PDA

نمايش نسخه نهائي : سهم خدا وشرکا

بصیر
Tuesday 6 October 2009, 10:32AM
بنام خدا

وَجَعَلُواْ لِلّهِ مِمِّا ذَرَأَ مِنَ الْحَرْثِ وَالأَنْعَامِ نَصِيبًا فَقَالُواْ هَـذَا لِلّهِ بِزَعْمِهِمْ وَهَـذَا لِشُرَكَآئِنَا فَمَا كَانَ لِشُرَكَآئِهِمْ فَلاَ يَصِلُ إِلَى اللّهِ وَمَا كَانَ لِلّهِ فَهُوَ يَصِلُ إِلَى شُرَكَآئِهِمْ سَاء مَا يَحْكُمُونَ «136» انعام

مشركان از زراعت و چهارپايانى كه خدا آفريده براى او سهمي قرار دادند ، و به گمان بى اساس خود گفتند : اين سهم خدا ، و اين سهم بُتان ما ; آنچه براى بتانشان باشد به خدا نمي رسد و آنچه براى خدا باشد [ در صورتى كه سهم بتان كمبودى داشته باشد ] به آنها مي رسد ; بد است آنچه داورى مي كنند . « 136»

با سلام

خداوند در این آیه می فر ماید .

مشرکین از زراعت وچهارپایان سهمی برای خدا و شرکا قرا می دادند .

1- این شرکا چه کسانی بودند .

2- چرا سهمی که برای خدا قرار داده بودند به خدا نمی رسید ولی به شرکا میرسید .

3- آیا در زمان ماهم کسانی هستند که چنین تقسیم سهمی برای خدا وشرکا کنند ؟

باتشکر

بصیر
Tuesday 6 October 2009, 07:28PM
باعرض سلام

از برادران عزیز جناب مهرداد . یاعیسی . mah 1990 تقاضا می کنم با جوابهای حکیمانه خود

مرا در فهم این آیه یاری دهید .

با تشکر

یا عیسی
Tuesday 6 October 2009, 08:00PM
سلام ودرود:smile07:

از اینکه دعوتم کردید سپاسگذارم.:smile07:

در حقیقت شرک زمانی مصداق می یابد که شما کسی چیزی را (شفیع - بت و یا هر چیز دیگری را) اله و یا رب خود قرار بدهید و یا اعتقاد به تفویض مقام و صفتی از مقامات خدا و صفات الهی به آن شخص داشته باشید! در غیر اینصورت تکریم دیگران و دوست داشتن و احترام گذاشتن به دیگران به نیت قربه الی الله نمی تواند معنی شرک و یا شریک قرار دادن بدهد که هیچ , بلکه عملی اسلامی و پسندیده است و موجب قربه الی الله می باشد!:smile07:

خیلی نادرست است اگر ما صرف تشابه ظاهری اعمال عده ای به مشرکان عمل آنها و اعتقاد آنها را شرک آلود بنامیم! اگر اینگونه باشد بسیاری از اعمال سفارششده در قرآن و سنت نیز شباهت به اعمال مشرکان دارد اما بطنش چیز دیگری است!
مانند طواف!
اما آیا می توانیم بگوییم چون ظاهر موضوع شباهت به امر مشرکان دارد پس تمامی مسلمانان مشرک هستند؟!
واقعا شکر و توحید انقدر سطحی است! که در این صورت تمام اعمال ما بی چون و چرا شرک است!

به نظر می آید پاسخ سه سئوال شما داده شد اگر دقت و توجه بفرمایید.
هر کسی اینگونه اعتقادی در مورد هر کس و یا چیز دیگری داشته باشد اعتقادش شرک آلود است اما در غیر اینصورت نه تنها به صرف شباهت سطحی به عده ای شرک محسوب نمی شود بلکه امری پسندیده و قربه الی الله است.

:smile07:سپاس

بصیر
Wednesday 7 October 2009, 11:50AM
سلام ودرود:smile07:

در حقیقت شرک زمانی مصداق می یابد که شما کسی چیزی را (شفیع - بت و یا هر چیز دیگری را) اله و یا رب خود قرار بدهید و یا اعتقاد به تفویض مقام و صفتی از مقامات خدا و صفات الهی به آن شخص داشته باشید! در غیر اینصورت تکریم دیگران و دوست داشتن و احترام گذاشتن به دیگران به نیت قربه الی الله نمی تواند معنی شرک و یا شریک قرار دادن بدهد که هیچ , بلکه عملی اسلامی و پسندیده است و موجب قربه الی الله می باشد!:smile07:

باسلام
ازاینکه دعوتم را پذیرفتی متشکرم :smile07:

جناب یا عیسی جواب من این نیست من پرسیدم این شرکا چه کسانی بودند .

شما گفتید تکریم دیگران و دوست داشتن و احترام گذاشتن به دیگران به نیت قربه الی الله نمی تواند معنی شرک و یا شریک قرار دادن بدهد که هیچ , بلکه عملی اسلامی و پسندیده است و موجب قربه الی الله می باش
این نظر شمارا مردم زمان پیامبر نیز داشتند .

أَلاَ لِلَّهِ الدِّينُ الْخَالِصُ وَالَّذِينَ اتَّخَذُوا مِن دُونِهِ أَوْلِيَاءَ مَا نَعْبُدُهُمْ إِلَّا لِيُقَرِّبُونَا إِلَى اللَّهِ زُلْفَى‏ إِنَّ اللَّهَ يَحْكُمُ بَيْنَهُمْ فِي مَا هُمْ فِيهِ يَخْتَلِفُونَ إِنَّ اللَّهَ لاَ يَهْدِي مَنْ هُوَ كَاذِبٌ كَفَّارٌ (3) زمر

با تشکر

بصیر
Wednesday 7 October 2009, 05:57PM
باسلام

از برادران عزیز جناب مهرداد . یاعیسی . mah 1990 تقاضای یاری کردم که درفهم این آیه مرا یاری دهند مثل اینکه عزیزان یا نمی خواهند کمکی کنند یا اصلا توان این کاررا ندارند

حالا از عزیزان یکتا پرست تقاضا میکنم که در فهم این آیه مرا یاری بدهند

وَجَعَلُواْ لِلّهِ مِمِّا ذَرَأَ مِنَ الْحَرْثِ وَالأَنْعَامِ نَصِيبًا فَقَالُواْ هَـذَا لِلّهِ بِزَعْمِهِمْ وَهَـذَا لِشُرَكَآئِنَا فَمَا كَانَ لِشُرَكَآئِهِمْ فَلاَ يَصِلُ إِلَى اللّهِ وَمَا كَانَ لِلّهِ فَهُوَ يَصِلُ إِلَى شُرَكَآئِهِمْ سَاء مَا يَحْكُمُونَ «136» انعام

مشركان از زراعت و چهارپايانى كه خدا آفريده براى او سهمي قرار دادند ، و به گمان بى اساس خود گفتند : اين سهم خدا ، و اين سهم بُتان ما ; آنچه براى بتانشان باشد به خدا نمي رسد و آنچه براى خدا باشد [ در صورتى كه سهم بتان كمبودى داشته باشد ] به آنها مي رسد ; بد است آنچه داورى مي كنند . « 136»

باتشکر

یا عیسی
Thursday 8 October 2009, 01:37AM
با سلام و درود:smile07:

هم صحبت عزیز!

از کیفیت سئوالتان میشد پی برد که شما متوجه پاسخ بنده نخواهید شد! امید که بغض به حقیقت را بیش از این در خود از بین ببرید !

پاسخ بنده این بود:

خیلی نادرست است اگر ما صرف تشابه ظاهری اعمال عده ای به مشرکان عمل آنها و اعتقاد آنها را شرک آلود بنامیم! اگر اینگونه باشد بسیاری از اعمال سفارششده در قرآن و سنت نیز شباهت به اعمال مشرکان دارد اما بطنش چیز دیگری است!
مانند طواف!
اما آیا می توانیم بگوییم چون ظاهر موضوع شباهت به امر مشرکان دارد پس تمامی مسلمانان مشرک هستند؟!
واقعا شکر و توحید انقدر سطحی است! که در این صورت تمام اعمال ما بی چون و چرا شرک است!

به نظر می آید پاسخ سه سئوال شما داده شد اگر دقت و توجه بفرمایید.
هر کسی اینگونه اعتقادی در مورد هر کس و یا چیز دیگری داشته باشد اعتقادش شرک آلود است اما در غیر اینصورت نه تنها به صرف شباهت سطحی به عده ای شرک محسوب نمی شود بلکه امری پسندیده و قربه الی الله است.

و شما می فرمایید:
جناب یا عیسی جواب من این نیست من پرسیدم این شرکا چه کسانی بودند .

واضح است که شما پاسخ بنده را متوجه نشدید!:)
این شرکا همان بت یا شفیع و یا سنگ و یا هر کس دیگری و چیز دیگری متواند باشد به شرط اینکه شما قائل به الوهیت و یا ربوبیت و یا تفویض مقام و یا صفت الهی به آن باشید و لذا او را عبادت نمایید!
باز هم عرضم را تکرار میکنم شما قادر نیستید به صرف شباهت ظاهری عملی به عمل مشرکان آن عمل را شرک آلود بنامید!
آيا شباهت ظاهری با کفار سبب کفر و شرک است ؟

يکي از عجايب آن است که ابن تيميه و امثال آن مسلمانان را به سبب اين گونه مسائل کافر مي داند ؛ با اين بيان که عمل ايشان شبيه کارهاي کفار است !!!
اگر واقعا اين ملاک کافر شدن باشد ، اعمال ديگري نيز موجود است که شبيه کارهاي مشرکان است ؛ و مي توان از آن به مناسک حج و واجبات آن اشاره کرد ، که در ظاهر بسيار شباهت به کارهاي مشرکين دارد ؛ مانند طواف دور خانه کعبه و بوسيدن حجر الاسود و قرباني و ...
و نيز بايد به اين مطلب اضافه کنيم که : ملاک و معيار نيت قلبي است و نه تشابه ظاهري . زيرا رسول خدا صلي الله عليه وآله و سلم فرمودند :
انّما الأعمال بالنيّات .
ملاک کارها نيت آن هاست .

و اما فرمودید:

شما گفتید تکریم دیگران و دوست داشتن و احترام گذاشتن به دیگران به نیت قربه الی الله نمی تواند معنی شرک و یا شریک قرار دادن بدهد که هیچ , بلکه عملی اسلامی و پسندیده است و موجب قربه الی الله می باش
این نظر شمارا مردم زمان پیامبر نیز داشتند .

أَلاَ لِلَّهِ الدِّينُ الْخَالِصُ وَالَّذِينَ اتَّخَذُوا مِن دُونِهِ أَوْلِيَاءَ مَا نَعْبُدُهُمْ إِلَّا لِيُقَرِّبُونَا إِلَى اللَّهِ زُلْفَى‏ إِنَّ اللَّهَ يَحْكُمُ بَيْنَهُمْ فِي مَا هُمْ فِيهِ يَخْتَلِفُونَ إِنَّ اللَّهَ لاَ يَهْدِي مَنْ هُوَ كَاذِبٌ كَفَّارٌ (3) زمر

با تشکر

ا: آیا قبول دارید که باید هر عملی در این عالم به نیت قربه الی الله باشد یا خیر؟!

2:در آیه ی مورد نظر شما چرا عبارت مانعبدهم را نیز رنگی نکردید؟!:) کدام یک از شیعیان می گویند ما شفیعان خود را عبادت می کنیم؟!:)
عبادت در این آیه از آنجایی نشات می گیرد که آنها قائل به تفویض مقام و صفت الهی شفاعت و یا هر صفت و مقام دیگری به شفیعانشان هستند نه صرف تکریم!
هم صحبت عزیز ! آیا هر عملی به منزله ی عبادت است؟!
مثلا اگر شما به جهت تکریم و احترام هدیه ای به پدر و مادر خود بدهید که می دانید تکریم و احترام و خضوع در مقابل پدر و مادر و شکر آنها از سفارشات موکد خداوند در قرآن کریم و روایات صحیحه می باشد!!! آیا صرف این عمل به منزله ی عبادت پدر و مادرتان خواهد بود؟!

3: هم صحبت عزیز! از شما سئوالی می پرسم شما چرا به رسول خدا درود و صلوات می فرستید؟!

4: آیا هدیه دادن به معنی پرستش کردن است؟!
مثلا شما در حق مردگان دعایی هدیه کنید یا عملی انجام بدهید جهت مورد مغفرت قرار گرفتنشان؟ اساسا آیا شما به باقیات و صالحات اعتقاد دارید؟!

رباني
Thursday 8 October 2009, 02:21AM

2:در آیه ی مورد نظر شما چرا عبارت مانعبدهم را نیز رنگی نکردید؟!:) کدام یک از شیعیان می گویند ما شفیعان خود را عبادت می کنیم؟!:)

سلام

شما از عمل عبادت چه برداشتی را دارید ؟

اصلاً عبادت یعنی چه ؟

فکر کنم این یک مورد حل گردد ، خیلی از مشکلات وکج فهمی ها هم مرتفع میگردد .

یا عیسی
Thursday 8 October 2009, 02:32AM
سلام ودرود

خدمت هم صحبت های عزیز خصوصا آقای ربانی

من در خلال گفت و گو تعریفش را عرض کردم اما شما نفرمودید
آیا از نظر شما فرقی بین عبادت و تکریم و احترام وجود دارد یا خیر؟!

من ندیده ام در جایی از اسلام آمده باشد که هر عملی شباهت ظاهری به کفار و مشرکان پیدا کرد کفر و شرک است یا عبادت است و..! آیا اینچنین است از نظر شما؟!

رباني
Thursday 8 October 2009, 03:11AM
سلام ودرود

خدمت هم صحبت های عزیز خصوصا آقای ربانی

من در خلال گفت و گو تعریفش را عرض کردم اما شما نفرمودید
آیا از نظر شما فرقی بین عبادت و تکریم و احترام وجود دارد یا خیر؟!

من ندیده ام در جایی از اسلام آمده باشد که هر عملی شباهت ظاهری به کفار و مشرکان پیدا کرد کفر و شرک است یا عبادت است و..! آیا اینچنین است از نظر شما؟!

سلام

اولاً ؛ از نوع صحبت مودبانه شما تشکر میکنم واز خداوند متعال خواستارم که تا آخر با همین ادبیات ادامه بدهیم .:smile07:

ثانیاً ؛ در ابتدا لازم میبینم که تعریفی ساده از عبادت را خدمت شما عرض کنم تا اگر مخالفت ویا نظری داشتید در خلال بحث بیان بفرمائید :

به صورت خلاصه ومفید عبادت عمل عبد در مقابل معبود ویا مولا را شامل میشود ؛ یعنی اطاعت محض از مولا توام با خوف ورجاء ، یعنی تسلیمیت محض ، البته نه بالاجبار ؛ با رضایت وخواست قلبی ، با عشق وعلاقه .

حال این اطاعت محض وتسلیم مطلق بودن در مقابل مولا شامل شاخص هایی هم میباشد که در وقت خود اشاره خواهم کرد . انشاء الله ...

آیا شما این تعریف را قبول دارید ؟

یا عیسی
Thursday 8 October 2009, 03:38AM
درود بر شما:smile07:

آقای ربانی!هم صحبت عزیز!

مسائلی را در این آغاز گفتمان اول به خودم و سپس به شما یادآوری نمایم:

1:بحث من و شما در حواشی بحث اصلی این سرنگار است!
از طرفی اسم این سرنگار حاوی بار معنایی منفی است که من تمایل ندارم با حضور خود در این سرنگار به القای این بار معنایی ناصحیح در ذهن ساده انگاران کمکی کرده باشم!
اصول گفتمان حقیقت جویان فکر نمیکنید اینگونه باید باشد که طرفین بدنبال حقیقت باشند تا اثبات عقایدشان؟!
اگر شما به دنبال اثبات عقیده ی خود تحت هر شرایطی هستید! من در همین اول بحث از شما پوزش طلبیده و از ادامه ی بحث خود داری می کنم! اما اگر هر دوی ما تسلیم حقیقت هستیم و می خواهیم حقیقت را بیابیم تحت هر شرایطی!!! من از شما تقاضا دارم که بحث مان را به سرنگار دیگری منتقل نماییم!

2: بنده نه می خواهم عقیده ای را به شما تحمیل نمایم نه دفاع کورکورانه ای کرده باشم. امید که روحیه ی شما نیز همینطور باشد.

اگر این دو مسئله را آزادانه و با روی کریمانه برای احیای حقیقت می پذیرید من به طور جد با شما وارد گفت و گویی صمیمانه بشوم تا به فرموده ی خودتان باشد که احترام را تا آخر حفظ نماییم.:)

یاعیسی

بصیر
Thursday 8 October 2009, 12:00PM

!
از طرفی اسم این سرنگار حاوی بار معنایی منفی است که من تمایل ندارم با حضور خود در این سرنگار به القای این بار معنایی ناصحیح در ذهن ساده انگاران کمکی کرده باشم!

یاعیسی

باسلام

جناب یا عیسی اسم این سرنگار چه بار منفی دارد ؟

خداوند در این آیه می فرماید : و به گمان بى اساس خود گفتند : اين سهم خدا ، و اين سهم بُتان ما

این شما هستید که برداشت منفی دارید . سخنان خداوند سراسر پند و حکمت است

شما گفتید .این شرکا همان بت یا شفیع و یا سنگ و یا هر کس دیگری و چیز دیگری متواند باشد

این شرکا سنگ نمی تواند باشد چون خداوند می فرماید
و آنچه براى خدا باشد به آنهامي رسد

یک سنگ چه بهره ای ازاین سهم می تواند ببرد .بنابراین شرکا باید کسی غیراز جماد . باشد این شرکا باید موجودی باشند که از این سهم بهره ای ببرند

باتشکر

بصیر
Thursday 8 October 2009, 05:40PM

ا: آیا قبول دارید که باید هر عملی در این عالم به نیت قربه الی الله باشد یا خیر؟!

باعرض سلام

1- خیر قبول ندارم . مثال .آیا می توان عملی را که خداوند انجام آن را نهی کرده مثل دزدی را با نیت قربه الی الله انجام داد ؟

2- جناب یا عیسی شما مثل اینکه به کلمه شرک حساسیت دارید . من کجا اسمی از شیعه آوردم .

من با شیعه . سنی . مسیحی . یهودی کاری ندارم

من پرسیدم

- این شرکا چه کسانی بودند .

باتشکر

رباني
Friday 9 October 2009, 01:28AM

آقای ربانی!هم صحبت عزیز!

مسائلی را در این آغاز گفتمان اول به خودم و سپس به شما یادآوری نمایم:

1:بحث من و شما در حواشی بحث اصلی این سرنگار است!

سلام

هرچند با نظر شما در مورد بار معنایی منفی سرنگار موافق نیستم ، ولی اگر میل صحبت در تاپیک دیگری را دارید بنده در خدمت شما هستم .

اصول گفتمان حقیقت جویان فکر نمیکنید اینگونه باید باشد که طرفین بدنبال حقیقت باشند تا اثبات عقایدشان؟!

همگی ما بایستی سعی کنیم که به دنبال کشف حقیقت باشیم ونه اثبات عقیده .

اگر شما به دنبال اثبات عقیده ی خود تحت هر شرایطی هستید! من در همین اول بحث از شما پوزش طلبیده و از ادامه ی بحث خود داری می کنم! اما اگر هر دوی ما تسلیم حقیقت هستیم و می خواهیم حقیقت را بیابیم تحت هر شرایطی!!! من از شما تقاضا دارم که بحث مان را به سرنگار دیگری منتقل نماییم!

این مورد را در نظر بگیرید که بنده قبلا بر عقیده شما بوده ام ، لذا انسانی هستم که اصولاً تعصب ویا تحمیل عقیده را قبول ندارم واگر نظر و تفکر برتر ومنطقی تری ببینم روی آن تامل وتفکر میکنم .

2: بنده نه می خواهم عقیده ای را به شما تحمیل نمایم نه دفاع کورکورانه ای کرده باشم. امید که روحیه ی شما نیز همینطور باشد.

خوشحال ومسرور گردیدم .

اگر این دو مسئله را آزادانه و با روی کریمانه برای احیای حقیقت می پذیرید من به طور جد با شما وارد گفت و گویی صمیمانه بشوم تا به فرموده ی خودتان باشد که احترام را تا آخر حفظ نماییم.:)

انشاء الله ...

ومن الله توفیق .:smile07::smile07::smile07:
یاعیسی

adeliran
Friday 9 October 2009, 04:46AM
بنام خدا

با سلام

باتشکر

با سلام

اولا

در رابطه با ترجمه آیه

- در ترجمه آیه ، کلمه مشرکان اضافه شده است ، در صورتیکه در آیه کلمه مشرکان نیست ، و در اینجا بنوعی برداشت شخصی اضافه شده است

- در ترجمه آیه ، واژه بتان نیامده است ، بلکه [ ِشُرَكَآئِنَا = شریکان ما ] آمده است، بعربی بت = صنم میشود ، در آیات قران نیز معمولا صنم و اصنام آورده میشود.

- در ترجمه آیه ، جمله [ در صورتى كه سهم بتان كمبودى داشته باشد ] نیز برداشت مترجم است و ربطی به آیه ندارد

ثانیا

_ با توجه به آیه قبلی ﴿۱۳۵﴾ که درآن [ یا قوم = ای قوم من ] آمده است، خطاب پیامبر به کفار و مشرکین است ،

بنده برای پیشرفت بحث در اینجا ، ترجمه دقیق تر زیر را پیشنهاد میکنم:

وَجَعَلُواْ لِلّهِ مِمِّا ذَرَأَ مِنَ الْحَرْثِ وَالأَنْعَامِ نَصِيبًا فَقَالُواْ هَذَا لِلّهِ بِزَعْمِهِمْ وَهَذَا لِشُرَكَآئِنَا فَمَا كَانَ لِشُرَكَآئِهِمْ فَلاَ يَصِلُ إِلَى اللّهِ وَمَا كَانَ لِلّهِ فَهُوَ يَصِلُ إِلَى شُرَكَآئِهِمْ سَاء مَا يَحْكُمُونَ ﴿۱۳۶﴾

و براى خدا از آنچه از كشت و دامها كه آفريده است ‏سهمى گذاشتند و به پندار خود گفتند اين ويژه خداست و اين ويژه شریکان ما پس آنچه خاص شریکانشان بود به خدا نمى‏رسيد ولى آنچه خاص خدا بود به شریکانشان مى‏رسيد آنان چه بد داورى مى‏كنند (۱۳۶)

ثالثا

برای پیشرفت هر چه بیشتر بحث ، بویژه بحث شراکت در اموال ( مانند كشت و دامها ) ، بنده به شما پیشنهاد میکنم تفسیر آیات سوره الإسراء را بخوانید :

وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلآئِكَةِ اسْجُدُواْ لآدَمَ فَسَجَدُواْ إَلاَّ إِبْلِيسَ قَالَ أَأَسْجُدُ لِمَنْ خَلَقْتَ طِينًا ﴿۶۱﴾

و هنگامى را كه به فرشتگان گفتيم براى آدم سجده كنيد پس [همه] جز ابليس سجده كردند گفت آيا براى كسى كه از گل آفريدى سجده كنم (۶۱)

قَالَ اذْهَبْ فَمَن تَبِعَكَ مِنْهُمْ فَإِنَّ جَهَنَّمَ جَزَآؤُكُمْ جَزَاء مَّوْفُورًا ﴿۶۳﴾

فرمود برو كه هر كس از آنان تو را پيروى كند مسلما جهنم سزايتان خواهد بود كه كيفرى تمام است (۶۳)

وَاسْتَفْزِزْ مَنِ اسْتَطَعْتَ مِنْهُمْ بِصَوْتِكَ وَأَجْلِبْ عَلَيْهِم بِخَيْلِكَ وَرَجِلِكَ و َشَارِكْهُمْ فِي الأَمْوَالِ وَالأَوْلادِ وَعِدْهُمْ وَمَا يَعِدُهُمُ الشَّيْطَانُ إِلاَّ غُرُورًا ﴿۶۴﴾

و از ايشان هر كه را توانستى با آواى خود تحريك كن و با سواران و پيادگانت بر آنها بتاز وبا آنان در اموال و اولاد شراكت كن و به ايشان وعده بده و شيطان جز فريب به آنها وعده نمى‏دهد (۶۴)

چنانچه به تفاسیر معتبر مراجعه کنید ، کلیه سؤالات خود را در باره شراکت شیاطین ( شرکائهم ) در اموال خواهید یافت .

.

بصیر
Saturday 10 October 2009, 01:09PM
باعرض سلام

جناب adeliran اگر توجه کرده باشی بنده در سوالی که کرده ام اسم از بتها نیاوردم و پرسیدم

- این شرکا چه کسانی بودند

در تفسیر نمونه آمده است که

کفار مکه وسایر مشرکان سهمی اززراعت وچهارپایان خود را برای خدا وسهمی نیز برای بتها قرار می دادند و می گفتند این قسمت مال خداست . واینهم مال شرکای مایعنی بتهااست . گرچه درآیه تنها اشاره به سهم خداوند شده است . ولی از جمله های بعد استفاده می شود که سهمی برای خدا وسهمی برای بتها قرار می دادند
ودرروایات آمده است که مصرف سهمی که برای خدا قرارداده بودند . کودکان ومهمانان بود واز آن برای این کار استفاده می کردند .واما اززراعت وچهارپایان برای بتها قرار داده مخصوص خدمه ومتولیان بت وبتخانه ومراسم قربانی استفاده خودشان بود .
وتعبیر شرکائنا ( شریکهای ما ) برای بتها به خاطرآن است که انها ازشریک اموال وسرمایه وزندگی خویش می دانستند . مماذرا (آنچه خدا خلق کرده ) درحقیقت اشاره به ابطال عقیده آنهااست زیرا اموال همگی مخلوق خدابودند . چگونه سهمی از آنها برای خداقرارمی دادند . وسهمی برای بتها

جناب adeliran اگر امکان دارد طبق این تفسیر به سوالهای بنده پاسخ بدهید .

باتشکر

عبد من عبادالله
Sunday 11 October 2009, 10:11AM
بسم الله الموهن کید الکافرین

ببینید من نمی دانم چرا این تاپیک به این سادگی این همه شلوغ شده
گرچه می دانیم که قصد و هدف شما چیست

خداوند نظیر ندارد
در همه صفاتش اینگونه است

وَلَمْ يكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ(الإخلاص/4)
و براي او هيچگاه شبيه و مانندي نبوده است!

یکی از صفات الهی که تنها منحصر به اوست امر کردن است. در این عالم هیچ کس حق دستور دادن و فرمان راندند و حکم صادر کردن ندارد.

قُلْ إِنِّي عَلَى بَينَةٍ مِنْ رَبِّي وَكَذَّبْتُمْ بِهِ مَا عِنْدِي مَا تَسْتَعْجِلُونَ بِهِ إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ يقُصُّ الْحَقَّ وَهُوَ خَيرُ الْفَاصِلِينَ(الأنعام/57)
بگو: «من دليل روشني از پروردگارم دارم؛ و شما آن را تکذيب کرده‌ايد! آنچه شما در باره آن (از نزول عذاب الهي) عجله داريد، به دست من نيست !حکم و فرمان، تنها از آن خداست! حق را از باطل جدا مي‌کند، و او بهترين جداکننده (حق از باطل) است.»
مَا تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِهِ إِلَّا أَسْمَاءً سَمَّيتُمُوهَا أَنْتُمْ وَآبَاؤُكُمْ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ بِهَا مِنْ سُلْطَانٍ إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ أَمَرَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِياهُ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيمُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يعْلَمُونَ(يوسف/40)
اين معبودهايي که غير از خدا مي‌پرستيد، چيزي جز اسمهائي (بي‌مسما) که شما و پدرانتان آنها را خدا ناميده‌ايد، نيست؛ خداوند هيچ دليلي بر آن نازل نکرده؛ حکم تنها از آن خداست؛ فرمان داده که غير از او را نپرستيد! اين است آيين پابرجا؛ ولي بيشتر مردم نمي‌دانند!
وَقَالَ يا بَنِي لَا تَدْخُلُوا مِنْ بَابٍ وَاحِدٍ وَادْخُلُوا مِنْ أَبْوَابٍ مُتَفَرِّقَةٍ وَمَا أُغْنِي عَنْكُمْ مِنَ اللَّهِ مِنْ شَيءٍ إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ عَلَيهِ تَوَكَّلْتُ وَعَلَيهِ فَلْيتَوَكَّلِ الْمُتَوَكِّلُونَ(يوسف/67)
و (هنگامي که مي‌خواستند حرکت کنند، يعقوب) گفت: «فرزندان من! از يک در وارد نشويد؛ بلکه از درهاي متفرق وارد گرديد (تا توجه مردم به سوي شما جلب نشود)! و (من با اين دستور،) نمي‌توانم حادثه‌اي را که از سوي خدا حتمي است، از شما دفع کنم! حکم و فرمان، تنها از آن خداست! بر او توکل کرده‌ام؛ و همه متوکلان بايد بر او توکل کنند!»

یعنی خداوند حق دارد که دستور به قربانی کردن بدهد اما غیر از او کس دیگری چنین حق ندارد و ما اگر به دستور کسی جز او قربانی کنیم برای او شریک قائل شدیده ایم.

وَاتْلُ عَلَيهِمْ نَبَأَ ابْنَي آدَمَ بِالْحَقِّ إِذْ قَرَّبَا قُرْبَانًا فَتُقُبِّلَ مِنْ أَحَدِهِمَا وَلَمْ يتَقَبَّلْ مِنَ الْآخَرِ قَالَ لَأَقْتُلَنَّكَ قَالَ إِنَّمَا يتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ(المائدة/27)
و داستان دو فرزند آدم را بحق بر آنها بخوان: هنگامي که هر کدام، کاري براي تقرب (به پروردگار) انجام دادند؛ اما از يکي پذيرفته شد، و از ديگري پذيرفته نشد؛ (برادري که عملش مردود شده بود، به برادر ديگر) گفت: «به خدا سوگند تو را خواهم کشت!» (برادر ديگر) گفت: «(من چه گناهي دارم؟ زيرا) خدا، تنها از پرهيزگاران مي‌پذيرد!

یا مثلتا در حج که هر ساله مسلمین به دستور خداوند قربانی می کنند.
پس اگر خداوند دستور به قربانی داده باشد قربانی کردن اشکالی ندارد.

شما می خواهید بگویید که این قربانی هایی که ما برای اولیای خداوند(علیهم السلام) می کنیم -معاذالله- دارای اشکال است.
برای بررسی آنم باید دید که آیا خداوند به چنین کارهایی دستور داده یا خیر
برای اینکه بخواهیم از حکم الهی آگاه شویم باید ابتدا در طریقه فهم احکام الهی به یقین برسیم.
چرا که ما معتقدیم که این قربانی ها را تنها و تهنها برای تقرب به خداوند می کنیم و اولیای خداوند وسیله هایی از جانب الله تعالی برای ما هستند.
و اینها را بر اساس آموزه های حقه شیعی می گوییم.
پس ابتدا باید در مورد شیعه و سنی بحث کنیم و هنگامی که مشخص شد که حق کدام است متوجه خواهید شد که دستور خوداوند چیست.
که البته این بحثها قبلا انجام شده است و اگر سوالی داشتید در خدمتیم و من الله التوفیق

زندگي...چرا و چگونه؟!(اثبات عقلي تشيع) (http://www.iranclubs.org/forums/showthread.php?t=17889):smile07::smile07::smile07:چرا شیعان بهترن خلقند؟( (http://www.iranclubs.org/forums/showthread.php?t=25053)عمل صالح، فلسفه دین):smile07::smile07::smile07:
\\\هویت دینی، ملی و مفهموم "ما"/// (http://iranclubs.org/forums/showthread.php?t=30135):smile07::smile07::smile07: شیعیان تنها موحدان عالم(اثبات عقلی) (http://www.iranclubs.org/forums/showthread.php?t=23437)

بیان
Sunday 11 October 2009, 03:34PM
سلام

شما می خواهید بگویید که این قربانی هایی که ما برای اولیای خداوند(علیهم السلام) می کنیم -معاذالله- دارای اشکال است.

پس شما قبول دارید این قربانیها برای خدا نیست !!!

عبد من عبادالله
Sunday 11 October 2009, 03:53PM
سلام

پس شما قبول دارید این قربانیها برای خدا نیست !!!
سلام بر بندگان خدا
اگر بر دیوار توضیح داده بودم الان پروفسور شده بود.
به نظر شما =پاسختان در این سطرها نبود؟!
پس اگر خداوند دستور به قربانی داده باشد قربانی کردن اشکالی ندارد.
برای بررسی آنم باید دید که آیا خداوند به چنین کارهایی دستور داده یا خیر

اولیای خداوند برای ما وسیله نزدیکی به خدا هستند. و به وسیله آنها به خداوند تقرب می جوییم.
يا أَيهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَيهِ الْوَسِيلَةَ وَجَاهِدُوا فِي سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ(المائدة/35)
اي کساني که ايمان آورده‌ايد! از (مخالفت فرمان) خدا بپرهيزيد! و وسيله‌اي براي تقرب به او بجوئيد! و در راه او جهاد کنيد، باشد که رستگار شويد!

بیان
Sunday 11 October 2009, 04:57PM
سلام

اولیای خداوند برای ما وسیله نزدیکی به خدا هستند. و به وسیله آنها به خداوند تقرب می جوییم.
يا أَيهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَيهِ الْوَسِيلَةَ وَجَاهِدُوا فِي سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ(المائدة/35)
اي کساني که ايمان آورده‌ايد! از (مخالفت فرمان) خدا بپرهيزيد! و وسيله‌اي براي تقرب به او بجوئيد! و در راه او جهاد کنيد، باشد که رستگار شويد!

به این ایه توجه کنید :

أُولَئِكَ الَّذِينَ يَدْعُونَ يَبْتَغُونَ إِلَى رَبِّهِمُ الْوَسِيلَةَ أَيُّهُمْ أَقْرَبُ وَيَرْجُونَ رَحْمَتَهُ وَيَخَافُونَ عَذَابَهُ إِنَّ عَذَابَ رَبِّكَ كَانَ مَحْذُورًا ﴿۵۷﴾
حتي معبوداني که آنها مي خوانند خودشان در جستجوي راه و وسيله اي به سوي پروردگارشان هستند. آنها براي رحمت او دست به دعا برمي دارند و از عذاب او مي ترسند. مطمئنا، عذاب پروردگارت وحشتناك است.

عبد من عبادالله
Sunday 11 October 2009, 05:06PM
سلام

به این ایه توجه کنید :

أُولَئِكَ الَّذِينَ يَدْعُونَ يَبْتَغُونَ إِلَى رَبِّهِمُ الْوَسِيلَةَ أَيُّهُمْ أَقْرَبُ وَيَرْجُونَ رَحْمَتَهُ وَيَخَافُونَ عَذَابَهُ إِنَّ عَذَابَ رَبِّكَ كَانَ مَحْذُورًا ﴿۵۷﴾
حتي معبوداني که آنها مي خوانند خودشان در جستجوي راه و وسيله اي به سوي پروردگارشان هستند. آنها براي رحمت او دست به دعا برمي دارند و از عذاب او مي ترسند. مطمئنا، عذاب پروردگارت وحشتناك است.
حفظت شیئا و غابت عنک الاشیاء!!!

آیات را سانسور نکنید!

قُلِ ادْعُوا الَّذِينَ زَعَمْتُمْ مِنْ دُونِهِ فَلَا يمْلِكُونَ كَشْفَ الضُّرِّ عَنْكُمْ وَلَا تَحْوِيلًا(الإسراء/56)
بگو: «کساني را که غير از خدا (معبود خود) مي‌پنداريد، بخوانيد! آنها نه مي‌توانند مشکلي را از شما برطرف سازند، و نه تغييري در آن ايجاد کنند.»
أُولَئِكَ الَّذِينَ يدْعُونَ يبْتَغُونَ إِلَى رَبِّهِمُ الْوَسِيلَةَ أَيهُمْ أَقْرَبُ وَيرْجُونَ رَحْمَتَهُ وَيخَافُونَ عَذَابَهُ إِنَّ عَذَابَ رَبِّكَ كَانَ مَحْذُورًا(الإسراء/57)
کساني را که آنان مي‌خوانند، خودشان وسيله‌اي (براي تقرب) به پروردگارشان مي‌جويند، وسيله‌اي هر چه نزديکتر؛ و به رحمت او اميدوارند؛ و از عذاب او مي‌ترسند؛ چرا که عذاب پروردگارت، همواره در خور پرهيز و وحشت است!

شما باز دارید مغلطه می کنید.
ممکن است نظرتان را در مورد شخص رسول الله(ص) بگویید؟!
آیا اطاعت از ایشان اطاعت از خداست؟ یا -نعوذ بالله- شامل این من دون اللهی است که شما می فرمایید.
البته بر خلاف عادت همیشگیتان سعی کنید بر اساس علم سخن بگویید نه ظن و گمان!

اما من دون الله های زیادی داریم که عده ای در سراسر جهان، امروز و در طول تاریخ به عنوان وسیله مطرح شده اند!;)

بصیر
Monday 12 October 2009, 10:26AM
بسم الله الرحمن الرحیم

و مشركان از زراعت و چهارپايانى كه خدا آفريده براى او سهمي قرار دادند ، و به گمان بى اساس خود گفتند : اين سهم خدا ، و اين سهم بُتان ما ; آنچه براى بتانشان باشد به خدا نمي رسد و آنچه براى خدا باشد به آنها مي رسد ; بد است آنچه داورى مي كنند . « 136»

وَكَذَلِكَ زَيَّنَ لِكَثِيرٍ مِّنَ الْمُشْرِكِينَ قَتْلَ أَوْلاَدِهِمْ شُرَكَآؤُهُمْ لِيُرْدُوهُمْ وَلِيَلْبِسُواْ عَلَيْهِمْ دِينَهُمْ وَلَوْ شَاء اللّهُ مَا فَعَلُوهُ فَذَرْهُمْ وَمَا يَفْتَرُونَ «137»
مانند [ اين سهم بندى بى اساس كه هواى نفسشان در نظرشان آراست ] بتان ، كشتن فرزندانشان را در نظرشان آراستند تا سرگردان و هلاكشان سازند و دينشان را بر آنان مُشتبه [ و آميخته به بدعت ها و خرافات ] كنند ; اگر خدا مي خواست [ اجباراً ] آن كار را نمي كردند [ ولى اجبار به عمل و ترك آن مشمول خواست خدا نيست ; ] پس آنان را با آنچه دروغ مي سازند واگذار . « 137»

با سلام

در این دو آیه 136و137 سوره مبارک انعام شرکا توانائی این را دارند که از سهم استفاده کنند و هم اینکه کاری کنند که فرزندان خود را بکشند . بنا براین این شرکا باید کسانی باشند که با مردم زندگی می کنند وبرآنها سلطه ای دارند (این فقط نظر بنده است )

وَيَوْمَ نَحْشُرُهُمْ جَمِيعًا ثُمَّ نَقُولُ لِلَّذِينَ أَشْرَكُواْ مَكَانَكُمْ أَنتُمْ وَشُرَكَآؤُكُمْ فَزَيَّلْنَا بَيْنَهُمْ وَقَالَ شُرَكَآؤُهُم مَّا كُنتُمْ إِيَّانَا تَعْبُدُونَ «28»یونس
[ ياد كن ] روزى را كه همه آنان را [ در قيامت ] جمع مي كنيم ، آن گاه به مشركان مي گوييم : شما و معبودانتان در جايگاه خود بايستيد ; پس ميان آنان و معبودشان جدايى مي اندازيم ، و معبودانشان به آنان خطاب مي كنند : شما در دنيا ما را نمي پرستيديد « 28»

فَكَفَى بِاللّهِ شَهِيدًا بَيْنَنَا وَبَيْنَكُمْ إِن كُنَّا عَنْ عِبَادَتِكُمْ لَغَافِلِينَ «29
پس خدا ميان ما و شما از جهت شهادت كافى است كه ما يقيناً از پرستش شما نسبت به خود بى خبر بوديم . « 29»

گروه دیگر هستند که مردمی آنهارا در کارها با خدا شریک قرار داده اند وآنهارا می پرستند ولی خود خبر ندارند و نمی دانند که چه سخانانی اززبان او به دروغ میگویند

مانند حضرت عیسی بنا بر این این گروه نمی تواند باشند

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ إِنَّ كَثِيرًا مِّنَ الأَحْبَارِ وَالرُّهْبَانِ لَيَأْكُلُونَ أَمْوَالَ النَّاسِ بِالْبَاطِلِ وَيَصُدُّونَ عَن سَبِيلِ اللّهِ وَالَّذِينَ يَكْنِزُونَ الذَّهَبَ وَالْفِضَّةَ وَلاَ يُنفِقُونَهَا فِي سَبِيلِ اللّهِ فَبَشِّرْهُم بِعَذَابٍ أَلِيمٍ «34» توبه
اى اهل ايمان ! يقيناً بسيارى از عالمان يهود و راهبان ، اموال مردم را به باطل [ و به صورتى نامشروع ] مي خورند و همواره [ مردم را ] از راه خدا بازمي دارند ; و كسانى را كه طلا و نقره مي اندوزند و آن را در راه خدا هزينه نمي كنند ، به عذاب دردناكى مژده ده . « 34»

باتشکر

بصیر
Monday 12 October 2009, 07:09PM
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ إِنَّ كَثِيرًا مِّنَ الأَحْبَارِ وَالرُّهْبَانِ لَيَأْكُلُونَ أَمْوَالَ النَّاسِ بِالْبَاطِلِ وَيَصُدُّونَ عَن سَبِيلِ اللّهِ وَالَّذِينَ يَكْنِزُونَ الذَّهَبَ وَالْفِضَّةَ وَلاَ يُنفِقُونَهَا فِي سَبِيلِ اللّهِ فَبَشِّرْهُم بِعَذَابٍ أَلِيمٍ «34» توبه
اى اهل ايمان ! يقيناً بسيارى از عالمان يهود و راهبان ، اموال مردم را به باطل [ و به صورتى نامشروع ] مي خورند و همواره [ مردم را ] از راه خدا بازمي دارند ; و كسانى را كه طلا و نقره مي اندوزند و آن را در راه خدا هزينه نمي كنند ، به عذاب دردناكى مژده ده . « 34»

بسیاری از عالمان و راهبان در طول تاریخ با گمراه کردن بسیاری از مردمانی که هیچ گونه آگاهی از کلام خداوند را نداشته اند وحتی چنین اجازه ای را به خود نمی دادند که در آیات خداوند کوچکترین تفکری برای بدست آوردن حقیقت کنند را به گمان اینکه مانمی توانیم یا چنین اجازه ای را نداریم وفقط عده خاصی توان فهم کلام خدارا دارند را با سخنانی از قول اولیای خداوند که دیگر نیستند که از خود دفاع کنند وتعبیر کلام خداوند با این سخنان مردم را ازراه راست گمراه کرده واموال آنهارا به عناوین مختلف می خورند وبا این ااموال معابد باشکوه برای بیشتر گمراه کردن مردم بنا می کنند وبرا ی خود یک امپراطوری درست میکنند یک امپراطوری با دیوارهای محکم خرافات یا ما نزد خداوند بهترینیم

رباني
Tuesday 13 October 2009, 01:59AM
سلام

هرچند با نظر شما در مورد بار معنایی منفی سرنگار موافق نیستم ، ولی اگر میل صحبت در تاپیک دیگری را دارید بنده در خدمت شما هستم .

همگی ما بایستی سعی کنیم که به دنبال کشف حقیقت باشیم ونه اثبات عقیده .

این مورد را در نظر بگیرید که بنده قبلا بر عقیده شما بوده ام ، لذا انسانی هستم که اصولاً تعصب ویا تحمیل عقیده را قبول ندارم واگر نظر و تفکر برتر ومنطقی تری ببینم روی آن تامل وتفکر میکنم .

.