟!

چطور جلوي رانت خواري در اقتصاد دولتي يا نيمه دولتي را ميشود گرفت و بايد گرفت؟!ولي اينجا نميشود و بنايد گرفت:D

يك سرمايه دار ممكن هست متوجه بشه فلان شركت هفته آينده افزايش سرمايه داره و بره سهام اون شركت رو بخره. استفاده اين سرمايه دار چه ضرري رو متوجه ساير سهام دارها ميكنه؟

نه عزيز اين سرمايه دار طفلي كه گناهي نكرده:p فقط چون از كارت ازاد
اهدايي از طرف بنده شما استفاده ميكنه رانت خودش رو خورده فقط! بخوره نوش جونش:D

فقط شما متوجه نيستي كه بسياري از اين رانت خواريها باعث ميشه كه
سهام شركتي را عاليحنابان خاكستري! قبل از اينكه من و شما تكان بخوريم به قله برسانند و وقتي بنده و شما و ادمهاي عادي تر خواستند سوار شوند ان سهم را با قيمت هاي بالاتري بايد بخرند كه اولا معلوم نيست در همچه شرايطي قيمت واقعي سهم چه باشد و وقتي همه حدس زنها!! با قيمت هاي بسيار بالاتري خريدند انگاه عاليجنابان خاكستري براي رسيدن به سود قبل از همه باز با داشتن رانت اطلاعاتي ميفروشند و سود هاي كلاني ميبلعند.اين وسط يك فردي مثل شما نوعي كه روزي 4 ساعت از عمرت را با اعداد و ارام و كسب اطلاعات از منافع موثق!!كسب ميكني شايد بتواني از قبال همان رانت اطلاعاتي مختصر ضرري نكني و حتي سودي هم ببري ولي افرادي كه وقتي و حوصله اي و اصولا عشق زيادي براي سود ندارند و اگر در بورس شركت ميكنند صرفا براي پس اندازي معقول سالم و مطمئن و همينطور كمك به رشد اقتصاد كشور است.پس بنابراين اين دسته از افراد در اقتصادي و يا بورسي كه ذاتش بقول شما رانت بازي و رانت خواريست در كوتاه مدت و دراز مدت در بهترين وجهش ضرري نميكنند.مگر اينكه همانطور گفتم روزي چند ساعت زندگي خود را روي ان بگذارند و يا با كارگذاران رانت خوار بورس و كميته عاليحنابان خاكستري(منتها اين از نوع سرمايه دارش)دائما در تماس باشد و اگر در اين نوع اقتصاد مريض ضرري نكند بايد كلاهش را بيندازد بالا.

خيلي كوتاه بهزاد جان.تاثير رانت خوارها در بالا بردن و پايين بردنهاي كذايي باعث بدبختي بسياري ميشود كه شده است و ميشود و به نظر من بعنوان راهكار ميبايست با كنترل شديد در حفاطت از سرمايه و پس انداز مردم زحمتكش بكوشيم و با به حداقل رساندن رانت خواري و اصلاح ساختار عملكردي بورس بر اساس اموزه هاي اسلامي و تعيين مجازاتهاي بسيار سنگين براي كساني كه تخطي ميكنند به اين مهم دست پيدا كنيم.
اگر بورس بخواهد محلي براي رانت خوران و سهام بازان حرفه اي متصل به قدرت تبديل بشود به نظر من با در نظر گرفتن همه ابعاد ضرر ان بسيار بيشتر از سودش براي عموم مردم است.

ولي تصور من از حرفهاي شما اينست كه اگر سود محوري نباشد مردم
به بورس توجه اي نميكنند.

يا حق

بهزاد
Wednesday 22 December 2004, 11:34AM
من متوجه دو تا موضوع شدم.

يكي اينكه شما تقريبا (نه كاملا) گفتگوي قبلي من رو نخوندين. چون پاسخ چند تا از سوالهاي جديد شما توي اون گفتگو هست.

يكي ديگه هم اينكه ظاهرا شما (عمدي يا غير عمدي اش را نمي دانم) دارين بحث رو منحرف ميكنيد و يه نوعي مغالطه مي فرمائيد.

بهزاد
Wednesday 22 December 2004, 12:23PM
خب اقا بهزاد عزيز شما كه طرفدار بازار ازاد هستيد ميشود تبيين كنيد چه نوع بازار ازادي مورد نظر شما هست.

من در گفتگوي قبلي خودم عرض كردم كه نقايص سيستم اقتصادي بازار آزاد رو قبول دارم ولي چون در حال حاضر جايگزين مناسبي براي نداريم، به ناچار ازش استفاده ميكنيم.

نوشته شده بوسيله بهزاد
ببينين سيستم اقتصاد بازار يا سرمايه داري پايه و اساسش سود صاحبان سرمايه كلان هست. (به درست و غلطيش كاري ندارم).
حالا يا ما اين سيستم رو قبول داريم و بايد به لوازمش پايبند باشيم. يا قبول نداريم و بايد يك سيستم ديگه معرفي كنيم. و يا اينكه جزو گروه سومي هستيم كه معتقديم اين سيستم نقص داره، ولي تا زماني كه سيستم جايگزيني براش پيدا نشده، بايد با همين سيستم بسازيم. (من جزو اين گروهم)

لطفا قسمت آبي رو جواب بفرمائيد.

جواب شما اينجا چه شد؟شما خود چه ميكني اگر رانت اطلاعاتي داشته باشي؟

من در گفتگوي قبلي جواب اين سوال رو داده بودم:

يعني شما اگر خبر مهمي در باره سود و زيان اينده و يا برنامه هاي اينده شركتي در دست داشتي ميروي براي انكه حرام خواري نكرده باشي مثل يك مسلمان واقعي اين خبر را به همه ميگويي؟

نوشته شده بوسيله بهزاد
يكي از اهداف ايجاد اين تاپيك همين موضوع بوده

اينجا هم جواب شفافي نگرفتم.تا انجا كه بياد دارم در نهضت بزرگ دوم خرداد!يكي از حرفهاي كليدي انها اين بود كه استفاده از رانت مذموم و اخ است!و چه فريادها كه در مذموميت ان كشيده نشد! ولي حالا شما نه تنها انرا اخ نميدانيد بلكه توجيه ميكنيد و اصلا جزو ضروريات سيستم مورد ادعاي خود ميدانيد!

جواب شفاف شما در گفتگوي قبلي من بود (هذا اولا):

نوشته شده بوسيله بهزاد
منظور من از اجتناب ناپذير اين هست كه به هيچ عنوان نميشود جلوگيري كرد از اين موضوع. سود سرمايه دار كلان جزو ذات سيستم سرمايه داري هست. نميشه ذات يه چيزي رو ازش گرفت.

يك مثال:
شما به عنوان مالك اين كارخانه قبل از هر كس ديگه اي متوجه ضرر و سود احتمالي كارخانه خودت در امسال و مقدار اين ضرر و يا سود مي شويد. و ميتوانيد نسبت به خريد يا نگهداري سهامتون تصميم بگيرين. قانون چطوري ميتونه مانع اطلاع يافتن شما از اين موضوع بشه.

و اما دوما:
مگر من رئيس جبهه دوم خرداد و يا وكيل مدافع اونها هستم كه شما بازخواست شعارهاي آنها را از من مي كنيد؟!

و سوما:
من چه در گفتگوي قبلي و چه در همين گفتگو در بالا عرض كردم كه طرفدار سيستم اقتصاد بازار آزاد نيستم. بيخودي سعي نكنيد آن سيستم را به من و يا من را به آن سيستم بچسبانيد.
من ميگم اين سيستم داره توي مملكت پياده ميشه، لوازمش هم اينه و ما هم مجبور به قبول و رعايت قوانين بازي هستيم.

اگر تا ديروز عده اي رانت خواري ميكردند و مذموم هم بود و ضد قانون هم بود ولي حالا شما با رويه و نسخه كپي شده اقتصادي كه پيش رو ميگذاريد اصلا رانت و رانت خواري را رسميت بخشيده و قانوني اعلام كرده و بطور كلي نهادينه هم ميكنيد.

در يك پاراگراف بالاتر بخوانيد.

سوال شفاف من از شما اينست چرا اين چرخش؟اگر رانت خواري بد است براي همه و همه جا و همه كس بايد بد باشد.اشتباه كه نميكنم؟!

چرخشي در كار نيست. رانت خواري بد است:

نوشته شده بوسيله بهزاد

لطفا قسمت آبي رو جواب بفرمائيد.

اين يعني سرمايه داري مشروط و بسيار كنترل شده و با ان نسخه وارداتي شما بسيار فرق دارد.

چيزي كه شما مي فرمائيد شعار هست نه راهكار.

نقل قول از خودم:
يك جاي حرف شما تضاد داره دوست گرامي.اصلا چرا شما ان رانت اطلاعاتي را نخوري؟يعني شما اگر خبر مهمي در باره سود و زيان اينده و يا برنامه هاي اينده شركتي در دست داشتي ميروي براي انكه حرام خواري نكرده باشي مثل يك مسلمان واقعي اين خبر را به همه ميگويي تا اجحافي به كسي نشده باشد؟

منتظر جواب هستم

جواب شما در گفتگوي قبلي من بود (ديدي نخوندي گفتگوي قبلي رو:p)

نوشته شده بوسيله بهزاد
يكي از اهداف ايجاد اين تاپيك همين موضوع بوده:D:p

نظر شما؟

اگر منظور شما از "مبناي هرمي" اين باشد كه هركه بيشتر پول داشته باشه، بيشتر سود مي بره. با گفته شما موافقم.
ولي اگه منظورتون اين هست كه فقط كله گنده ها سود ميكنن و پائيني ها بدبخت ميشن.
مخالفم.

جز اعداد قديمي و شم اقتصادي و حدس و گمان و احيانا رانت طلاعاتي بطور واقعي چيزي ديگر براي تگيه كردن نداريد!

نظرشما؟

نظرم رو در گفتگوهاي قبلي گفتم:
نوشته شده بوسيله بهزاد
من با يك مثال ساده مشخص كردم كه چطور ميشود بدون استفاده از رانت اطلاعاتي به پيش بيني بازار پرداخت و بر مبناي اون تصميم گرفت.

البته اون مثاله در سه تا گفتگوي قبل تر هست.

من فكر ميكنم در حلال بحث به راهكارهاي خود هم اشاره داشته ام
حود شما مگر راهكار مشخصي را بيان فرموده ايد؟اما من نتيجه گرفتم شما دنبال اقتصاد بازار ازاد هستيد كه شما مخالفتي نكردي!

1- بهتر نيست به طور شفاف نه در لابلاي مطالب راهكار خودتون رو بفرمائيد.
2- بنده چطوري بايد مخالفت كنم تا شما قبول بفرمائيد؟:D

راهكار بنده اين بود...
...ولي ميگويم اين سرمايه گذاري مردم در بورس بايد تحت شرايط كنترل شديد و بازرسي هاي دقيق و برخورد شديد با رانت خواران و در واقع دزدان مال مردم همراه باشد.

در اين راهكار جنابعالي اشاره نشده كه چطوري ميشه جلوي رانت اطلاعاتي رو گرفت؟؟؟!!!

به مثال گفتگوي قبلي بنده مراجعه بفرمائيد:
نوشته شده بوسيله بهزاد
يك مثال:

يا ميشود بجاي حدس و گمان از نوع هاي مختلف كه شمرديد به مركزيت قدرت وصل بود و بجاي حدس و گمان سود حتمي برد و از ضرر احتمالي گريخت:p;)

ظاهرا فراموش فرموده ايد كه در گفتگوي قبلي، خودتان فرموده بوديد كه به نظر شما پايه و اساس و فلسفه بورس بر اساس حدس و گمان است.
و من نيز بر اساس همين گفته شما اون سه راه رو ارائه كرده بودم.
حالا ظاهرا تجديد نظر فرموده و يك پايه و فلسفه جديد براي بورس پيدا كرده ايد.:D:p

رانت اطلاعاتي در اين مقوله ها اقا بهزاد عزيز يعني قدرت يعني كنترل حامعه يعني در نهايت كنترل جامعه بدست سرمايه داران غير منتخب !!!.پس از كنار اين مسئله به اين راحتي ها نميتوان گذشت!
ضمنا چرا نميشود؟!

ميشه بگين چطوري ميشه جلوش رو گرفت؟ (با توجه به مثال بالايي كه زدم براتون)؟؟؟!!!

بهزاد
Wednesday 22 December 2004, 12:25PM
فقط شما متوجه نيستي كه بسياري از اين رانت خواريها باعث ميشه كه
سهام شركتي را عاليحنابان خاكستري! قبل از اينكه من و شما تكان بخوريم به قله برسانند و وقتي بنده و شما و ادمهاي عادي تر خواستند سوار شوند ان سهم را با قيمت هاي بالاتري بايد بخرند كه اولا معلوم نيست در همچه شرايطي قيمت واقعي سهم چه باشد و وقتي همه حدس زنها!! با قيمت هاي بسيار بالاتري خريدند انگاه عاليجنابان خاكستري براي رسيدن به سود قبل از همه باز با داشتن رانت اطلاعاتي ميفروشند و سود هاي كلاني ميبلعند.

1- خريدن سهامي كه در قله قيمت هست يه كار نسبتا ابلهانه هست. و كمتر كسي اين كار رو ميكنه.
2- هر سهمي بسته به قيمت خريد، يك نقطه فروش داره كه وقتي به اون نقطه رسيد آدم سهمش رو ميفروشه تا بدبخت نشه.
3- كسي كه اين دو كار بالا رو نكنه نتيجه ميگيريم كه سر سوزني از بازار سرمايه سر در نمي آورد و چنين كسي اصلا نبايد در بورس بيايد.
چه كسي گفته كه همه بايد بتونن بيان توي بورس و همه هم بايد سود بكنن؟!

الان من نوعي كه سر سوزني از بازار آهن آلات سررشته ندارم ميتونم توي اون بازار برم و همينطور الابختكي سود كنم؟!
يا بازار طلا و ارز و يا هر بازار ديگه اي؟

شما چطور نكته به اين سادگي رو نديده ميگيري؟!:eek:

اين وسط يك فردي مثل شما نوعي كه روزي 4 ساعت از عمرت را با اعداد و ارام و كسب اطلاعات از منافع موثق!!كسب ميكني شايد بتواني از قبال همان رانت اطلاعاتي مختصر ضرري نكني و حتي سودي هم ببري ولي افرادي كه وقتي و حوصله اي و اصولا عشق زيادي براي سود ندارند و اگر در بورس شركت ميكنند صرفا براي پس اندازي معقول سالم و مطمئن و همينطور كمك به رشد اقتصاد كشور است.

1- كسي كه چند ميليون سرمايه گذاشته، بايد هم براي حفظ و افزايش سرمايه اش وقت صرف كنه. وگرنه پولي كه به امان خدا رها بشه مگه خودش زايمان ميكنه و زياد ميشه؟!
مثلا اگه شما يه مغازه بخري بيست ميليون، ده ميليون هم جنس بريزي توش، بعد بري دنبال كارت، خودش بعد از چند سال خود به خود زياد ميشه؟!

2- افرادي كه وقتي و حوصله اي و اصولا عشق زيادي براي سود ندارند، بايد ديوانه باشند كه بخواهند در بورس وارد بشوند.
مثل اين ميمونه كه من هيچ فرصت و علاقه اي به درس خوندن و محاسبات رياضي نداشته باشم. بخوام برم فيزيك هسته اي دوره دكترا درس بخونم. انتظار داشته باشم موفق هم بشم.
3- اون جور افراد اگر مي خواهند صرفا براي پس اندازي معقول سالم و مطمئن و همينطور كمك به رشد اقتصاد كشور فعاليت كنن بهتره پولشون رو بدن به بانك نه اينكه بيان توي بورس.:p

بورس جاي كاسبي هست نه پس انداز.

بهزاد
Wednesday 22 December 2004, 12:30PM
اما اقا بهزاد من متوجه نشدم شما اين اقتصاد را قبول نداريد ولي همزمان خود حاضريد در ان شركت كنيد.

1- در بالا توضيح دادم و يك مثال هم در اينجا ميزنم
ما سازمان ملل رو به خاطر اينكه روابط ظالمانه درش حاكم هست رو قبول نداريم و معتقديم به درد ملل نميخوره و منافع زورگوها رو تامين ميكنه ولي در عين حال عضوش هستيم. و از مزاياش استفاده ميكنيم.

2- شما كه در اين جمله خودتون اعتراف كردين كه من اين اقتصاد رو قبول ندارم. پس چرا در گفتگوي بعدي به صراحت من رو به عنوان مدعي اين سيستم معرفي كردين و گفتين كه من طرفدار اين سيستم هستم.:p

سینا 555
Wednesday 22 December 2004, 11:28PM
- شما كه در اين جمله خودتون اعتراف كردين كه من اين اقتصاد رو قبول ندارم. پس چرا در گفتگوي بعدي به صراحت من رو به عنوان مدعي اين سيستم معرفي كردين و گفتين كه من طرفدار اين سيستم هستم.:p

بنام خدا
سلام عليكم

عزيز بنده گفتم شما معلوم نيست قبول داريد يا نداريد! و اينكه من متوحه نشدم چون شما خود شما هنوز راهكاري!!!;) كه خودت هم بول داشته باشي و ازش حمايت كني بطور شفاف و دقيق ارايه نداده ايي اينطور برداشت كردم كه شما طرفدار اقتصاد بازار ازاد هستيد.

تنها چيزي كه مكرر بيان ميكنيد اينست كه اينطور است ديگر و اينگار وزش باد به ان جهت است!و ما هم چون اينطور است بايد دنباله رو باشيم.چون روابط خالص سرمايه داري بر بورس حكمفرما خواهد بود كاريش نميشه كرد!

اما جناب بهزاد اينجا موضوع بحث اينست كه چه چيزي معقول و درست است نه اينكه چطور واقعيت سرمايه داري وجود دارد.

شما التفات نميفرمايي كه اين ما انسانها هستيم كه واقعيت محيط خود را ميسازيم و اگر روابط سرمايه داري خالص اشكال دارد كه دارد! بنده و شما بعنوان بحث كننده نبايد بخاطر اينكه اينطور هست قبولش كنيم.پس نقش ما ادمها اين وسط براي ساختن واقعيت ها و اينده چه ميشود؟
شايد نقش ما از نطر شما اينست كه بيشتر سود كنيم؟

بحث سر اين نيست كه حالت فعلي چگونه هست يا نيست.بلكه بحث سر اينست كه روابط خالص سرمايه داري صحيج است يا خير.

شما ميفرمايي همينكه روابط دنيوي به اين شكل است ما هم بايد قبول كنيم و حتي در ترويج نظريه اي ممكن الخطا بكوشيم و بنده براي همين اين سوال برايم پيش امد.

شما درست ميگوييد كه نميشود تا بدست امدن نطريه اي جديد در حالت بي ثباتي باقي ماند.ولي اين من و شما را بعنوان بحث كننده براي رسيدن به نطريه اي جديد نبايد باز دارد اينطور نيست؟

حقير بطور شفاف و صريح از هر نوع رانت خواري فاصله گرفتم و حتي نشان دادم كه ميشود با وضع قوانين سفت و سخت و اعمال مجازاتهاي شديد براي سو استفاده كنندگان از اطلاعات و روشهاي ديگري كه متخصصان امر بايد جوابگو باشند جلوي اين بي نظمي و نابرابري را گرفت.
كه شما از كنار اين راهكار با بي تفاوتي گذشتيد و در جايي فرموديد اينها شعار است!!!

شعار است؟خوب بود ميگفتيد براي چه شعار است.
پس بنده هم به شما ميگويم التقاط ارزشهاي اسلامي با سرمايه داري
خالص كه شما طرفدار ان هستيد شعار است و ايندو با هم جمع نميشود!

شما طرفداري چون ميگويي اينطور است ديگر!!
اين يعني من مشكلي با ان ندارم.حتي رانت خواري را توجيه ميفرمايي!

هر كس خوب ميداند در بازار سرمايه داري خالص بحث هاي اخلاقي از مزخرفات است.و تفكر سود محوري با تفكر خدا محوري اصلا و ابدا جور در نميايد.اگر ميامد تا بحال اخلاقگرايان و دينمداران از سرمايه داران بزرگ دنيا بودند!

شما هيچ راهي نداري كه يا قبول كني موضوع اخلاق و دين در يك هم چه مدلي جايي ندارد يا اينكه بگوييد روز سودم رو ميكنم شب هم به دينم ميرسم.;)به حلال و حرام هم كاري ندارم!
چون خودتان هم احتمالا اگر رانتي باشد از ان بي بهره نخواهيد گذشت
و اينجا مشكل من و شما بوجود ميايد.

مشكل شما و طيف فكري شما با سرمايه داري مشروط چيست و چرا
اين فكر شعار است؟اصلا مگر ما بعنوان مسلمان نبايد براي اينده اي بهتر در باره نظريه هاي كارگشا و بهتري براي اينده مباحثه كنيم؟
خصوصا اينكه به نظر ميرسد شما انتفاداتي داريد ولي نميخواهيد حتي فكرش را بكنيد و اين يعني شما طرفدار اقتصاد بازار ازاد و غير مشروط هستيد.چرا؟ چون در چند جا ميگوييد جلوي رانت خواريهاي اين مدل شما را نميشود گرفت! بنده با عقل ناقص خود ميگويم ميشود منتها اگر اراده اي در كار باشد.ولي ماشا الله با اراده امثال برادراني مثل شما براي به ترسيم كشيدن طرحي سالم و معقول و پايدار براي اقتصاد كشور
معلوم است به هيچ كجا نميرسيم.اصولا شما از طرح مسئله از طرف حقير هم ناراحتيد اقا بهزاد و ميگوييد دارم بطور عمدي دارم مغالطه ميكنم! با و جوديكه بنده با مباحثه براي روشن شدن زواياي سرمايه داري مدل شما به تاپيك بي خواننده شما حداقل حركتي داده ام:p

البته ميدانم شما ميخواستي سهام معرفي كنيد و اموزش بدهيد ولي از بد قضايا بحث ما به اينجا كشيده شد و بنده مجبور به ادامه بودم.كاش در تاپيك ديگري اين بحث ادامه پيدا ميكرد تا شما بتواني به كار خود بدون مزاحمت حقير برسيد. و بنده از اينكه در اين تاپيك پا گذاشتم از شما معذرت ميخواهم و تا وقتي كه توهم مغالطه از ذهن شريف شما پاك نشده باشد به موضوعات مطرحه ديگر نخواهم پرداخت.

چرا نپردازم؟ بخاطر اينكه من بعد هر چه بنده بگويم شما با يك كلمه /شعار يا مغالطه/ زحمت نوشتن حقير را بر باد ميدهيد و من حاضر به اين وقت كشي نخواهم بود.

در پناه حق باشيد:)

فوجي موري
Thursday 23 December 2004, 07:24AM
به نظر من فعاليت در بازار بورس و اين طور معانلات كه هيچ سود اقتصادي براي مملكت نداره كار به درد نخوريه!

بهزاد
Thursday 23 December 2004, 10:17AM
سلام
دوست عزيزم جناب سينا
ظاهرا اينجا سوءتفاهماتي پيش آمده كه باعث دلگيري جنابعالي شده.
عرض كنم خدمت جنابعالي كه:
1- بنده از علاقه مندان به مباحث اقتصادي و قوي شدن بنيه كشورم در اين زمينه هستم و ايجاد تاپيكهاي اينچنيني و يا شركت در بحث هاي مشابه نشان گر اين مدعاست.
2- هميشه و در تمام گفتگو ها سعيم بر اين بوده كه با منطق بحث كنم و بدون ايراد اتهام و يا توهين به اشخاص، حرفم رو بزنم.
3- از حضور شما در اين تاپيك و بحث با شما نه تنها ناراحت نيستم. بلكه آن را باعث پويايي تاپيك و روشن شدن مطلب و افزايش دانش خود مي دانم.
4- بنده در هيچ كجا شما رو به طور عمد به مغالطه متهم نكردم. (لطفا يك بار ديگر اون مطلب بنده رو بخونين) بلكه عرض كردم كه عمد يا غير عمدش را نمي دانم.
5- اين فكر مغالطه از آنجايي در ذهن بنده پديدار شد كه اولا شما خيلي جاها كل سيستم اقتصاد بازار رو با سيستم حاكم بر بورس جابجا ميكنين.
يعني در بعضي گفتگو ها به كل سيستم ايراد ميگيرين و اون رو نقد ميكنين. ولي در بعضي جاهاي ديگه فقط به بورس و نقائص اون (فارغ از كل سيستم) مي پردازين. در حالي كه از اول صحبت و حرف من بر سر كل سيستم اقتصادي بازار آزاد متمركز بوده و به بازار بورس به عنوان جزئي از اون سيستم مي پردازم. و ثانيا اينكه شما در خيلي از موارد بدون اينكه كوچكترين توجهي به پاسخ هاي بنده بفرمائيد. در ريپ بعدي همون سوالات قبلي رو تكرار مي فرمائيد كه نشون دهنده اين هست كه اصلا بعضي از پاسخهاي من رو نخوندين.
6- از حضور شما در اين تاپيك خيلي خوشحالم ولي منتي از اين بابت كه به اين تاپيك بي خواننده رونق داده ايد نمي پذيرم.
چرا كه بخشي از هدف من از ايجاد اين تاپيك آموزش و تبادل نظر بوده است. و اگر كسي علاقه اي به اين مباحث نداشته باشد. من هم ادامه نخواهم داد. همانطور كه در مورد ساير مباحث تخصصي مانند موسيقي اين اتفاق افتاد.
و بخش ديگر هدفم هم در راستاي اطلاع رساني (به قول شما رانتهاي اطلاعاتي رو در اختيار ديگران گذاشتن) بوده كه به طور عملي (نه شعار) اين كار رو انجام بدم.
7- از بس زحمات خودم در تهيه پاسخهاي طولاني با يك كلمه جواب بي ربط از بين رفته، از انجام دادن اين كار متنفرم. مطمئن باشيد در جواب پاسخ هاي شما هم اينگونه نخواهم بود.
8- اگر باعث تكدر خاطر شما شده ام بدانيد كه غير عمدي بوده و عذرخواهي ميكنم.

و اما ادامه بحث....

چون شما خود شما هنوز راهكاري!!!;) كه خودت هم بول داشته باشي و ازش حمايت كني بطور شفاف و دقيق ارايه نداده ايي اينطور برداشت كردم كه شما طرفدار اقتصاد بازار ازاد هستيد.

عدم ارائه راهكار به معناي قبول كردن وضع حاضر نيست. بلكه به اين معناست كه اين كار در سطح سواد و تخصص بنده نيست.:D

بحث سر اين نيست كه حالت فعلي چگونه هست يا نيست.بلكه بحث سر اينست كه روابط خالص سرمايه داري صحيج است يا خير.

اين كه بحث ندارد. روابط خالص سرمايه داري صحيح نيست.

شما درست ميگوييد كه نميشود تا بدست امدن نطريه اي جديد در حالت بي ثباتي باقي ماند.ولي اين من و شما را بعنوان بحث كننده براي رسيدن به نطريه اي جديد نبايد باز دارد اينطور نيست؟

راستش فكر ميكنم كه رسيدن به نظريه جديد كار تئوريسين هاي اقتصادي و فقها باشه نه كار افراد عادي مثل من.
ما معتقديم كه دين اسلام براي تمامي امورات بشري پاسخ دارد.
و اقتصاد اگر نگوئيم مهمترين حداقل يكي از مهمترين نيازهاي بشري است و اين وظيفه فقها به عنوان نائبان امام معصوم است كه از متون ديني سيستم اقتصادي اسلامي را استخراج كنند و وظيفه تئوريسين هاس كه اين سيستم رو بازپروري كرده و اجرائي كنند.

و حتي نشان دادم كه ميشود با وضع قوانين سفت و سخت و اعمال مجازاتهاي شديد براي سو استفاده كنندگان از اطلاعات و روشهاي ديگري كه متخصصان امر بايد جوابگو باشند جلوي اين بي نظمي و نابرابري را گرفت.
كه شما از كنار اين راهكار با بي تفاوتي گذشتيد و در جايي فرموديد اينها شعار است!!!

يكي از موارد اختلاف من و شما در اينجاست.
شما مي فرمائيد كه بايد با وضع قوانين سخت، جلوي رانت اطلاعاتي رو گرفت.
و من ميگم كه سرمايه داران بزرگ به عنوان مالكين كارخانه ها هستند و ما چطور ميتونيم يك مالك رو مجبور كنيم كه از مايملك خودش اطلاعات نداشته باشه؟؟؟!!!
توضيح اينكه معمولا سرمايه دارن بزرگ با خريدن اكثريت سهام يك شركت يا كارخانه و با داشتن تعداد كرسي هاي متعدد در هيئت مديره از تغييرات (سود و زيان) شركت آگاهند و مي توانند با اين اطلاعات نسبت به مديريت سهام خودشون تصميم بگيرن.
اين سوال من هميشه بي جواب مونده در صحبت هاي شما.
و شما صحبت بنده بر غير ممكن بودن اين امر رو به ترويج و قبول كردن رانت خواري و بي ارادگي در رفع اين معضل متهم مي فرمائيد.

شعار است؟خوب بود ميگفتيد براي چه شعار است.

براي اينكه امكان عملي شدن ندارد. (به چند سطر بالاتر مراجعه شود).

پس بنده هم به شما ميگويم التقاط ارزشهاي اسلامي با سرمايه داري خالص كه شما طرفدار ان هستيد شعار است و ايندو با هم جمع نميشود!

دقيقا همينطور است كه مي فرمائيد.

ارزشهاي اسلامي با اقتصاد كاپيتاليسيتي قابل جمع نيستند.:D:p

هر كس خوب ميداند در بازار سرمايه داري خالص بحث هاي اخلاقي از مزخرفات است.و تفكر سود محوري با تفكر خدا محوري اصلا و ابدا جور در نميايد.اگر ميامد تا بحال اخلاقگرايان و دينمداران از سرمايه داران بزرگ دنيا بودند!

با اينكه سود محوري با خدا محوري جور نيست موافقم.
ولي اينكه اخلاقگرايان و دينمداران نمي توانند سرمايه دار باشند رو باهاش مخالفم.
براي مثال حضرت علي عليه السلام رو مطرح ميكنم كه در توليد ثروت واقعا جزو برترين هاي زمان خود بودند.

چون خودتان هم احتمالا اگر رانتي باشد از آن بي بهره نخواهيد گذشت
و اينجا مشكل من و شما بوجود ميايد.

من اگر رانتي داشته باشم در اين تاپيك مطرح ميكنم تا سايرين استفاده كنند.:D:p
اين مرتبه سومي هست كه دارم به اين موضوع اشاره مي كنم.

مشكل شما و طيف فكري شما با سرمايه داري مشروط چيست و چرا
اين فكر شعار است؟

ايلده من طيف و ميف نمنم. ولي مشكل خودم اين هست كه سرمايه داري رو نمي شود با الزامات اسلامي محصور كرد.
و چيزي كه متولد مي شود نوزاد ناقص الخلقه اي است كه نه بر مبناي آن سيستم است و نه بر مبناي اين سيستم.
شترمرغي است كه نه بار مي برد و نه تخم مي گذارد.

اصلا مگر ما بعنوان مسلمان نبايد براي اينده اي بهتر در باره نظريه هاي كارگشا و بهتري براي اينده مباحثه كنيم؟

چرا بحث كردن خيلي خوبه ولي بايد يك چيزي باشه كه در باره اش بحث كنيم؟ يا نه؟!
بنده توانايي صدور نظريه جديد اقتصادي ندارم.
اگر شما داريد يا حداقل سيستمي را مي شناسيد معرفي بفرمائيد تا راجع بهش صحبت كنيم.

بنده با عقل ناقص خود ميگويم ميشود منتها اگر اراده اي در كار باشد.

از اونجايي كه بنده يه نموره دوزاريم بد آنتن ميده (از بركت مخابرات جمهوري اسلامي:D) لطف كنيد يه جوري كه من متوجه بشم بفرمائيد چطوري ميشه؟!

منتظر پاسخ شما هستم.:)

بهزاد
Thursday 23 December 2004, 10:22AM
نوشته شده بوسيله فوجي موري
به نظر من فعاليت در بازار بورس و اين طور معانلات كه هيچ سود اقتصادي براي مملكت نداره كار به درد نخوريه!

با تشكر از نظرات كارشناسي و توام با مدرك و سند شما:D:p

سینا 555
Friday 24 December 2004, 04:43AM
نوشته شده بوسيله فوجي موري

سلام فوجي جان

البته نظر من اينطور نيست چون اگر بورس محلي براي سرمايه گذاري معقول و تجميع سرمايه هاي مردم در جهت رشد و توسعه از همه نظر ونه فقط اقتصادي باشه خيلي هم خوبه.چيزي كه بنده باش مخالفم بورس بازيست!

بورس بازي يعني ما قوانين اقتصاديمون رو جوري وضع كنيم و اجرا كنيم
كه بورس بازها بشوند حاكم بورس و من بشدت با اين مخالفم و فكر ميكنم اگر بخواد به اينصورت باشه شما راست ميگيد هيچ نفعي هم قطعا در دراز مدت براي كشور نخواهد داشت و در واقع نفع واقعي را همان بورس بازان خواهند برد و قشري بسيار كوچك ولي بسيار متمول بوجود ميايد كه اين قشر با اعمال نفوذ در همه اركان سكان هدايت كشور را در درجه اول در جهت منافع نا مشروع خود بدست ميگيرند.

بورس بازها يكشبه ميتوانند با داشتن رانت هاي اطلاعاتي دقيق ميلياردها ميليارد بدون اينكه هيچ زحمتي كشيده باشند كسب كنند البته چرا زحمت ميكشند و اين زحمت همان رابطه هاي كانالهاي رانتي و سرمايه سالار است.

اصلا امكان اينكه پس انداز يا سرمايه گذاري مردمي به وسعت يك ملت با ازاد گذاشتن دست بورس بازان و سرمايه پرستان يكشبه دود شود.و شده است. و نمونه فراوان است.و بحث بنده هم در واقع همين است با اقا بهزاد.

يا حق

سینا 555
Friday 24 December 2004, 08:48AM
اين فكر مغالطه از آنجايي در ذهن بنده پديدار شد كه اولا شما خيلي جاها كل سيستم اقتصاد بازار رو با سيستم حاكم بر بورس جابجا ميكنين.
يعني در بعضي گفتگو ها به كل سيستم ايراد ميگيرين و اون رو نقد ميكنين. ولي در بعضي جاهاي ديگه فقط به بورس و نقائص اون (فارغ از كل سيستم) مي پردازين. در حالي كه از اول صحبت و حرف من بر سر كل سيستم اقتصادي بازار آزاد متمركز بوده و به بازار بورس به عنوان جزئي از اون سيستم مي پردازم. و ثانيا اينكه شما در خيلي از موارد بدون اينكه كوچكترين توجهي به پاسخ هاي بنده بفرمائيد. در ريپ بعدي همون سوالات قبلي رو تكرار مي فرمائيد كه نشون دهنده اين هست كه اصلا بعضي از پاسخهاي من رو نخوندين.

با سلامي مجدد به دوست عزيز و خوبم جناب بهزاد

بهزاد جان اجازه بده اگر سو تفاهم شده يا نشده بگذريم و در گير اينطور چيزها نشيم.بهر حال اگر اهمال در فهم آراي شما از طرف من بوده بازم معذرت ميخوام.

در مورد نپرداختن به مسايلي كه شما ايراد كرده بوديد بايد عرض كنم من هم همين گله را از شما دارم.البته بنده از نظر خودم به مورد ارقام و اعداد شما و همينطور اينكه چطور بورس بازان بهمراه رانتخوران ميتونند باعث ضرر و زيان بقيه بشند هم اشاره كردم و جواب نوشتم.

در بحث هيچ اشكالي نداره كه شما اگر موردي قوي و بارز در بحث خود داريد دوباره تكرار كنيد و بپرسيد چنانكه من با شما همينكار را كردم و تقريبا وادارتان كردم به بعضي سوالهاي بنده شفافتر حواب بدهيد.
نوشتن دوباره موارد مهم در يك بحث بسيار كار خوبيست و به روشن تر شدن نكات مهم بحث كمك ميكند.

تكرار اينكه بنده(سينا) به شما جواب نداده ام دردي را دوا نميكند! منبعد دقيقا با يك كپي پيست ساده موارد بي جواب گذاشته شده را به رخ بكشيد تا بنده نتوانم از زيرِِِِِِِِِِِش احيانا فرار مكنم.براي خود بحث هم خوب است.

خب در مورد خلط كردن سيستم بازار ازاد با مكانيزم بورس بنده بين اين دو و رابطه تنگاتنگشان تضادي نميبينم.بورس ازاد زير مجموعه اي از اقتصاد بازار ازاد است اينطور نيست؟ و اگر ما خلط ميكنيم بخاطر اينكه براي به نقد كشيدن ان مجبور از انيم و در يك بحث اينگونه احتناب ناپدير است.
اصلا مگر ميشود راجع به مكانيزم بورس صجبت كرد و به به سيستمي كه اين بورس به ان وابسته هست صحبت نشود؟

فرموديد

چرا كه بخشي از هدف من از ايجاد اين تاپيك آموزش و تبادل نظر بوده است. و اگر كسي علاقه اي به اين مباحث نداشته باشد. من هم ادامه نخواهم داد. همانطور كه در مورد ساير مباحث تخصصي مانند موسيقي اين اتفاق افتاد.
و بخش ديگر هدفم هم در راستاي اطلاع رساني (به قول شما رانتهاي اطلاعاتي رو در اختيار ديگران گذاشتن) بوده كه به طور عملي (نه شعار) اين كار رو انجام بدم.

اولا خسته نباشيد و دست شما درد نكند و كار بسيار خوبي ميكنيد اما
دوست خوبم لطفا اموزش بورس يازي را با رانت خواري اطلاعاتي صاحبان سرمايه مورد ادعاي من يكي نگيريد!!

اظلاعاتي كه شما ميدهيد چگونگي فعاليت بورس است و احيانا بيان ارقام و اعدادي كه تاريخچه كوتاه مدت و بلند مدت شركت است و بس!
اما بنده راجع به موردي بسيار مهم ولي پنهان از ديد خوانندگان علاقه مند صحبت ميكنم! و همين منشا بجث بنده و شماست.كه شما ادعا ميكنيد جلوي اين رانت خواري را نميشود گرفت و بنده مدعيم ميشود.

شما ميگويي چون صاحب اكثريت سهام اختيار سهام خودش را دارد
پس استفاده از رانت هم برايش مجاز است!اشتباه كه نميكنم؟

اقا بهزاد عزيز.اولا در اكثريت شركت ها هيئت مديره و مدير عامل و نزديكاني ديگر كه ميتوانند بهره مند از رانت باشند و يا رانتي را در اختيار ديگران بگذارند،معمولا سهامدازان عمده هستند و نه اكثريت مطلق سهامداران! كه اگر قرار بود شركتي 80 درصد سهامش متغلق به يك نفر يا چند نفر بود اصولا وجودش در بورس معني نميداد.شركت ها در بورس ميايند كه سرمايه تهيه كنند! نميايند براي نمايش كه.اگر در ايران اينطور نيست نشان از قوانين ضعيف و بي حساب و كتاب دارد كه در اينصورت موضوع رانت خواري صاحبان معدود ولي داراي اكثريت مطلق سهام بيشتر اهميت پيدا ميكند!!

شركتي كه در بورس ميايد سهامي عام است و اگر قرار باشد استفاده از رانت برايش مجاز باشد بهتر ميبود همان سهامي خاص باقي ميماند!

ايا به نظر شما در اغلب شركتها سهامداران عمده، اكثزيت مطلق سهام را دارند؟ و به همين دليل حق استفاده طبيعي از هر گونه رانتي را دارند؟
به نظر من در اغلب شركتهاي بورسي اينگونه نيست.و نتيجتا حق رانت خواري شركتي كه متعلق به همه سهامداران است ممنوع است و دزدي حساب ميشود.

بهر حال بهزاد جان به نظرم امد شما هم منتقدي و قبول داري سيستم بازار ازاد اشكالات مهمي دارد اما چون متخصص نيستي و نميتواني راهكار ارايه دهي براي سالم و معقول شدنش علي الحساب به اموزش چيزي كه به ان اعتقاد زياد و تخصص درستي نداري ميپردازي!(طبق گفته خود حضرتعالي) و همينطور با وجوديكه ميگوييد تخصصي در ارايه راهكار نداريد از بنده ميخواهيد راهكار تعيين كنم!!!

گويا تخصص در ارايه نداريد ولي تخصص در نقد داريد:p;)
چون وقتي بنده ميگويم ميشود جلوي اينكونه رانت خواريها را تا حدود زيادي گرفت بلا فاصله ميكوييد شعار است:D

پس شما تخصص در زمينه بحث اقتصادي داري ولي قدرت ارايه راهكار نداري درست؟

اقا بهزاد گل اگر به سيستم سرمايه داري ازاد واقعا همانطور كه ميگويي ايراد داري و راهكاري هم نداري بنابراين بايد چهار دنگ حواست را جمع كني ببيني ديگراني كه ادعاي داشتن راهكار دارند چه ميگويند چون همانطور كه خود ميداني اين يكي از مسايل مهم و جياتي براي همه ما است و نميشود براحتي ابخوردن از كنار حرفهاي منتقدان گذشت.بخصوص وقتي خود منتفد بالقوه هسنتي:p;)

يكبار ديگر!
چيزي كه برادرت ميگويد اين است.

بازاز بورس داشتن هيچ ايرادي ندارد.
باز بورس بايد محلي براي سرمايه گذاري عمومي
در جهت رشد همه جانبه كشور باشد.
بازار بورس متعلق به همه مردمي است كه
در ان شركت دارندو ملك شخصي هيچ كس
نيست كه بخواهد از سرمايه هاي موجود در ان
به نفع خود يا اطرافيانش به هر نحوي استفاده كند!

بازار بورس نبايد محلي براي تاخت و تاز
بورس بازان حرفه اي باشد.و دولت وظيفه دارد
بشدت با ان مقابله كند.

براي جلوگيري از بورس بازي و ايجاد افت و خيزهاي كاذب
ميشود و امكان دارد و اصلا هم سخت نيست
(البته اگر اراده اي باشد!)كه جلوي حاكميت بورس بازان را گرفت.

ميشود جلوي سو استفاده از رانتهاي اطلاعاتي
مربوط به شركت ها را گزفت.

اما ميپرسيد چگونه؟

با وضع قوانين نظارتي شديد
با وضع قوانين مالياتي قوي بر درامد هاي بورسي
با اخذ مالياتي معقول بر خريد و فروشها براي جلوگيري
از صرفا كاسبكارانه و سود محورانه بورس بازان
با اجراي نطارتهاي قوي
با وضع مجازاتهاي شديد جزايي مخصوص رانت خواران اطلاعاتي

و از اين قبيل.كه بنده به ذهنم فعلا ميرسد.مطمئنا كارشناسان امر
روشهاي نظارت دقيق و مهار سود جويان حرفه اي از خدا بيحبر را بهتر ميشناسند.

خب اينها راهكار است اقا بهزاد گرامي.
اگر نفرماييد كه اينها همه شعار است.

اين كه بحث ندارد. روابط خالص سرمايه داري صحيح نيست.

يادمون نره خريد و فروش روزانه در بازار بورس براي كسب سود بيشتر
و بيشتر و بيشتر يكي از اشكال سرمايه داري خالص است.
و بنده فكر نميكنم با اموزه هاي ديني و اخلاق هم جور دربياد!
بهزاد جان كمك به گشترش امكان بدست اوردن اينگونه سود ها
در واقع حمايت از سودمحوري و همان سرمايه داري خالص است.

با اينكه سود محوري با خدا محوري جور نيست موافقم.
ولي اينكه اخلاقگرايان و دينمداران نمي توانند سرمايه دار باشند رو باهاش مخالفم.
براي مثال حضرت علي عليه السلام رو مطرح ميكنم كه در توليد ثروت واقعا جزو برترين هاي زمان خود بودند.

ولي معمولا سرمايه دارهاي بسيار بزرگ دنيا اهل دين و اخلاق نيستند!
بعد جناب بهزاد كسي با توليد ثروت كه مخالف نيست عزيز من.
بحث بر سر اينست كه توليد زالو نكنيم.اين زالو سازي همراه توليد ثروت باعث ميشود نهايتا يعني در اخر كار همين زالوها هر ثروتي را به تنهايي ببلعند و اختيار دين و دنيا و همه چيز ما را بدست بگيرند.

اقا بهزاد ايننطور نيست كه همه در بورس برنده باشند خدا رو شكر س اين اختلافي نداريم.يك عده برنده ميشوند يه عده بازنده.

ممكن است در كوتاه مدت اينطور به نظر بيايد كه اكثريت سود ميكنند ولي
در دراز مدت و در يكجايي علايم اين سود زيانها بخوبي به شكلي بارز
معلوم ميشود.اصلا مگر ميشود شما سود كني و من هم سود؟

بله ممكن است در فعاليتهاي كوتاه مدت و ميان مدت
سود بر و ضرر ده ها معلوم نياشند
بازار بورس شايد چند سالي براي همه بالا برود ولي هر از گاهي براي اينكه معلوم شود سودبران و ضرر دهان واقعي چه كساني هستند چنان تكاني به همه چيز ميدهد كه عده زيادي اس و پاس ميشوند و عده اي بيشتري هم در مجموع ير به ير ميشوند ولي عده اي كمي به سود هاي فراوان و عده بسيار كمتري به سودهاي سرسام اوري ميرسند و اين انموقع است كه معلوم ميشود سود شما ضرر بنده است!

و از نظر من اين يعني زالو پروري كه براي هيچ جامعه اي در دراز مدت خوب نيست و بايد با تمام قدرت جلوي ان ايستاد.

منتها اگر ادم بينش عميقي از گذشته و حال و اينده نداشته باشد براحتي در مقابل اين نيروهاي سود محور احساس انفعال و عدم اراده
كند و تسليم شود و بگويد اين است ديگر سود خوري هميشه بوده هميشه هم خواهد بود اما من نظر ديگري دارم.

توجه به سود و سود اوري هميشه براي هر انسان عاقلي بوده و هست و خواهد بود اما فرقي كه در اقتصاد ليبراستي هست اينه كه سود محوري را حاكم ميكنند يعني همه چيز در جهت سود بيشتر و اين اشكال دارد و اشكال مهمي هم دارد كه اصلا و ابدا نبايد از كنارش براحتي گذشت.

مثال اوردن شما هم از حضرت علي عليه السلام در باب سود محوري
و از سرمايه داران بزرگ بودن ايشان بسي باعث تعجب و نگراني بنده شد! انچه براي حضرت علي عليه السلام در اولين درجه اهميت قرار داشت اهتمام به مسئله عدالت و حق بوده است نه سرمايه اندوزي!
خواهشا بهزاد جان پاي امامان بزرگوارمان را بي حساب و كتاب در اين مقولات باز نفرما كه مشكل پيدا ميكنيم :p;)
بهتر بود بجاي نام بردن خشك و خالي از امامان در يك بحث اقتصادي حداقل حديثي روايتي معتبر كه مربوط به موضوع بحث ما باشد بيان ميكرديد دوست عزيز.

سینا 555
Friday 24 December 2004, 08:49AM
من اگر رانتي داشته باشم در اين تاپيك مطرح ميكنم تا سايرين استفاده كنند.اين مرتبه سومي هست كه دارم به اين موضوع اشاره مي كنم.
البته فكر نكنم شما از اون رانتها! داشته باشي:D
اگه ميداشتي الان اينجا نبودي:p;)

ولي مشكل خودم اين هست كه سرمايه داري رو نمي شود با الزامات اسلامي محصور كرد.
و چيزي كه متولد مي شود نوزاد ناقص الخلقه اي است كه نه بر مبناي آن سيستم است و نه بر مبناي اين سيستم.
شترمرغي است كه نه بار مي برد و نه تخم مي گذارد.

يه خووده دليل هم براي اين حرفهاي عجيب مياورديد بدنبود;)
اگه نميشه پس اسلام بذاريم كنار واسه چي معطليم اقا بهزاد:D
ميشه خوبم ميشه منتها اگر اراده اي باشد!

بنده توانايي صدور نظريه جديد اقتصادي ندارم.
اگر شما داريد يا حداقل سيستمي را مي شناسيد معرفي بفرمائيد تا راجع بهش صحبت كنيم.

خب شما كه از حضرت علي عليه السلام خوب تونستيد سيستم استخراج كنيد:D اينجا هم استخراج كنيد;)

ما ها گاها يك جوري راجع به سيبستم اقتصادي صحبت ميكنيم اينگار
جز سرمايه داري مطلق و كمونيسم چيزي تو كله مون نيست و چون كمونيسم شكست خوذده پس اون يكي درسته ديگه:p

ما در اسلام خودمون اگر حالا نخواهيم سرش كل كل كنيم يه نوع سرمايه داري مشروط به رسميت شناخته شده.تقريبا چهارچوب حركت
در اين سيستم هم معلومه.راهكار امروزي ميمونه كه يه مقدارش رو بنده گفتم و مظمئنا كارشناسان و اقتصاد دانان عدالت محور راهكارهاي بهتر و بيشتري براي عملي ساختن مشروطيت اين نوع سرمايه داري در اختيار دارند.

از اونجايي كه بنده يه نموره دوزاريم بد آنتن ميده (از بركت مخابرات جمهوري اسلامي) لطف كنيد يه جوري كه من متوجه بشم بفرمائيد چطوري ميشه؟!:D

اگر هنوز بعد از توضيحات چندين و چند باره بنده انتن نميده مطمئنا باش
نه عيب از جمهوري اسلاميه! نه دوزاري بيچاره:D عيب ممكنه از بخش حلزوني گوشهاي صاحب تلفن باشد :D;)

يا حق

بهزاد
Sunday 26 December 2004, 03:44PM
با عرض شرمندگي
نظر به مشغله كاري اينجانب امكان پاسخگويي مبسوط در حال حاضر موجود نمي باشد.
انشاءالله به زودي خدمت مي رسم.

scar
Sunday 26 December 2004, 07:56PM
سلام
آقا بهزاد البته من شناخت كافي نسبت به شما ندارم
اما دو تا پيشنهاد دارم
هذا اولاَ
افزايش كاهش شركت هايي را بنويسيد كه ارزشش رو دارند.
ثانياَ
اين گفتگوي نامربوط به موضوع رو تمومش كنيد ديگه بابا مردم خسته شدن آخه يه ذره به موضوع اصلي كه خريد و فروشه بچسبيد.:smile09: :smile07:

سینا 555
Sunday 26 December 2004, 11:19PM
با عرض شرمندگي
نظر به مشغله كاري اينجانب امكان پاسخگويي مبسوط در حال حاضر موجود نمي باشد.
انشاءالله به زودي خدمت مي رسم.

سلام عليكم

باشه بهزاد جان:)
گويا نماينده مردم هم!صداشون دراومد از گفتگوي بيهوده ما:D

سینا 555
Sunday 26 December 2004, 11:30PM

:smile02:

اين گفتگوي نامربوط به موضوع رو تمومش كنيد

چشم جناب تيمسار:smile57::p

مردم خسته شدن

مردم؟:rolleyes:

آخه يه ذره به موضوع اصلي كه خريد و فروشه بچسبيد

نگران نباشيد جناب مردم:pاقا بهزاد اينكار را خواهند كرد و بنده اصلا قصد مزاحمت براي كار ايشون را ندارم.بقول معروف...

اگه ... ساربونه ميدونه شترشو كجا بخوابونه;)
ضمنا خيلي خوش امديد دوست عزيز به اين سايت:)

بهزاد
Monday 27 December 2004, 04:47PM
نوشته شده بوسيله scar
سلام
اما دو تا پيشنهاد دارم
هذا اولاَ
افزايش كاهش شركت هايي را بنويسيد كه ارزشش رو دارند.
ثانياَ
اين گفتگوي نامربوط به موضوع رو تمومش كنيد ديگه بابا مردم خسته شدن آخه يه ذره به موضوع اصلي كه خريد و فروشه بچسبيد.:smile09: :smile07:

چشم انشاء الله به زودي مباحث اصلي رو شروع ميكنم.
از شما و ساير دوستان علاقه مند هم خواهش ميكنم چنانچه در اين زمينه اطلاعات يا تخصصي دارند. اينجا رو خونه خودشون بدونن.

فوجي موري
Wednesday 29 December 2004, 03:43AM
نوشته شده بوسيله بهزاد

با تشكر از نظرات كارشناسي و توام با مدرك و سند شما:D:p

با تشكر از تشكر شما.

البته نظر من اينطور نيست چون اگر بورس محلي براي سرمايه گذاري معقول و تجميع سرمايه هاي مردم در جهت رشد و توسعه از همه نظر ونه فقط اقتصادي باشه خيلي هم خوبه.چيزي كه بنده باش مخالفم بورس بازيست!
بورس بازها يكشبه ميتوانند با داشتن رانت هاي اطلاعاتي دقيق ميلياردها ميليارد بدون اينكه هيچ زحمتي كشيده باشند كسب كنند البته چرا زحمت ميكشند و اين زحمت همان رابطه هاي كانالهاي رانتي و سرمايه سالار است.

مردم بايد با سرمايه شون كار كنن نه اينكه برن بورس كلي فكر كنن ببينن فردا چي گرون ميشه چي ارزون سهام بخرن فردا بيان بفروشن!
اينم شد كار؟
سهام داري مال اون پيرزن بي كس و كاره كه سرمايه ش رو بذاره تو بورس ملت برن كار كنن يه پولي هم به اون بدن!

بهزاد
Wednesday 29 December 2004, 09:44AM
كل ارزش جاري سهام در بورس تهران از 27 ميليارد و 298 ميليون دلار در ژانويه سال 2004 به 45 ميليارد و 538 ميليون دلار در پايان ماه نوامبر رسيد كه حاكي از 1/92 درصد رشد مي‌باشد.
به گزارش فارس، بورس تهران همچنين در رشد حجم سهام معامله شده بين 47 بورس بزرگ دنيا اول شد.
حجم سهام معامله شده در بورس تهران از يك ميليارد و 661 ميليون دلار در ماه ژانويه تا يك ميليارد و 172 ميليون دلار در ماه نوامبر در نوسان بوده است و كل ارزش حجم سهام معامله شده در بورس تهران به 11 ميليارد و 432 ميليون دلار بالغ شد كه حاكي از 213 درصد رشد نسبت به سال 2003 است.
شاخص كل بازار بورس تهران نيز در سال 2004 ميلادي بيش از 40 درصد رشد كرده است كه تنها از رشد شاخص كل شش بورس دنيا كمتر است.
اين گزارش تعداد كل شركت‌هاي ثبت شده در بازار بورس تهران را در پايان سال 2004 ميلادي برابر 399 شركت اعلام كرد كه اين رقم در مقايسه با تعداد 364 شركت ثبت شده در ابتداي سال جاري 17 درصد رشد نشان مي‌دهد.
كل شركتهاي ثبت شده در 47 بورس دنيا در حال حاضر 37 هزار و 764 شركت مي‌باشد.
بورسهاي مكزيك و تهران در سال جاري بالاترين رشد شركتهاي ثبت شده در بورس را به خود اختصاص دادند.
اين گزارش حاكي است: در سال 2004 ميلادي در كل دو ميليون و دو هزار معامله در بورس تهران صورت گرفت كه اين رقم در آخرين ماه سال جاري ميلادي با 4/2 درصد رشد مواجه شده است.
كمترين ميزان معامله در بورس تهران در ماه فوريه با 106 هزار و بيشترين معامله نيز در ماه آگوست با 259 هزار صورت گرفت.
بورس برمودا در سال جاري كمترين نرخ رشد ارزش جاري سهام را به خود اختصاص داد و بورس‌هاي نيويورك 14 درصد، استانبول 65 درصد، سوئيس 9/16 درصد، هنگ‌كنگ 5/24 درصد، توكيو 23 درصد و لندن 7/19 درصد رشد ارزش جاري سهام را داشته‌اند.
بورس نيويورك در سال گذشته بالاترين حجم سهام معامله شده را با بيش از ده هزار ميليارد دلار به خود اختصاص داد و بورسهاي لندن و توكيو در رتبه هاي بعدي قرار گرفتند.
بنا بر اين گزارش، بورس بمبئي هند بيشترين شركت ثبت شده را در جهان به ميزان 4727 شركت دارد.

بهزاد
Wednesday 29 December 2004, 02:27PM
خبرنگار «بازتاب» گزارش داد: در حالي كه بورس تهران، به رغم حجم كم سرمايه خود (45 ميليارد دلار) در برابر بورس‌هاي بزرگ دنيا از نظر حجم سهام معامله‌شده، رتبه اول را به دست آورده است، برخي كارشناسان از درآمد نجومي گروهي از بورس‌بازان و مافياي اقتصاد كشور از طريق افزايش صوري قيمت‌ها و زدوبندهاي پشت پرده خبر مي‌دهند.
بنا بر اين گزارش، در حالي كه بازده شاخص كلي بورس تهران در سال جاري، 9/18 درصد (تقريبا معادل تورم) است، برخي از گروه‌هاي سهام به رشد كاذب بي‌سابقه‌اي دست يافتند.
در سال جاري، گروه محصولات لاستيك و پلاستيك، در حالي با 113 درصد بازدهي سود هنگفتي را نصيب مالكان خود كرد كه اكثر شركت‌هاي عضو اين گروه، در اين مدت بازدهي 2 يا 3 درصدي را به دست آورده بودند و افزايش شاخص سهام اين گروه به صورت صوري و با استفاده از تكنيك‌هاي مافياي بورس‌بازان انجام مي‌شده است.
يك تحليلگر اقتصادي بورس در اين‌باره به خبرنگار «بازتاب» گفت: چندي است كه برخي سوءاستفاده‌گران و دلالان حرفه‌اي بورس، به خريد سهامي كه حجم مبنا ندارند، مبادرت ورزيده‌اند. اين دلالان با سوءاستفاده از اعتماد بازار با خريد اندك سهام اين شركت‌ها به قيمت بالا، رشد قيمت اين سهام را سرعت مي‌بخشند و پس از چند روز، اين سهام را به فعالان غيرحرفه‌اي اين بازار مي‌فروشند. بر اين اساس، طي دو هفته اخير، بازار اين نوع سهام رونق گرفته و متأسفانه هيچ تدبيري در اين زمينه انديشيده نشده است،حال آنكه دبيركل بورس، چندي پيش خبر از قرار دادن حجم مبنا براي اين‌گونه سهام داد كه تاكنون اين امر اجرايي نشده است.
يك كارشناس بورس نيز در اين‌باره توضيح داد: در هشت ماه گذشته، شاخص‌هاي مالي، صنعت و شاخص 50 شركت فعال‌تر بورس، هر يك به ترتيب 84، 45 و 21 درصد رشد داشته‌اند. اين اعداد مي‌خواهند، اين‌گونه به ما بفهمانند كه رشد شاخص كل در هشت ماه گذشته، عملا متأثر از افزايش قيمت سهام شركت‌هاي سرمايه‌گذاري بوده است تا شركت‌هاي صنعت بورس. اما نكته قابل توجه اينجاست كه برخلاف انتظار، ضريب همبستگي بين شاخص صنعت با ديگر شاخص‌ها، در شرايطي كه سال گذشته مثبت و قوي بود، امسال كاملا منفي شده است.
ارتباط شاخص صنعت با ديگر شاخص‌ها در طول شش ماهه نخست سال، نشان مي‌دهد كه رشد قيمت سهام شركت‌هاي «هلدينگ» و شركت‌هاي «سرمايه‌گذاري»، ارتباط معنادار خود را با تغييرات سهام شركت‌هاي توليدي از دست داده است. اين موضوع هم بر اين نكته تأكيد دارد كه رشد سهام شركت‌هاي سرمايه‌گذاري با وجودي كه پرتفويي از سهام شركت‌هاي توليدي و صنعتي را در اختيار دارند، كاملا بي‌معني و غيرمرتبط شده است.
اغلب كارشناسان اقتصادي، شرايط فعلي حاكم بر بورس را نگران‌كننده مي‌دانند.
عده‌اي از آنها با يادآوري دلالي ارزاق عمومي در دهه 60 و بعدها دلالي مسكن، زمين و موبايل در دهه 70، به دلالي اوراق بهادار در سال‌هاي اوليه دهه 70 اشاره كرده، مي‌گويند: گروه‌هايي كه در سال‌هاي دهه 60، بازارهاي ثانويه ارزاق عمومي ايجاد كرده بودند، بعدها به واسطه‌گري كالاهاي سرمايه‌اي روي آوردند و اكنون بازار سهام را ميداني براي سودآوري‌هاي هولناك خود تبديل كرده‌اند.
محاسبات آماري نشان داده است كه رفتار سهام شركت‌ها در صنايع مختلف، همچون استخراج كاني‌هاي غيرفلزي، غذايي و آشاميدني، تصفيه نفت، كاشي و سراميك و ديگر صنايع، در طول شش ماه نخست سال، خلاف روندي بوده كه خيلي‌ها از آن با عنوان «تناسب رفتاري» ياد مي‌كنند.
شركت‌هاي سيمان، كاشي و سراميك، فلزات اساسي، ماشين‌آلات و تجهيزات خودروسازها كه بخش بزرگي از ارزش بازار را به خود اختصاص داده‌اند، طي شش ماه گذشته، در حالي كه شاخص كل رشد كرده است، دچار افت شديد شده‌اند. اين روند، در حالي كه آمارها نشان مي‌دهد، چيزي حدود 70 درصد بازار به طور مستقيم و غيرمستقيم در اختيار اين شركت‌هاست، از رشد صنايع خاص حكايت دارد.
مطالعات آماري مرتبط با همين موضوع، بازگوكننده واقعيتي است كه در بازار سهام، به آن «دستكاري قيمت‌ها» مي‌گويند.
آيا قيمت سهام در بورس تهران دستكاري مي‌شود؟ اين موضوعي است كه اين روزها در كانون توجه نهادهاي نظارتي هم قرار گرفته است.
در طول شش ماه نخست سال 83، صنعت محصولات لاستيك و پلاستيك با 113 درصد بازدهي، بيشترين سود را نصيب خريداران خود كرده است. پس از آن، واسطه‌گري‌هاي مالي با 89 و استخراج ساير معادن با 4/77 درصد بازدهي، بيشترين سودآوري را داشته‌اند. در همين حال بازده قيمتي گروه ساختمان كه سال گذشته با 186 درصد بازدهي در جايگاه نخست صنايع قرار گرفته بود، در شش ماهه نخست سال 83، 11 درصد رشد منفي داشت. صنعت چوب و محصولات چوب هم كه سال گذشته، 119 درصد بازده قيمتي داشت، امسال دچار رشد منفي شد و خريداران سهام خود را متضرر ساخت.
آمارها نشان مي‌دهد، در حالي كه ميزان بازده شاخص كل در سال گذشته 77 درصد بود، اين رقم امسال به 9/18 درصد رسيد؛ يعني اگر سرمايه‌گذاران امسال پرتفوي متنوعي از سهام شركت‌ها تشكيل داده باشند، تنها 2 درصد از نرخ تورم بيشتر سود كرده‌اند، در حالي كه سال گذشته، متوسط بازده قيمتي شاخص كل، حداقل 55 درصد بيشتر از نرخ تورم بود. در بررسي روند بازده قيمتي صنايع در بورس تهران به واقعيت‌هاي زيادي نزديك مي‌شويم كه اثبات مي‌كند در بورس تهران، قيمت‌ها دستكاري مي‌شوند.
همان‌گونه كه به آن اشاره شد، در شش ماهه نخست سال 83، صنعت لاستيك و پلاستيك، بيشترين بازدهي را داشته است. احتمالا بايد اتفاقي در اين صنعت رخ داده باشد كه روند منفي بازده قيمتي اين صنعت در شش ماهه نخست سال 83، 113 درصد مثبت شده است.
اما واقعا اين‌گونه نيست، در حالي كه اين صنعت در بورس تهران، 11 شركت به ثبت رسانده است، تنها يك شركت بازدهي 9/108 درصدي داشته و بقيه شركت‌ها، تنها در حد 2 يا 3 درصد بازده قيمتي داشته‌اند. در گروه فلزات اساسي هم وضع به همين‌گونه بوده است؛ يعني از بين نوزده شركت اين گروه، تنها پنج شركت پربازده بوده‌اند. اين روند در صنايع ديگري، همچون غذايي و آشاميدني به اوج خود رسيده است.
از بين 42 شركت اين گروه، تنها چهار شركت و از بين 53 شركت كاني غيرفلزي، تنها 3 شركت پربازده بوده‌اند. اين روند كه قطعا در همه صنايع عضو در بورس تهران تكرار شده است، اين معني را مي‌دهد كه دلالان و حرفه‌اي‌هاي بورس تهران، فارغ از همه معادلات خرد و كلان اقتصاد ايران، مشغول اجراي سناريويي هستند كه در پايان به سود بازار تمام نخواهد شد.

scar
Wednesday 29 December 2004, 02:30PM
سلام مجدد خدمت همه برو بچه ها
خدمت جناب سينا 555 بايد عرض كنم من نماينده مردم نيستم اما خودت بشين يه ذره به خودت بينديش ببين اسم اين بحث ها تو اين مكان اسمش چيه؟ البته ببخشيدا
و خدمت بهزاد هم سلام عرض مي كنم
از بازار چه خبر
افزايش كاهش
خبري نيست.:)

scar
Wednesday 29 December 2004, 02:34PM
آقا بهزاد ;) ;)

سینا 555
Wednesday 29 December 2004, 07:14PM
خدمت جناب سينا 555 بايد عرض كنم من نماينده مردم نيستم اما خودت بشين يه ذره به خودت بينديش ببين اسم اين بحث ها تو اين مكان اسمش چيه؟ البته ببخشيدا

اقاي اسكار گرامي

ضمن عرض سلام و خوشامدگويي مجدد به شما بايد بگويم اتفاقا بحث
بنده و حناب بهزاد بسيار دوستانه و شفاف و براي نفع عمومي خوب بوده است.من هيجوقت اقا بهزاد را از دنباله گيري زحمتي كه ميكشند بر حذر
نخواهم كرد.و هميشه ارادت به ايشان و نيات پاكشان دارم.اين بحث به نظر من براي ان عده كه ميخواهند با سهام كار بكنند بسيار بسيار ارزنده و خوب بوده است.چون معمولا يكطرفه رفتن قاضي و يكسويه فكر كردن و تصميم گرفتن حتي در امور اقتصادي نتايج خوبي ندارد.

بهتر است خواننده را از زواياي پيچيده ي اين بازار اگاه كنيم انگاه هر چه ميخواهند بخرند و بفروشند كسي جلوي كار مردم را كه نميتواند بگيرد.
از نظر من اين بحث پيش امده بين بنده و برادر خوبم بهزاد بخاطر تازه بودن مقوله بورس براي بسياري از ما بسيار مفيد بوده است.

علي الحساب فعلا حرفي ندارم و شما و بهزاد جان ميتوانيد به اطلاع رساني در مورد بورس ادامه بدهيد.و اگر تجربه من و اطلاعات حقير را قابل بدانيد اجازه بدهيد در اينده هم ان را اختيار عموم خوانندگان محترم اين تاپيك بگذارم.فكر ميكنم حتي براي شما و اقا بهزاد هم مفيد واقع شود.ان شا،الله.

موفق و پايدار باشيد

بهزاد
Thursday 30 December 2004, 12:03PM
كميته كاهش ريسك بورس، سرانجام روند دستكاري قيمت سهام 7 شركت بورس را متوقف كرد.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، در پي درج اخباري در مورد دستكاري گسترده قيمت‌ها در بورس تهران، كميته‌اي كه به دستور وزير اقتصاد تشكيل شده است، امروز، نماد شركت‌هاي «ايران‌پويا»، «پارسيلون»، «جنرال»، «معادن بافق»، «قند پارس»، «پياذر» و «پارس متال» را متوقف كرد.

صبح امروز، سازمان بورس اوراق بهادار اطلاعيه‌ مهمی منتشر ساخت و اعلام نمود با توجه به اين که قيمت شرکت‌های فهرست فوق طبق بررسی‌های اوليه کميته کاهش ريسک مورد سفته‌بازی (دستکاری قيمت) قرار گرفته است و در مورد آن‌ها گزارش ويژه منتشر خواهد شد تا اطلاع ثانوی نماد اين سهام ها متوقف خواهد بود.
اين اقدام در حالي انجام شد كه سهامداران عمده اين شركت‌ها، با استفاده از ضعف نظارتي بورس تهران، قصد داشتند تا از طريق سوءاستفاده از سياست حجم مبنا، قيمت سهام اين شركت‌ها را به صورت صوري افزايش دهند.
اين گزارش مي‌افزايد: كميته كاهش ريسك نماد معاملاتی بورس، دبيركل بورس تهران را به خاطر دستكاري گسترده قيمت‌ها، تحت فشار گذاشته است، به همين دليل، احتمال مي‌رود ظرف چند روز آينده، نماد برخي شركت‌هاي ديگر متوقف شود.

سینا 555
Thursday 30 December 2004, 05:34PM
سهام 6كارخانه مهم دولتي در خراسان بي سروصدا و با نقض قانون مصوب مجلس به بخش خصوصي فروخته شد.
بنابر گزارشات دريافتي، در راستاي طرح خصوصي سازي و واگذاري كارخانجات و مؤسسات دولتي به بخش خصوصي اخيراً 6كارخانه توليد قطعات خودرو در شهرهاي مشهد، سبزوار و نيشابور- كه برخوردار از 4500كارگر هستند- به يك گروه سرمايه گذاري فروخته شده است. اين در حالي است كه سهام اين واحدهاي توليدي بدون اطلاع كارگران تحت پوشش و مخفيانه به فروش رسيده است.
بنابراين گزارش حدود 4500نفر از كارگران باسابقه واحدهاي رينگ سازي مشهد، قطعات محوري، دسته سيم واحد توليد كمربند ايمني در مشهد واحد كابل سازي سبزوار و اگزوز سازي نيشابور وقتي از فروش بدون اطلاع سهام اين كارخانجات به بخش خصوصي مطلع شدند كه كار از كار گذشته است و آنها قادر نخواهند بود از قانون مصوب مجلس شوراي اسلامي مبني بر خريد 33درصد از سهام به هنگام واگذاري برخوردار شوند.
اين كارگران طي روزهاي اخير با تعطيلي واحدها در درون كارخانجات تجمع و خواستار رسيدگي و جلوگيري از تضييع حقوق خود شده اند.
اين گزارش مي افزايد برابر قانون مصوب مجلس در واگذاري كارخانجات و مؤسسات دولتي كارگران حق امتياز از خريد سهام به ميزان 33درصد واحدهاي تحت پوشش را دارند، اما طبق گفته كارگران مسئولان شركت حتي موضوع خريد سهام را به اطلاع آنها نرسانده اند و مخفيانه اين واحدها را به بخش خصوصي و افرادي- كه گفته شده قبلاً در شركت ايران خودرو داراي مسئوليت بوده اند- واگذار و فروخته اند.
در حالي كه به بهانه خصوصي سازي چوب حراج بر اموال بيت المال زده مي شود، گفته شده تنها كارخانه رينگ سازي مشهد به مبلغ 24ميليارد تومان به بخش خصوصي واگذار شده و اين در حالي است كه اين واحد برخوردار از 9ميليارد و 500ميليون تومان سرمايه اوليه است و تنها خط اتومات واحد رينگ سازي مشهد- كه سال گذشته نصب شد- بيش از 11ميليارد تومان هزينه دربرداشته است. همچنين ساير امكانات و دستگاه ها و خطوط توليد و هزاران مترمربع زمين و فضاي اين واحد در بهترين نقطه از جاده آسيايي مشهد قراردارند.
در اين حال برخي از كارگران كارخانه رينگ سازي مشهد طي تماس با دفتر كيهان مي گفتند كه به كارگران مي گويند برويد سر كارهايتان و تجمع نكنيد تا دشمنان و راديوهاي بيگانه از تجمع شما عليه نظام استفاده خواهند كرد. آن ها با اين بهانه ها اموال بيت المال را به حراج مي گذارند و حقوق قانوني كارگران را ناديده گرفته و از كارگران نيز مي خواهند كه تجمع و اعتراضي نداشته باشند.
تني چند از كارگران مي گويند سهام كارخانه بدون اطلاع كارگران بفروش رسيده و اين در حالي است كه در خريد سهام، كارگران طبق مصوبه مجلس مي توانند مشاركت و سهام خريداري كنند.
اين گزارش مي افزايد درپي فروش سهام كارخانجات يادشده، قيمت سهام اين واحدها چند برابر افزايش يافته است.
در اين حال نمايندگان 6كارخانه قطعات اتومبيل ايران خودرو در خراسان- كه به تهران عزيمت كرده بودند- با واكنش مسئولان شركت روبرو شده و پاسخي دريافت نكرده اند. اما كارگران در اين واحدها در روزهاي اخير دست از كار كشيده اند تا به وضعيت و خواسته هاي آنها رسيدگي شود.
گفته شده ا ست درباره احتمال تجمع كارگران و پيامدهاي آن مسئولان تأمين امنيت بر ضرورت رسيدگي به وضعيت و درخواست هاي كارگران تأكيد كرده اند.

سینا 555
Friday 31 December 2004, 08:42AM
اقتصاد ايران در دست مافياي بورس‌بازان

خبرنگار «بازتاب» گزارش داد: در حالي كه بورس تهران، به رغم حجم كم سرمايه خود (45 ميليارد دلار) در برابر بورس‌هاي بزرگ دنيا از نظر حجم سهام معامله‌شده، رتبه اول را به دست آورده است، برخي كارشناسان از درآمد نجومي گروهي از بورس‌بازان و مافياي اقتصاد كشور از طريق افزايش صوري قيمت‌ها و زدوبندهاي پشت پرده خبر مي‌دهند.
بنا بر اين گزارش، در حالي كه بازده شاخص كلي بورس تهران در سال جاري، 9/18 درصد (تقريبا معادل تورم) است، برخي از گروه‌هاي سهام به رشد كاذب بي‌سابقه‌اي دست يافتند.
در سال جاري، گروه محصولات لاستيك و پلاستيك، در حالي با 113 درصد بازدهي سود هنگفتي را نصيب مالكان خود كرد كه اكثر شركت‌هاي عضو اين گروه، در اين مدت بازدهي 2 يا 3 درصدي را به دست آورده بودند و افزايش شاخص سهام اين گروه به صورت صوري و با استفاده از تكنيك‌هاي مافياي بورس‌بازان انجام مي‌شده است.
يك تحليلگر اقتصادي بورس در اين‌باره به خبرنگار «بازتاب» گفت: چندي است كه برخي سوءاستفاده‌گران و دلالان حرفه‌اي بورس، به خريد سهامي كه حجم مبنا ندارند، مبادرت ورزيده‌اند. اين دلالان با سوءاستفاده از اعتماد بازار با خريد اندك سهام اين شركت‌ها به قيمت بالا، رشد قيمت اين سهام را سرعت مي‌بخشند و پس از چند روز، اين سهام را به فعالان غيرحرفه‌اي اين بازار مي‌فروشند. بر اين اساس، طي دو هفته اخير، بازار اين نوع سهام رونق گرفته و متأسفانه هيچ تدبيري در اين زمينه انديشيده نشده است،حال آنكه دبيركل بورس، چندي پيش خبر از قرار دادن حجم مبنا براي اين‌گونه سهام داد كه تاكنون اين امر اجرايي نشده است.
يك كارشناس بورس نيز در اين‌باره توضيح داد: در هشت ماه گذشته، شاخص‌هاي مالي، صنعت و شاخص 50 شركت فعال‌تر بورس، هر يك به ترتيب 84، 45 و 21 درصد رشد داشته‌اند. اين اعداد مي‌خواهند، اين‌گونه به ما بفهمانند كه رشد شاخص كل در هشت ماه گذشته، عملا متأثر از افزايش قيمت سهام شركت‌هاي سرمايه‌گذاري بوده است تا شركت‌هاي صنعت بورس. اما نكته قابل توجه اينجاست كه برخلاف انتظار، ضريب همبستگي بين شاخص صنعت با ديگر شاخص‌ها، در شرايطي كه سال گذشته مثبت و قوي بود، امسال كاملا منفي شده است.
ارتباط شاخص صنعت با ديگر شاخص‌ها در طول شش ماهه نخست سال، نشان مي‌دهد كه رشد قيمت سهام شركت‌هاي «هلدينگ» و شركت‌هاي «سرمايه‌گذاري»، ارتباط معنادار خود را با تغييرات سهام شركت‌هاي توليدي از دست داده است. اين موضوع هم بر اين نكته تأكيد دارد كه رشد سهام شركت‌هاي سرمايه‌گذاري با وجودي كه پرتفويي از سهام شركت‌هاي توليدي و صنعتي را در اختيار دارند، كاملا بي‌معني و غيرمرتبط شده است.
اغلب كارشناسان اقتصادي، شرايط فعلي حاكم بر بورس را نگران‌كننده مي‌دانند.
عده‌اي از آنها با يادآوري دلالي ارزاق عمومي در دهه 60 و بعدها دلالي مسكن، زمين و موبايل در دهه 70، به دلالي اوراق بهادار در سال‌هاي اوليه دهه 70 اشاره كرده، مي‌گويند: گروه‌هايي كه در سال‌هاي دهه 60، بازارهاي ثانويه ارزاق عمومي ايجاد كرده بودند، بعدها به واسطه‌گري كالاهاي سرمايه‌اي روي آوردند و اكنون بازار سهام را ميداني براي سودآوري‌هاي هولناك خود تبديل كرده‌اند.
محاسبات آماري نشان داده است كه رفتار سهام شركت‌ها در صنايع مختلف، همچون استخراج كاني‌هاي غيرفلزي، غذايي و آشاميدني، تصفيه نفت، كاشي و سراميك و ديگر صنايع، در طول شش ماه نخست سال، خلاف روندي بوده كه خيلي‌ها از آن با عنوان «تناسب رفتاري» ياد مي‌كنند.
شركت‌هاي سيمان، كاشي و سراميك، فلزات اساسي، ماشين‌آلات و تجهيزات خودروسازها كه بخش بزرگي از ارزش بازار را به خود اختصاص داده‌اند، طي شش ماه گذشته، در حالي كه شاخص كل رشد كرده است، دچار افت شديد شده‌اند. اين روند، در حالي كه آمارها نشان مي‌دهد، چيزي حدود 70 درصد بازار به طور مستقيم و غيرمستقيم در اختيار اين شركت‌هاست، از رشد صنايع خاص حكايت دارد.
مطالعات آماري مرتبط با همين موضوع، بازگوكننده واقعيتي است كه در بازار سهام، به آن «دستكاري قيمت‌ها» مي‌گويند.
آيا قيمت سهام در بورس تهران دستكاري مي‌شود؟ اين موضوعي است كه اين روزها در كانون توجه نهادهاي نظارتي هم قرار گرفته است.
در طول شش ماه نخست سال 83، صنعت محصولات لاستيك و پلاستيك با 113 درصد بازدهي، بيشترين سود را نصيب خريداران خود كرده است. پس از آن، واسطه‌گري‌هاي مالي با 89 و استخراج ساير معادن با 4/77 درصد بازدهي، بيشترين سودآوري را داشته‌اند. در همين حال بازده قيمتي گروه ساختمان كه سال گذشته با 186 درصد بازدهي در جايگاه نخست صنايع قرار گرفته بود، در شش ماهه نخست سال 83، 11 درصد رشد منفي داشت. صنعت چوب و محصولات چوب هم كه سال گذشته، 119 درصد بازده قيمتي داشت، امسال دچار رشد منفي شد و خريداران سهام خود را متضرر ساخت.
آمارها نشان مي‌دهد، در حالي كه ميزان بازده شاخص كل در سال گذشته 77 درصد بود، اين رقم امسال به 9/18 درصد رسيد؛ يعني اگر سرمايه‌گذاران امسال پرتفوي متنوعي از سهام شركت‌ها تشكيل داده باشند، تنها 2 درصد از نرخ تورم بيشتر سود كرده‌اند، در حالي كه سال گذشته، متوسط بازده قيمتي شاخص كل، حداقل 55 درصد بيشتر از نرخ تورم بود. در بررسي روند بازده قيمتي صنايع در بورس تهران به واقعيت‌هاي زيادي نزديك مي‌شويم كه اثبات مي‌كند در بورس تهران، قيمت‌ها دستكاري مي‌شوند.
همان‌گونه كه به آن اشاره شد، در شش ماهه نخست سال 83، صنعت لاستيك و پلاستيك، بيشترين بازدهي را داشته است. احتمالا بايد اتفاقي در اين صنعت رخ داده باشد كه روند منفي بازده قيمتي اين صنعت در شش ماهه نخست سال 83، 113 درصد مثبت شده است.
اما واقعا اين‌گونه نيست، در حالي كه اين صنعت در بورس تهران، 11 شركت به ثبت رسانده است، تنها يك شركت بازدهي 9/108 درصدي داشته و بقيه شركت‌ها، تنها در حد 2 يا 3 درصد بازده قيمتي داشته‌اند. در گروه فلزات اساسي هم وضع به همين‌گونه بوده است؛ يعني از بين نوزده شركت اين گروه، تنها پنج شركت پربازده بوده‌اند. اين روند در صنايع ديگري، همچون غذايي و آشاميدني به اوج خود رسيده است.
از بين 42 شركت اين گروه، تنها چهار شركت و از بين 53 شركت كاني غيرفلزي، تنها 3 شركت پربازده بوده‌اند. اين روند كه قطعا در همه صنايع عضو در بورس تهران تكرار شده است، اين معني را مي‌دهد كه دلالان و حرفه‌اي‌هاي بورس تهران، فارغ از همه معادلات خرد و كلان اقتصاد ايران، مشغول اجراي سناريويي هستند كه در پايان به سود بازار تمام نخواهد شد.

scar
Saturday 1 January 2005, 12:13PM
با عرض سلام به همه
لازمه اول مواضعمو با دوست عزيزم سينا روشن كنم منظور من از اينكه اين بحث ها جاش اينجا نيست اين نبوده كه اين بحث ها مربوط به اين تاپيك نيست بلكه منظور من اين است كه اگر اعضا را از كيفيت خريد وفروش و افزايش و كاهش ها مطلع كنيم تاپيك داغ تري خواهيم داشت (البته آقا بهزاد من قبلاً از شما معذرت مي خوام كه صفت جمع به كار بردم).
در ضمن بايد عرض كنم كه اجازه ما هم دست شما است سيناي عزيز.

و اما خبر من
با توجه به بازار پر ريسك چند هفته اخير بورس پيشنهاد من اين است كه عزيزاني كه اطلاعات كافي در مورد شركت هاي تازه وارد ندارند از خريد سهام اين شركت ها دوري كنند، چون ممكن است ضرر زيادي بدهند، به نظر من سرمايه خود را چند روزي نگه داريد تا اوضاع مساعد شود.
البته اصل مشكل شركت هاي كوچك تازه وارد هستند كه خوب همشون هم ضرر ندارن بلكه بعضي ها سود خوبي هم مي دن اما بازم ريسك ضررش بالاتره.

ناناز
Sunday 2 January 2005, 11:15AM
سلام

سينا خان بسه ديگه خيلي طفره رفتي و به حاشيه زدي

اما

خريد سهم شركتهايي كه در زمينه روي فعاليت دارند با ديد ميان مدت پيشنهاد ميشه
با توجه به بالارفتن قيمت روي درجهان و شناسايي سود بيشتر براي اين شركتها

بازار انتظار داشت با ورود به سال جديد ميلادي روند افزايشي قيمت روي رو به كاهش يابد براي همين سرمايه گذاران به اين شركتها تمايلي نداشتند ولي با ادامه روند افزايش روي در سال جديد اين شركتها سود خوبي نسيبشان خواهد شد توجه داشته باشيد كه eps اعلامي اين شركتها با قيمت 850 دلار براي روي اعلام شده و اين درحالي است كه قيمتها چندي است كه بين 1100 تا 1200 در نوسان است و الان بالاي 1200 دلار

از نظر تكنيكال هم نمودارهاي (مثلثي) نيز اين افزايش را تاييد ميكنند

شركتهاي مهمي كه در ايران در زمينه روي كار مي كنن :
فراوري مواد معدني
كالسيمين
توسعه معادن روي

براي حرفه اي ها كالسيمين كه حكم پيشرو را در اين صنعت دارد پيشنهاد ميكنم و براي آماتورها توسعه معادن روي كه سرمايه گذاريست در اين بخش و شركت فراوري براي ريسك بازان

بهزاد خان ادامشو بيا شايد بقيه هم .....

.

ناناز
Sunday 2 January 2005, 11:30AM
يادم رفت بگم:
همانطور كه من در سودي كه از خريد يا فروش سهام ميكنيد با شما شريك نيستم در ضررهايتان هم شريك نخواهم بود لطفا در انتخاب خود تحقيق و دقت نماييد.

موفق باشيد

.

احمد مهاجري
Friday 7 January 2005, 10:08PM
سلام دوستان , يه سوال داشتم :
شنيدم سهام بانك پارسيان وارد بورس شده , اگر اين خبر درسته ميشه كمي در مورد اين سهام پيش بيني كنيد .

بهزاد
Saturday 8 January 2005, 02:47PM
نوشته شده بوسيله احمد مهاجري
سلام دوستان , يه سوال داشتم :
شنيدم سهام بانك پارسيان وارد بورس شده , اگر اين خبر درسته ميشه كمي در مورد اين سهام پيش بيني كنيد .

بله مدتي هست كه اين بانك وارد بورس شده.

اين بانك يك موسسه مالي اعتباري هست و براي اين گونه موسسات نميشه تحليل فاندامنتال يا بلند مدت ارائه داد. منتهي روي هم رفته با توجه به پشتوانه هاي قدرتمند مالي (خودروسازان) و مديريتي (مديران اسبق نظام بانكي كشور) سهام نامناسبي به نظر نمي ياد.

sajadhnk
Friday 21 September 2007, 04:05AM
سلام اقایون. من هم دلم خیلی میخواد از بورس سر در بیارم. لطفا راهنمائیم کنید.