PDA

نمايش نسخه نهائي : ***علی را کس جز خدا ورسولش نشناخت***

محمد مهدی 128
Wednesday 19 October 2005, 06:32AM
بسم الله الحمن الرحيم

الحمد لله رب العالمين وصلی الله علی محمد وآله الطيبن الطاهرین لا سیما بقیة الله الأعظم حجةبن الحسن المهدي عجل الله تعالی فرجه الشریف ولعنة الله علی اعدائهم اجمعین لا سیما الجبت والطاغوت واللات والعزی وابنتیهما ومحبیهما بعدد ما احاط به علمه وبعدد فضایل امیر المومنین علیه السلام .
قال رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم : یا علي : ما عرف الله الاَ انا وانت ولا عرفنی الا الله وانت و لاعرفک الا الله وانا .
پیامبراکرم صلی الله علیه و آله وسَلم فرمود: یا علي : نشناخت خداوند تبارک وتعالی را مگر من وتو ،ونشناخت مرا مگر خدا و تو ،ونشناخت ترا مگر خدا ومن .
تأویل الآیات سید شرف الدین اعلی الله مقامه الشریف ص227ذیل ایه شریفه 94سوره مبارکه یونس مد ینة المعاجز سید هاشم بحرانی اعلی الله مقامه الشریف ص163یک جلدی وچاپ جدید 2/439ح663،حسن بن سلیمان حلی از اعلام قرن نهم اعلی الله مقامه الشریف در کتاب مختصر البصایر (این کتاب مختصر بصائر سعد بن عبدالله اشعری است نه مختصر بصائر الدرجات کبری صفار )ص125و در کتاب محتضر ص38و165که به جای لا عرفنی ولا عرفک ؛ما عرفنی وما عرفک امده ومشارق ص112و.....
باز نبی مکرم اسلام صلی الله علیه واله وسلَم فرمود :یا علي : ما عرف الله حق معرفته غیري وغیرک، و ما عرفک حق معرفتک غیر الله وغیري.
یا علی :حق تبارک وتعالی را به طور کامل کسی به جز من وتو نشناخت ، و تو را هم به طور کامل به جز خدا ومن نشناخت .مناقب ابن شهر اشوب 3/ 267 وبحار39/84.
باز خاتم صلی الله علیه واله وسلم فرمود : ما رآنی في هذه الدنیا علی الحقیقة التي خلقني الله علیها غیر علي بن ابي طالب
در این عالم فقط من را به طور کامل و آنطور که خدا خلق کرده علي علیه السلام می شناسد.قطره مسنبط جلد1 ص140حدیث142باب فضائل مولا علیه السلام
روزی عمر در راه مسجد ابوذر سلام الله علیه را دید،پرسید در مسجد چه کسی هست ؟ ابوذر فرمود: پیامبر اکرم صلی الله علیه واله وسلم و رجل لا اعرفه ومردی که نمی شناسم او را .عمر به مسجد آمد دید حضرت امیر المؤمنین علي علیه السلام در کنار وجود مقدس خاتم صلی الله علیه واله وسلم نشسته . عرض کرد یا رسول الله شما دائماًمی فرمائید: آسمان سایه نیفکنده بر راستگو تر از ابوذر .از او می پرسم چه کسی در مسجد است می گوید : مردی است که نمی شناسم او را در حالی که علي علیه السلام پیش شماست . خاتم صلی الله علیه واله وسلم فرمود : ابوذر راست می گوید علي را به جز من وخدا کسی نشناخت .مشارق برسی ص 112وصحیفة الأبرارنیّر ج1ص137ح124از لوامع الأنواربرسی از بشائر .
در فضلیت ابوذر همین یک روایت بس که فخر رازی در تفسیرش در ذیل سوره مبارکه توحید قل هو الله احد روایتی نقل می کند که پیامبر اکرم صلی الله علیه واله وسلم می فرمایند : روزی جبرئیل در خدمتم بود که ابي ذر از دور می آمد ،جبرئیل گفت : هذا اباذر قد اقبل. این ابوذر است که می آید .گفتم به جبرئیل آیا شما ابوذر را می شناسید ؟ عرض کرد یا رسول الله : اباذر در آسمانها مشهورتر از زمین است گفتم چرا گفت: لصغره فی نفسه وکثرة تلاوته قل هو الله احد.
یعنی به خاطر تواضعش وزیاد خواندن سوره مبارکه قل هو الله احد .
یامرتضی علی مددی 1001اللهم عجل لولیک الفرج
اللهم العن الجبت والطاغوت واللات والعزی وابنتیهما ومحبیهما بعدد ما احاط به علمک وبعدد فضائل امیر المؤمنین علیه السلام.