PDA

نمايش نسخه نهائي : مسابقات تخته نرد

maryam
Monday 17 January 2005, 09:19PM
بچه ها كجا ميتونيم با هم مسابقه بديم؟:D

farhad_k25
Tuesday 18 January 2005, 09:52AM
خوب معلوم ديگه
تو استاديوم المپيك برلين كه قرار ديدار نهايي جام جهاني 2006 اونجا برگزار بشه
قرار قبل از بازي وسط زمين چند نفر از ايران كلابز با هم تخته بازي كنند تا بقيه فيض ببرن:D
به قهرمان هم اجازه داده ميشه جاي اون ميزي كه كافو (كاپيتان برزيل) در هنگام گرفتن جام قهرماني رفت روش وايستاد انجام وظيفه بكنه:p

بهزاد
Tuesday 18 January 2005, 10:44AM
من كه پايه ام اساسي (البته پايه اون ميز كذايي كه فرهاد خان گفت نه).

حريف هم مي طلبم هر وقت هرجا:D:p

maryam
Tuesday 18 January 2005, 11:46AM
فرهادي من جدي گفتم!!
به! كري ميخوني آق بهزاد؟!؟ منم كه هستم اساسي!! اما بجز مسنجر كجا ميتونيم بازي كنيم؟

مونس
Tuesday 18 January 2005, 03:13PM
مريم جان ببخشيد ولي اين كه گفتي اصلا چي هست ؟ ما سوادمون يك خورده آب رفته .

maryam
Tuesday 18 January 2005, 09:08PM
يه بازي! تخته نرد يا backgammon

احمد مهاجري
Tuesday 18 January 2005, 10:09PM
بابا شماها چقدر خلافتون سنگينه :rolleyes: خدا به خير بگذرونه :( ماشالا هزار ماشالا همتونم اينكاره هستين :p

maryam
Tuesday 18 January 2005, 10:11PM
نوشته شده بوسيله احمد مهاجري
بابا شماها چقدر خلافتون سنگينه :rolleyes: خدا به خير بگذرونه :( ماشالا هزار ماشالا همتونم اينكاره هستين :p
خلاف؟:confused: چرا خلاف؟ كجاش خلافه؟!؟:confused::rolleyes:
از اعتياد كه بهتره!

احمد مهاجري
Tuesday 18 January 2005, 10:29PM
نوشته شده بوسيله maryam

از اعتياد كه بهتره!
ميبينم اونروزي را كه همتون كنار منقل نشسته ايد و درباره فينال جام حذفي تخته نرد بحث ميكنين :rolleyes:
تازه اگه اون موقع هم بگم خلافين , ميگين : خلاف :confused: كدوم خلاف :confused: از ... كه بهتره :D
و خدا بداد برسه از ... كه هرچيزي ميتونه در اين جاي خالي قرار بگيره ...

maryam
Tuesday 18 January 2005, 10:35PM
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
بابا آينده نگر!! بابا پيش گو!! بابا ..!!
دوباره ما خواستيم يه كاري بكنيم توش نه آوردين!:rolleyes:
چرا اينطوري ميكنين آخه؟!:rolleyes:

احمد مهاجري
Tuesday 18 January 2005, 10:36PM
خوب بيا منچ و مارپله بازي كنيم ... :D

maryam
Tuesday 18 January 2005, 10:39PM
به سنت نگاه كن و به قدت!!!
بابا حالا مگه تخته نرد حكم شرعي داره؟!
نكنه اينم قماره؟ يا حرامه!؟ يا ...!!:rolleyes:

Scorpion
Wednesday 19 January 2005, 12:19AM
باسلام
مريم خانم
اتفاقا فكر كنم حكم شرعي داره و حرام هم هست تصادفا !!!
موفق باشي

mahdi1060
Wednesday 19 January 2005, 06:54AM
فكر كنم بعضي علما مشكلي توش نديدن؟ نه؟:confused:

احمد مهاجري
Wednesday 19 January 2005, 01:56PM
نوشته شده بوسيله mahdi1060
فكر كنم بعضي علما مشكلي توش نديدن؟ نه؟:confused:

تا اونجائي كه من ميدونم همه مراجع اين بازي را حرام ميدونن , چون وسيله قماره , براي همين حتي اگه شما باهاش قمار نكنين , بازم حرامه :cool:

اين كار عند حرامه ;)

mahdi1060
Thursday 20 January 2005, 08:27AM
خوب باس تحقيق بشه.

sareban
Thursday 20 January 2005, 10:20AM
حالا چه جوري هست؟
يكي شيوش رو به ما بگه

ليلا
Thursday 20 January 2005, 12:15PM
منم بازي؟؟:confused:
حالا چه ريختي هس اين بازيه؟:D

farhad_k25
Thursday 20 January 2005, 03:16PM
حالا چه ريختي هس اين بازيه؟
كاري نداره كه من الان بهت ميگم:D
بازي تخته نرد همينجوري الكي كه نشد تخته نرد بلكه داستان داره
اين بازي از اول تخته نردبون بوده اسمش ولي بنا بر نظريه داروين كه همه چيز بر اثر مرور زمان تغير پيدا كرده اين هم تغيير پيدا كرده بيد:D
در سال 612 سال قبل از ميلاد مسيح معادل 1234 سال قبل هجرت پيامبر يه نجاري بوده در شهر قسطنطنيه به اسم جبرييل سيسه:p
شغل اصلي اين نجار ساختن نبردبان بوده
نبردبون هاي كه ايشون ميساخته به دو رنگ بوده
يكي از چوب معمولي به رنگ سفيد و يكي هم از چوب گيلاس به رنگ قرمز بوده كه اولي ارزون بوده و دومي گرون قيمت براي خونه ثروتمند هاي شهر
اين نجار ما يه پسر بازي گوش هم داشته به اسم دانيله:D
كه علاوه بر بازي گوشي به كار نا شريف قمار بازي با با طاس هم مشغول بوده ولي اين كار رو بطور مخفيانه و به دور از چشم پدرش انجام ميداده
ولي پدرش يه بوهايي بورده بود كه پسرش اينكارست:p
به همين دليل همش دنبال روزي بود كه يه جوري مچ اين رو بگيره
چون اونموقع ها توي دانشگاهاشون واحد روانشناسي كودك و نوجوان ارايه نميدادند(قابل توجه مونس) اين جبراييل عزيز ما هيچ دركي از برخورد با يه نوجوان نداشت(مثل الان ما)يه روز وقتي دانيله تو كوچه داشت با دوستاش تيله بازي اونم از نوع دوماته شو انجام ميداد باباش برخلاف هميشه براي ناهار از كوچه پاييني كه در دوم خونه دانيله اينا اونجا بود و معمولا از اون در هيچ استفاده اي نميكردند عبور كرد و خوب دانيله رو مشغول تيله بازي ديد و چون تيله بازي اون موقع جرمش يه ذره از طاس بازي كمتر بود به سرعت مياد و جلوي دوستاي ناباب دانيله يه دونه چك محكم ميزنه تو گوش دانيله و همينطور كه گوش اونو ميپيچوند اونو با الفاظ زيبا:p مورد خطاب قرار ميداد و به زور به خونه برد
دانيله بعد از ناهار ديد اوضاع خيلي خيطه و حسابي جلوي دوستاش بي مرام شده تصميم گرفت كه انتقام سختي از پدرش بگيره
و اما اصل داستان:D
همين شد كه قمه اي(همون تيزي خودمون منتهي يه ذره بزرگتر) كه تو جيبش بود دست بكار شد و تقريبا نصف چوب هاي قيمتي و عزيز پدرش رو تبديل به دايرهاي كوچولوي سفيد رنگ و قرمز رنگ كرد
وتا ميتونست اين كار رو كرد تا حسابي عقده هاش خالي بشه
بعد كه كارش تموم شد و به خودش اومد يواش يواش شرمساري از اين كارش توي چهرش معلوم شد
پس با خودش گفت حالا بايد چيكار كنم
خلاصه نشست به فكر كردن و در هين فكر كردن همينجوري با اين دايره اي رنگي كوچولويي كه درست كرده بود بازي ميكرد كه ناگهان طاس هاش از جيبش ريختند بيرون كنار اين دايره ها قرار گرفتند
دانيله با خودش گفت شايد بشه يه نظمي بين اين طاس ها و اين مهره ها ايجاد كرد
همين موقع بود كه يكي از دوستاي نا بابش به اسم باب سر رسيد و اونو در طراحي اين وسيله بد ياري كرد
بعد اونا رفتند پيش حاكم شرع و اين وسيله بازيشونو پيش حاكم شهر ثبت كردند تا طبق قانون كپي رايت حق بهره برداريش مال خودشون بشه و بعد از همه اينكارها اونو به سه سكه طلا قيمت گذاشتند
در حالي كه كلش براشون حتي يه سكه برنز هم تموم نشده بود
بعد رفتند با صدا و سيماي مركز قسطنطنيه و شهرداري منطقه 2 قسطنطنيه كه مركز شهرو شلوغ ترين جاي شهر بود يه قرارداد تبليغاتي نوشتند كه به ازاي هر هفته داشتن بيلبورد طبليغاتي مبلغ دو سكه نقره به شهرداري و به ازاي هر سي ثانيه تبليغات تلوزيوني 5 سكه نقره به صدا سيماشون بدند
از طرفي هم باب دوست دانيله سزيعا خودشو به زوريخ محل دايمي كميته ملي المپيك رسوند تا با رييس اين كميته در باره گنجوندن اين بازي كه اول اسمش تخته اره يا همون تخته اره شده بود در المپيك مزاكره كردند كه به موفقيت هم رسيدند
ولي در اغاز سال 1896 كه بازي هاي المپيك جديد رو دوبرتن بنا گذاشت چون اين بازي قمار شده بود اون رو از فهرست بازي هاي المپيك حذف كرد
پدر دانيله هم بعد از اينكه موضوع رو فهميد با اينكه از نفس كار دانيله ناراحت بود ولي پسرش رو بخاطر اين نوع اوري مورد نوازش قرار داد و ازش قول گرفت علاوه بر اينكه ديگه قمار بازي نكنه نصف درامدش رو هم به پدرش بده:D تا اون اصل ماجرا رو افشا گري نكنه:D
بعد از اين تاريخ هم اسم اين بازي به مرور زمان به تختهارده و تخته نرده و در نهايت به تخته نرد تغيير پيدا كرد و تكنولوژي هم براي اين بازي خدمات انجام داد و الان ما شاهد طاس هاي بسيار كوچولو و ليز هستيم كه بازي رو جذاب تر كرده
اميدوارم اين داستان من هم مورد لطف شما دوستان قرار گرفته باشه
:p

ليلا
Thursday 20 January 2005, 05:50PM
:eek:
فرهاد دستات الان سالمه؟؟:confused:
چند ساعت تايپ كردي؟؟
ولي اصل بازي شكل اون صفحه..بابا بيا راهنمايي كن..من علاقه مند شدم:D
ميخوام برم تيم ملي:cool:

بهزاد
Saturday 22 January 2005, 01:45PM
نوشته شده بوسيله Scorpion
باسلام
مريم خانم
موفق باشي

سلام
خير بر خلاف نظر دوستان اين بازي نيز همانند پاسور در صورتي كه به عنوان آلت قمار به كار بره عنوان حرام پيدا ميكنه، و اگر به عنوان ابزار تفريح و سرگرمي به كار بره و شناخته بشه، حلال هست

بهزاد
Saturday 22 January 2005, 02:29PM
نوشته شده بوسيله maryam
فرهادي من جدي گفتم!!
به! كري ميخوني آق بهزاد؟!؟ منم كه هستم اساسي!! اما بجز مسنجر كجا ميتونيم بازي كنيم؟

ببخشيد اونوقت چطوري ميشه توي مسنجر تخته نرد بازي كرد؟

بهزاد
Saturday 22 January 2005, 02:50PM
نوشته شده بوسيله sareban
حالا چه جوري هست؟
يكي شيوش رو به ما بگه

شيوه بازي به اين صورت هست:

اين بازي دو نفره هست
و ابزارش 15 مهره سياه و 15 مهره سفيد و دو عدد تاس به علاوه جبعه اي شبيه عكس زير هست

بهزاد
Saturday 22 January 2005, 02:56PM
همونطوري كه ميبينين صفحه داراي چهار قسمت هست (دو قسمت در بالا و دو قسمت در پائين) كه قسمت سمت راست بالا اصطلاحا خانه يكي از رقبا و خانه پائين سمت راست خانه رقيب ديگر است.
نحوه چينش مهره ها هم در ابتداي بازي به صورت زير است:
در اين تصوير خانه سمت راست بالا متعلق به بازيگر سياه و خانه سمت راست پائين متعلق به بازيگر سفيد هست:

بهزاد
Saturday 22 January 2005, 03:26PM
هدف بازي: هر كدام از بازيگران مهره هاي خود را در وهله اول به قسمت خود وارد كنند و در وهله دوم (وقتي همه مهره ها به قسمت خودي وارد شدند) آنها را به خانه ببرند. هر كس زودتر مهره هاي خود را به خانه ببرد، برنده بازي هست.

نحوه بازي:
براي شروع هر كدام از رقبا يك عدد تاس (يا طاس) رو مي اندازند براي هر كسي كه بيشتر بود، اون شروع كننده بازي با مجموع اعداد هر دو طاس ميشه.
مثلا الان فرض كنين من و مريم دو بازيگر هستيم. مريم مهره هاي سياه و من مهره هاي سفيد.

الان در اين بازي من عدد شش رو آوردم و مريم عدد يك رو
پس شروع كننده بازي من ميشم با دو عدد شش و يك
حالا اختيار با خودم هست كه يكي از مهره هاي سفيد رو شش ستون حركت بدم و يكي ديگه رو يك ستون يا اينكه يك مهره رو هفت ستون حركت بدم (مجموع شش و يك)
جهت حركت هم به اين صورت هست (براي مهره سفيد): از راست به چپ اول قسمت بالاي سمت راست بعد قسمت بالاي سمت چپ بعد قسمت پائين سمت چپ و در نهايت قسمت پائين سمت راست (يا همون قسمت خودي)

بهزاد
Saturday 22 January 2005, 03:32PM
اگه همينطوري خوبه و توضيحات كامل و جامع هست، بگين تا ادامه بدم.

احمد مهاجري
Saturday 22 January 2005, 10:25PM
نوشته شده بوسيله بهزاد

سلام
خير بر خلاف نظر دوستان اين بازي نيز همانند پاسور در صورتي كه به عنوان آلت قمار به كار بره عنوان حرام پيدا ميكنه، و اگر به عنوان ابزار تفريح و سرگرمي به كار بره و شناخته بشه، حلال هست
ببخشيد نميخوام فضولي شده باشه ولي يك آلت قمار تا وقتي كه از وسيله قمار بودن خارج نشه , حتي اگر شما با آن قمار نكنيد , باز هم حرامه :rolleyes: يعني تا وقتي كه در عرف قمار بازها , از اين وسيله عموما استفاده قمار بشه حكم آلت و وسيله قمار رو پيدا ميكنه ...

البته اين حكم اكثر مراجع بوده و اگر كسي بر خلاف اين نظر داده بنده اطلاع ندارم .

دوست ايراني .
Sunday 23 January 2005, 12:57AM
سلام

آقاي مهاجري اينطوري بخواين به هر بازي نگاه كنيد ميشه حرام چون خودتون الان بهتر ميدوني توي همين ورزشهاي ما كم از اين پولا رد و بدل نميشه

راستش من خودم با عقل خودم به اين نتيجه رسيدم

خداوند شديدا انسان را از انجام كارهاي لغو و بيهوده پرهيز داده و هر كاري كه تو اين رديف قرار بگيره حرامه هر كاري فرق نميكنه..... بعد يه نكته مهم اينكه اين بازي و امثالهم خيلي بر اساس تصادف بناست يعني بر اساس تصادف و شانس فردي ميتونه برنده و فرد ديگري بازنده ميشه خب اگر كسي بخواد بگه اين بازي حرامه فقط ميتونه به اين جنبه تخريبيش اشاره كنه كه تفكر فرد را برنامه ريزي ميكنه و سوق ميده به سمت شانس و اقبال و تصادف كه خب اين تمرين ذهني خيلي مخربه در صورتيكه ما به هيچ عنوان تو دينمون نداريم كه شانس وجود داره خداوند ميگه هر اتفاقي كه مي افته بازتاب عمل و انديشه شماست تصادف معني نداره:) از طرف ديگه اين بازي بسيار پر كشش و جذابه و ديده ميشه افراد علاقه مند ساعتها وقت خودشونو براي اين بازي از دست ميدند بدون اينكه چيز مفيدي چه براي جسمشون چه براي فكرشون اتفاق افتاده باشد در صورتيكه آقاي مهاجري در ورزش امروزه باز اگه از اين پولا رد و بدل ميشه افراد بازي كننده و قتشون تلف نميشه و جسم سالمتري پيدا ميكنند

زيتون
Sunday 23 January 2005, 01:58AM
دوست ايراني دارن پيشنهاد فوتبال ميدن اونم رو نت و تو باشگاه...
بر وبچ تيم ملي رديف شن گوشه ديوار يار كشي...

بهزاد
Sunday 23 January 2005, 03:34PM
ببخشيد نميخوام فضولي شده باشه ولي يك آلت قمار تا وقتي كه از وسيله قمار بودن خارج نشه, حتي اگر شما با آن قمار نكنيد, باز هم حرامه

درسته

يعني تا وقتي كه در عرف قمار بازها , از اين وسيله عموما استفاده قمار بشه حكم آلت و وسيله قمار رو پيدا ميكنه...

نكته انحرافيش همين جاست. عرف قماربازها ملاك نيست. بلكه عرف عموم اهالي اون منطقه ملاك هست.
اگر بنا بر عرف قماربازها باشه كه با يه دونه دوزاري يا منچ يا دو تا تاس و قوطي كبريت و هر وسيله ديگه اي كار خودشون رو ميكنن. [/QUOTE]

البته اين حكم اكثر مراجع بوده و اگر كسي بر خلاف اين نظر داده بنده اطلاع ندارم .

تا اونجايي كه بنده اطلاع دارم آيات عظام مكارم شيرازي (خودم از سايتشون پرسيدم) و صانعي و فاضل لنكراني (در اين مورد آخر شك دارم) معتقدند كه چنانچه در عرف محل به عنوان تفريح و سرگرمي شناخته بشه، حلال هست چه پاسور چه تخته نرد و چه بيليارد.

بهزاد
Sunday 23 January 2005, 03:56PM
نوشته شده بوسيله دوست ايراني .
خداوند شديدا انسان را از انجام كارهاي لغو و بيهوده پرهيز داده و هر كاري كه تو اين رديف قرار بگيره حرامه هر كاري فرق نميكنه

سلام سركار خانم دوست ايراني
1- بستگي داره كه تعريف ما از كار لغو و بيهوده چي باشه؟
مثال: خوردن نوشابه يا بستني يا سس مايونز يا پفك نمكي (قابل توجه مريم خانم) چه تاثيري در سلامت ما داره و يا چه خاصيتي براي ما داره (با توجه به اينكه اكثريت پزشكان از مضرات اين چيزها براي انسان داد سخن ميدن)، جز اين كه از خوردنش لذت ميبريم؟
خب اگر بنا رو بر اين بذاريم بايد از فردا خوردن همه اين چيزها حرام بشه:eek:

2- شما چه تعريفي براي سرگرمي دارين؟
آيا انسان حتما بايد وقتش رو به كاري اختصاص بده كه ثمره مفيد براش داشته باشه؟
آيا به نظر شما ديدن يك فيلم سينمايي هم كه هيچ خاصيتي جز پر كردن وقت و ايجاد سرگرمي نداره حرامه؟ (لطفا بي خيال بيانات كليشه اي في باب آموزنده بودن و پيام اخلاقي و صحبت هاي مشابه باشيد).

بعد يه نكته مهم اينكه اين بازي و امثالهم خيلي بر اساس تصادف بناست يعني بر اساس تصادف و شانس فردي ميتونه برنده و فرد ديگري بازنده ميشه خب اگر كسي بخواد بگه اين بازي حرامه فقط ميتونه به اين جنبه تخريبيش اشاره كنه كه تفكر فرد را برنامه ريزي ميكنه و سوق ميده به سمت شانس و اقبال و تصادف كه خب اين تمرين ذهني خيلي مخربه

وقتي در بازي موضوع برد و باخت و رد و بدل شدن پول در ميان نباشد و صرفا جهت سرگرمي انجام بشه، بعيد هست جنبه منفي براي اون متصور بشه.

در صورتيكه ما به هيچ عنوان تو دينمون نداريم كه شانس وجود داره

وقتي شما از بين شش ميليون شركت كننده در قرعه كشي بانك صادرات، برنده جايزه ويژه يك ميليارد ريالي اون ميشين، اسمش چيه؟

خداوند ميگه هر اتفاقي كه مي افته بازتاب عمل و انديشه شماست تصادف معني نداره:)

بنده هر روز صبح ساعت هفت و نيم بايد سر كارم باشم، هر روز سر ساعت هفت سوار سرويس ميشم و هفت و بيست و پنج دقيقه سر كار ميرسم.
امروز در بين راه به علت خواب بودن راننده يك كاميون، اون كاميون با سرويس ما تصادف ميكنه و من مجبور ميشم تا اومدن پليس و كشيدن كروكي و.... نيم ساعت معطل بشم. يا بدون سرويس پياده يا با يك وسيله نقليه ديگه به سر كار بيام و در هر سه صورت نيم ساعت دير سر كار برسم و يك قرار مهم رو از دست بدم، به نظر شما كدام عمل يا انديشه بنده باعث به وجود اومدن اين بد شانسي شده؟

از طرف ديگه اين بازي بسيار پر كشش و جذابه و ديده ميشه افراد علاقه مند ساعتها وقت خودشونو براي اين بازي از دست ميدند بدون اينكه چيز مفيدي چه براي جسمشون چه براي فكرشون اتفاق افتاده باشد

1- اين باز برميگرده به نظر ما راجع به سرگرمي و لزوم مفيد بودنش.
2- تازه ميشه يه مدل ديگه هم به قضيه نگاه كرد و اون اينكه اگر فرد فرضا سه ساعت بشينه تخته نرد بازي كنه، بهتر از اينه كه بره مزاحم نواميس مردم بشه. يا بره پارتي هزارتا كار بدتر بكنه:D:D;)

در صورتيكه آقاي مهاجري در ورزش امروزه باز اگه از اين پولا رد و بدل ميشه افراد بازي كننده و قتشون تلف نميشه و جسم سالمتري پيدا ميكنند

اين صحبت شما شايد براي بازيكنان صدق بكنه ولي مطمئنا براي تماشاچيان صدق نميكنه. و اگر بخواهيم بر مبناي منطق شما عمل كنيم به طور كلي بايد بيخيال تماشاي انواع مسابقات چه در استاديوم و چه در منزل و پاي تلوزيون بشيم چون كاريست لغو و بيهوده هيچ ثمري نداره و حرام.:rolleyes:

بهزاد
Sunday 23 January 2005, 04:00PM
نوشته شده بوسيله زيتون
دوست ايراني دارن پيشنهاد فوتبال ميدن اونم رو نت و تو باشگاه...
بر وبچ تيم ملي رديف شن گوشه ديوار يار كشي...

البته ايشون طبق صحبت هاي قبليشون معتقدند كه بازي بايد بدون تماشاگر برگزار بشه كه بعيد ميدونم حال بده. به همين خاطر از همين جا رسما اعلام مي كنم كه دور من يكي رو خط بكشين چه براي كاپيتاني تيم چه براي حضور در سمت سرمربي:D:p

احمد مهاجري
Sunday 23 January 2005, 04:28PM
نوشته شده بوسيله دوست ايراني .
سلام

آقاي مهاجري اينطوري بخواين به هر بازي نگاه كنيد ميشه حرام چون خودتون الان بهتر ميدوني توي همين ورزشهاي ما كم از اين پولا رد و بدل نميشه

خداوند شديدا انسان را از انجام كارهاي لغو و بيهوده پرهيز داده و هر كاري كه تو اين رديف قرار بگيره حرامه هر كاري فرق نميكنه..... بعد يه نكته مهم اينكه اين بازي و امثالهم خيلي بر اساس تصادف بناست يعني بر اساس تصادف و شانس فردي ميتونه برنده و فرد ديگري بازنده ميشه خب اگر كسي بخواد بگه اين بازي حرامه فقط ميتونه به اين جنبه تخريبيش اشاره كنه كه تفكر فرد را برنامه ريزي ميكنه و سوق ميده به سمت شانس و اقبال و تصادف كه خب اين تمرين ذهني خيلي مخربه در صورتيكه ما به هيچ عنوان تو دينمون نداريم كه شانس وجود داره خداوند ميگه هر اتفاقي كه مي افته بازتاب عمل و انديشه شماست تصادف معني نداره:) از طرف ديگه اين بازي بسيار پر كشش و جذابه و ديده ميشه افراد علاقه مند ساعتها وقت خودشونو براي اين بازي از دست ميدند بدون اينكه چيز مفيدي چه براي جسمشون چه براي فكرشون اتفاق افتاده باشد در صورتيكه آقاي مهاجري در ورزش امروزه باز اگه از اين پولا رد و بدل ميشه افراد بازي كننده و قتشون تلف نميشه و جسم سالمتري پيدا ميكنند

دوست ايراني عزيز , خداوند لغو را حرام نكرده ( لغو يعني كاري كه نه انسان را به سوي خدا ميبرد و نه از خدا دور مي سازد ) ولي از لهو بازداشته است ( لهو يعني كاري كه انسان را از خدا دور مي سازد )

علت حرام بودن قمار اين نيست كه وقت تلف ميكنه و فائده اي نداره ( چراكه اين موارد از جمله لغو است كه حرام نمي باشد ) علت اينست كه شما مالي را در برابر احتمال قرار مي دهيد , چه در شرط بندي باشد يا در بازي يا در معامله , فرقي هم نميكنه ورزش هاي امروزي باشه يا تخته و ... .

احمد مهاجري
Sunday 23 January 2005, 04:30PM
نوشته شده بوسيله بهزاد

نكته انحرافيش همين جاست. عرف قماربازها ملاك نيست. بلكه عرف عموم اهالي اون منطقه ملاك هست.
اگر بنا بر عرف قماربازها باشه كه با يه دونه دوزاري يا منچ يا دو تا تاس و قوطي كبريت و هر وسيله ديگه اي كار خودشون رو ميكنن.

[/QUOTE]

اتفاقا نه تنها اين يك نكته انحرافي نبوده , بلكه به نظر بنده يك دقت ظريفانه است چراكه اينكه گفته ميشود عرف اهالي ملاك است , منظور نمي تواند تمامي اهالي باشد بلكه براي آنكه فهميده شود وسيله اي به قمار اختصاص يافته بايد با آن غالبا قمار شود و اين قيد ( غالبا ) بدين معني است كه اشخاصي كه از آن وسيله استفاده ميكنند عموما به قمار از آن استفاده كنند و استفاده نوادر از آن به قمار , آن را داخل در وسيله قمار نمي كند و اينكه كسي بخواهد از آن غالبا استفاده قماري كند , او را به قمار باز تبديل مي كند و اينكه بگوئيم عرف اهالي يا عرف قمار باز ها در مصداق فرقي نمي كند چه آنكه استفاده از عرف قمار بازها چه بسا دقيق تر باشد چرا كه بازي كردن بعض از اهالي به صورت قمار يا به حلال ملاك از براي حرام يا حلال بودن آن نيست .
دقت داشته باشيد كه اگر از فردا قمار باز ها چند تاس و قوطي كبريت را وسيله قمار قرار دهند در همانجا كه اين عرف در آن بوجود آمده , بازي با آن تاس ها و قوطي كبريت حرام خواهد بود .

نوشته شده بوسيله بهزاد

تا اونجايي كه بنده اطلاع دارم آيات عظام مكارم شيرازي (خودم از سايتشون پرسيدم) و صانعي و فاضل لنكراني (در اين مورد آخر شك دارم) معتقدند كه چنانچه در عرف محل به عنوان تفريح و سرگرمي شناخته بشه، حلال هست چه پاسور چه تخته نرد و چه بيليارد.
و تا اونجائي كه بنده اطلاع دارم تمامي مراجع فعلي ( اعم از آنها كه نام برديد و غيره ) معتقدند كه تا وقتي كه يك وسيله قمار در عرف از قمار بودن خوارج نشده باشد , مجاز نخواهد بود و اين نكته نيز قابل توجه است كه آقايون مراجع قائل به اين نكته اند كه يك وسيله كه آلت قمار بودن آن قبلا محرز بوده , در صورت شك در خارج شدنش از خصوص قمار , حمل بر قمار بودن مي شود و مجاز نمي باشد ( بنا بر استصحاب حالت قبلي ) .

احمد مهاجري
Sunday 23 January 2005, 04:32PM
خوب از اين حرفا كه بگذريم , كي مياد پين پنگ شرطي و رو كم كني :D:p

بهزاد
Sunday 23 January 2005, 05:24PM
اتفاقا نه تنها اين يك نكته انحرافي نبوده , بلكه به نظر بنده يك دقت ظريفانه است چراكه اينكه گفته ميشود عرف اهالي ملاك است , منظور نمي تواند تمامي اهالي باشد بلكه براي آنكه فهميده شود وسيله اي به قمار اختصاص يافته بايد با آن غالبا قمار شود و اين قيد ( غالبا ) بدين معني است كه اشخاصي كه از آن وسيله استفاده ميكنند عموما به قمار از آن استفاده كنند و استفاده نوادر از آن به قمار , آن را داخل در وسيله قمار نمي كند و اينكه كسي بخواهد از آن غالبا استفاده قماري كند , او را به قمار باز تبديل مي كند و اينكه بگوئيم عرف اهالي يا عرف قمار باز ها در مصداق فرقي نمي كند چه آنكه استفاده از عرف قمار بازها چه بسا دقيق تر باشد چرا كه بازي كردن بعض از اهالي به صورت قمار يا به حلال ملاك از براي حرام يا حلال بودن آن نيست .
دقت داشته باشيد كه اگر از فردا قمار باز ها چند تاس و قوطي كبريت را وسيله قمار قرار دهند در همانجا كه اين عرف در آن بوجود آمده , بازي با آن تاس ها و قوطي كبريت حرام خواهد بود .

ببين دوست من، در اين زمينه بنده با شما مشكلي ندارم كه اگر در عرف محل به عنوان آلت قمار شناخته شود، حرام مي شود.
حالا نميدونم چرا هي سعي ميكني مسئله رو بپيچوني؟
مسئله به همين سادگيست:
فرض كنين مثلا شهر شيراز شما اگر از پنج نفر آدم متدين معمولي بپرسي كه به نظر شما تخته نرد (يا شطرنج يا پاسور يا بيليارد) وسيله قمار هست يا نه؟
اگر بگن بله هست، در شيراز اين بازي ها حرام ميشن، ولي اگر گفتن نيست، حلاله برين حالش رو ببرين.

و تا اونجائي كه بنده اطلاع دارم تمامي مراجع فعلي ( اعم از آنها كه نام برديد و غيره ) معتقدند كه تا وقتي كه يك وسيله قمار در عرف از قمار بودن خوارج نشده باشد , مجاز نخواهد بود و اين نكته نيز قابل توجه است كه آقايون مراجع قائل به اين نكته اند كه يك وسيله كه آلت قمار بودن آن قبلا محرز بوده , در صورت شك در خارج شدنش از خصوص قمار , حمل بر قمار بودن مي شود و مجاز نمي باشد ( بنا بر استصحاب حالت قبلي ) .

استفتاي اينجانب از دفتر آقاي مكارم شيرازي:

سوال بنده:
به نظر جنابعالي حكم بازي با پاسور، بيليارد و تخته نرد چيست؟

جواب آقاي مكارم:
چنانچه در عرف محل به عنوان وسيله تفريح و سرگرمي شناخته شود اشكالي ندارد.

اين هم آدرس اي ميلشون:
makarem@makaremshirazi.org

بهزاد
Sunday 23 January 2005, 05:29PM
خوب از اين حرفا كه بگذريم , كي مياد پين پنگ شرطي و رو كم كني :D:p

اون قسمت شرطيش محل اشكال است. هذا اولا.
ثانيا: برادر من شما پينگ پنگ دوست داري برو در خونه خودتون يه تاپيك بزن، چرا تاپيك ما رو خراب ميكني؟:D:p:D

maryam
Monday 24 January 2005, 07:13PM
باسلام
مريم خانم
موفق باشي
:rolleyes::rolleyes:
حرام نيست!
نفس كشيدن چي؟ حرام نيست؟!:rolleyes:

اه!

صبح
Monday 24 January 2005, 11:06PM
نوشته شده بوسيله maryam

:rolleyes::rolleyes:
حرام نيست!
نفس كشيدن چي؟ حرام نيست؟!:rolleyes:

اه!

نه ... حلاله ... نوش جونت ! :D

فتح پرچم كي بلده ؟ :p اين فتح پرچم ما رو سياسي كرد ديگه ! :D

زيتون
Tuesday 25 January 2005, 07:59AM
نوشته شده بوسيله بهزاد

البته ايشون طبق صحبت هاي قبليشون معتقدند كه بازي بايد بدون تماشاگر برگزار بشه كه بعيد ميدونم حال بده. به همين خاطر از همين جا رسما اعلام مي كنم كه دور من يكي رو خط بكشين چه براي كاپيتاني تيم چه براي حضور در سمت سرمربي:D:p
ايشون كي گفتن بدون تماشاچي فرمودن بازيكنهاي محترم كارهاي مالي نكنن;)
بعدهم شما كه ديگه سن وسالي ازت گذشته بعيد مي دونم بتوني 90دقيقه دوم بياري شما عجالتا بيا بشو دكتر تيم به تيپتم مياد..اگرم دلت خواست دست به توپ باشي پشت دروازه توپ هاروبگير بيار...

maryam
Tuesday 25 January 2005, 11:43AM
بابا موضوع يه چيز ديگه بودا!!

Scorpion
Thursday 27 January 2005, 01:35AM
باسلام
جناب بهزاد
تشخيص آن تا حد زيادي به تشخيص مكلف بستگي دارد . ولي اگر به عنوان آلت قمار اشتهار داشته باشد حرام مي شود حتي براي استفاده غير آن مانند موسيقي مجالس لهوي .
خانم مريم
حرام نيست!
به تشخيص خود شما بستگي دارد و مرجع تقليدتان . اما فكر كنم اغلب مراجع حرام مي دانند .
نفس كشيدن چي؟ حرام نيست؟!
حفظ نفس ( به سكون فا ) واجب است .;)
و در پايان فرمايش خانم دوست ايراني را تاييد مي كنم كه مومنين كساني هستند كه از لغو اعراض مي كنند .
عيد غدير بر همه مبارك باد

Scorpion
Thursday 27 January 2005, 01:50AM
دوستان عزيز
گفتم عين استفتاي آن را از سايت الشيعه نقل كنم خوب است :
مسأله شماره : 11
سؤال :نظر شما در مورد شطرنج و پاسور چيست؟

جواب :بازى با شطرنج ـ حتى بدون برد و باخت ـ حرام است و بازى با پاسور با برد و باخت حرام است و بدون برد و باخت هم احتياط واجب جايز نيست.

مسأله شماره : 12
سؤال :آيا بازى كردن با شطرنج بدون برد و باخت با توجه به اينكه در عرف به عنوان آلت قمار استفاده نمى شود؛ جايز است؟ در رابطه با تخته نرد و پاسور چطور؟

جواب :شطرنج هنوز هم در دنيا به عنوان قمار مطرح است و بازى با آن حرام است و همچنين تخته نرد و و اما پاسور اگر در شهر شما معمولاً وسيله قمار نباشد اشكال ندارد.

مسأله شماره : 13
سؤال :آیا بازی با شطرنج و پاسور حرام است ؟

جواب :شطرنج حرام است و پاسور اگر در شهر شما بدون برد و باخت بازی می شود بازی بدون برد و باخت جایز است .
تفسير و تشخيص آن هم بر عهده خود دوستان .
ياحق

maryam
Thursday 27 January 2005, 02:07PM
:بازى با شطرنج ـ حتى بدون برد و باخت ـ حرام است و بازى با پاسور با برد و باخت حرام است و بدون برد و باخت هم احتياط واجب جايز نيست
:eek::p
:smile43: :smile43: :smile28:
استفاده كردم!:D
شطرنج حرام است و پاسور اگر در شهر شما بدون برد و باخت بازی می شود بازی بدون برد و باخت جایز است
يا ملت مسخره ن يا كسي كه اين حكما رو ميده!!
شلمنده!!
من نميخوام ديگه راجع به دين و سياست اظهار نظر كنم اما مگه ميذاريد؟:rolleyes::p
كاش اين تاپيك توي تالار دين بود:smile43:

بنفش
Friday 28 January 2005, 11:12AM
ولي اگر به عنوان آلت قمار اشتهار داشته باشد حرام مي شود حتي براي استفاده غير آن مانند موسيقي مجالس لهوي .

به فرض من بازي اختراع كنم از قماش شطرنج و گروهي تشكيل دهم كه بدون قصد قمار با هم بازي كنيم. بعد فلان شخصيت معروف بيايد و بازي را ياد گرفته و با قمار در آن باعث شهرت اش به عنوان آلت قمار شود. حالا حرام فرض كردن آن ظلم به من است، به خصوص اگر جامعه اسلامي باشد و به خاطر آن سرزنش هم بشوم (سركوب كه ديگه بدتر)!

در ضمن دوست ايراني بداند تخته ابدا شانس صرف نيست. شما بايد بتوانيد با تاسي كه آورده ايد حركت استراتژيكي بكنيد و بازي را ببريد. اگر مثل شما فكر كنيم جنگ هم نوعي قمار است. به قول رامسفلد شما با آن چه داريد به جنگ مي رويد نه آن چه مي خواهيد. پس بايد رفتن به جنگ با سلاح ناكافي قمار باشد، آن هم قمار روي زندگي و دوچندان حرام! جايز است سازش كنيم و اگر دشمن قوي تر بود مبارزه نكنيم.

راستي پس چرا اسب سواري "آلت قمار" نيست؟ چون محمد شطرنج نمي دانست و اسب سواري چرا؟

فوجي موري
Friday 28 January 2005, 11:42AM
ببخشيد تخته نوردي ديگه چه ورزشيه؟!

ليلا
Saturday 29 January 2005, 12:30PM
فرهاد يه بار به اين سوال جواب داده... هركي فهميد واسه منم توضيح بده پليزززز:D

mahdi1060
Saturday 5 February 2005, 12:13AM
من ميدونم ولي توضيح نميدم.

sasam
Sunday 21 October 2007, 02:47PM
salam khobid?